A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem express de fructe de padure /...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute.  Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti...Citeste continuarea

Gutuiata - Lichior de gutui

Postat de: UrsanMihaela in Cocktail

  Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul . Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana . Eu am folosit o damigeana de 10 l . Am pus un...Citeste continuarea

Garnitura de ciupercute intregi, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic,...Citeste continuarea

Gozleme

Postat de: dantes in Vita

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul...Citeste continuarea

Ghiveci picant

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput curatam si spalam legumele. Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi. Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza. Se lasa cu sare 10 minute. Se spala si...Citeste continuarea

Graten de broccoli si conopida

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate.  Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda. Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am...Citeste continuarea

Garnitura de cus-cus cu rodie

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele. Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert,...Citeste continuarea

Gulas de porc, cu cartofi

Postat de: vasimur in Porc

Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine....Citeste continuarea

Ghebe cu maioneza

Postat de: antici_gabytza in Salate

Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult.  Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din...Citeste continuarea

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / Gem

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele....Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...Citeste continuarea

Ghiveci de toamna

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se...Citeste continuarea

Ghebe cu usturoi la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Am facut un tur al gradinii si am gasit ghebe, astea-s ghebe de gradina nu de padure...:)))))).... Le-am adunat, le-am curatat si spalat bine apoi le-am asezat in tava, am presarat sare, piper,...Citeste continuarea

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Spalam gutuile bine de puf si le radem pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Stoarcem zeama de lamaie peste ele. Punem zaharul si le lasam in asteptare cateva ore pana lasa zeama, amestecand in ele...Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi....Citeste continuarea

Gogosari in otet fara conservant

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se...Citeste continuarea

Gem de gutui cu lavanda la...

Postat de: simona72 in Multicooking

Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume (ratatouille) cu...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea

Garnitura de legume la punga, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele...Citeste continuarea

Galbiori la tigaie cu patrunjel si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu...Citeste continuarea

Gem de prune cu nuca

Postat de: gaby_d in Dulceata / Gem

Mod de preparare gem de prune cu nuci Spalati si curatati prunele de codita si sambure. Le rupeti in doua si le puneti intr-o cratita incapatoare, cu fund dublu. Puneti cratita la foc mic,...Citeste continuarea

Gem de prune grase si aromate

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc,...Citeste continuarea

Gem de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...Citeste continuarea

Gem din prune si fistic

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...Citeste continuarea

Guacamole 2

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Avocado se scoate din coaja si se paseaza cu o furculita, ceapa se toaca marunt, usturoiul il pisam si se freaca putin ca pentru mujdei. Se amesteca toate ingredientele, se pune sare dupa gust...Citeste continuarea

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...Citeste continuarea

Gem-marmelada de coarne

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de...Citeste continuarea

Gazpacho cu aroma de portocala

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Retete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Desfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul...Citeste continuarea

Gaspacho cu iaurt, castravete,...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti...Citeste continuarea

Granita de zmeura si menta

Postat de: ctlina in Bauturi

Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul.  Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati...Citeste continuarea

Gem asortat de fructe de padure

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai...Citeste continuarea

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....Citeste continuarea

Gem de zmeura cu lavanda

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...Citeste continuarea

Gem de cirese aromat

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea

Gem de visine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea

Gem de cirese amare

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea

Gratin de zucchini

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe...Citeste continuarea

Ghiveci de legume (varianta de...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea

Guacamole rapid si parfumat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron.  Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti...Citeste continuarea

Gratin de dovlecei si morcovi

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii

Postat de: Geanina87 in Paste

Sosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu lingura - Reteta...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Iata cum se prepara Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara Ouale se bat intr-un vas inalt, impreuna cu plicul de zahar vanilat si cele 4 linguri de zahar. Se pun esentele, cele...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legume

Avocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]