Gogosari cu conopida, in otet
Postat de: ancutsa in MuraturiSe spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un...Citeste continuarea
Gogosari si ardei umpluti cu varza...
Postat de: ancutsa in MuraturiSe spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: sufletista in Dulceata / GemBoabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este...Citeste continuarea
Gulas unguresc de berbecut la...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCarnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...Citeste continuarea
Gogosari in otet, la rece
Postat de: cristinutanicolita in ConserveGogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte. Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii. Se pun intr-un vas incapator, se pun...Citeste continuarea
Gem de gutui, cu scortisoara si...
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemGutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare. Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: diaconta in ConserveAm spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: diaconta in ConserveSe spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se...Citeste continuarea
Gratar mixt
Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri cu carnePregatim mai intai carnea. Intr-un vas incapator amestecam condimentele de porc, cu putina sare mare, 3 linguri de ulei si dulceata de ardei iute, apoi trecem fiecare bucata de ceafa si piept...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: merisor67 in MuraturiDe menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza alba si...
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiVarza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...Citeste continuarea
Gem de prune rosii
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu...Citeste continuarea
Gem din piersici rosii de gradina
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic. Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza
Postat de: rocsi_1612 in MuraturiVarza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine....Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar cu otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiGogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari. Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita...Citeste continuarea
Gogosari in otet, la rece
Postat de: merisor67 in MuraturiRețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi...Citeste continuarea
Gem de piersici plate (piersici...
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de: oanapl in VitaUmpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea
Gratin de vinete cu brânză sărată
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: trifadalia in MuraturiSe spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert. Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor,...Citeste continuarea
Gem de prune cu coaja
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...Citeste continuarea
Gulas in strachina de pita
Postat de: amalia01 inPentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece. Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le...Citeste continuarea
Gratar de porc si pui cu Delikat
Postat de: Valclaudia inCarnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam...Citeste continuarea
Gogonele si castraveti in otet
Postat de: ancutsa inSe spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu compozitie de...
Postat de: abetina inSe dau prin robot ciupercile, morcovii, cepele si se pun intr-un vas suficient de mare incat sa incapa toata compozitia de sarmale. Se adauga pasta de tomate, plicul cu Delikat, sare daca mai...Citeste continuarea
Gnocchi de casa pufosi in sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteCartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. Se lasa putin la racorit, se taie...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu oua romanesti...
Postat de: simona72 inPentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...Citeste continuarea
Galbiori cu usturoi si mamaliguta
Postat de: autodiag in Mancaruri de postSe curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu carne de porc
Postat de: Meea inTăiem carnea de porc bucățele și o prăjim în untură. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mai mari. După ce s-a călit și ceapa vom pune...Citeste continuarea
Gnocchi de casa cu sos carbonara
Postat de: BakeUpArtist inAm început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene...Citeste continuarea
Ghiveci de legume, cu pui, la...
Postat de: ladydi inSpalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cubulete...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: eumimi in Dulceata / GemZmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in...Citeste continuarea
Gem de corcoduse rosii
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemAlegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau...Citeste continuarea
Gem de caise, piersici si nectarine
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemSpalam foarte bine fructele, în apa călduță. Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6...Citeste continuarea
Gratar de vitel cu sos de ciocolata...
Postat de: amalia01 inCarnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece...Citeste continuarea
Ghiveci cu pui la oala de lut
Postat de: Constelatialeu inMai intai am spalat ciocanele de pui, le-am sters cu un servet si apoi le-am stropit cu putin ulei si am presarat condimentele de la Delikat. Separat am curatat toate legumele, le-am taiat in...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: gurita_ta2005 in SalateMai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata...Citeste continuarea
Gulas cu galuste si cartofi
Postat de: licurici_lra in1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
Postat de: cristina1985 inPulpele de pui se curata de piele si se pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi noi, cu marar...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumePreparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea...Citeste continuarea
Garnitura de telina la aburi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriȚelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea
Gustari cu pasta de avocado si ton
Postat de: rocsi_1612 in TonTaiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea
Gratar Delimano
Postat de: Valclaudia in PorcAm taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi crocanti la...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus cu friptura de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu urzici si...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumePrepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea
Garnitura pireu de cartofi si sfecla
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCuratati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea