Painici
Postat de: privatelaura in PiineDaca folosim masina de paine, se pun ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Se utilizeaza programul de framantare. Daca framantam manual, hidratam drojdia...Citeste continuarea
Prajitura Krantz
Postat de: Marilena in PrajituriBLAT: -albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea) -galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta) -pentru copt am...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul. Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu visine din visinata
Postat de: Isabel in PrajituriBlat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si visine
Postat de: merisor67 in PrajituriAm incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta. Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze Merele se...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si stafide
Postat de: papabundetot in PrajituriSe amesteca intr-un vas branza de vaci cu ouale ,zaharul tos si cel vanilat, nucsoara si coaja de lamaie,se amesteca bine pana cand se topeste zaharul,apoi la sfarsit se adauga stafidele scurse de...Citeste continuarea
Piept de rata caramelizat la cuptor
Postat de: papabundetot in RataDupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe...Citeste continuarea
Paine cu rosii uscate si masline
Postat de: papabundetot in PiineIn 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20...Citeste continuarea
Pulpe la cuptor cu cartofi
Postat de: papabundetot in PuiPentru cartofi am facut intr-un castronel un amestec de boia de ardei dulce,curry,rozmarin uscat,sare si am adaugat aceste condimente peste cartofii din punga,am turnat si o lingura de ulei,si am...Citeste continuarea
Pui thailandez cu legume la cuptor
Postat de: papabundetot in PuiPentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore. Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si...Citeste continuarea
Prajitura combinata :)
Postat de: papabundetot in PrajituriBlat: Albusurile le-am batut spuma tare,apoi am adaugat galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul,zaharul vanilat,putina esenta de visine,faina impreuna cu praful de copt,sarea si am mixat bine,la...Citeste continuarea
Pui cu chutney de smochine si ulei...
Postat de: papabundetot in PuiAm facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea.Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca...Citeste continuarea
Piure de broccoli cu avocado si...
Postat de: papabundetot in PorcAm fiert foarte bine broccoli in apa cu putina sare,cand e gata il bagam la blender impreuna cu celelalte ingrediente descrise mai sus. Este foarte simplu acest piure si aduce si o culoare...Citeste continuarea
Platou aperitiv cu miez de lapte,...
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriAm fiert ouale de prepelita. Am facut din felii subtiri de miez de lapte, felii de rosii, busuioc proaspat si uscat si cateva picaturi de ulei de masline, o salata Caprese. Ouale de...Citeste continuarea
Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor
Postat de: Elena_Daria in PuiIncepem cu pulpele. Le spalam si le curatam. Daca sunt umede le tamponam cu un servetel, apoi le stropim cu ulei de masline, le condimentam cu sare, piper, boia dulce, oregano si le lasam la...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese
Postat de: aliliana in PrajituriBlatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Peltea de soc cu portocale
Postat de: adnia in Dulceata / GemAm preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (in...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor cu ghimbir,...
Postat de: adnia in PastravPestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: Goos in PrajituriSe bat albusurile cu zaharul cu mixerul pana la consistenta mai tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga incet uleiul si apa, pe rand. Se baga coaja rasa de la portocala sau lamaie....Citeste continuarea
Placinte Marocane umplute cu pui...
Postat de: bucatarie_marocana in Aperitive / GarnituriAcum vom face umplutura: Puneti carnea intr-un bol, adaugati ceapa ,boia de ardei, zaharul, piperul, sarea si uleiul de masline ,apoi amestecati toate aceste ingrediente. Mai adaugati...Citeste continuarea
Prajitura marmorata cu cirese
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriCiresele se spala bine si se scot samburii. Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca...Citeste continuarea
Pizza cu de toate
Postat de: Isabel in PizzaBlatul (coca): se face maiaua intr-un bol, se amesteca drojdia faramitata, sarea, jumatate de apa si 3 lg faina si se lasa pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga restul de apa, 3 lg ulei si...Citeste continuarea
Pandispan cu cirese
Postat de: timea in PrajituriMai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale...Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: Elena_Daria in PiineIntr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta. Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa...Citeste continuarea
Pizza rustica
Postat de: simona72 in PizzaAm facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea enumarata mai sus. Dupa ce masina a framintat aluatul l-am scos si l-am pus la loc caldut intr-un castron pt 10-15 minute....Citeste continuarea
Pancakes cu crema de vanilie si...
Postat de: sufletista in DulciuriALUATUL -Intr-un bol mai mare amestecam apa cu zaharul,uleiul pana se topeste zaharul, Amestecam faina cu praful de copt,praful de budinca,coaja de lamaie, Adaugam peste apa si amestecam...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: papabundetot in PrajituriDin toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am...Citeste continuarea
Paste cu broccoli si ciocanele...
