A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Galuste cu prune

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara. -Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul....Citeste continuarea

Gem de nectarine

Postat de: RuxyRux in Dulceata / Gem

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt). Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula,...Citeste continuarea

Gem de prune vinete cu migdale

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

 Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....Am cules prunele, mai pe alese...Citeste continuarea

Gratin de dovlecei cu carne

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se spala legumele. Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase. Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru...Citeste continuarea

Galbiori cu sos de rosii

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am  lasat la foc mic pana cand...Citeste continuarea

Ghiveci de legume la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata, se spala si se taie bucati potrivite. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 lse pune uleiul si toate legumele taiate. Se presara vegeta si piper si se amesteca. Se...Citeste continuarea

Gogoşi cu lingura

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizăm foarte bine iaurtul cu ouăle, esenţele, zahărul vanilinat şi puţină sare. Adăugăm făina şi praful de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem ulei într-o...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.  Pesmetul se prajeste in...Citeste continuarea

Ghiveci cu legume proaspete

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert . Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt. Morcovul îl tăiem rondele. Vânăta curătată se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce. Punem toate legumele la...Citeste continuarea

Galuste din cartofi cu ragu de porc...

Postat de: simona72 in Porc

Pentru ragu: carnea de porc, se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare(eu am folosit un wok)...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: dantes in Dulceata / Gem

Spalam bine caisele le scoatem samburii si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne.Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert,cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul si le lasam...Citeste continuarea

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Cica cioroiul asta Crock-Pot gateste in liniste nici o caraiala nu se aude, poti sa-ti faci manichiura, pedichiura-n liniste cat gateste el...... Asadar si prin urmare, pregatim legumele, le...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. Avocado se taie in doua, se scoate samburele si se zdrobeste cu furculita. Se adauga zeama de lamaie pentru a nu-si...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: Criss in Dulciuri

   In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de...Citeste continuarea

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...Citeste continuarea

Gogosi rapide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu...Citeste continuarea

Gem de caise cu zahar gelifiant

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...Citeste continuarea

Gogoşi cu lingura

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie. Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza. Se amestecă bine totul, apoi se pune praful...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu banane

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata....Citeste continuarea

Gem de capsuni cu ghimbir

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi  se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa...Citeste continuarea

Gratin de cartofi

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru...Citeste continuarea

Ghiveci de legume la slow cooker...

Postat de: Dya in Slow Cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră...Citeste continuarea

Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

Postat de: Bucataras in Dulciuri

ASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulceata / Gem

Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate...Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: reisnaor_2006 in Dulceata / Gem

     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul...Citeste continuarea

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Postat de: simona72 in Mancare copii

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste...Citeste continuarea

Gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Mancare copii

Pregatite aluat: Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: eumimi in Dulciuri

Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine. Punem o tigaie cu ulei la...Citeste continuarea

Ghiveci la tigaie cu zucchini

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ceapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se...Citeste continuarea

Gogosi facute cu lingura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si  zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin,...Citeste continuarea

Gris cu lapte si dulceata de capsuni

Postat de: aliliana in Dulciuri

Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea

Glazura stralucitoare colorata

Postat de: carmen in Dulciuri

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa 2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra) 3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice...Citeste continuarea

Garnitura cartofi taranesti

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins punem...Citeste continuarea

Gustare rece

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri...Citeste continuarea

Gnocchi cu friptura de miel

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...Citeste continuarea

Gnocchi din dovleac copt cu unt...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta...Citeste continuarea

Gnocchi de morcovi in unt aromat

Postat de: Anett in Paste

Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale. Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute,...Citeste continuarea

Gulas de miel cu carnati

Postat de: Bucataras in Oaie

Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti.  Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati...Citeste continuarea

Ghiveci cu zacusca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Curatim , spălăm si tocat legumele si cartofi. Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea

Garnitura pilaf

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.  Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si...Citeste continuarea

Guguluf pufos pentru copii

Postat de: ianculubita in Prajituri

Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Gnocchi cu ficatei de pui

Postat de: sebirizescu in Porc

Ficatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu carne

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea  si reveniti...Citeste continuarea

Gogosi de post cu scortisoara la...

Postat de: timea in Mancaruri de post

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta....Citeste continuarea

Gustare rapida cu avocado si Za'atar

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se sfarama avocadoul cu o furculita si se intinde pe bucatile de toast.  Se presara Za'atar peste. Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]