A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sos de gutui

Postat de: MotanLaOale in Sosuri

Gutuile se spala bine, se taie felii, se scoate miezul lemnos si se taie cubulete. Se pune la fiert cu o lingura de ulei 20-25 minute. Se pune zaharul si sare dupa gust. Se adauga...Citeste continuarea

Salata cu pui, avocado si caju

Postat de: Retetegg in Salate

Am spalat mixul pt salata intr-o strecuratoare si l-am lasat la scurs.   Pieptul de pui pregatit pe grill l-am taiat bucati.   Am decojit si taiat fructul de avocado. Am taiat si...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: adnia in Supe

Pentru simplitate, am pus toate legumele la fiert, impreuna cu lingura de ulei de masline, putina sare si piper. Dupa ce toate au fiert foarte bine, le-am pus in blender asa fierbinti si le-am...Citeste continuarea

SANDWICH "DUPA PETRECERE"

Postat de: amalia01 in Porc

- se aseaza o felie de friptura, apoi una de cascaval si una de sunca; - se aseaza ciuperca in mijloc - se aseaza apoi felia de muschiulet, cea de friptura si cea de cascaval - se...Citeste continuarea

Salata Berlineza

Postat de: iri_love in Salate

Pentru inceput preparam chiftelutele.     Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare...Citeste continuarea

Strudel cu cartofi,sunca si masline

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare.Se scurg apoi de apa si se paseaza.Cand s-au racit se adauga oul(batut puti inainte,cu furculita)cascavalul si mararul. Foaia de...Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata foarte marunt. Peste aceasta punem orezul si lasam citeva minute. inchidem focul, lasam la racit si adaugam carnea. Amestecam bine si adaugam...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: dakris in Salate

Conopida se fierbe in apa cu putina sare, se da sub jet de apa rece si se scurge (trebuie sa fie bine scursa ca altfel iese salata moale!!!). Se toaca in bucati potrivite ori se striveste cu...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci cu smantana...

Postat de: dakris in Supe

Radacinoasele si ceapa se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3 l apa, cu sare. La cca 10 min dupa ce a inceput sa fiarba se adauga cartoful taiat bucati si ciupercile. Dupa s-au...Citeste continuarea

Salata de pui

Postat de: dakris in Salate

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare ori delikat; dupa ce s-a racit de toaca cubulete. Se adauga sare, piper, maioneza, usturoiul zdrobit si mararul tocat si se amesteca bine. Se orneaza...Citeste continuarea

Saculeti din somon umpluti cu branza

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Branza o amestecam cu ceapa taiata marunt si cu mararul verde tocat.Adaugam sare si piper si daca vi se pare ca nu se leaga bine compozitaia , adaugati o lingura de smantana degresata. Impartim...Citeste continuarea

Supa de salata verde

Postat de: Bia27 in Supe

In oala in care facem supa punem la calit in cele 2 linguri de ulei, slaninuta taiata cubulete, dupa care adaugam usturoiul pisat si lingura de faina. Toata procedura se face foarte repede si cu...Citeste continuarea

Snitel de pui cu sunca si ciuperci

Postat de: ela in Pui

Pieptul de pui il taiem in doua si facem buzunare la fiecare patru bucati. Pe o felie de branza topita punem ciupercile taiate marunt si o jumatate de felie de sunca presata pe care o punem in...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: adnia in Supe

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cind totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se...Citeste continuarea

Salam din cozonac glazurat cu...

Postat de: camelia75 in Dulciuri

1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine. 2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza. 3.Compozitia o puneti...Citeste continuarea

Supa de peste

Postat de: pittbull in Supe

se pune pestele mic curatat si se fierbe pina cade toata carnea de pe oase.se strecoara zeama si se arunca pestele maruntit. in aceasta zeamase pune knorr, se pune ceapa taiata in 2 si restul...Citeste continuarea

Salata de peste afumat

Postat de: carla27carla in Salate

Fileul de hering afumat se toaca marunt cu cutitul sau se da prin blender.Se toaca marunt ceapa,se adauga piper si se freaca cu ulei pana se face o pasta.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Sare...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu fasole si ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Cartofii se fierb in coaja si se taie cubulete sau se taie cubulete si se fierb ca de piure. Fasolea rosie se scurge de zeama si se clateste sub jet de apa rece, se adauga peste cartofii fierti....Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: dakris in Salate

Castravetii si gogosarii se toaca si se lasa la scurs. Carnea se pune intr-o oala cu apa la fiert. Cand e pe jumatate fiarta se adauga cartofii, morcovii si telina, bucati mari, se adauga sare...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb

Postat de: cristeena20 in Salate

- Scurgem bine tonul maruntit, adaugam porumbul scurs de apa si maioneza. Amestecam  si adaugam sare, piper si ceapa razuita. Dupa preferinta se poate adauga ou fiert sau grepfruit cubulete)....Citeste continuarea

Salata de surimi

Postat de: cristeena20 in Salate

- Se fierb ouale - se taie marunt bastoanele de surimi; ouale fierte la fel si daca va place cu castraveciori murati se taie si ei marunt; razuim putina ceapa si adaugam maioneza. Adaugam sare,...Citeste continuarea

Spirala cu spanac

Postat de: DanMonica in Aperitive / Garnituri

Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il...Citeste continuarea

Sangria

Postat de: cristeena20 in Cocktail

- Pregatim un vas pentru a face bautura - Taiem  fructele in cuburi mari sau felii ; adaugam coaja de portocala taiata fasii; menta spalata, gheata si zaharul , scortisoara - le punem in...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie

