Cascaval pane la cuptor, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea
Cartofi si sparanghel verde
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita....Citeste continuarea
Coaste de caprioara in sos de rosii...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCoastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea
Ciorba radauteana de pui
Postat de: VI in CiorbeMai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSpala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea
Costite de vitel cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos tomat, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiCopănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi,...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePuneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Constelatialeu in VitaCarnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu...Citeste continuarea
Chifle pentru burger
Postat de: Constelatialeu in PiineMai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...Citeste continuarea
Cartofi cu ciuperci si ierburi...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeAm curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi, cu loboda si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este...Citeste continuarea
Chiftele in sos de morcovi si ceapa
Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carneChiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se...Citeste continuarea
Cartofi cu oregano la slow cooker...
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii ii cureti, speli si ii tai in sferturi. Impreuna cu condimentele, apa, se pun in vasul "cioroiului" Crock-Pot. Fixezi pe functia High si lasi o ora si jumatate la copt....Citeste continuarea
Ceafa la tigaie cu sos
Postat de: katty in PorcCarnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare si piper. Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeSalata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert. Ceapa si morcovul se curăță și se spală. Foile de ceapa se spală bine. Se taie salata ,ceapa, morcovul,...Citeste continuarea
Chiftelute din peste
Postat de: Ksenya in PestePestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file. Painea o rupem bucatele si o punem...Citeste continuarea
Ciorba de salau
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor...Citeste continuarea
Chifle cu cascaval
Postat de: Bunica in PiineIntr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute....Citeste continuarea
Ciorba de pasare cu smantana
Postat de: Bunica in CiorbeBucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu busuioc
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeFasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu . Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] ....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: katty in CiorbeRadem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt. In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa....Citeste continuarea
Cartofi si ciuperci in stil italian
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în...Citeste continuarea
Ciocanele de pui, cu vin si...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și...Citeste continuarea
Ciorba deasa de varza cu costita...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeSe spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile. Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din...Citeste continuarea
Cozonac de carne
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea...Citeste continuarea
Chifle cu leurda
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu carnati...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și...Citeste continuarea
Ciorba de verdeturi
Postat de: Bunica in CiorbePune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul...Citeste continuarea
Caracatita in stil asiatic
Postat de: Ksenya in Fructe de mareIntr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...Citeste continuarea
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganScurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o...Citeste continuarea
Ciorba de pastai cu smantana
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeIntr-o cratita mai mare calim morcovul impreuna cu sunculita taiata felii cca 3 min amestecand ocazional pentru a nu se arde. Adaugam ceapa si leurda tocate marunt,pasta de ardei,condimente...Citeste continuarea
Creveti, scoici marinate si urechi...
Postat de: panacris in Fructe de mareCeapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...Citeste continuarea
Cea mai buna friptura de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcCotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete si curate .,eu nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline cu...Citeste continuarea
Ciorba de gulie
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba . De la...Citeste continuarea
Ciorba de curcan dreasa cu ou si cu...
Postat de: TAB1TA in Supe/CiorbeCarnea se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza ori de cate ori e nevoie. Intre timp am pregatit legumele. Legumele se spala, se toaca si se adauga in oala...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu mozzarella
Postat de: sufletista in PorcIntr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...Citeste continuarea
Coaste de miel cu ciuperci umplute
Postat de: panacris in OaieCoastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu usturoi - fara...
Postat de: deyutzky in PiineAdaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu mazare
Postat de: TAB1TA in PorcCotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu fasole verde
Postat de: TAB1TA in PorcCarnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute. Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeSpalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava...Citeste continuarea