A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole galbena(de post)

Postat de: ela in Ciorbe

Ceapa o taiem rondele.Morcovii ii curatam si ii taiem cubulete.Cartofii ii curatam si ii taiem si pe ei cubulete.Taiem si ardeiul marunt. Calim in putin ulei morcovii,ardeiul si...Citeste continuarea

Ciorba de varza/ Luscos de...

Postat de: mihaelaradu in Ciorbe

1. Varza se taie marunt sau se da pe razatoarea cu gauri mari(eu o prefer rasa) 2. Morcovii si patrunjelul se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. 3. Legumele se calesc 2-3 minute cu...Citeste continuarea

Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se  pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se  bate spuma cu mixerul....Citeste continuarea

Ciorbita de salata verde

Postat de: Mihaela11_jo in Ciorbe

Usturoiul se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Iaurtul se mixeaza cu 1 cana de apa si faina si se adauga la usturoi. Se potriveste de sare, se...Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger sau sandwich

Postat de: LUK in Piine

 Punem 50ml lapte din cantitatea totala de lapte intr-un bol(il incalzim in prealabil sa fie caldut).Adaugam zaharul si drojdia si amestecam sa se dizolve.Lasam sa creasca 7-10min.Topim untul...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: goldielocks in Spaghete

Inmuiati painea in 80 ml apa sau lapte,tocati fin ceapa,pisati usturoiul,razuiti cascavalul sau cartoful.Se bate bine oul,apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol alaturi de carnea...Citeste continuarea

Ciuperci Pleurotus in "blid" de...

Postat de: burdulea56 in Mancaruri de post

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt. Calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: bitza in Prajituri

Zaharul se mixeaza cu untul moale,apoi se adauga oul si galbenusul si se continua mixarea pana zaharul se topeste.Laptele se adauga si el la compozitia de unt si se omogenizeaza. Faina se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu legume

Postat de: Dya in Mancaruri de legume

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple) Intre timp, spalam si curatam...Citeste continuarea

Cornuri fragede pentru un mic dejun...

Postat de: Lily_Musat in Piine

Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua...Citeste continuarea

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Postat de: divainbucatarie in Pui

Calim ceapa si usturoiul (tocate marunt) in unt pana devin sticloase.Adaugam ciupercile si pieptul de pui pe care le-am tocat mai grosolan, le calim maxim 2 minute, apoi punem rosiile, bulionul si...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure de...

Postat de: MIUTA in Mancaruri cu carne

Am amestecat carnea cu ceapa data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate ingredientele.Apoi...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :). Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha:...Citeste continuarea

Coronita de ciocolata cu crema de...

Postat de: ianculubita in Prajituri

Faci un piure de fructe;freci untul cu zahar,sare,vanilie,oua,adaugi prunele si faina amestecata cu praful de copt si cacao;rastorni in forma de guguluf,unsa si tapetata cu faina si dai la cuptor...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe

Postat de: ianculubita in Prajituri

Ungi 6 forme de briose cu unt topit,foile de placinta le tai patrate de 10/10,fiecare patrat il asezi in forma si ungi cu unt cu pensula,deasupra alt patrat dar pus in asa fel incat colturile sa...Citeste continuarea

Ciorba cu oua

Postat de: sufletista in Ciorbe

Se pune apa intr-o oala, se adauga zarzavatul, ceapa curatata si taiata marunt si bulionul.  Curatam si taiem morcovul felii. Se curata cartofi , se spala si se adauga in oala, leusteanul, 1...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu galuste

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac...Citeste continuarea

Cartofi copti cu branza

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii cu buretele de sarma, se pun pe o bucata hartie de aluminiu, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii...Citeste continuarea

Chiftele de ciuperci

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi   se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine.   Se potriveste amestecul de sare/ delikat   si...Citeste continuarea

Cartofi noi si ciuperci cu "ciocolata"

Postat de: MIUTA in Mancaruri de post

Se curata ciupercile champinion si se spala.Intr-un vas de yena se pune putin ulei pe fundul vasului si se aseaza palariile ciupercilor.Intr-o tigaie se caleste o ceapa si coditele de ciuperci...Citeste continuarea

Cordon bleu cu orez in sos de curry

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o...Citeste continuarea

Cosulete rapide cu budinca de...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se prepara budinca dupa prospectul de pe ambalaj,apoi se pune in fiecare cosulet cate putina budinca,se orneaza cu frisca si puteti folosi orice fel de fruct,eu am folosit capsuni.Pofta buna! Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: lia in Ciorbe

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile  le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat. Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana. Umplem caltitele cu amestecul de...Citeste continuarea

Cartofi cu ciuperci si pui la cuptor

Postat de: pusikmea in Pui

Spalam legumele si le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii cubulete, morcovii rondelel, iar ciupercile pe jumatate. Spalam pulpele si le taiem pe jumatate sau le puteti lasa intregi....Citeste continuarea

Cartofi cu carne de porc si...

