mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!
Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.
I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Mai intai am amestecat pieptul de pui tocat cu orezul( pe care l-am pus cu un pic de apa la foc pana scade apa) cu oul,sare piper.
Am format perisoare pe care le-am pus la foc intr-o cratita cu 2...
Spalam fleica, o taiem bucati si o punem la prajit, adaugand putina apa din cand in cand, pentru a ramane frageda si a nu se usca prea tare.
Separat, cartofii taiati cuburi, se condimenteaza...
Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam...
Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet .
Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit.
Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru....
Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe foc.
Se fierb la foc moale pana se topeste zaharul,obtinem o crema.
Lasam crema la racit si ne ocupam de frisca.
Intr-un vas de mixer punem frisca...
Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3...
Carnea am spalat-o,am sters-o cu un servet,am crestat stratul de grasime de deasupra.
Am condimentat,am înfipt cateva cuisoare,am presarat boabe de mustar si de piper,salvie si rozmarin.
Am...
Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem.
Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt.
Eu am folosit o cratita cu diametrul de 26 cm....
1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime. 2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam...
Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul de...
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.
Pesmetul se prajeste in unt...
Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare.
Dupa ce fierbe, adunam spuma. Dupa ce sunt fierte bine toate ingredientele,...
Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi...
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare.
Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...
Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt.
Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu.
Se calesc ceapa si usturoiul....
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit in ulei.
Cand isi schimba culoarea se adauga si carnatii si costita taiata.
Se presara sare, piper si cimbru.
Se pune putina apa si se lasa la fiert...
Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa...
Se transfera toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pasta omogena si cremoasa, adaugand apa, daca este nevoie.
Se serveste cu paine sau legume.
Intr-un castron mic, se amesteca sucul de lime cu sosul de chili, sosul Oyster si jumatate din sosul de soia.
Se incalzeste o tigaie/wok cu 1 lingura de ulei, la foc mare. Se presara sare si...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase.
Cand mamaliga...
Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga....
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa...
Pregatim mai intai mamaliguta.
Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu...
Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata)...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa...
Coji de eclere:
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul.
In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.
Carnea spalata se pune la...
Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1...
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.
Separam galbenusurile de albusuri.
Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat...
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata)...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa...
Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...
Pentru astazi am ales
Ciorba de burta la ceaun
mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali! Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete. I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi...
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...