Postat de: camelia75 in Salate

1.Salata dupa ce o spalam bine,o rupem cu mana si o punem pe fundul bolului. 2.Scurgem bine fasolea de apa din conserva,o spalam,apoi asezam un strat peste salata. 3.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu praz

Postat de: camelia75 in Salate

1.Se spala fasolea cu apa rece,apoi se scurge. 2.Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia. 3.Prazul se taie rondele subtiri. Punem totul intr-un bol,adaugam ulei de masline,sare s piper...Citeste continuarea

Saleuri

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Cand este dezghetat se intinde pe masa infainata si se netezeste cu sucitorul. Se unge cu ou batut. Se presara cu sare grunjoasa, cascaval ras si seminte de...Citeste continuarea

Salată detoxifiantă

Postat de: Ade200 in Salate

Se taie ceapa roşie felii subţiri şi se pune sare. Se rupe salata după dorinţă, rodia se taie în două şi se bate cu o lingură să iasă seminţele. Se taie în două roşiile,...Citeste continuarea

Salata de paste cu ardei copt ala Ale

Postat de: alen14 in Paste

Pastele se pun la fiert. Intre timp se toaca marunt ardeiul cu usturoiul. Intr-un bol se pun pastele si ardeiul cu usturoi, se adauga sare, ulei de masline se amesteca.  Se serveste...Citeste continuarea

Salata de curcan

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Carnea de curcan se taie bucatele, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata si se...Citeste continuarea

Supa rustica

Postat de: caroline in Supe

Se curata ceapa de coaja si se toaca cat mai marunt. La fel procedam si cu pancetta. Intr-o tigaie cu putin ulei punem la calit ceapa cu pancetta si o lingura de apa, apoi adaugam porumbul bine...Citeste continuarea

Sandvis copii

Postat de: caroline in Sandvisuri

pentru primul sandvis : punem pe o felie de paine o felie de brinza topita.apoi cu masline taiate in jumatate pe lung facem forma unui strugure.cu ajutorul patrunjelului facem codita de la...Citeste continuarea

Spuma de ton

Postat de: caroline in Ton

Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il amestecam cu tonul scurs de ulei,bucatile de ansoa,citeva capere. Se amesteca totul cu o lingura de lemn ,pina devine o compozitie cremoasa....Citeste continuarea

Snickers Bars

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Spaghete cu ton si ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline,se adauga si usturoiul strivit,si ciuperciile taiate marunt.Se sting cu vin rose,pulpa de rosii se adauga in blender si se face o...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: Monica1997 in Salate

Se toaca toate fructele cubulete,amestecandu-se cu zaharul si lichiorul. De preferinta se orneaza cu frisca,iar la servire,se amesteca totul. Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Pentru a avea carnita de vitel si legumele pentru salata de boeuf,am pregatit o supa excelenta.Am lasat carnea sa fiarba la foc mediu o ora si jumatate.Cand s-a fiert supa,se ia de pe foc,se taie...Citeste continuarea

Salata de beouf 2

Postat de: carla27carla in Salate

Carnea de la cocos se spala si se pune la fiert intr-o oala impreuna cu zarzavatul.Cand sunt fierte se toaca toate marunt.Intr-un castron se pune zarzavatul tocat,carnea tocata marunt,mazarea...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Vinetele se inteapa ,de cateva ori cu furculita ,inainte de a le introduce la cuptor.Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora....Citeste continuarea

Salata de iarna

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Intr-o farfurie mare,se pun rosiile taiate feliute subtiri,la fel si castravetele,maslinele se taie bucatele mici,iar sunculita cubulete,se asezoneaza cu sare,se adauga si porumbul, punem putin...Citeste continuarea

Spaghete negre

Postat de: panacris in Spaghete

Apa rece se pune la fiert, intr-un vas incapator, cca 3 l. Dupa ce a clocotit apa se pun cca. 2 g sare iodata, si se introduc spagehetele intregi la fiert, atentie nu se rup spaghetele cat ar fi...Citeste continuarea

Salata simpla

Postat de: dantes in Salate

Se spala salata si se zvanta bine Se taie in bucati branza,rosiile,usturoiul si se amesteca cu salata rupta in bucati ,uleiul si sucul de la o lamaie. Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: gatiticuspor in Mancaruri cu carne

Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul. Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: Irina in Supe

Asezati fasolea intr-un bol de 16 cm, turnati apa pentru a o acoperi si lasati peste noapte. Curatati, spalati si feliati morcovii, dovleceii, dovleacul, telina si ceapa. Taiati frunzele de...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert, asemenea si pulpele. Dupa fierbere, cartofii, morcovii, telina si carnea se taie in cubulete . Punem totul intr-un castron, se adauga...Citeste continuarea

Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se pregăteşte un aluat din făina cernută, amestecată cu margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi un praf de sare. Se frământă până ce totul s-a...Citeste continuarea

Salam de Craciun

Postat de: panacris in Dulciuri

Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, margarina topita, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul...Citeste continuarea

Saleuri cu branza telemea

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se rade branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara pe suprafata aluatului si apoi se intinde cu sucitorul sa intre...Citeste continuarea

Salata de hering afumat cu sfecla...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Prazul se taie marunt . Pestele se curata de piele si oase si se marunteste .  Se amesteca toate ingredientele  usor si se pun la rece intr-un castron tapetat cu folie alimentara ....Citeste continuarea

Supa de ciuperci cu fideluta

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati si taiati cuburi  legumele. Cred ca ar fi aratat mai aspectuos taiate fasii. Caliti usor legumele in ulei . Adugati 1.5 l apa, sos soia, restul condimentelor si...Citeste continuarea

Sunca fiarta din piept de porc

Postat de: MotanLaOale in Mezel de casa

Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza. Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]