A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cotlet de porc umplut la tava

Postat de: gelu in Porc

Se despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui). Se unge tava cu untura si se aseaza un strat...Citeste continuarea

Chiftelute din orez cu ton

Postat de: naomy in Aperitive / Garnituri

Se spala  bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se...Citeste continuarea

Cartofi aurii --varianta mea...

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie sub ce forma doriti: rondele, ca si pt supa, pai, etc. Se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere si 1 lingurita sare. Cand incep sa fiarba, se iau repede si...Citeste continuarea

Cozonac cu urda si lapte batut

Postat de: postavaru in Dulciuri

Eu am pregatit aluatul in robot, dar pentru cine vrea sa framante aluatul cu mana, poate proceda in felul urmator: Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte batut caldut si lasam...Citeste continuarea

Cartofi noi cu ierburi aromatice si...

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume

Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs...Citeste continuarea

Castraveti murati cu Pikant Fix si...

Postat de: alinutzika in Muraturi

Se spala castravetii si se pun in borcane, mai inghesuiti. Printre ei se asaza cate o felie de hrean, ardei iute taiat rondele si 2-3 catei de usturoi, la un borcan de 800 g. Se prepara...Citeste continuarea

Cartofi noi cu carnati si mustar

Postat de: Furnicuti in Porc

Curatam cartofii, ii taiem daca e nevoie si ii fierbem pana cand sunt patrunsi. Intre timp, taiem carnatii rondele si ii prajim in uleiul incins. Intr-o tava sau cratita asezam cartofii...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: mihaelab in Muraturi

Castravetii i-am spalat bine si i-am asezat in borcan impreuna cu piperul,samanta de mustar,foile de dafin,florile de marar,ceapa curatata si taiata si morcovul si el de asemeni curatat spalat si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: mihaelab in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile si le spalam,apoi le rupem coditele.(ciupercutele mele au fost cam micute,nu am gasit mai mari ,dar de preferat sunt cele mari) Coditele le taiem marunt si le punem in tigaie...Citeste continuarea

Ciorba de burta, falsa

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca...Citeste continuarea

Ciorba de varza proaspata cu smantana

Postat de: Sidy in Ciorbe

Ceapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin...Citeste continuarea

Cartofi cu maioneza

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Cartofii impreuna cu morcovul ii punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,daca nu se poate pune si din comert,dar dupa cum v-am mai spus mie nu-mi place cea din comert asa ca fac. Dupa...Citeste continuarea

Coltunasi cu visine

Postat de: Julie in Dulciuri

Visinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas,...Citeste continuarea

Cartofi copti cu unt

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Spalam bine bine cartofii si ii punem pe gratar. Cand sunt facuti se taie pe din doua,se sareaza se pune muult unt si patrunjel tocat. Se servesc calzi! Pofta Buna! Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: divainbucatarie in Muraturi

Alegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la...Citeste continuarea

Covrigei cu seminte de in

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia cu zaharul si sarea, adaugam ouale, smantana, dupa care punem faina in ploaie si amestecam pana se face o coca consistenta ca la paine O framantam bine si intindem foi de 3-4...Citeste continuarea

Carne de porc tocata cu rulada de...

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

  Carnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute. Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si cirese

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara). Intr-un vas se amesteca...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa...Citeste continuarea

Crochete dulci de dovlecel

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu gauri mici.Il lasam 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Adaugam apoi faina, ouale batute, zaharul( mai mult sau mai putin -dupa...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei.

Postat de: soryna1981 in Mancaruri de legume

   Dovleceii se curata de coaja,se spala bine si se dau pe razatoarea mai mare,apoi ii punem pe o sita si presaram putina sare peste ei.Se pun la frigider aprox.30 min.Ii scoatem si ii...Citeste continuarea

Compot de corcoduse

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Se curata corcodusele de codite si se spala. Intr-o oala de 5 l. se pun 3 l. apa si zaharul. Se pune oala pe foc pana se topeste zaharul, apoi se pun corcodusele si se fierb pana crapa...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine. le punem la scurs pe o sita. intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele....Citeste continuarea

