A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carne

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legume

Avocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi copti

Postat de: ancutsa in Porc

  Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: sufletista in Vita

Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar...Citeste continuarea

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Valclaudia in Slow Cooker

Curatam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si carne argentinian

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.  Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Gustari simpatice pentru copii

Postat de: oanapl in Mancare copii

Buburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea

Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: CameliaComan in Vita

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...Citeste continuarea

Galuste de faina cu patrunjel si...

Postat de: Anett in Paste

In primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare.  Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in...Citeste continuarea

Gris cu lapte, portocale si cocos

Postat de: andra001 in Mancare copii

 Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Tai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului....Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Bucataras in Retete facute de copii

1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca. 2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga...Citeste continuarea

Gnocchi cu branza colorati

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.   Branza o...Citeste continuarea

Gratin de peste cu legume

Postat de: oanapl in Peste

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: oanapl in Vita

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...Citeste continuarea

Gnocchi facuti in casa cu sos alb...

Postat de: simona72 in Paste

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea

Gyros de pui

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se...Citeste continuarea

Gaufre au chocolat

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul...Citeste continuarea

Gattò de cartofi

Postat de: AndreeaDea in Aperitive / Garnituri

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu...Citeste continuarea

Gogosi pufoase umplute cu finetti...

Postat de: Yrynuka in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa Intr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in...Citeste continuarea

Gogosi austriece umplute cu marmelada

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină,...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Laptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste. Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam. Intr-un bol, amestecam bine...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor umplute cu kiwi,...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam...Citeste continuarea

Gogosi berlineze, reteta pentru un...

Postat de: LoreAmbro in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu gem

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut....Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva....Citeste continuarea

Gulas de strut

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat.  Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti...Citeste continuarea

Gogosi Floricele

Postat de: ela2015 in Dulciuri

Cernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea...Citeste continuarea

Gogosi cu miere de albine si nuca...

Postat de: abetina in Dulciuri

Se pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem  sa amestecam cu telul, turnand apa minerala,...Citeste continuarea

Gogosi/briose cu crema de vanilie...

Postat de: Criss in Dulciuri

Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta...Citeste continuarea

Gogosele cu mere

Postat de: katty in Dulciuri

Punem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea

Gogosi inimioara

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

       Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor glazurate cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem...Citeste continuarea

Guguluf cu dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un...Citeste continuarea

Gogosi pufoase - Reteta la cuptor

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar....Citeste continuarea

Guguluf cu mure si iaurt

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...Citeste continuarea

Gogosi cu mere, scortisoara si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul...Citeste continuarea

Gogosi cu branza de vaci la cuptor

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Guguluf cu capsuni si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu...Citeste continuarea

Gogosi pripite

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand...Citeste continuarea

Gogosi pufoase coapte la cuptor

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea

Gogosi cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia,...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]