Supa crema de dovleac servita in paine
Postat de: oanapl in SupePregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in...Citeste continuarea
Scoici delicioase cu cascaval Delaco
Postat de: Adrian2016 in PasteScoicile le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un praf de sare, pentru 10 minute de cand clocoteste apa. Ceapa, ardeiul kapia si sunca le tocam marunt....Citeste continuarea
Salata cu ton - la borcan
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati...Citeste continuarea
Saratele cu branza si cascaval
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...Citeste continuarea
Salata rucola cu somon si mango
Postat de: katty in SalateSpalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei de masline si punem somonul....Citeste continuarea
Salata cu piept de pui, ciuperci si...
Postat de: autodiag in SalatePieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si...Citeste continuarea
Salata de peste, arahide si kiwi a...
Postat de: ladydi in SalateEu am avut sfecla coapta si rasa si nu a mai fost nevoie sa coc. Punem ouale la fiert si pregatim celelalte ingrediente; radem 1 morcov mic, tocam prazul si ceapa verde, indepartam pielea...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi dulci cu...
Postat de: gurita_ta2005 in Supe/CiorbeIntr-o craticioara, se pune ceapa tocata marunt, adaugam untul si lasam sa se inmoaie. Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pune peste ceapa inmuiata, impreuna cu 2 litri de apa....Citeste continuarea
Salata de naut cu legume
Postat de: nico_nico in SalateRosiile le feliem mai subtire, ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie, maslinele le feliem si nautul fiert prospat, il lasam la racit (poti folosi naut din...Citeste continuarea
Shaorma de rata
Postat de: ladydi in RataCuratam, taiem cartofii pai si ii punem la prajit in untura de rata. Cat se prajesc cartofii, curatam si zdrobim usturoiul, taiem friptura fasiute, tocam prazul rondele, tocam varza...Citeste continuarea
Sprot prajit in ulei
Postat de: gabrielasfechis in PesteSpalam bine pestele si daca nu e curatat, trebuie curatat pe interior. Puteti alege sa le scoateti si coloana vertebrala, daca nu va place sa simtiti oasele. Eu am ales sa le scot si coloana...Citeste continuarea
Salata cu ciuperci si cremvusti II
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si tocati cuburi ardeii. Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele. Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata. Scurgeti ciupercile...Citeste continuarea
Supa de pui
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeCarnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati). Lasam sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Somon picant cu sos roz de mustar...
Postat de: madi_marin in PesteSe unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă. Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în...Citeste continuarea
Supa de salata verde cu galuste de...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine...Citeste continuarea
Spaghete cu legume
Postat de: Bunica in SpagheteSe curăță toate legumele și se spală. Se lasă la scurs. Spaghetele se pun la fiert, în apă cu sare (urmați indicațiile de pe pungă). Când sunt fierte, se scurg...Citeste continuarea
Snitele din carne de porc
Postat de: MotanLaOale in PorcBucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun...Citeste continuarea
Supa-gulas ungureasca cu galuste a...
Postat de: Ksenya in SupeCum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie: Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand...Citeste continuarea
Slanina afumata
Postat de: sufletista in Mezel de casaSlanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa. Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2...Citeste continuarea
Sarmale in cuib
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam...Citeste continuarea
Stufat cu iepure
Postat de: sufletista in IepureCarnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si maioneza
Postat de: aliliana in SalateCarnea de pui spalata se pune la fiert, in apa cu sare. Cand este gata, se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare, la scurs. Se toaca marunt si se pun intr-un bol. Ciupercile se scurg si ele...Citeste continuarea
Salata de telina cu maioneza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriTelina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe...Citeste continuarea
Saratele
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDrojdia se inmoaie cu 4 linguri de apa, apoi se amesteca cu smantana, margarina,100g cascaval ras, sare si un ou.Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la...Citeste continuarea
Salata Suba
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSfecla se coace sau se fierbe pana ce este patrunsa bine, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o curatam de coaja si o dam prin razatoarea cu ochiuri mari. In alta cratita, fierbem cartofi,...Citeste continuarea
Saratele fragede
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriSe amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se...Citeste continuarea
Saratele
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriDam branza telemea pe razatoare si o amestecam cu 2 oua, faina, unt si smantana.Se framanta pana devine omogena si se intinde in foi subtiri de cca. 5 mm si se taie in fasi late de 1 cm. Se pun in...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu sprot...
Postat de: mihaelar63 in SalateTaiati sfecla si ceapa rosie cubulete. Curatati ouale de coaja. Unul dintre ele se toaca marunt . Deschideti conservele. Puneti intr-un bol de portelan toate ingredientele si...Citeste continuarea
Saratele cu telemea
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt,...Citeste continuarea
Strudel cu cartofi si ghebe
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete...Citeste continuarea
Salata de Boeuf
Postat de: ancutsa in SalateSe pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aprox 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat...Citeste continuarea
Sufleu de branza cu visine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam intr-un vas branza, crema de branza si smantana. Adaugam galbenusurile, zaharul si amidonul. Separat, mixam albusurile spuma, apoi le adaugam peste compozitia de branza. Intr-o tava...Citeste continuarea
Salata de fructe II
Postat de: mihaelar63 in DulciuriSotul curata fructele. Tot el deschide borcanul si conservele de fructe. Se toarna compotul de ananas intr-un bol mare de sticla. Se adauga si zeama de la piersici si de la compotul de...Citeste continuarea
Salata cu clemetine, rodii,...
Postat de: panacris in SalateSe începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea
Salata cu clementine, rodii,...
Postat de: panacris in SalateSe începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea
Salata de boeuf (fara boeuf...ca nu...
Postat de: Valentin68 in SalateMai intai, punem la fiert cartofii in coaja. Punem sa fiarba si morcovul si pastarnacul, dupa ce l-am curatat. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja. Pregatim...Citeste continuarea
Saleuri cu untura și smantana
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFăina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin...Citeste continuarea
Saratele cu unt
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă in...
Postat de: ctlina in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam...Citeste continuarea
Salata de fasole rosie cu maioneza
Postat de: gurita_ta2005 in SalateFasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa...Citeste continuarea
Sarmale de Craciun
Postat de: ancutsa in PorcSe spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion. Pe fiecare frunza de...Citeste continuarea
Snikers
Postat de: andaoana in DulciuriBlat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Salata de varza cu gulie si telina
Postat de: autodiag in SalateVarza se spala si se taie fideluta. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul....Citeste continuarea
Salata cu carne si clementine
Postat de: andaoana in SalateCarnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia. Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si...Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu morcovi si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Intr-o tigaie sau wok,...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Postat de: Alepaty in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă adaptata Biscuitii i-am maruntit,apoi am pus laptele pe foc, iar cand e fierbinte se adauga cacaoa amestecata cu zahar, se amesteca, apoi se adauga untul bucati. Se...Citeste continuarea
Somon in crusta de alune si parmezan
Postat de: gurita_ta2005 in SomonSomonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit pentru...Citeste continuarea
Sarmale ca la mama
Postat de: Bucataras in Porc1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru...Citeste continuarea
Salata de taitei cu dressing din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena. Se...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă fara...
Postat de: amalia01 in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă fara zahar Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!). Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar...Citeste continuarea