Ciorba de salata verde, cu afumatura
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se...Citeste continuarea
Carnat de Lyon in aluat briosat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIn bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu leurda si urzici
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu unt
Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / GarnituriIntr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu kaizer,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu iaurt
Postat de: ReteteAlina in DulciuriEu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea
Chiftele cu susan
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...Citeste continuarea
Carne in untura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneSlanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina...Citeste continuarea
Cartofi cu ardei capia copti, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe...Citeste continuarea
Costite de miel cu leurda si ceapa...
Postat de: mihaelar63 in OaieCostitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeCarnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea
Chifle cu lapte batut si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in PiineCerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea
Cea mai buna prajitura de post, cu...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPreparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse, cu branza sarata
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea
Chiftele in sos de branzeturi
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneChiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam...Citeste continuarea
Cornuri a la Luca
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriEu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot...Citeste continuarea
Ciorba cu varza acra si cu virsli,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza...Citeste continuarea
Ciolan de porc afumat cu cartofi -...
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu...Citeste continuarea
Cartofi cu tarhon si usturoi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu...Citeste continuarea
Chilli con carne vegan
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPuneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...Citeste continuarea
Chifle cu praf de copt
Postat de: Bunica in PiineIa un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor....Citeste continuarea
Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Postat de: oanapl in VitaSe spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment...Citeste continuarea
Croissante rapide
Postat de: Meea in DulciuriEu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca de porc
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1...Citeste continuarea
Chifle fara drojdie - reteta rapida
Postat de: deyutzky in PiinePreincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine...Citeste continuarea
Ciulama din supa de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiSe taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul....Citeste continuarea
Ciorba de legume, acrita cu suc de...
Postat de: vasimur in CiorbePregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: TAB1TA in Supe/CiorbeCarnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza. Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora. Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciorbita rapida de purcel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: MotanLaOale in PiineSe pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste...Citeste continuarea
Chiftelute cu ceapa rosie in sos de...
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne tocata
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un...Citeste continuarea
Covrigi bavarezi
Postat de: ioana_lupu in PiineIncalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se...Citeste continuarea
Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu ciuperci si oua...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu leurda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Chutney de ceapa rosie cu stafide
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemTaie ceapa fideluta. Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa. Adauga sarea, zaharul, stafidele,...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu whisky / Irish...
Postat de: ctlina in BauturiBateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cheddar si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: deyutzky in CiorbePunem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu scarita...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si...Citeste continuarea
Crochete de mazare uscata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeMazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei....Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: panacris in PorcCeafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se...Citeste continuarea
Carne de porc cu masline la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingPulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE,...Citeste continuarea
Capelletti cu jambon, sos de pastai...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu leustean, mazare...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea
Ciorba de legume, dreasa cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea