Articole

Hreanul

Postat de: Oana in Legume

Radacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea

Tarhon

Postat de: Bucataras in Condimente

Tarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea

Sofran

Postat de: Bucataras in Condimente

Sofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea

Scortisoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Scortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea

Salvie

Postat de: Bucataras in Condimente

Salvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea

Rozmarin

Postat de: Bucataras in Condimente

Rozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea

Piper negru

Postat de: Bucataras in Condimente

Piperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea

Paprika

Postat de: Bucataras in Condimente

La fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea

Oregano

Postat de: Bucataras in Condimente

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea

Nucsoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Nucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea

Mustar

Postat de: Bucataras in Condimente

Semintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea

Menta

Postat de: Bucataras in Condimente

Menta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea

Marar

Postat de: Bucataras in Condimente

Mararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea

Maghiran

Postat de: Bucataras in Condimente

Maghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea

Hasmatuchi

Postat de: Bucataras in Condimente

Este un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea

Fenicul

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea

Enibahar

Postat de: Bucataras in Condimente

Desi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea

Dafin

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea

Cuisoare

Postat de: Bucataras in Condimente

Se folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea

Coriandru

Postat de: Bucataras in Condimente

Coriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea

Cimbru

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea

Chives

Postat de: Bucataras in Condimente

Dau o aroma de ceapa dulce in salate si sosuri. Sint plante perene, usor de cultivat. Se pot cumpara proaspete, congelate sau uscate la rece.Citeste continuarea

Chimion

Postat de: Bucataras in Condimente

Chimion (seminte) sint mici si aromate, avind un parfum asemanator anasonului. Dau un plus de aroma si o textura ca de alune cind sint adaugate in piine, chec, brinzeturi, alaturi de legume sau de...Citeste continuarea

Cardamon

Postat de: Bucataras in Condimente

Se obtine prin presarea semintelor unei plante indiene, apartinind familiei ghimbirului. Este un condiment folosit la mincarurile cu curry si la cele pregatite la cuptorCiteste continuarea

Busuioc

Postat de: Bucataras in Condimente

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă din genul Ocimum, familia Lamiaceae. Este o plantă ierboasă originară din Asia tropicală.Citeste continuarea

Sparanghel

Postat de: Bucataras in Legume

Sparanghelul este vestit pentru cantitatea mare de anti – oxidanţi care împiedică îmbătrânirea prematură, de aceea este leguma preferată a frumuseţilor de la Hollywood. Sparanghelul este...Citeste continuarea

Soia

Postat de: Bucataras in Legume

Este recomandată femeilor datorită conţinutului de fitoestrogeni. Consumul de produse pe bază de soia micşorează efectele menopauzei şi nu provoacă alte efecte secundare. Cercetările la...Citeste continuarea

Anason

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma licoroasa, fiind folosit la prepararea prajiturilor si a checurilor. Semintele de anason se folosesc cu fructe sau varza. Anasonul stea este un condiment similar din Orientul indepartat.Citeste continuarea

Spectacol culinar pe un vas de croaziera (partea a II-a)

Postat de: Catalin in Bucataras hai hui

Bucataras.ro continua reportajele exclusive despre lumea culinara pe un vas de croaziera.Citeste continuarea

Revista Felicia a pus pe piata o noua carte Montignac!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Saptamina aceasta, revista Felicia a lansat a doua carte a celebrului nutritionist Michel Montignac, la un pret de numai 8,5 lei. Prima carte s-a epuizat in numai 2 zile.Citeste continuarea

Atentiuneeee, aici sint finalistele pe iunie!!!!

Postat de: Bucataras in Concurs

Lily, Miha, Dragos, Leoflori, Sandytza si Roda s-au calificat in finala pe luna iunie. Acesti Bucatarasi au reusit sa depaseasca pragul de 10.000 de puncte si se lupta pentru cintarul tefal si...Citeste continuarea

Bucataras sustine blogosfera culinara: Sabina!!

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Vreti sa intrati in Bucataria Sabinei? Poftiti, poftiti ... Nu o sa regretati ...Citeste continuarea

Bucataras sustine blogosfera culinara: Maya

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Pentru tot ce ar vrea sa faca spune ca nu-i ajung 10 vieti. Doamnelor si domniloooor: Maya's world!Citeste continuarea

Spectacol culinar pe un vas de croaziera

Postat de: Catalin in Bucataras hai hui

Ce maninca oaspetii unui hotel plutitor? Un super-reportaj exclusiv bucataras.roCiteste continuarea

Bucataras sustine blogosfera culinara: Isabela Dobrin!!

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Isabela cuisine. Un blog proaspat, minunat, "cu poze si retete minunate", dupa cum il caracterizeaza chiar IsabelaCiteste continuarea

Poveste inedita din Londra: Harrods, mincare si hainute pentru ciini

Postat de: Bucataras in Bucataras hai hui

Harrods, unul dintre cele mai mari magazine din lume. Locul unde luxul se imbina cu ineditul, unde nu poti intra daca nu ai o tinuta civilizata, unde turistii se amesteca uimiti printre clientii...Citeste continuarea

Sandytza a cistigat storcatorul de fructe Philips cu reteta 1.000

Postat de: Bucataras in Concurs

In nici jumatate de an, bucataras a strins deja 1.000 de reteta numai una si una. Pentru ca a scris reteta cu numarul 1.00, Sandytza a cistigat un storcator de fructe Philips, premiu de calitate de...Citeste continuarea

Atentiune, propuneti retetele din iunie. Fiecare cite 2!

Postat de: Bucataras in Concurs

6 bucatarasi intra in concurs pentru premiile mari, restul pentru cele mici. Trebuie sa scrieti la comentarii cu ce retete participati!Citeste continuarea

La multi ani pentru bucatarasii Anca si Liviu!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Astazi, Anca si Liviu au implinit 3 ani de la casatorie, motiv pentru toti bucatarasii sa le doreasca tot binele din lume! Sa fiti fericiti si sa aveti grija de Matei Muffy Puffy!Citeste continuarea

Bucataras sustine blogosfera culinara: Ala!

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Rockeritza, bucatarie, Ala, simpatica, delicioasa, Ala, banateanca, home made recipes ...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]