Postat de: papabundetot in PuiDupa ce pastele au fiert in apa cu sare,intr-o tigaie am pus putin ulei de masline in care am adaugat usturoiul tocat cubulete mici,am pus apoi sos de soia (gustati sa nu va iese prea sarat daca...Citeste continuarea
Piure de cartofi dulci cu pui si...
Postat de: papabundetot in PuiAm luat 6 pulpe de pui dezosate pe care le-am marinat de pe o zi pe alta cu sos soia,apa de flori de portocal,curry,chilly,busuioc uscat. a doua zi dupa ce s-au marinat le-am taiat fasii nu...Citeste continuarea
Prajitura Claudia
Postat de: papabundetot in PrajituriAlbusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul...Citeste continuarea
Pandispan dupa o reteta a lui Eric...
Postat de: papabundetot in PrajituriAm amestecat untul cu zaharul pana s-a format o crema omogena si pufoasa,am adaugat apoi cate un ou pe rand si am amestecat bine pana cand le-am pus pe toate 3,am adaugat coaja de lamaie,zeama si...Citeste continuarea
Paine umpluta
Postat de: AnyCostescu in PiineDrojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca.. Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit Intr-un bol punem faina(eu am pus...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu baby spanac...
Postat de: papabundetot in PuiPieptul de pui l-am feliat in felii mai subtirele si le-am batut putin cu ciocanul de carne pentru a le face mai mari,le-am marinat apoi cu sos soia,curry,ienibahar si le-am lasat cam 25-30 minute...Citeste continuarea
Paste cu creveti
Postat de: papabundetot in FarfallePastele le-am pus la fiert in apa cu sare (daca nu saram apa in care fierb pastele este foarte greu ca mai apoi sa le dati gust) conform indicatiilor de pe ambalaj,in cazul meu 10 min. Intr-o...Citeste continuarea
Papricas de porc cu galuste
Postat de: papabundetot in PorcCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si...Citeste continuarea
Porc picant cu mango si taitei din...
Postat de: papabundetot in PorcAm tocat marunt usturoiul cu ghimbirul si le-am pus intr-o tigaie cu unt si ulei incins,le-am lasat 2-3 minute pentru a -si elibera ele aroma,am adaugat apoi sos soia,curry,chilly,ienibahar si...Citeste continuarea
Pandispan cu cirese
Postat de: papabundetot in PrajituriAlbusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat pe rand apoi si galbenusurile si am amestecat,apoi zaharul uleiul,zaharul vanilat si esentele....Citeste continuarea
Pandispan cu ananas
Postat de: dariadeea in PrajituriMai intai am separat galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le-am frecat cu esenta de vanilie,apoi am turnat uleiul cate un pic ca la maioneza. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Prajitura cu budinca de lamaie
Postat de: camelia_elena in PrajituriAmesteca faina cu praful de copt. Amesteca separat uleiul cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adauga treptat apa minerala, dupa care incorporeaza faina, amestecand in continuare....Citeste continuarea
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi
Postat de: Toamna07 in PastravMod de preparare pastravi umpluti cu rosii si masline: Intr-un mojar,zdrobim usturoiul si-l frecam cu ulei,sare,piper si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena. Se curata,se spala si...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese
Postat de: deyzy93 in PrajituriMai intai de toate desfaceti ciresele si scoateti samburii din ele, puneti-le intr-un bol si puneti cateva linguri de zahar peste ele. Luati cele 8 oua si puneti albusul in bolul in care...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu carne si salata
Postat de: deyzy93 in Mancaruri cu carneTaiati ceapa, morcovul si ardeiul cubulete mici si le puneti la calit in ulei si 1 praf de sare , iar pe parcurs adaugati cate 1 canita de apa, dupa ce s-au calit puneti carnea si adaugati apa cat...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: privatelaura in PuiPieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am lasat un pic la scurs, dupa care le-am tocat grosier. Usturoiul l-am curatat si am zdrobit cateii cu un cutit....Citeste continuarea
Paste de casa
Postat de: Ela68 in PasteSe amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Pentru ca nu am robot, m-am cam chinuit la framantat, coca fiind destul de tare. Formam o bila pe care o invelim in folie...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu ciocolata
Postat de: TAB1TA in DulciuriOuale trebuie sa fie la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir...Citeste continuarea
Piept de porc si cartofi noi la cuptor
Postat de: aliliana in PorcCartofii se curata sub jet de apa, se pun la scurs. Pieptul de porc se spala, se cresteaza putin, se impaneaza cu usturoi, se aromatizeaza cu sare, piper, menta, maghiran, marar tocat. Cartofii...Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: gaby_d in PiineReteta e extrem de simpla. Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza. Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si...Citeste continuarea
Prajitura Madness
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile...Citeste continuarea

















