Chec delicios cu visine
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 1180 grade si se aseaza gratarul la mijloc. Ungem cu ulei o tavita de chec sau dupa dorinta o tapetam cu hartie de copt. Amestecam ouale preferabil reci cu vanilia si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de otet balsamic
Postat de: luminita20_2006 in PorcIntr-o tava se pune ulei, se aseaza cotletele de porc condimentate pe ambele parti cu sare , piper si condiment picant, se pun cateva frunze de rozmarin pe fiecare bucata, si cateva felii de...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cirese
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriAlbusurile de ou se bat bine, cand sunt legate se adauga cate un pic de zahar.Dupa ce se obtine o bezea se pune faina cate un pic, uleiul si aromele. Se toarna in tava , apoi se pun ciresele...Citeste continuarea
Costita cu cartofi si salata de...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert , in apa cu sare. Fasiile de costita se condimenteaza dupa preferinte . Incalzim o lingura cu ulei in tigaia Dry Cooker si frigem feliile de costita pe...Citeste continuarea
Compot de vişine
Postat de: carmenvlad in Sirop / CompotSe aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se...Citeste continuarea
Cafea spumoasa
Postat de: mirela0911 in CafeaSe dizolva cafeaua cu zaharul in 20ml apa fierbinte si se freaca pana isi schimba culoarea. Se pune in doua pahare acest amestec, se toarna apa rece cat sa se umple un sfert din pahar. ...Citeste continuarea
Ciorba de os
Postat de: Ina in CiorbeLegumele ( mai putin cartofii ) le-am dat pe razatoarea mare de la robot si le-am calit pe jumatate in 50 ml ulei si o cescuta cu apa, in care am pus sare si putin cimbru. Am adaugat apoi...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: David4 in PrajituriSe unge cu margarina sau unt o forma lunga si ingusta (35/6 cm.) si se tapeteaza cu faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos, romul si...Citeste continuarea
Ciorba de potroace ( cu carne de...
Postat de: Sidy in CiorbeSe pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele peste carnea din...Citeste continuarea
Cuiburi de spaghete
Postat de: ianculubita in SpaghetePastele fierte in apa cu sare,scurse si clatite sub jet de apa rece,se pun cuiburi cu ajutorul a 2 furculite in tava unsa cu unt;deasupra cubulete de bacon si ardei iar peste acestia cate o felie...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: monike in CiorbeCeapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul le dau prin robot si apoi le calesc un pic (pana ce ceapa devine sticloasa)si adaug orezul. Pun apa si fierb pana se patrund legumele. Rosiile le dau si pe...Citeste continuarea
Compot de vişine
Postat de: ionix in Sirop / CompotPentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu fasole galbena
Postat de: ArianaBala in CiorbePunem carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Fierbem la foc domol spumand din cand in cand, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os (la mine a fiert aprox. 2 ore). Adaugam peste...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi cu orez
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si se zdrobesc cu furculita orezul il spalam si il fierbem in apa cu sare...Citeste continuarea
Cartofi copti cu sos de iaurt
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotSpalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. visinele le spalam bine si le indepartam coditele. punem in borcane visine,cat sa fie pana la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan
Postat de: lilik in CiorbePunem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala. Tocam marunt ceapa,morcovii...Citeste continuarea
Conserve din pesti mici
Postat de: MIUTA in ConservePestele se curata si se spala foarte bine. Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori. Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori. Se sareaza,se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu sunca
Postat de: LUK in Mancaruri de legumeSunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa. Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se...Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: sufletista in Sirop / Compotse spala corcodusele se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. trebuie sa se decojeasca pielita de pe...Citeste continuarea
Ciorba la ceaun
Postat de: sufletista in CiorbePrima data se pregateste focul, se aseaza cheresteul si ceaunul. Se curata legumele. Se da prin razatoare morcovul, restul le taiem. Se caleste ceapa tocata in ulei, se adauga morcovul se...Citeste continuarea
Cherry pie
Postat de: Oana in PrajituriSe spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava...Citeste continuarea
Cranberries Bread
Postat de: Oana in PiineAluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza...Citeste continuarea
Cartofi noi aromati cu branza rasa
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala, se taie felii mai groase si se aseaza intr-un vas de iena. Untul se taie fasii subtiri si se pune peste cartofi, se condimenteaza, apoi se amesteca bine cu mana,...Citeste continuarea
Ciorba de Loboda
Postat de: ArianaBala in CiorbeCuratam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor. Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnePreparam clatitele. Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam,le spalam bine si le punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,eu nu folosesc maioneza din comert ca nu-mi place asa ca prefer sa fac. Cand ciupercile sunt fierte le...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu tarhon si...
