A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Panna cotta în straturi

Postat de: simonacallas in Dulciuri

Am avut aproximativ 1000 ml compoziţie repartizată în 4 pahare/cupe a câte 250 ml: 500 ml panna cotta 250 ml jeleu kiwi 250 ml jeleu lămâie...Citeste continuarea

Pui picant cu orez basmatti

Postat de: papabundetot in Pui

Puiul: Am dezosat pulpele de pui,am taiat carnea in cubulete si am marinat-o in sos de stridii,sos soia,sos de ardei iuti,am lasat-o la marinat aproximativ o ora si apoi intr-un wok am taiat...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina...Citeste continuarea

Pasta de legume la borcan

Postat de: cristeena20 in Sosuri

Legumele se curata si se tau cuburi si le punem toate in tocatorul de la robot. Mixam bine pana legumele devin maruntite. Amestecam cu sare si ulei de masline. Punem intr-un borcan curat si dam...Citeste continuarea

Pui umplut cu ciuperci

Postat de: mihaelab in Pui

Parlim puiul dupa care il spalam bine,ii taiem varfurile aripilor si il punem in vasul in care va urma sa intre la cuptor :)  Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx...Citeste continuarea

Prajitura cu blat din albusuri

Postat de: pity19 in Prajituri

Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de: pity19 in Prajituri

Blatul: Batem galbenusurile cu oul, cu zaharul, zaharul vanilat, faina treptat si praful de copt, amestecand bine! Luam o tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hartie de copt, intindem...Citeste continuarea

Pinguini aperitiv

Postat de: mini_didi in Mancare copii

Triunghiurile de branza topita le modelam cu mana sub forma rotunda. Luam o felie morcov si o decupam un triunghi,pe care il pastram deoarece il vom folosi. Pe felia de morcov punem branza...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Untul de cocos il punem intr-o craticioara si-l topim pe baie de aburi. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata grosier cu cutitul le punem...Citeste continuarea

Pizza cu ton (varianta mea)

Postat de: simonacallas in Pizza

Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină...Citeste continuarea

Pui la capac

Postat de: farfuriavesela in Pui

Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc. Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul,...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: iuliandu in Prajituri

Preparam blatul : punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare....Citeste continuarea

Pizza pe blat de paine neagra

Postat de: Valclaudia in Pizza

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina se aseaza intr-un castron, facem o...Citeste continuarea

Peste dourada la gratar cu sos spaniol

Postat de: cristeena20 in Peste

Curatam pestele si il crestam din loc in loc cu un cutit. Il saram si il lasma la rece cca 2 ore. Mie imi place pestele la gratar s anu aiba multe condimente, deoarece imi place sa simt gustul de...Citeste continuarea

Peste in crusta de ierburi si sos

Postat de: cristinutanicolita in Peste

Pestele se curata si se spala bine , se taie bucati. Condimentele pentru peste se amesteca cu mararul si oregano. Se trece fiecare bucata de peste prin amestecul de condimente si se pune...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: Giana in Dulciuri

Se incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si...Citeste continuarea

Plăcintă bătrânească cu...

Postat de: botcrina in Piine

Procedăm la fel ca şi la cele cu cartofi, într-un bol punem făina facem o adâncitură turnăm apa cu sarea şi frământăm bine. Lăsăm aluatul sa se odihnească  15...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si fructe

Postat de: gaby_d in Prajituri

Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa....Citeste continuarea

Paste cu mozzarella si masline

Postat de: timea in Paste

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Punem pastele intr-un vas cu putin ulei si razuim deasupra cascavalul....Citeste continuarea

Placinte Ardelenesti

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia. Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca. Se...Citeste continuarea

Plăcintă bătrânească cu...

Postat de: botcrina in Mancaruri de post

Fierbem cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi îi scurgem şi-i lăsăm la răcit. Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, apoi turnăm apa şi...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mascarpone si...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu...Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat subtire...

