Amestecam intr-un bol toate ingredientele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute. Va rezulta o prajitura usor umeda,pe care o savuram dupa ce s-a racit putin (*_*)
Pofta Buna !
Intr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam usor. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. In ultima faza adaugam...
Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o umplem pe jumatate cu apa si dam la foc,pana incepe sa fiarba. Acum imbaiem piersicile,pentru cel mult 1...
Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita...
Taiem pepenele cubulete pe care le punem intr-o cratita cu fund gros,alternand un rand pepene,un rand de zahar. Stropim cu sucul de lamaie si lasam peste noapte acoperit,amestecand din cand in cand. A doua zi,punem dulceata la fiert,pana se leaga siropul.
Turnam dulceata fierbinte in borcane...
Decojim bananele si le punem intr-o caserola,la congelator peste noapte . Scoatem bananele din congelator si le lasam la temperatura camerei 2-3 minute dupa care le punem in blender si le mixam bine pana rezulta o pasta omogena. Servim ca atare sau cu ciocolata rasa,diverse topping-uri ! Enjoy !
Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele.
Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat(din care facem sirop) lasand...
Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat . Adaugam in sirop sucul de lamaie...
Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum spuneam adauagam cat sa rezulte la sfarsit o compozitie precum cea a smantanii. Dam aluatul de clatite...
Blat :
Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el....
Reteta eu am facut-o mai demult, acum daca nu mai gasiti capsuni, ii puteti inlocui cu alte fructe de sezon !
Mixam biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga cu fermoar si ii zdrobim cu facaletul. Ii asezam pe fundul unui pahar/bol. Amestecam branza de vaci scursa cu mierea si coaja...
Puteti folosi si ananas la conserva,numai ca cel proaspat e mai sanatos ! Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta dupa care adaugam iaurtul si zahar pudra (depinde cat de dulce vreti sa fie ),mai mixam 1-2 minute pana se...
Pentru aluat: Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei sau punem hartiute pentru...
Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii sfarmam. Ii amestecam cu untul topit si tapetam o forma rotunda (care la randul ei este tapetata cu hartie de copt). Dam forma la frgider pana pregatim umplutura.
Mixam ouale, adaugam...
Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam...
Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in...
Intr-un bol(cratita) punem capsunii,peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie. Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul,timp in care amestecam din cand in cand. Cand s-a topit zaharul turnam siropul in sticle sterilizate. Pastam siropul intr-un loc racoros. Din...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate. In alt bol,mixam ouale cu laptele,uleiul si bicarbonatul stins. Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam piureul de capsuni si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza. Turmam compozitia intr-o...
Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache :
Crema ganache : Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider...
Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei...
Clatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o compozitie omogena,precum compozitia la pandispan.
Incingem o tigaie si coacem clatitele pe ambele...
Topim ciocolata si margarina separat si le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si laptele praf pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam ciocolata si margarina racite si amestecam. Acum adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".
Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.
Intindem...
Prima data se zdrobeste lavanda cu dosul unei linguri,pentru a iesi mai bine aroma.
Se pune in borcan un strat de zahar,unul de lavanda si tot asa pana se umple borcanul. Se foloseste dupa cca 1-2 saptamani . Usor nu ?? (*_*) In urmatoarea postare homemade va voi arata cum sa va faceti...
Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza...
Se despica vanilia,iar continutul ei se adauga in miere. Se amesteca bine si se lasa 1 saptamana sa se "elibereze" aroma,dupa care se poate folosi. In timp ce indulcim laptele sau ceaiul cu o lingurita de miere ii da si o aroma de vanilie. In acelasi timp,puteti folosi...
Batoanele sfarmate se amesteca cu iaurtul si mierea si se lasa la inmuiat cca 2 ore (daca folositi muesli,lasati peste noapte la inmuiat) Se toaca kiwi-ul marunt si se adauga in iaurt. Se orneaza cu kiwi si mure. Se mai pot adauga nuci sau alune tocate si kiwi-ul se poate inlocui cu...
Mixam ouale,pana se albesc,adaugam uleiul si laptele condensat si laptele si mixam inca 1 minut. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam compozitia de oua,peste faina si amestecam cu o lingura pana se omogeniaza bine. Umplem formele de muffins 3/4...
Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta,...
Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.
Cele 4 bucati de aluat ramase...
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)
Amestecam intr-un bol toate ingredientele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute. Va rezulta o prajitura usor umeda,pe care o savuram dupa ce s-a racit putin (*_*) Pofta Buna !
Chec cu mere si nuca de cocos
Intr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam usor. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. In ultima faza adaugam...
Compot de piersici
Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o umplem pe jumatate cu apa si dam la foc,pana incepe sa fiarba. Acum imbaiem piersicile,pentru cel mult 1...
Dulceata de zmeura
Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita...