Postat de: camelia75 in PuiCarnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare si piper.Daca compozitia vi se pare foarte moale adaugati 2-3 linguri de pesmet.Ne umezim...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: mimmi in BauturiCum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic) Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se bat ca pentru omleta dupa care se adauga smantana, faina, branza si piperul mixand bine bine. Se adauga si parizerul tocat marunt, maslinele taiate, o parte din ardeiul tocat si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu loboda
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeIntai si intai pregatim toate legumele . cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele. morcovul il curatam si il taiem bucatele mici. ardeiul rosu si galben si taiem...Citeste continuarea
Cartofi noi copti si sparanghel cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine, cu coaja, cam 3-4 de persoana. Se sterg cu un servet de hartie si se infasoara individual in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor. Intre timp, se...Citeste continuarea
Croissante pentru dimineata
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCroissantele sunt cumparate de la brutarie :) Se taie pe jumatate, nu de tot, seung in interior pe o parte cu putin unt si se umplu cu felii de mozzarela sau branza, sunca de curcan si se...Citeste continuarea
Carne de ied cu suc de rosii
Postat de: Daniela_ in Mancaruri cu carneSe spala carnea, se pune la fiert. Intre timp se pregateste ceapa taiata marunt, ardeiul, cartofii taiati cuburi. Cand carnea este aproape fiarta, se prajeste ceapa cu ardeiul in ulei ( daca aveti...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe fac clatite din ingredientele mentionate.Nu am pus cantitati pentru ca sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti.Eu am facut 4 clatite uriase,pe care le-am copt in tigaia de gratar....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e...Citeste continuarea
Cherry Pie
Postat de: ANCA in PrajituriAluat : Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: mihaelab in Sirop / CompotVisinile le rupem coditele si le spalam . In borcane de 800 g punem visine trei sferturi,zahar un pahar si completam cu apa. Punem capacele apoi le punem intr-o oala cu apa sa fiarba...Citeste continuarea
Crema de lapte condensat - Dulce de...
Postat de: gaby_d in DulciuriAroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda....Citeste continuarea
Ciorba cu pastai
Postat de: Dya in CiorbeCuratam pastaile - le rupem coditele si eventual ata, daca nu sunt fragede. Curatam si spalam restul legumelor si le taiem cubulete. Ceapa tocata o punem la calit in putin ulei. Cand devine...Citeste continuarea
Cartofi cu salvie la cuptor
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriCartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P . I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte...Citeste continuarea
Castraveti murati rapid
Postat de: LUK in MuraturiCastravetii se spala foarte bine si se cresteaza la capete.Se pune apa cu sare la fiert.Se aseaza castravetii in borcan si se pun deasupra coaja de paine si cateii de usturoi.se toarna...Citeste continuarea
Ciorba cu legume de vara
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui
Postat de: mihaelab in CiorbePieptul il spalam bine, ii dam pielea jos, apoi il dezosam si il taiem cubulete. Cubuletele le punem in oala si le lasam sa fiarba cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam bucatelele de carne...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mac
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: lilik in Sirop / CompotPregatim prima data siropul de zahar: punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece. Intre timp...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: miremirc in PrajituriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa, iar la final incorporam faina....Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCiupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriDovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop. Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si...Citeste continuarea