Postat de: jolygina in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii condimentam cu delicat ,copanele le crestam si le condimentam si pe ele, iar cu muschiul de porc procedam exact la fel il taiem si il condimentam...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Se mixeaza bine albusele cu zaharul adaugat treptat. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza incontinuare. Faina o adaugam in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt....Citeste continuarea

Cuscus cu sfecla rosie si piept de pui

Postat de: aziz in Pui

se taie partea cu frunze a sfeclei si se impacheteaza in folie de aluminiu, apoi se da la cuptor pina poti baga o scobitoare foarte usor in ea, asta inseamna cam 45 minute, apoi se scoate si...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 7-8 minute daca sunt mari sau 4-5 minute daca sunt mici. Trebuie sa fie fierti doar pe jumatate. Ii curatam de coaje si ii taiem felii sau rondele....Citeste continuarea

Ciorba indiana de pui

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de condimente

Postat de: gaby_d in Porc

Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati . Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de...Citeste continuarea

Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

Postat de: sufletista in Prajituri

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se...Citeste continuarea

Cozonacel la masina de paine

Postat de: Sidy in Dulciuri

Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar . Programam MP pe programul de framantat si dospit(...Citeste continuarea

Cotlete de porc in sos de smantana

Postat de: bitza in Porc

Carnea se bate cu ciocanul,apoi se condimenteaza.Feliile de carne se pun in uleiul incins si se rumenesc bine pe ambele parti;se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se toaca...Citeste continuarea

Cupcakes cu lemon curd

Postat de: bitza in Prajituri

Lemon curd: Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul;se tin pe foc pana se dizolva,apoi se adauga oul batut,zeama si coaja rasa de la lamaie.Se lasa la foc mic,amestecand incontinuu...Citeste continuarea

Cuib de viespi din aluat de foietaj

Postat de: kamy in Dulciuri

Untul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu...Citeste continuarea

Cosulete diplomate

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

portocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert...Citeste continuarea

Carne de berbec cu varza acra la...

Postat de: lia in Oaie

Intr-o tigaie, punem  jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si...Citeste continuarea

Conopida cu pui

Postat de: carmenvlad in Pui

Se desface conopida in buchetele si se opareste 5 minute in apa cu sare. Se condimenteaza ciocanelele cu condiment pentru pui si se prajesc in 2-3 linguri ulei pe amandoua partile. Se scot intr-un...Citeste continuarea

Carnaciori imbracati in foietaj

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se scoate foaia din frigider si se lasa putin la temperatura camerei,apoi se desface se intinde pe o planseta de lucru se taie in fasii lungi apoi carnaciorii se taie dupa marimea dorita si se...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: Sidy in Prajituri

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul...Citeste continuarea

Cartofi prajiti (dupa puideom)

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Folosim aceeasi tactica ca si la  http://bucataras.md/retete/cartofi-prajiti-o-mancare-banala-facuta-cu-drag-18178.html  . Am pus linkul pentru ca ar trebui sa incep sa-l citez:)) ....Citeste continuarea

Crochete de cascaval

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust. Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul...Citeste continuarea

Ciocolatesa

Postat de: ony in Prajituri

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua. separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea

Calamari prajiti

Postat de: RuxyRux in Peste

se spala calamarii sub jet de apa intr-o strecuratoare apoi se usuca intr-un prosop de hartie, se dau prin ou batut apoi prin faina si piper si se prajesc in ulei incins la wok... se scot se...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: sufletista in Dulciuri

apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se pune carnea de pui la fiert si se spumeaza de cate ori e necesar. Legumele le curatam si le taiem cubulete. Separat intr-o oala se pun 5 lg ulei iar morcovii, pastarnacul si patrunjelul se...Citeste continuarea

Ciorba cu scarita afumata

Postat de: Dya in Ciorbe

Pregatim intai taieteii, in felul urmator: Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine...Citeste continuarea

Chiftelute persane

Postat de: mitinita in Mancaruri cu carne

  Se da ceapa pe razatoare sau prin robot. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga faina cat e nevoie. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Eu le prajesc in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]