Dulceata de pepene galben
Taiem pepenele cubulete pe care le punem intr-o cratita cu fund gros,alternand un rand pepene,un rand de zahar. Stropim cu sucul de lamaie si lasam peste noapte acoperit,amestecand din cand in cand. A doua zi,punem dulceata la fiert,pana se leaga siropul. Turnam dulceata fierbinte in borcane...
Inghetata de banane
Decojim bananele si le punem intr-o caserola,la congelator peste noapte . Scoatem bananele din congelator si le lasam la temperatura camerei 2-3 minute dupa care le punem in blender si le mixam bine pana rezulta o pasta omogena. Servim ca atare sau cu ciocolata rasa,diverse topping-uri ! Enjoy !
Dulceata de afine
Se spala bine afinele si se curata de codite. Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat(din care facem sirop) lasand...
Sirop de afine
Se spala bine afinele si se curata de codite. Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat . Adaugam in sirop sucul de lamaie...
Clatite ( Reteta de baza)
Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum spuneam adauagam cat sa rezulte la sfarsit o compozitie precum cea a smantanii. Dam aluatul de clatite...
Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)
Blat : Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el....
"Cheesecake" la pahar
Reteta eu am facut-o mai demult, acum daca nu mai gasiti capsuni, ii puteti inlocui cu alte fructe de sezon ! Mixam biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga cu fermoar si ii zdrobim cu facaletul. Ii asezam pe fundul unui pahar/bol. Amestecam branza de vaci scursa cu mierea si coaja...
Inghetata de ananas
Puteti folosi si ananas la conserva,numai ca cel proaspat e mai sanatos ! Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta dupa care adaugam iaurtul si zahar pudra (depinde cat de dulce vreti sa fie ),mai mixam 1-2 minute pana se...
Mini tarte cu crema de vanilie si fructe
Pentru aluat: Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei sau punem hartiute pentru...
Cheesecake cu lapte condensat ( Copt)
Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii sfarmam. Ii amestecam cu untul topit si tapetam o forma rotunda (care la randul ei este tapetata cu hartie de copt). Dam forma la frgider pana pregatim umplutura. Mixam ouale, adaugam...
Savarine cu spuma de capsuni
Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani. Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam...
Gem de capsuni
Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in...
Sirop de capsuni
Intr-un bol(cratita) punem capsunii,peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie. Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul,timp in care amestecam din cand in cand. Cand s-a topit zaharul turnam siropul in sticle sterilizate. Pastam siropul intr-un loc racoros. Din...
Tort cu blat de capsuni si crema de cocos
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate. In alt bol,mixam ouale cu laptele,uleiul si bicarbonatul stins. Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam piureul de capsuni si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza. Turmam compozitia intr-o...
Tort cu capsuni si ciocolata
Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache : Crema ganache : Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider...
Rulada Diplomat
Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei...
Clatite pufoase reteta cu crema de vanilie si ananas
Clatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o compozitie omogena,precum compozitia la pandispan. Incingem o tigaie si coacem clatitele pe ambele...
White Chocolate Lamington
Topim ciocolata si margarina separat si le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si laptele praf pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam ciocolata si margarina racite si amestecam. Acum adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Spirala cu urda dulce
Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat". Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul. Intindem...
Zahar "Lavandat"
Prima data se zdrobeste lavanda cu dosul unei linguri,pentru a iesi mai bine aroma. Se pune in borcan un strat de zahar,unul de lavanda si tot asa pana se umple borcanul. Se foloseste dupa cca 1-2 saptamani . Usor nu ?? (*_*) In urmatoarea postare homemade va voi arata cum sa va faceti...
Muffins cu lamaie si mac
Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza...
Miere cu vanilie
Se despica vanilia,iar continutul ei se adauga in miere. Se amesteca bine si se lasa 1 saptamana sa se "elibereze" aroma,dupa care se poate folosi. In timp ce indulcim laptele sau ceaiul cu o lingurita de miere ii da si o aroma de vanilie. In acelasi timp,puteti folosi...
Birchermuesli
Batoanele sfarmate se amesteca cu iaurtul si mierea si se lasa la inmuiat cca 2 ore (daca folositi muesli,lasati peste noapte la inmuiat) Se toaca kiwi-ul marunt si se adauga in iaurt. Se orneaza cu kiwi si mure. Se mai pot adauga nuci sau alune tocate si kiwi-ul se poate inlocui cu...
Muffins cu lapte condensat
Mixam ouale,pana se albesc,adaugam uleiul si laptele condensat si laptele si mixam inca 1 minut. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam compozitia de oua,peste faina si amestecam cu o lingura pana se omogeniaza bine. Umplem formele de muffins 3/4...
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta,...
Prajitura Trandafirul Negru
Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos. Cele 4 bucati de aluat ramase...