A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosi turnate cu lingura

Postat de: nico_nico in Dulciuri

Intr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se...Citeste continuarea

Gogosi a la bunica

Postat de: alinapaven in Dulciuri

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa...Citeste continuarea

Gogosi cu crema de vanilie

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ryta in Dulciuri

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de...Citeste continuarea

Gogosele din aluat pripit

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea

Gogosi din aluat cu branza de vaci

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina....Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Mai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească. Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm...Citeste continuarea

Gogosile bunicii (scovergi)

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios.  Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească...Citeste continuarea

Grisine cu ierburi aromate

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In apa calda, se amesteca drojdia si se lasa sa se odihneasca. Intr-un bol mare, amestecam faina, drojdia, uleiul, cascavalul, iaurtul si ierburile aromate, framantam bine pentru cateva minute,...Citeste continuarea

Gogosele de ecler

Postat de: Valentin68 in Dulciuri

Mai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina...Citeste continuarea

Gulas de legume

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

     Legumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi.      Intr-o...Citeste continuarea

Gogosi choux umplute cu crema

Postat de: Meea in Dulciuri

          Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...Citeste continuarea

Gustare cu friptura de curcan

Postat de: madi_marin in Curcan

Am reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: carla27carla in Mancaruri de post

Se curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga...Citeste continuarea

Ghiveci de legume, reteta simpla si...

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Gogosi impletite, despletite,...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam...Citeste continuarea

Guguluf cu crema de mascarpone si...

Postat de: Meea in Dulciuri

          Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si...Citeste continuarea

Galuste cu prune- gomboti, knedle

Postat de: ctlina in Dulciuri

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic...Citeste continuarea

Gogosi glazurate de post, la cuptor

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.      Se...Citeste continuarea

Gulas de cartofi reteta delicioasa...

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

     Cum se prepara Gulas de cartofi reteta delicioasa de post Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand...Citeste continuarea

Guguluf aperitiv din dovleac, praz,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...Citeste continuarea

Gratar de pui cu sos Satay

Postat de: Zamfira in Sosuri

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...Citeste continuarea

Gulas de porc la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Carnea se spala, se usuca si se taie bucati. Costita se taie bucati mari. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se taie...Citeste continuarea

Gogosi cu smantana

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute. Restul de faina o punem intr-un castron mare. Se toarna...Citeste continuarea

Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si...

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta Intr-un castron punem iaurtul, coaja de lămâie, ouale, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt si amestecam....Citeste continuarea

Gutui coapte cu sirop de vin roșu

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele; - Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: gabitsa in Dulciuri

Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul...Citeste continuarea

GOGOSI PUFOASE

Postat de: nico_nico in Prajituri

Intr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si...Citeste continuarea

Gogosele din aluat pripit

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: trifadalia in Prajituri

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu pastrama de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si...Citeste continuarea

Gutui murate

Postat de: panacris in Muraturi

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi...Citeste continuarea

Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti. Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o...Citeste continuarea

Gulas de vitel la slow cooker...

Postat de: Criss in Slow Cooker

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot  se pune ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat felii subtiri, morcovul taiat rondele, cartofii taiati in sferturi si in final carnea taiata in bucati nu...Citeste continuarea

Gutui coapte cu nuci

Postat de: andaoana in Dulciuri

Gutuile le-am spalat bine de tot si le-am curatat de coaja si de seminte . Le-am taiat in felii si le-am asezat intr-un vas care poate fi pus in cuptor. Deasupra am pus unt taiat bucatele , nu...Citeste continuarea

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Carnea se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucati potrivite. Carnatul se taie felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Cartofii se...Citeste continuarea

Ghiveci

Postat de: danadanutza23 in Mancaruri de legume

Spalam legumele le curatam si le taiem cuburi.Punem o cratita cu ulei la incins si punem ceapa la calit cu putina sare. Cand este calita adaugam ardeiul si le lasam pana se inmoaie, dupa care...Citeste continuarea

Gulas la ceaun - 1000

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa...Citeste continuarea

Ghiveci Ratatouille traditional

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie cubulete.  Se curata roșiile...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare. Prajesti pesmetul...Citeste continuarea

Granita de pepene verde si menta

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se prepară siropul de menta o zi inainte-  vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de...Citeste continuarea

Guvizi prajiti

Postat de: panacris in Peste

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de...Citeste continuarea

Gem de gutui si mere

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la...Citeste continuarea

Gogosi cu carne de vita presata

Postat de: Alepaty in Aperitive / Garnituri

Se incepe cu aluatul care trebuie sa creasca. Laptele se incalzeste,se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut cam 15 minute. Cartofii fierti si razuiti se pun intr-un bol in care...Citeste continuarea

Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți.  Se curata roșiile...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]