Articole

Susan

Postat de: miha in Condimente

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea

Sarea

Postat de: miha in Condimente

Multa vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea

Leustean

Postat de: miha in Condimente

Forma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea

Curcuma

Postat de: miha in Condimente

Curcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea

Chili

Postat de: miha in Condimente

Este un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea

Piersici

Postat de: miha in Fructe

Piersicile contin o cantitate mare de vitamina A si C si potasiu.Citeste continuarea

Radu Popovici, Ginger si Timofti

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Aroma lui Radu Popovici, bunul gust a la Ginger si farmecul lui Marian Timofti sint ingredientele unui seminar culinar foarte reusit. O seara reconfortanta petrecuta alaturi de oameni deosebiti ...Citeste continuarea

Idei de condimentare a legumelor

Postat de: Irina in Tipsuri

Plantele aromate si condimentele dau savoare preparatelor culinare. Tot calatorind printre cartile de bucate, am descoperit un ghid al condimentarii legumelor si vreau sa vi-l impartasesc si voua.Citeste continuarea

Nuca

Postat de: miha in Fructe

Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.Citeste continuarea

Idei de pregatire a legumelor

Postat de: Irina in Tehnici

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea

Ghid de fierbere a legumelor la aburi

Postat de: Bucataras in Tehnici

Principalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea

Tehnica fierberii

Postat de: Bucataras in Tehnici

Fierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea

Concurs "Cel mai activ bucataras al saptaminii"

Postat de: Bucataras in Concurs

Ionix, Miha si Luminita20_2006 au fost cei mai activi 3 bucatarasi ai saptaminii 19.10 - 25.10, cistigind cite o carte din colectia Jamie Oliveroferita de Jurnalul national. Incepe cursa pentru...Citeste continuarea

Oua

Postat de: Bucataras in Alimente

Expertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...Citeste continuarea

Ananas

Postat de: miha in Fructe

Ananasul este un fruct de forma cilindrica, cu o coaja maro solzoasa, cu o coroana de frunze verzi si miez fibros galben.Citeste continuarea

Banane

Postat de: miha in Fructe

Sunt fructe lungi, de culoare galbena atunci cand sunt coapte.Citeste continuarea

Chimenul

Postat de: Irina in Condimente

Este unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea

Pere

Postat de: miha in Fructe

Este foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.Citeste continuarea

Kiwi

Postat de: miha in Fructe

Fructul de kiwi este mai bogat in vitamina C decit portocala ...Citeste continuarea

12 sucuri pe 12 teme

Postat de: Bucataras in Bauturi

Libertatea pentru femei a publicat 12 bauturi naturale cu tema ...Citeste continuarea

Concurs : Vezi notele juriului

Postat de: msyc in Concurs

Atentie, a inceput notarea! Pe 15 seara vom sti marele cistigator!Citeste continuarea

Patrunjelul

Postat de: miha in Condimente

Este o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara. Patrunjelul contine...Citeste continuarea

Usturoiul

Postat de: miha in Condimente

Este foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea

Cura de struguri

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Consumă până la 1 kg, împărţiţi în 3 porţii, dacă ţii cura fără reducerea dietei de bază, sau 3 kg, dacă strugurii reprezintă singura hrană zilnică. În primul caz, durata curei...Citeste continuarea

Festival gastronomic dedicat Deltei

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

„D’ale Gurii Dunării” e un festival culinar în cadrul căruia şase echipe concurează pentru finanțarea unor proiecte importante pentru comunitățile lor. Intenționăm ca în edițiile...Citeste continuarea

Mazare

Postat de: Bucataras in Legume

Mazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea

Jurnalul ofera din 16 octombrie, in fiecare vineri, supliment culinar Jamie Oliver

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Din 16 octombrie, Jurnalul Naţional şi Editura Curtea Veche vor edita o serie de douăzeci de cărţi ale cunoscutului bucătar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate în România.Citeste continuarea

TimeOut a facut lista celor mai bune restaurante din Bucuresti

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

A doua ediţie este mai bogată pentru că şi Bucureştiul culinar este mai ofertant. And the winners are...Citeste continuarea

Good food are blog!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Good Food, poate cea mai buna revista culinara din Romania, are blog! Fresh, cu multe lucruri interesante, va fi probabil locul de intilnire al pasionatilor in domeniu.Citeste continuarea

La multi ani, bucataras Catalin!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Catalin nu scrie retete, dar e cu sufletul alaturi de noi mereu. Reportajele sale sint delicioase fie ca-s scrise de pe vase de croaziera, fie din restaurantul Sangria ...Citeste continuarea

Mititei

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Un blog culinar extraordinar este cevabun.ro. Am gasit aici povestea mititeilor. De retinut!Citeste continuarea

Superconcurs, faza finala!

Postat de: Bucataras in Concurs

Peste 330 de bucatarasi au cont. Sa vedem citi vor intra in concurs pentru a avea sansa de a cistiga un premiu excelent: un aparat foto de 10 Mp. Hutzanca a spart gheata!Citeste continuarea

Agricola Bacau lanseaza "Puiul familist"

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Avicola Bacau a lansat un produs nou, numit "Puiul familist", care are in ambalaj 2 pulpe in plus, la un pret mediu de 9,99 ron/kg ...Citeste continuarea

Miha a implinit ... o virsta: La multi ani!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Bucatarasi! Aliniati-va frumos si strigati in cor: La multi ani, Miha! Dulcesa, cum imi place mie s-o alint datorita retetelor sale dulci si a rafinamentului cu care le pune in practica, Miha este...Citeste continuarea

Montignac, dieta in functie de indicele glicemic

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Dieta Montignac are doua faze: una de slabire, alta de mentinere. Alimentele se diferentiaza in functie de INDICELE GLICEMIC. Daca vreti sa slabiti, trebuie IG < 35...Citeste continuarea

La multi ani, Bucataras Oana!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Mamica fericita, Bucataras Oana a implinit pe 15 august o virsta :). Frumoasa. Ca ea si sufletul ei. Ii uram un La multi ani! din tot sufletul. Sa aiba grija de baietii ei frumosi, Vladuc si...Citeste continuarea

Inghetata bucuria copiilor

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Bucataras in oras. Inghetata la cornet acasa, Dorna a lansat laptele "Casa buna"Citeste continuarea

159 de bloguri in catalogul Bucataras

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Am ajuns la 159 de bloguri culinare inscrise in Catalog. O comunitate extraordinara strinsa intr-un singur loc de Bucataras....Citeste continuarea

The winner is Klausenburger!!!

Postat de: Bucataras in Concurs

Bunicile. Toti le iubim. Pentru vorba lor blinda si buna. Pentru grija cu care-si ocrotesc neopteii si nepotelele. Pentru felul in care-i rasfata. Ce mincare buna buna iti pregatea bunicuta ta cind...Citeste continuarea

We have a winner: Meosiris a cistigat premiul de 150 RON!

Postat de: Bucataras in Concurs

Ultimul concurs al bucataras.ro a fost cistigat de Meosiris, care a postat astazi 72 de retete!Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]