Conopida murata
Postat de: Criss in MuraturiConopida rupta in buchetele se spala, se pune in borcane. Se pun si boabele de mustar, piper, bastonasele de hrean, cimbru si marar. Peste conopida se toarna saramura. La 1 l apa se pune o...Citeste continuarea
Chocolate Muffins
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIncalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam untul moale...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu cartofi
Postat de: MIUTA in CiorbeAm calit in ulei ceapa si unul din morcovi dat pe razatoare.Am adaugat pasta de ardei si am pus apa in cratita.Am pus telina si morcovul taiat cubulete. Am spalat si taiat costita felii.Am...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: oana_pisicutza16 in CiorbeSe caleste morcovul, patrunjelul si ardeiul, dupa care se pune si carnea putin la calit Se pune apa si se lasa sa fiarba Cand este fiarta carnea, se pun orezul si cartofii si se lasa sa...Citeste continuarea
Creveti pane cu sos picant de rosii...
Postat de: Oana in Fructe de mareCrevetii se curata de crusta si de vena inchisa la culoare de pe interior, se spala si se lasa la scurs, apoi se sterg cu prosoape de hartie de bucatarie. Oul se bate bine cu laptele, sare,...Citeste continuarea
Ciorba de legume si aripi de curcan
Postat de: Kori in Supe/CiorbeAm spalat si curatat bine aripile si apoi le-am taiat pe la incheieturi si le-am lasat in apa rece. Am razuit pe razatoarea mare 1 morcov , am taiat rondele ceapa si le-am pus la calit cu 2-3...Citeste continuarea
Cipsuri de cartofi
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja si se spala. Se feliaza foarte subtire.Eu am folosit o razatoare.Secretul este ca feliile de cartof sa fie foarte subtiri. Se pun intr-o strecuratoare si se spala...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert conopida in apa cu vegeta. Se fierbe apoi se scurge si se lasa la racit. Facem maioneza din galbenus,sare si ulei. Tocam conopida si o amestecam cu maioneza si usturoiul...Citeste continuarea
Cornulete bicolore
Postat de: MIUTA in DulciuriSe pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit. Se fierbe siropul si se da la racit. Se amesteca ouale...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe...Citeste continuarea
Carne prajita in ceaun
Postat de: antici_gabytza in PorcSpalam carnea si o taiem bucatele.Dupa, le punem la calit cu uleiul,sarea si condimentele,punem ulei mai mult ca sa fiarba carnea in el.Lasam sa se caleasca putin si adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu cacao
Postat de: utiliz13 in DulciuriSpargem oualele intr-un bol mai mare, le batem bine, adaugam zaharul, apoi apa minerala/berea. Amestecam bine, pe urma faina incorporand-o impreuna cu esentele. La urma adaugam cacaoa si amestecam...Citeste continuarea
Compot de prune goldane
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam borcanele si prunele. Prunele le curatam de codite. Punem in borcane prune, iar la fiecare borcan adaugam 5 linguri de zahar. Adaugam apa peste prune in borcane si le infiletam bine....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe topesc 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit se inclina vasul pentru a acoperi peretii cu zahar, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar si zaharul...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri-Se da dovlecelul prin razatoare, se sareaza si se lasa asa aprox. 15 minute, dupa care se stoarce bine de zeama -Se amesteca compozitia cu branza rasa(eu am folosit aprox 200g), ouale si...Citeste continuarea
Cordon Blue cu garnitura de morcovi...
