Chec simplu
Postat de: divainbucatarie in PrajituriBatem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: aziz in Mancaruri de postse taie legumele cubulete si se pun la fiert ;mai putin brocoli si fasolea din cutie care le adaugam ciorbei cind deja morcovul este fiert. se adauga pasta de tomate ,sarati si piperati dupa...Citeste continuarea
Ciorba de broccoli pe os de curcan
Postat de: adasev12 in Ciorbeam pus osul la fiert si l-am spumat bine, apoi am adaugat ceapa intreaga si telina si sare si am lasat sa fiarba .... cu 10 min inainte de a fi gata am scos ceapa si telina din ciorba, am...Citeste continuarea
Chec cu morcov (de post)
Postat de: Anamaria7 in PrajituriPregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C. Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legumeConopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba....Citeste continuarea
Chec cu cafea expresso si nuca
Postat de: divainbucatarie in DulciuriFrecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: sufletista in DulciuriVom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe amesteca ouale cu smantana si cu faina .Se pune vegeta si piper dupa gust dupa care se adauga parizerul taiat cubulete,muschiul tiganesc taiat cubulete,ardeiul kapia tocat,maslinele taiate...Citeste continuarea
Coconut&lemon cookies
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate untul cu zaharul si vanilia. Incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Faina amestec-o cu nuca de cocos, bicarbonatul si praful de copt. Inglobeaza...Citeste continuarea
Clatite umplute cu legume
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand...Citeste continuarea
Chec cu cacao rapid
Postat de: mihaelab in PrajituriSe separa albusurile si se bat spuma dupa care adaugam zaharul putin cate putin,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu un praf de sare si uleiul,mai amestecam putin dupa care adaugam faina in...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si cafea
Postat de: lia in TorturiPentru umplutura , punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza la cuptor
Postat de: izulika in DulciuriClatite : Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti (Cartofi...
Postat de: ExploraCuisine in Aperitive / GarnituriFierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam....Citeste continuarea
Chec aperitiv Rococo
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituriam batut ouale cu sare ff bine cu mixerul pana s-au facut spuma, am adaugat laptele si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie si faina cate o lg , fara sa ma opresc din mixat....Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se taie marunt si se pune la calit cu ciupercile taiate marunt. Dupa ce se inmoaie putin se pune si ardeiul taiat marunt, parizerul si costita taiate cubulete, vegeta, boia,...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Odata cu spanacul...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise curata cartofii se spala se taie felii dar nu pana jos se pune cate o feliuta de branza intre feliile de cartofi se condimenteaza se pune intr-o tava, se adauga apa,oregano,uleiul si un...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu macris
Postat de: Sidy in CiorbeAveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si...Citeste continuarea
Curcan cu sos de iaurt
Postat de: laylalala in CurcanSe pune intr-o cratita apa la fiert. Se adauga si un cub concentrat de legume. Dupa ce apa da in clocot se adauga carnea si se lasa sa fiarba 15-20 minute. Iaurtul se amesteca cu zeama de...Citeste continuarea
Cozonac pufos
Postat de: bucatarimcudiana in Dulciurieu in primul rand ma ocup de maia, adica drojdia o omogenizez cu o lg de zahar, cu 100 ml. lapte caldut si cu 2 lg de faina pe care o las la crescut intr-un loc caldut. intre timp bat...Citeste continuarea
Ciorbita rapida cu lapte prins
Postat de: asubana in CiorbeOPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti. Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba...Citeste continuarea
Chiftelute patratoase
Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / GarnituriNu am masina de tocat carne,ca s-a stricat de la a 2 utilizare...deh...mi-a trebuit pe curent... Asa ca peste carne am adaugat prima data ouale,am omogenizat bine de tot Apoi am pus ceapa si...Citeste continuarea
Chec aperitiv de post
Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri de postPai e foarte simplu.. Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si...Citeste continuarea
Cafea senseo cu gust de lichior si...
Postat de: bettyC in CafeaAm pus apa in aparatul senseo ptr cafea,apoi am pus un pliculet de cafea (cu arome)am dat drumul sa curga ptr o cafea apoi cu o scobitoare am facut o inima in spuma de la cafea cu ciocolata...Citeste continuarea
Clatite ,,, alternativa retetei...
