Gem de portocale
Postat de: katty in Dulceata / GemPunem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un gem frumos, curat. Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura....Citeste continuarea
Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeBroccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza ....Citeste continuarea
Garnitura de cartofi si ciuperci,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază...Citeste continuarea
Gulas de batal cu cartofi la slow...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCeapa, ardeii se curata si se blenduiesc cu ajutorul mixerului. Se soteaza in ei , usor impreuna cu carnea de batal bine spalata. Adaugati boiaua cand carnea incepe sa se...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: momo121 in ConserveIntr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot. Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai...Citeste continuarea
Gulii umplute la slow cooker Crock-Pot
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerGuliile se curata si se scoate mijlocul care se pastreaza. Se pun in apa cu sare si se fierb 5 minute sa se inmoaie putin. Se scot si se pun la scurs si racit. Intr-o tigaie se pun 2...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemGutuile se spala bine. Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni. Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. Se pune oala pe foc si, după ce...Citeste continuarea
Ghebe la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerIar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu prune si...
Postat de: mihaelar63 in ConserveConopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,...Citeste continuarea
Gem de prune la Multicooker...
Postat de: privatelaura in MulticookingSe pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun...Citeste continuarea
Gogosari umpluti
Postat de: lucy2002 in PorcSpalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Gem de corcoduse
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemPiersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste...Citeste continuarea
Granola cu fructe uscate
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. ...Citeste continuarea
Gratin de vinete, dovlecel si...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si...Citeste continuarea
Gem de afine cu indulcitor
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A...Citeste continuarea
Gulas de vita cu cartofi
Postat de: lucy2002 in VitaCeapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea...Citeste continuarea
Gustarea de la ora 10
Postat de: panacris in Mancare copiiMărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: lucy2002 in Dulceata / GemCaisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite. Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se...Citeste continuarea
Guguluf cu cacao si visine
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiVisinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se...Citeste continuarea
Gem de zmeura (fara samburi)
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si...Citeste continuarea
Garnitura de orez Panzani, cu unt...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază). Când orezul a fiert,...Citeste continuarea
Gem asortat din piersici, caise și...
Postat de: ancutsa in Mancare copiiSe spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează...Citeste continuarea
Gris cu lapte si fistic
Postat de: ancutsa in Mancare copiiÎntr-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carnat afumat
Postat de: ctlina in Mancare copiiCuratati si tocati marunt usturoiul. Taiati carnatul rondele si rumeniti-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei impreuna cu usturoiul, ghimbirul si curcuma. Scoateti carnatul intr-o farfurie...Citeste continuarea
Gem de capsune
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemCăpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai...Citeste continuarea
Giant Pancake la Multicookerul...
Postat de: mitinita in MulticookingMod de preparare Giant Pancake la Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune Intr-un bol adanc se amesteca ouale si laptele cu ajutorul unui tel. Se adauga restul...Citeste continuarea
Gulas de post, din ciuperci si cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...Citeste continuarea
Gulii umplute cu carne de porc,...
Postat de: diaconta in MulticookingSe scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez fiert
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postPentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii...Citeste continuarea
Gulas de porc cu legume
Postat de: TAB1TA in PorcMai intai se spala carnea si se taie bucatele. Cepele se curata, se spala si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa. Se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Gulas de porc cu cartofi si galuste
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....Citeste continuarea
Gribon (os de porc) afumat la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIn tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii...Citeste continuarea
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna...Citeste continuarea
Gulas de vitel la slow cooker...
Postat de: simona72 in Slow CookerIntr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit,...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: UrsanMihaela in ConserveGogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Taiem gogosarii fasii...Citeste continuarea
Gustari calde cu pere si branza de...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriBagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu ceapa
Postat de: sufletista in ConserveSpalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: sufletista in ConserveGogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana...Citeste continuarea
Gomboti cu carne si ciuperci brune
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneSpalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea
Gem de prune cu ciocolata si...
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemPrunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiPulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea
Ghendermas -cartofi cu paste...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata respectand...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe...
Postat de: simona72 in PastePentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: trifadalia in SupePentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si...Citeste continuarea
Gratin de piept de pui
Postat de: RODIMUR in PuiSe spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm...Citeste continuarea