Gem express de fructe de padure /...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti...Citeste continuarea
Gutuiata - Lichior de gutui
Postat de: UrsanMihaela in CocktailSe folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul . Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana . Eu am folosit o damigeana de 10 l . Am pus un...Citeste continuarea
Garnitura de ciupercute intregi, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCiupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic,...Citeste continuarea
Gozleme
Postat de: dantes in VitaPentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul...Citeste continuarea
Ghiveci picant
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput curatam si spalam legumele. Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi. Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza. Se lasa cu sare 10 minute. Se spala si...Citeste continuarea
Graten de broccoli si conopida
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSepara conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postCum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda. Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus cu rodie
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele. Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert,...Citeste continuarea
Gulas de porc, cu cartofi
Postat de: vasimur in PorcPregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: katty in SalateTaiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine....Citeste continuarea
Ghebe cu maioneza
Postat de: antici_gabytza in SalateCuratam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postCurata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult. Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din...Citeste continuarea
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / GemMai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele....Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemGutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...Citeste continuarea
Ghiveci de toamna
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postVanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se...Citeste continuarea
Ghebe cu usturoi la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postAm facut un tur al gradinii si am gasit ghebe, astea-s ghebe de gradina nu de padure...:)))))).... Le-am adunat, le-am curatat si spalat bine apoi le-am asezat in tava, am presarat sare, piper,...Citeste continuarea
Gem de gutui la slow cooker Crock Pot
Postat de: katty in Slow CookerSpalam gutuile bine de puf si le radem pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Stoarcem zeama de lamaie peste ele. Punem zaharul si le lasam in asteptare cateva ore pana lasa zeama, amestecand in ele...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi....Citeste continuarea
Gogosari in otet fara conservant
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se...Citeste continuarea
Gem de gutui cu lavanda la...
Postat de: simona72 in MulticookingAvem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (ratatouille) cu...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea
Garnitura de legume la punga, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeLegumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele...Citeste continuarea
Galbiori la tigaie cu patrunjel si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuca
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemMod de preparare gem de prune cu nuci Spalati si curatati prunele de codita si sambure. Le rupeti in doua si le puneti intr-o cratita incapatoare, cu fund dublu. Puneti cratita la foc mic,...Citeste continuarea
Gem de prune grase si aromate
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc,...Citeste continuarea
Gem de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemDe data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...Citeste continuarea
Gem din prune si fistic
Postat de: panacris in Dulceata / GemPrunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...Citeste continuarea
Guacamole 2
Postat de: gurita_ta2005 in SalateAvocado se scoate din coaja si se paseaza cu o furculita, ceapa se toaca marunt, usturoiul il pisam si se freaca putin ca pentru mujdei. Se amesteca toate ingredientele, se pune sare dupa gust...Citeste continuarea
Gnocchi cu creveti in sos de portocale
Postat de: gurita_ta2005 in PasteGnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...Citeste continuarea
Gem-marmelada de coarne
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemCoarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSpeli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de...Citeste continuarea
Gazpacho cu aroma de portocala
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasRetete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasDesfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul...Citeste continuarea
Gaspacho cu iaurt, castravete,...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti...Citeste continuarea
Granita de zmeura si menta
Postat de: ctlina in BauturiPuneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati...Citeste continuarea
Gem asortat de fructe de padure
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai...Citeste continuarea
Gem de visine cu zmeura, fara zahar
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemMai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....Citeste continuarea
Gem de zmeura cu lavanda
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...Citeste continuarea
Gem de cirese aromat
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: Bunica in Dulceata / GemCurata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea
Gem de cirese amare
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea
Gratin de zucchini
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeZucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (varianta de...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea
Guacamole rapid si parfumat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti...Citeste continuarea
Gratin de dovlecei si morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: Geanina87 in PasteSosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu lingura - Reteta...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIata cum se prepara Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara Ouale se bat intr-un vas inalt, impreuna cu plicul de zahar vanilat si cele 4 linguri de zahar. Se pun esentele, cele...Citeste continuarea
Gulas de porc cu cartofi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneAm curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legumeAvocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea