Susan
Postat de: miha in CondimenteSusanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea
Sarea
Postat de: miha in CondimenteMulta vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea
Leustean
Postat de: miha in CondimenteForma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea
Curcuma
Postat de: miha in CondimenteCurcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea
Chili
Postat de: miha in CondimenteEste un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea
Piersici
Postat de: miha in FructePiersicile contin o cantitate mare de vitamina A si C si potasiu.Citeste continuarea
Radu Popovici, Ginger si Timofti
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAroma lui Radu Popovici, bunul gust a la Ginger si farmecul lui Marian Timofti sint ingredientele unui seminar culinar foarte reusit. O seara reconfortanta petrecuta alaturi de oameni deosebiti ...Citeste continuarea
Idei de condimentare a legumelor
Postat de: Irina in TipsuriPlantele aromate si condimentele dau savoare preparatelor culinare. Tot calatorind printre cartile de bucate, am descoperit un ghid al condimentarii legumelor si vreau sa vi-l impartasesc si voua.Citeste continuarea
Nuca
Postat de: miha in FructePe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.Citeste continuarea
Idei de pregatire a legumelor
Postat de: Irina in TehniciCu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea
Ghid de fierbere a legumelor la aburi
Postat de: Bucataras in TehniciPrincipalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea
Tehnica fierberii
Postat de: Bucataras in TehniciFierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea
Concurs "Cel mai activ bucataras al saptaminii"
Postat de: Bucataras in ConcursIonix, Miha si Luminita20_2006 au fost cei mai activi 3 bucatarasi ai saptaminii 19.10 - 25.10, cistigind cite o carte din colectia Jamie Oliveroferita de Jurnalul national. Incepe cursa pentru...Citeste continuarea
Oua
Postat de: Bucataras in AlimenteExpertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...Citeste continuarea
Ananas
Postat de: miha in FructeAnanasul este un fruct de forma cilindrica, cu o coaja maro solzoasa, cu o coroana de frunze verzi si miez fibros galben.Citeste continuarea
Banane
Postat de: miha in FructeSunt fructe lungi, de culoare galbena atunci cand sunt coapte.Citeste continuarea
Chimenul
Postat de: Irina in CondimenteEste unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea
Pere
Postat de: miha in FructeEste foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.Citeste continuarea
Kiwi
Postat de: miha in FructeFructul de kiwi este mai bogat in vitamina C decit portocala ...Citeste continuarea
12 sucuri pe 12 teme
Postat de: Bucataras in BauturiLibertatea pentru femei a publicat 12 bauturi naturale cu tema ...Citeste continuarea
Concurs : Vezi notele juriului
Postat de: msyc in ConcursAtentie, a inceput notarea! Pe 15 seara vom sti marele cistigator!Citeste continuarea
Patrunjelul
Postat de: miha in CondimenteEste o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara. Patrunjelul contine...Citeste continuarea
Usturoiul
Postat de: miha in CondimenteEste foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea
Cura de struguri
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasConsumă până la 1 kg, împărţiţi în 3 porţii, dacă ţii cura fără reducerea dietei de bază, sau 3 kg, dacă strugurii reprezintă singura hrană zilnică. În primul caz, durata curei...Citeste continuarea
Festival gastronomic dedicat Deltei
Postat de: Bucataras in Bucataras in oras„D’ale Gurii Dunării” e un festival culinar în cadrul căruia şase echipe concurează pentru finanțarea unor proiecte importante pentru comunitățile lor. Intenționăm ca în edițiile...Citeste continuarea
Mazare
Postat de: Bucataras in LegumeMazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea
Jurnalul ofera din 16 octombrie, in fiecare vineri, supliment culinar Jamie Oliver
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasDin 16 octombrie, Jurnalul Naţional şi Editura Curtea Veche vor edita o serie de douăzeci de cărţi ale cunoscutului bucătar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate în România.Citeste continuarea
TimeOut a facut lista celor mai bune restaurante din Bucuresti
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasA doua ediţie este mai bogată pentru că şi Bucureştiul culinar este mai ofertant. And the winners are...Citeste continuarea
Good food are blog!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasGood Food, poate cea mai buna revista culinara din Romania, are blog! Fresh, cu multe lucruri interesante, va fi probabil locul de intilnire al pasionatilor in domeniu.Citeste continuarea
La multi ani, bucataras Catalin!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasCatalin nu scrie retete, dar e cu sufletul alaturi de noi mereu. Reportajele sale sint delicioase fie ca-s scrise de pe vase de croaziera, fie din restaurantul Sangria ...Citeste continuarea
Mititei
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasUn blog culinar extraordinar este cevabun.ro. Am gasit aici povestea mititeilor. De retinut!Citeste continuarea
Superconcurs, faza finala!
Postat de: Bucataras in ConcursPeste 330 de bucatarasi au cont. Sa vedem citi vor intra in concurs pentru a avea sansa de a cistiga un premiu excelent: un aparat foto de 10 Mp. Hutzanca a spart gheata!Citeste continuarea
Agricola Bacau lanseaza "Puiul familist"
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAvicola Bacau a lansat un produs nou, numit "Puiul familist", care are in ambalaj 2 pulpe in plus, la un pret mediu de 9,99 ron/kg ...Citeste continuarea
Miha a implinit ... o virsta: La multi ani!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasBucatarasi! Aliniati-va frumos si strigati in cor: La multi ani, Miha! Dulcesa, cum imi place mie s-o alint datorita retetelor sale dulci si a rafinamentului cu care le pune in practica, Miha este...Citeste continuarea
Montignac, dieta in functie de indicele glicemic
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasDieta Montignac are doua faze: una de slabire, alta de mentinere. Alimentele se diferentiaza in functie de INDICELE GLICEMIC. Daca vreti sa slabiti, trebuie IG < 35...Citeste continuarea
La multi ani, Bucataras Oana!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasMamica fericita, Bucataras Oana a implinit pe 15 august o virsta :). Frumoasa. Ca ea si sufletul ei. Ii uram un La multi ani! din tot sufletul. Sa aiba grija de baietii ei frumosi, Vladuc si...Citeste continuarea
Inghetata bucuria copiilor
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasBucataras in oras. Inghetata la cornet acasa, Dorna a lansat laptele "Casa buna"Citeste continuarea
159 de bloguri in catalogul Bucataras
Postat de: Bucataras in BucatarasiiAm ajuns la 159 de bloguri culinare inscrise in Catalog. O comunitate extraordinara strinsa intr-un singur loc de Bucataras....Citeste continuarea
The winner is Klausenburger!!!
Postat de: Bucataras in ConcursBunicile. Toti le iubim. Pentru vorba lor blinda si buna. Pentru grija cu care-si ocrotesc neopteii si nepotelele. Pentru felul in care-i rasfata. Ce mincare buna buna iti pregatea bunicuta ta cind...Citeste continuarea
We have a winner: Meosiris a cistigat premiul de 150 RON!
Postat de: Bucataras in ConcursUltimul concurs al bucataras.ro a fost cistigat de Meosiris, care a postat astazi 72 de retete!Citeste continuarea