Postat de: Dya in PrajituriIntindem sosul de ciocolata (din plin!) peste foaia de clatita si adaugam apoi felii de banane impreuna cu putin suc de portocale. La sfarsit, le rulam in forma de evantai (cu...Citeste continuarea
Clatite cu inghetata
Postat de: Dya in PrajituriMixam ingredientele avand grija sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora. Luam cate un polonic din compozitie si o turnam in tigaia incinsa si bine unsa cu...Citeste continuarea
Colac impletit, cu stafide...
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmetecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriMai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja) Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de tarhon
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe pun spinarile la fiert intr-o oala cu apa. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit separat in 2-3 lg ulei dupa care se stinge cu 1 l apa de pe carne. Cand s-au...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: sufletista in CiorbeSe curata cartofii, se spala, se taie si se pun intr-o oala la fiert. Se adauga ceapa, zarzavatul, mararul, leusteanul, pasta de tomate, uleiul. Cand aproape au fiert cartofii se adauga fideaua si...Citeste continuarea
Cappelletti cu prosciutto si sos...
Postat de: adasev12 in Pastemai intai am facut sosul beschamel, asupra caruia nu insist fiindca toata lumea stie cum se face...si fiecare il adapteaza dupa gust....( eu specific doar ca am pus si vreo 50 g mozzarella...il...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu cartofi la cuptor
Postat de: medioto59 in PorcCuratam cartofii, ii spalam ,ii taiem rondele si ii asezam intr-un vas .Condimentam dupa gust cu boia, sare si piper.Taiem ciolanul afumat in bucati ca pentru friptura si asezam...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu branza si masline
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriToate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Ela
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPunem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se adauga 5oua, 5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un...Citeste continuarea
Carnati de Plescoi in aluat
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm taiat carnatii in bucati uniforme. Aluatul l-am tinins cu sucitorul si l-am taiat triunghiuri. Am rulat aluatul in jurul bucatilor de carnati si apoi le-am asezat in tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba
Postat de: maria_claudia in DulciuriBiscuitii se sfarma marunt, se adauga oul, untul topit, laptele si se amesteca bine . Intr-o tava rotunda unsa cu unt se aseaza compozitia de biscuiti presand bine cu ajutorul unui pahar , sa nu...Citeste continuarea
Cremsnit rapid
Postat de: kamy in DulciuriSe pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului. Se lasa putin sa se...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu perisoare...
Postat de: panacris in CiorbeSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei cu apa. Intre timp se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Varza acra se taie fideluta. Dupa ce s/a calit ceapa se adauga, ardeiul tocat...Citeste continuarea
Ciorbita de inimi
Postat de: cismaru_nicoleta in Supe/CiorbeLegumele le-am curatat,spalat si pus la calit in 3 linguri ulei masline si 50 ml apa Apoi am adaugat si inimioarele.am calit timp de 3-4 min dupa care am pus apa peste si am dat la fiert...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu cacao
Postat de: cismaru_nicoleta in DulciuriClatite pufoase reteta Eu am pus prima data faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,cacao Am amestecat bine de tot aceste ingrediente uscate dupa care am adaugat ouale,am mixat,apoi...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: postavaru in PrajituriSe amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina. Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata...Citeste continuarea
Cornuri umplute pentru micul dejun
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas faina si drojdia si se amesteca putin. Se face o gaura in mijloc si se pune oul, uleiul si laptele caldut. Pe margine se pune sarea si zaharul si se amesteca usor in mijloc...Citeste continuarea
Cus - cus si amestec mexican
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPunem legumele la fiert in apa cu sare. Intre timp intr-o tigaie prajim cus-cusul. Punem cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam cus - cus-ul, il lasam sa se prajeasca usor, nu trebuie prajit...Citeste continuarea
Clatite cu halva
Postat de: mimmi in DulciuriSe face un aluat din faina,apa,ulei si praful de copt iar halvaua se razaleste. Se incinge o tigate de clatite,se pune un polonic din aluat,se prajeste pe o parte,iar cand o intoarceti puneti pe...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: carmenvlad in PuiSe spala carnea foarte bine si se pune la fiert in 3 l apa calda. Se spumeaza de cate ori este nevoie si apoi se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se pune in ciorba...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu iaurt
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pun 3 l de apa si se pune pe foc.Zarzavatul se curata.Cand apa incepe sa fiarba se pune ceapa tocata si se lasa sa dea doua trei clocote .Intr-o craticioara se pun 2 linguri de ulei...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: ExploraCuisine in PuiIntr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si...Citeste continuarea