Curatati si taiati marul bucatele.
Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica.
Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele.
Puneti merele racite...
Topiti ciocolata la bain-marie.
Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita.
Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine.
Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa.
Se închide și se...
Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.
N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.
A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).
Verificati si adaugati apa daca trebuie....
Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte.
Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece.
Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat.
Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu.
Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa.
Lasati sa se...
Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza.
Curatam si taiem ceapa si prazul marunt.
Curatam si dam morcovii pe razatoare.
Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute.
Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de...
Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci.
Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.
Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...
Spalati bine spanacul.
Curatati usturoiul.
Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure.
Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati.
Scurgeti-i bine de apa.
Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul.
Amestecati cartofii rasi si scursi...
Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon.
Adaugati spanacul spalat si taiat marunt.
Reveniti-l 2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa.
Puneti sare si piper, acoperiti si gatiti timp de 15 minute.
Cand apa a scazut adaugati...
Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat.
Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o puteti consuma ca un preparat de...
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte.
Puneti la fiert restul de lapte cu untul.
Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina.
Amestecati in continuu cu un tel.
Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...
Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina.
Amestecati bine.
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci.
Puneti compozitia...
Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma.
Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna.
Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa.
Acoperiti cu apa - am pus 60 cl- acoperiti...
Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....
Curatati si spalati legumele.
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.
Intre timp pregatiti carnea....
Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului.
Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea.
Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati.
Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...
Dati pe razatoare coaja de lamaie.
Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul.
Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda.
Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia....
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.
Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.
Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite....
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si...
Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte).
Curatati si spalati legumele.
Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici.
Taiati morcovul si carnatul in rondele.
Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu...
Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini.
Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper.
Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le.
Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper.
Bateti ouale cu un pic de sare....
Amestecati smantana cu zeama de lamaie.
Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena.
Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata.
Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti...
Amestecati faina cu sarea.
In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati.
Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata.
Veti obtine un aluat destul de moale.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o...
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.
Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se...
Curatati si taiati merele in cuburi.
Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar.
Reveniti si caramelizati merele 10 minute.
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar.
Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii.
Se curata cartofii, prazul si morcovul.
Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de...
Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat.
Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie.
Curatati de coaja portocalele si grapefruit-ul cu un cutit ascutit.
Recuperati feliile de citrice fara pielea alba - supremele....
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.
Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.
Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.
Adăugați...
Se indeparteaza primele foi de varza.
Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit .
Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele.
Reveniti impreuna, puneti varza,...
Preparare Lemon Curd:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se atașează rapid ... se...
Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.
Incalziti crema.
Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.
Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper.
Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul...
Desert budinca cu branza, mere caramelizate si stafide
Curatati si taiati marul bucatele. Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica. Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele. Puneti merele racite...
Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata
Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa. Se închide și se...
Orez cu fasole neagra - Galo Pinto
Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa). Verificati si adaugati apa daca trebuie....
Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)
Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu. Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa. Lasati sa se...
Sarmale de post cu praz si ciuperci
Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute. Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de...
Desert papanasi prajiti - reteta n°700
Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...
Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures
Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i bine de apa. Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul. Amestecati cartofii rasi si scursi...
Spanac cu oua si sos de rosii
Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l 2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa. Puneti sare si piper, acoperiti si gatiti timp de 15 minute. Cand apa a scazut adaugati...
Piept de porc cu fasole boabe
Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o puteti consuma ca un preparat de...
Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina. Amestecati in continuu cu un tel. Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...
Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)
Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci. Puneti compozitia...
Mancare de linte ca la Reunion
Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna. Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa. Acoperiti cu apa - am pus 60 cl- acoperiti...
Mamaliga cu parmezan, paprika si marar
Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....
Cotlete de porc cu legume la cuptor
Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C. Intre timp pregatiti carnea....
Clătite cu bere
Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati. Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...
Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello
Dati pe razatoare coaja de lamaie. Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul. Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda. Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia....
Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina. Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite....
Desert gogosi unguresti / Farsangi fan
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si...
Supa/crema de mazare uscata
Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte). Curatati si spalati legumele. Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici. Taiati morcovul si carnatul in rondele. Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu...
Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak
Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le. Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper. Bateti ouale cu un pic de sare....
Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)
Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata. Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti...
Desert fursecuri de casa / Spritz
Amestecati faina cu sarea. In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati. Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata. Veti obtine un aluat destul de moale. Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o...
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper. Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se...
Desert budinca cu mere
Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar. Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....
Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul. Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de...
Salata de citrice cu sirop de rodie
Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat. Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie. Curatati de coaja portocalele si grapefruit-ul cu un cutit ascutit. Recuperati feliile de citrice fara pielea alba - supremele....
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile. Adăugați...
Supa de varza cu carnat afumat
Se indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt. Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit . Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna, puneti varza,...
Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Preparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se atașează rapid ... se...
Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci
Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic. Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper. Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul...