Hreanul
Postat de: Oana in LegumeRadacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea
Tarhon
Postat de: Bucataras in CondimenteTarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea
Sofran
Postat de: Bucataras in CondimenteSofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea
Scortisoara
Postat de: Bucataras in CondimenteScortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea
Salvie
Postat de: Bucataras in CondimenteSalvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea
Rozmarin
Postat de: Bucataras in CondimenteRozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea
Piper negru
Postat de: Bucataras in CondimentePiperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea
Paprika
Postat de: Bucataras in CondimenteLa fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea
Oregano
Postat de: Bucataras in CondimenteOregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea
Nucsoara
Postat de: Bucataras in CondimenteNucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea
Mustar
Postat de: Bucataras in CondimenteSemintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea
Menta
Postat de: Bucataras in CondimenteMenta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea
Marar
Postat de: Bucataras in CondimenteMararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea
Maghiran
Postat de: Bucataras in CondimenteMaghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea
Hasmatuchi
Postat de: Bucataras in CondimenteEste un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea
Fenicul
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea
Enibahar
Postat de: Bucataras in CondimenteDesi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea
Dafin
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea
Cuisoare
Postat de: Bucataras in CondimenteSe folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea
Coriandru
Postat de: Bucataras in CondimenteCoriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea
Cimbru
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea
Chives
Postat de: Bucataras in CondimenteDau o aroma de ceapa dulce in salate si sosuri. Sint plante perene, usor de cultivat. Se pot cumpara proaspete, congelate sau uscate la rece.Citeste continuarea
Chimion
Postat de: Bucataras in CondimenteChimion (seminte) sint mici si aromate, avind un parfum asemanator anasonului. Dau un plus de aroma si o textura ca de alune cind sint adaugate in piine, chec, brinzeturi, alaturi de legume sau de...Citeste continuarea
Cardamon
Postat de: Bucataras in CondimenteSe obtine prin presarea semintelor unei plante indiene, apartinind familiei ghimbirului. Este un condiment folosit la mincarurile cu curry si la cele pregatite la cuptorCiteste continuarea
Busuioc
Postat de: Bucataras in CondimenteBusuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă din genul Ocimum, familia Lamiaceae. Este o plantă ierboasă originară din Asia tropicală.Citeste continuarea
Sparanghel
Postat de: Bucataras in LegumeSparanghelul este vestit pentru cantitatea mare de anti – oxidanţi care împiedică îmbătrânirea prematură, de aceea este leguma preferată a frumuseţilor de la Hollywood. Sparanghelul este...Citeste continuarea
Soia
Postat de: Bucataras in LegumeEste recomandată femeilor datorită conţinutului de fitoestrogeni. Consumul de produse pe bază de soia micşorează efectele menopauzei şi nu provoacă alte efecte secundare. Cercetările la...Citeste continuarea
Anason
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma licoroasa, fiind folosit la prepararea prajiturilor si a checurilor. Semintele de anason se folosesc cu fructe sau varza. Anasonul stea este un condiment similar din Orientul indepartat.Citeste continuarea
Spectacol culinar pe un vas de croaziera (partea a II-a)
Postat de: Catalin in Bucataras hai huiBucataras.ro continua reportajele exclusive despre lumea culinara pe un vas de croaziera.Citeste continuarea
Revista Felicia a pus pe piata o noua carte Montignac!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasSaptamina aceasta, revista Felicia a lansat a doua carte a celebrului nutritionist Michel Montignac, la un pret de numai 8,5 lei. Prima carte s-a epuizat in numai 2 zile.Citeste continuarea
Atentiuneeee, aici sint finalistele pe iunie!!!!
Postat de: Bucataras in ConcursLily, Miha, Dragos, Leoflori, Sandytza si Roda s-au calificat in finala pe luna iunie. Acesti Bucatarasi au reusit sa depaseasca pragul de 10.000 de puncte si se lupta pentru cintarul tefal si...Citeste continuarea
Bucataras sustine blogosfera culinara: Sabina!!
Postat de: Bucataras in BucatarasiiVreti sa intrati in Bucataria Sabinei? Poftiti, poftiti ... Nu o sa regretati ...Citeste continuarea
Bucataras sustine blogosfera culinara: Maya
Postat de: Bucataras in BucatarasiiPentru tot ce ar vrea sa faca spune ca nu-i ajung 10 vieti. Doamnelor si domniloooor: Maya's world!Citeste continuarea
Spectacol culinar pe un vas de croaziera
Postat de: Catalin in Bucataras hai huiCe maninca oaspetii unui hotel plutitor? Un super-reportaj exclusiv bucataras.roCiteste continuarea
Bucataras sustine blogosfera culinara: Isabela Dobrin!!
Postat de: Bucataras in BucatarasiiIsabela cuisine. Un blog proaspat, minunat, "cu poze si retete minunate", dupa cum il caracterizeaza chiar IsabelaCiteste continuarea
Poveste inedita din Londra: Harrods, mincare si hainute pentru ciini
Postat de: Bucataras in Bucataras hai huiHarrods, unul dintre cele mai mari magazine din lume. Locul unde luxul se imbina cu ineditul, unde nu poti intra daca nu ai o tinuta civilizata, unde turistii se amesteca uimiti printre clientii...Citeste continuarea
Sandytza a cistigat storcatorul de fructe Philips cu reteta 1.000
Postat de: Bucataras in ConcursIn nici jumatate de an, bucataras a strins deja 1.000 de reteta numai una si una. Pentru ca a scris reteta cu numarul 1.00, Sandytza a cistigat un storcator de fructe Philips, premiu de calitate de...Citeste continuarea
Atentiune, propuneti retetele din iunie. Fiecare cite 2!
Postat de: Bucataras in Concurs6 bucatarasi intra in concurs pentru premiile mari, restul pentru cele mici. Trebuie sa scrieti la comentarii cu ce retete participati!Citeste continuarea
La multi ani pentru bucatarasii Anca si Liviu!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAstazi, Anca si Liviu au implinit 3 ani de la casatorie, motiv pentru toti bucatarasii sa le doreasca tot binele din lume! Sa fiti fericiti si sa aveti grija de Matei Muffy Puffy!Citeste continuarea
Bucataras sustine blogosfera culinara: Ala!
Postat de: Bucataras in BucatarasiiRockeritza, bucatarie, Ala, simpatica, delicioasa, Ala, banateanca, home made recipes ...Citeste continuarea