A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornurile Laurei Laurentiu

Postat de: Sidy in Piine

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: slowfoodcuisine in Ciorbe

Am portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules din oala spuma formata. Am portionat puiul. Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri...Citeste continuarea

Cantucci cu migdale si cacao

Postat de: slowfoodcuisine in Prajituri

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la...Citeste continuarea

Cornuri cu nuttela si papucei cu...

Postat de: aziz in Dulciuri

punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de pui

Postat de: Sidy in Ciorbe

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune...Citeste continuarea

Cartofi franţuzeşti gratinaţi

Postat de: gatitdemine in Aperitive / Garnituri

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2....Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: sufletista in Piine

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il...Citeste continuarea

Chec cu mere, nuci si stafide

Postat de: susu in Prajituri

Merele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma,  adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole si varza

Postat de: aziz in Ciorbe

se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul...Citeste continuarea

Chec cu crema de nuci

Postat de: susu in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos...Citeste continuarea

Chec brun

Postat de: susu in Prajituri

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: lavinia24 in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: miremirc in Prajituri

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam...Citeste continuarea

Chftelute de Dragobete

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Dam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de lamaie

Postat de: RuxyRux in Crap / Caras

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam...Citeste continuarea

Chiftelute cu porumb

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si...Citeste continuarea

Chiftele de pui in sos de smantina...

Postat de: aziz in Pui

amestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust. formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de...Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.  Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul....Citeste continuarea

Cartofi cu marar (si carnat)

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar...Citeste continuarea

Copy-Paste "Strudel cu branza si...

Postat de: puideom150 in Aperitive / Garnituri

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit... "Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si...Citeste continuarea

Ciorba rustica

Postat de: kamy in Ciorbe

Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper. Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o...Citeste continuarea

Ciorba pescareasca de crap

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de: aziz in Ciorbe

carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, sare, piper, supa instant si se pun la fiert in apa fierbinte(eu am pus si un picior de pui mai mult pentru gust). Se ia spuma si adaugam legumele...Citeste continuarea

Ciorbă de pui cu tăiţei de...

Postat de: ionix in Ciorbe

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe.  Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert 4 l .Cand fierbe se adauga ceapa tocata,morcovii si patrunjelul tocat marunt si ardeiul kapia tocat marunt.Se lasa sa fiarba.Intre timp se fac perisoarele astfel:se amesteca...Citeste continuarea

Ciupercute umplute la cuptor

Postat de: flori_s in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile , le-am trecut repejor printr-un jet de apa si le-am lasat intr-o stecuratoare mare sa se scurga apa. Am taiat muschiuletul felii si am ras cascavalul, dupa care am inceput...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline sau putina margarina. Se presara sare si cimbru si se...Citeste continuarea

Cornuri fine

Postat de: ana in Dulciuri

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros...Citeste continuarea

Cornulete cu vanilie

Postat de: panacris in Prajituri

Faina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca....Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina intr-un vas. Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim....Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: kamy in Dulciuri

  Albusurile se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul pana devin o spuma tare. Se adauga zeama de lamaie cate putin si uleiul.Lasam mixerul si luam o lingura cu care amestecam incet...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu multe legume

Postat de: kamy in Ciorbe

Spatele de pui se spala bine si se portioneaza in 3. Morcovul,ceapa,telina,ardeiul se taie cubulete. Brocolli se rupe buchetele. Varza se taie fideluta. Punem intr-o oala de 5 l,3...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu pui

Postat de: adasev12 in Ciorbe

carnita se pune la fiert in apa si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine bine, apoi se adauga ceapa intreaga, tijele de telina intregi, boabe de piper si sare. Se lasa sa fiarba pe...Citeste continuarea

Cotlet cu pesto si branza albastra

Postat de: lili2010 in Porc

Am taiat in doua inimile de anghinare si le-am rumenit la foc iute in putin ulei de masline. Le-am scos din tigaie si le-am pus pe hartie absorbanta la scurs. Cotletele de porc le-am asezat...Citeste continuarea

Cartofi umpluti si ciuperci umplute

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua, se scobeste miezul.  Piciorusele ciupercilor se scot si in fiecare palarie se pune putina sare. Ceapa se caleste,...Citeste continuarea

Conopida cu ou

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se pun buchetelele de conopida la fiert cu supa instant si putin suc de lamaie o lingura,sare dupa gust.se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul.adaugam conopida taiata...Citeste continuarea

Chec cu malai si nuci

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Am scos din frigider cele 6 oua sa fie la tempertaura camerei, (am spart ouale pe rand fiecare intai intr-un alt castronel ca sa nu ramana cumva coaja) , apoi am pus asa ochiometric vreo 2 pumni...Citeste continuarea

Ciorba de burta alla Sidy

Postat de: Sidy in Ciorbe

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: mihaelaradu in Ciorbe

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte....Citeste continuarea

Coronita cu carne tocata

Postat de: gugugh in Aperitive / Garnituri

Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta. lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de...Citeste continuarea

Cartofi taranesti... altfel

Postat de: Dya in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii  si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa). ...Citeste continuarea

Chiftelute de iepure cu ciuperci

Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carne

se scoate carnea de iepure de pe oase,se curata morcovul,ciupercile si usturoiul si apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela. se amesteca cu ouale, se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Caras cu ciuperci si sos de vin

Postat de: vero_closca in Crap / Caras

se curata pestele,se spala si se usuca cu un servet curat. se cresteaza din loc in loc si se condimenteaza cu sare si piper apoi se prajeste in putin ulei pe ambele parti. separat se caleste...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: Anamaria7 in Ciorbe

Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine. Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste...Citeste continuarea

Clatite cu sunca si cascaval

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Din oua,lapte,sare,praf de copt si faina am facut 6 bucati de clatite.Am pus pe fiecare clatita cate o felie de sunca si o felie de branza topita taiata in doua.Am pus in mijloc cascaval ras pe...Citeste continuarea

Clătite cu piure de castane şi...

Postat de: Cristina_Vivi in Dulciuri

Se amestecă ingredientele pt clătite, se mestecă foarte bine să nu fie cocoloaşe. Şi se prăjesc căte una pe rând. Se mixează frişca. Piureul de castane se sfarmă bine cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu lemon curd

Postat de: postavaru in Dulciuri

Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii. Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10...Citeste continuarea

Cartofi Harz

Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri cu carne

Se spala si se pun la fiert cartofii Cand acestia sunt fierti se decojesc si se taie cubulete marunte,se adauga leberwurt-ul si smanatana ,condimentele,snitlauch-ul si se face un pireu mai...Citeste continuarea

Ciorbita taraneasca de vitel

Postat de: cismaru_nicoleta in Supe/Ciorbe

Se spala,se curata si se taie marunt toate legumele. carnita de vita se spala si ea si se taie cubulete mici. Se pun toate la calit in 50 ml ulei,apoi se adauga apa. Cand aproape a fiert...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]