Postat de: marieta in PuiPieptul de pui se taie in 6 fileuri care se bat usor, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare se pune o felie de sunca si una de cascaval. Se pliaza si se apasa bine sa stea lipit. Se bat ouale cu...Citeste continuarea
Ciorbita de praz cu pui
Postat de: comanligia in CiorbeSe pune o oala de 5 l cu apa la fiert. Se curata si spala legumele, se taie dupa forma dorita. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Se spumeaza, apoi se adauga prazul si...Citeste continuarea
Cosulete cu mure si crema de vanilie
Postat de: bitza in PrajituriFoietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu...Citeste continuarea
Ciorba de crap cu tarhon
Postat de: RuxyRux in CiorbeMod de preparare ciorba de crap cu tarhon: Taiem ardeii fasiute, tocam ceapa, un morcov il dam pe razatoare si unul il taiem felii, dam pe razatoare telina, morcovul ramas si patrunjelul,...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine si nectarine
Postat de: Criss in TorturiAfinele se pun intr-un bol de mixer si se zdrobesc cu mixerul vertical. Se adauga branza, mascarpone si zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga jumatate din frisca batuta si din nou se...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: Criss in MuraturiSpalam bine castravetii (e bine sa-i tinem 1-2 ore in apa rece) In borcanele spalate punem cimbru si marar, foi de dafin, boabe se mustar si de piper, asezam castravetii, rondele de ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi auriti cu aripi de curcan...
Postat de: yogoskitchen in CurcanSe spala si se curata bine aripile ,se condimenteaza cu piper proaspat macinat, sare, cimbru si boia. Lasam carnea condimentata la rece cam 2-3 ore. Se pun aripile in tava, se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Chec cu mac si pere
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriUngeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr. Separat frecati untul...Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: Silvioara in DulciuriN-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat...Citeste continuarea
Chec cu miere
Postat de: dentistutza in PrajituriZaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in...Citeste continuarea
Crostata cu mar ( TARTA)
Postat de: adasev12 in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine. Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora...Citeste continuarea
Cheesecake cu vanilie si mure
Postat de: mimmi in DulciuriDam biscuitii prin robotul de bucatarie,ii amestecam cu untul topit. Intindeti uniform biscuitii intr-o tava (pe hartie de copt sau celofan),dati tava la frigider pana pregatim crema. Mixam...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin...Citeste continuarea
Creme brulee cu smochine si boabe...
Postat de: ianculubita in DulciuriSmantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste; separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la...Citeste continuarea
Creme brulee cu anason stelat
Postat de: ianculubita in DulciuriSmantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul; separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf...Citeste continuarea
Chifle cu seminte de floarea soarelui
Postat de: mamaieelena in PiineAm pus faina in castron si intr-o cescuta am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si un pic de apa calduta dupa care le-am adugat impreuna cu restul ingredientelor peste faina. Am omogenizat si...Citeste continuarea
Ciorba din maruntaie de gasca
Postat de: mamaieelena in Supe/CiorbeAm spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriCele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii,...Citeste continuarea
Cocktail de pepene rosu
Postat de: jolygina in CocktailPunem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata. Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: Julie in PrajituriPrunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris. Aluat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de cirese
Postat de: eduard_09 in DulciuriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema Se amesteca laptele cu uleiul si esenta, in alt bol faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se...Citeste continuarea
Conopida cu smantana la cuptor
Postat de: miremirc in Mancaruri de legumeSpalam conopida, apoi o desfacem buchetele si o punem in oala cu apa clocotita ; adaugam sare si o lasam sa fiarba (atentie sa nu se zdrobeasca).Dupa ce a fiert, o strecuram de apa Luam o...Citeste continuarea
Ceafa de porc,marinata,la...
Postat de: kamy in PorcCeafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le...Citeste continuarea
Chec cu parfum de Orient
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriFoarte, foarte simplu de pregatit. Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide. In alt bol amestecati toate ingredientele lichide. Apoi, folosind initial mixerul,...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromatizat in sos...
Postat de: MIUTA in PorcCondimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana...Citeste continuarea
Clatite a la buni
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeConopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute,...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca ingredientele uscate si in alt bol laptele,uleiul si ouale. Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Acoperim bolul si dam...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Anamaria7 in PuiCeapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: kamy in CiorbeCeapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se...Citeste continuarea
Chutney de ceapă roșie
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in ConserveCeapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: sufletista in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand se fac spuma se adauga zaharul si se bat bine pana devine o spuma lucioasa Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea
Conopida crocanta
Postat de: novembber in Aperitive / GarnituriConopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine. Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul...Citeste continuarea
Castraveti cu gogonele murate...
Postat de: rocsi_1612 in MuraturiLuam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos. Spalam bine castravetii si gogonelele. Ii asezam in borcane(ii...Citeste continuarea