Ciocanele de pui fierte in vin

Postat de: ArianaBala in Pui

-ciocanelele de pui le crestam si le frecam cu sare si piper; -punem uleiul intr-o tigaie, cand acesta este incins adaugam ciocanelele si stingem cu vin (eu am pus aprox. 250-300 ml vin roze de...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: adasev12 in Sirop / Compot

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu galuste de faina

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pun apa cam 4 l  la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile...Citeste continuarea

Costita cu cartofi

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala, se taie in bucati  si se rumenesc  partial ( 5 minute ) in tigaia Dry Cooker ( sau se prajesc in ulei ). Costita se feliaza si se prajeste si ea. Punem...Citeste continuarea

Conopida picanta pane

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu dovlecei

Postat de: sufletista in Ciorbe

se curata cartofii,dovleceii si se spala se curata ceapa,se toaca marunt, se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat,dovleceii taiati cubulete. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Clafou-tarte

Postat de: kamy in Prajituri

ptr.blat Am mixat bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat,am adaugat laptele,faina si la sfarsit,coaja rasa. Am uns tava bine cu margarina,am pus compozitia si piersicile decojite si taiate...Citeste continuarea

Copanele cu orez si legume de sezon

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele. rosiile le decojim si le taiem cubulete. morcovul il radem de coaja apoi il maruntim....Citeste continuarea

Ciorba cu pui de tara si dovlecei

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora); -cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de Plachie de...

Postat de: Dya in Peste

Cum se prepara Cea mai buna reteta de Plachie de macrou, servita cu mamaliguta: Pestele, curatat si spalat, il taiem in bucati si il punem intr-un vas termorezistent, impreuna cu legumele...Citeste continuarea

Ciorba bistriteana

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana (varianta mea...

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se taie morcovul rondele si se pune  la calit in  ulei. Pulpele se taie in bucatele mici si se adauga peste morcovi. Se lasa la calit 5 minute, dupa care se adauga apa pana umplem...Citeste continuarea

Chec pufos cu portocale

Postat de: gaby_d in Prajituri

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se...Citeste continuarea

Cuscus cu piept de pui la cuptor

Postat de: camelia75 in Pui

Pieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline. Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper....Citeste continuarea

Carne de vita la grill electric,cu...

Postat de: horia in Vita

Se taie carnea in file de 0.5 cm grosime,se spala si se usuca intr-un prosop curat.Dupa aceea o condimentam si o saram foarte putin,apoi o punem la fript pe un grill (indicat este pe carbuni din...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval

Postat de: rodica_m in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem...Citeste continuarea

Conservarea frunzelor de vita

Postat de: ionela2682 in Conserve

Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz  10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine)...Citeste continuarea

Chec cu branza si ierburi de Provence

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza ouale cu un praf de sare. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca branza cu ierburile, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si branza in...Citeste continuarea

Chec pufos cu visine si afine

Postat de: diaconta in Dulciuri

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra.Se adauga pe rand cele patru oua,avand grija sa-l incorporam bine fiecare si apoi sa-l punem urmatorul.Eu am pus dupa fiecare ou si cate putina...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: eduard_09 in Muraturi

se spala castravetii. se cresteaza pe mijloc sau se lasa asa se aseaza in borcan cateva randuri de castraveti,se adauga usturoi taiat bucatele,un pic de marar si se adauga restul de...Citeste continuarea

Chiftele de vara cu rosii de gradina

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat de doua ori pieptul de pui , dupa ce-a fost dezosat(daca este cazul) , despielitat si bine spalat . Se toaca marunt , maruntel patrunjelul si mararul , usturoiul...Citeste continuarea

Cherry Mojito

Postat de: Furnicuti in Cocktail

Menta, impreuna cu zaharul si sucul de lime, le impartim in 2 pahare si le amestecam bine cu o lingura, zdrobind frunzele de menta. Turnam apoi sucul de cirese, umplem paharele cu apa si punem...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se...Citeste continuarea

Chesecake cu cirese fara coacere

Postat de: lili2010 in Prajituri

Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale. Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la...Citeste continuarea

Cartofi rumeniti la cuptor

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...   http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo   Am spalat...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Ina in Ciorbe

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita. Legumele le-am tocat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]