Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)
Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carneMai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legumeAvocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi copti
Postat de: ancutsa in PorcSe fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: sufletista in VitaCarnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Valclaudia in Slow CookerCuratam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea
Gratin de cartofi si carne argentinian
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea
Gustari simpatice pentru copii
Postat de: oanapl in Mancare copiiBuburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIntr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: CameliaComan in VitaUmplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...Citeste continuarea
Galuste de faina cu patrunjel si...
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare. Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Gris cu lapte, portocale si cocos
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: oanapl in Mancaruri de postTai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Bucataras in Retete facute de copii1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca. 2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga...Citeste continuarea
Gnocchi cu branza colorati
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeBranza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer. Branza o...Citeste continuarea
Gratin de peste cu legume
Postat de: oanapl in PesteStropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: oanapl in VitaSe curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...Citeste continuarea
Gnocchi facuti in casa cu sos alb...
Postat de: simona72 in PasteSos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea
Gyros de pui
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se...Citeste continuarea
Gaufre au chocolat
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul...Citeste continuarea
Gattò de cartofi
Postat de: AndreeaDea in Aperitive / GarnituriPentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu...Citeste continuarea
Gogosi pufoase umplute cu finetti...
Postat de: Yrynuka in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa Intr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Gogosi austriece umplute cu marmelada
Postat de: madi_marin in DulciuriSe cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: oanapl in DulciuriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea
Gogosi glazurate cu ciocolata alba
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriLaptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste. Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam. Intr-un bol, amestecam bine...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor umplute cu kiwi,...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam...Citeste continuarea
Gogosi berlineze, reteta pentru un...
Postat de: LoreAmbro in DulciuriCum se prepara Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu gem
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc pana zaharul se topeste si laptele este caldut....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: stefy_a in DulciuriLaptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva....Citeste continuarea
Gulas de strut
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneLasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti...Citeste continuarea
Gogosi Floricele
Postat de: ela2015 in DulciuriCernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea...Citeste continuarea
Gogosi cu miere de albine si nuca...
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem sa amestecam cu telul, turnand apa minerala,...Citeste continuarea
Gogosi/briose cu crema de vanilie...
Postat de: Criss in DulciuriSingura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta...Citeste continuarea
Gogosele cu mere
Postat de: katty in DulciuriPunem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea
Gogosi inimioara
Postat de: Adrian2016 in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor glazurate cu...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriCureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un...Citeste continuarea
Gogosi pufoase - Reteta la cuptor
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar....Citeste continuarea
Guguluf cu mure si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...Citeste continuarea
Gogosi cu mere, scortisoara si...
Postat de: RuxyRux in Dulciuri1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul...Citeste continuarea
Gogosi cu branza de vaci la cuptor
Postat de: stefy_a in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul...Citeste continuarea
Guguluf cu capsuni si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriRupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu...Citeste continuarea
Gogosi pripite
Postat de: ladydi in DulciuriPunem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ancutsa in DulciuriSe framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand...Citeste continuarea
Gogosi pufoase coapte la cuptor
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea
Gogosi cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia,...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: andaoana in PrajituriCiocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...Citeste continuarea