Gogosi turnate cu lingura
Postat de: nico_nico in DulciuriIntr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se...Citeste continuarea
Gogosi a la bunica
Postat de: alinapaven in DulciuriGogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa...Citeste continuarea
Gogosi cu crema de vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ryta in DulciuriIntr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: trifadalia in DulciuriIntr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in DulciuriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Gogosi din aluat cu branza de vaci
Postat de: amalia01 in DulciuriIti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească. Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm...Citeste continuarea
Gogosile bunicii (scovergi)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească...Citeste continuarea
Grisine cu ierburi aromate
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn apa calda, se amesteca drojdia si se lasa sa se odihneasca. Intr-un bol mare, amestecam faina, drojdia, uleiul, cascavalul, iaurtul si ierburile aromate, framantam bine pentru cateva minute,...Citeste continuarea
Gogosele de ecler
Postat de: Valentin68 in DulciuriMai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina...Citeste continuarea
Gulas de legume
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postLegumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o...Citeste continuarea
Gogosi choux umplute cu crema
Postat de: Meea in DulciuriIntr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Gustare cu friptura de curcan
Postat de: madi_marin in CurcanAm reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga...Citeste continuarea
Ghiveci de legume, reteta simpla si...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Gogosi impletite, despletite,...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de mascarpone si...
Postat de: Meea in DulciuriMixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si...Citeste continuarea
Galuste cu prune- gomboti, knedle
Postat de: ctlina in DulciuriFierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic...Citeste continuarea
Gogosi glazurate de post, la cuptor
Postat de: Nadyne in DulciuriFaina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios. Se...Citeste continuarea
Gulas de cartofi reteta delicioasa...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Gulas de cartofi reteta delicioasa de post Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand...Citeste continuarea
Guguluf aperitiv din dovleac, praz,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos Satay
Postat de: Zamfira in SosuriGrătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCarnea se spala, se usuca si se taie bucati. Costita se taie bucati mari. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se taie...Citeste continuarea
Gogosi cu smantana
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute. Restul de faina o punem intr-un castron mare. Se toarna...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCum se prepara Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta Intr-un castron punem iaurtul, coaja de lămâie, ouale, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt si amestecam....Citeste continuarea
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele; - Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: gabitsa in DulciuriDrojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul...Citeste continuarea
GOGOSI PUFOASE
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in PrajituriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCarnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si...Citeste continuarea
Gutui murate
Postat de: panacris in MuraturiGutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi...Citeste continuarea
Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot
Postat de: diaconta in Slow CookerNu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti. Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o...Citeste continuarea
Gulas de vitel la slow cooker...
Postat de: Criss in Slow CookerIn vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pune ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat felii subtiri, morcovul taiat rondele, cartofii taiati in sferturi si in final carnea taiata in bucati nu...Citeste continuarea
Gutui coapte cu nuci
Postat de: andaoana in DulciuriGutuile le-am spalat bine de tot si le-am curatat de coaja si de seminte . Le-am taiat in felii si le-am asezat intr-un vas care poate fi pus in cuptor. Deasupra am pus unt taiat bucatele , nu...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: mirela0911 in Slow CookerCarnea se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucati potrivite. Carnatul se taie felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Cartofii se...Citeste continuarea
Ghiveci
Postat de: danadanutza23 in Mancaruri de legumeSpalam legumele le curatam si le taiem cuburi.Punem o cratita cu ulei la incins si punem ceapa la calit cu putina sare. Cand este calita adaugam ardeiul si le lasam pana se inmoaie, dupa care...Citeste continuarea
Gulas la ceaun - 1000
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa...Citeste continuarea
Ghiveci Ratatouille traditional
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSpalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie cubulete. Se curata roșiile...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: amalia01 in DulciuriCartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare. Prajesti pesmetul...Citeste continuarea
Granita de pepene verde si menta
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de...Citeste continuarea
Guvizi prajiti
Postat de: panacris in PesteGuvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de...Citeste continuarea
Gem de gutui si mere
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la...Citeste continuarea
Gogosi cu carne de vita presata
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriSe incepe cu aluatul care trebuie sa creasca. Laptele se incalzeste,se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut cam 15 minute. Cartofii fierti si razuiti se pun intr-un bol in care...Citeste continuarea
Ghiveci Ratatouille pentru iarna
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți. Se curata roșiile...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: licurici_lra in DulciuriPrunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si...Citeste continuarea