A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele in sos de morcovi si ceapa

Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carne

Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se...Citeste continuarea

Cartofi cu oregano la slow cooker...

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Cartofii ii cureti, speli si ii tai in sferturi. Impreuna cu condimentele, apa, se pun in vasul "cioroiului" Crock-Pot. Fixezi pe functia High si lasi o ora si jumatate la copt....Citeste continuarea

Ceafa la tigaie cu sos

Postat de: katty in Porc

Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare  si piper. Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Salata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert.  Ceapa si morcovul se curăță și se spală.  Foile de ceapa se spală bine.  Se taie salata ,ceapa, morcovul,...Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de: Ksenya in Peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...Citeste continuarea

Ciorba de salau

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor...Citeste continuarea

Chifle cu cascaval

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute....Citeste continuarea

Ciorba de pasare cu smantana

Postat de: Bunica in Ciorbe

Bucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu busuioc

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .  Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] ....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: katty in Ciorbe

Radem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt. In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa....Citeste continuarea

Cartofi si ciuperci in stil italian

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în...Citeste continuarea

Ciocanele de pui, cu vin si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și...Citeste continuarea

Ciorba deasa de varza cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Se spala pieptul de pui  si se curata zarzavaturile.  Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din...Citeste continuarea

Cozonac de carne

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Carnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se  marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea...Citeste continuarea

Chifle cu leurda

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu carnati...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și...Citeste continuarea

Ciorba de verdeturi

Postat de: Bunica in Ciorbe

Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul...Citeste continuarea

Caracatita in stil asiatic

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...Citeste continuarea

Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.  Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o...Citeste continuarea

Ciorba de pastai cu smantana

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Intr-o cratita mai mare calim morcovul impreuna cu sunculita taiata felii cca 3 min amestecand ocazional pentru a nu se arde. Adaugam ceapa si leurda tocate marunt,pasta de ardei,condimente...Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi...

Postat de: panacris in Fructe de mare

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...Citeste continuarea

Cea mai buna friptura de porc

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Ciupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete  si curate .,eu  nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline  cu...Citeste continuarea

Ciorba de gulie

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba . De la...Citeste continuarea

Ciorba de curcan dreasa cu ou si cu...

Postat de: TAB1TA in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza ori de cate ori e nevoie. Intre timp am pregatit legumele. Legumele se spala, se toaca si se adauga in oala...Citeste continuarea

Chiftele umplute cu mozzarella

Postat de: sufletista in Porc

Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...Citeste continuarea

Coaste de miel cu ciuperci umplute

Postat de: panacris in Oaie

Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu usturoi - fara...

Postat de: deyutzky in Piine

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu mazare

Postat de: TAB1TA in Porc

 Cotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu fasole verde

Postat de: TAB1TA in Porc

Carnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute. Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se...Citeste continuarea

Carnat de Lyon in aluat briosat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leurda si urzici

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt

Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu kaizer,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.   Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...Citeste continuarea

Carne in untura

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Slanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina...Citeste continuarea

Cartofi cu ardei capia copti, la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe...Citeste continuarea

Costite de miel cu leurda si ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Costitele de miel se  curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea

Chiftele in sos de branzeturi

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam...Citeste continuarea

Cornuri a la Luca

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot...Citeste continuarea