Postat de: Ela68 in Pizza

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...Citeste continuarea

Pateu de nuci cu usturoi

Postat de: DeliciiSanatoase in Vegan / Raw vegan

Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul....Citeste continuarea

Placinta americana cu mere

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Aluat :Intr-un vas punem faina, se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted. Aluatul se intinde intr-o...Citeste continuarea

Paste svabesti cu legume si carne...

Postat de: simona72 in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

Se framanta un aluat din faina,zahar,sare,ulei si drojdiuta dizolvata in apa calda pana devine elastic si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in bucati si intindem cate o...Citeste continuarea

Placinta cu ceapa

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat din faina,unt,oua,praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Intindem o foaie si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Separat curatam ceapa, o taiem fidelute si o...Citeste continuarea

Placinte Ardelenesti, reteta...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza: Se pregateste prima data aluatul : amestecam faina cu sarea intr-un bol. Separat frecam drojdia cu putin...Citeste continuarea

Prajitura cu firmituri si mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Un mod de preparare simplu si rapid: Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu...Citeste continuarea

Peste la cuptor cu smantana si...

Postat de: Anett in Pangasius

Mai intai presaram pestele cu sare si piper, apoi cu pesmet. Punem pestele intr-o tigaie si prajim pentru cateva minute. Pregatim sosul, mai intai batem ouale intregi, apoi adaugam smantana,...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam galbenusurile de albusuri. 3. Topim ciocolata pe baie de aburi. 4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam...Citeste continuarea

Piept de pui cu paste si sos de hribi

Postat de: andaoana in Pui

Punem in apa rece la hidratat hribii. Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit. Punem la fiert intr-o oala apa cu...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cacao, crema...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam...Citeste continuarea

Prajiturele cu branza si stafide

Postat de: merisor67 in Prajituri

Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite. Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si...Citeste continuarea

Pogăci cu gem de gutui

Postat de: botcrina in Dulciuri

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor. Încorporăm făină cât cuprinde şi...Citeste continuarea

Pasta de ton cu somon afumat

Postat de: mihaelar63 in Ton

Somonul afumat se toaca marunt si se amesteca cu conserva de ton ,, margarina , usturoi tocat  , ardei rosu tocat , marar tocat, piper , zeama si coaja razuita de la o jumatate de lamaie ....Citeste continuarea

Platou cu salau, surimi si calamari

Postat de: mihaelar63 in Peste

Salaul curatat,spalat si portionat se da cateva ore la marinat la rece in frigider. Salaul se trece prin faina de malai si se prajeste in ulei incins. Pestele prajit se scoate pe servetele...Citeste continuarea

Platou cu peste afumat

Postat de: mihaelar63 in Peste

Legumele se curata si se spala . Castravetii se curata alternand dungile verzi cu portiuni curatate .Se feliaza. Salata se spala si se zvanta scurgand intr-o sita sau cu ajutorul centrifugii...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: Sorinnaa in Piine

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia...   Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea,...Citeste continuarea

Prãjiturã Veronica

Postat de: Adi75 in Prajituri

Se macina migdalele si ciocolata fiecare separat si le punem in parte . Punem in robot : zaharul , ouale , untul , sarea , faina si cacaoa , amestecam bine pentru un minut . Apoi adaugam migdalele...Citeste continuarea

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul:  Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele. Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi...Citeste continuarea

Paste cu pesmet cu scortisoara sau gem

Postat de: timea in Paste

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un vas punem uleiul la incins si adaugam pesmetul,...Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de: tanyapatap in Dulciuri

Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram...Citeste continuarea

Piersici cu dulceata de prune

Postat de: pity19 in Dulciuri

Spargem ouale , amestecam zaharul , cu un tel amestecam bine , adaugam treptat uleiul , esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt ; Trebuie sa fie un aluat foarte fin si moale ....Citeste continuarea

Prajiturele cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Intr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce. Se adauga amidonul si praful de copt. Se pune...Citeste continuarea

Perisoare in sos de usturoi verde

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de...Citeste continuarea

Paine sarbeasca

Postat de: farfuriavesela in Piine

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia Adaugam faina si sarea Obtinem un aluat...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si oua

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]