Tocanita de pui cu iaurt
Postat de: miha in PuiIntr-o farfurie amestecam faina cu sare, piper si boia de ardei. Pieptul de pui taiat cubulete il dam prin acest amestec. Ceapa si usturoiul tocate marunt le calim usor in 2 linguri cu ulei...Citeste continuarea
Tort Valentine's day
Postat de: diana_k in TorturiBlat : Albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua.se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la racit. Pt...Citeste continuarea
Tort cu buttercream si nuci...
Postat de: cccris in TorturiCiocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa. Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de...Citeste continuarea
Tagliatelle de ciocolata flambate...
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe pune apa la fiert si cand clocoteste se introduc tagliatellele de ciocolata si se lasa la foc mic cateva minute sa se inmoaie putin.Se scurg bine si se amesteca cu sirop de zmeura cu cirese din...Citeste continuarea
Tort indragostit
Postat de: luminita20_2006 in TorturiBlat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min. Crema1: Untul trebuie sa...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu fluturi albi
Postat de: susu in TorturiSe amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul rece spuma cu un praf de sare. Nucile date prin rasnita de cafea se amesteca...Citeste continuarea
Tort Fluture diplomat
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta...Citeste continuarea
Tort ,,Inimioara cu fructe,,
Postat de: burdulea56 in TorturiIncepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute. Pregatim un blat: 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si mure.
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriSe face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu cabanos
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se toaca marunt,ardeiul si rosia se maruntesc si ele,cabanosul se taie cubulete,morcovii la fel. Se pun toate la distuit cu putin ulei si apa,sare,piper,15min. Intre timp...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez pentru iarna
Postat de: bitza in ZacuscaOrezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai...Citeste continuarea
Tort de piersici cu blat de ciocolata.
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriCrema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte....Citeste continuarea
Tort de visine cu crema de iaurt.
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriCrema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte....Citeste continuarea
Tort de clatite cu branza de vaci
Postat de: Sylvia in TorturiPentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, galbenusul si smantana. Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si...Citeste continuarea
Tort de zapada
Postat de: Teo in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul, se freaca galbenusurile cu 2 linguri de ulei si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Se...Citeste continuarea
Tort cu doua creme si cirese confiate.
Postat de: dicarmencitta1957 in TorturiBlatul: Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste...Citeste continuarea
Tort de pere cu crema de iaurt.
Postat de: dicarmencitta1957 in TorturiCrema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte. Separat se lasa...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si kiwi.
Postat de: dicarmencitta1957 in TorturiSeparam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Tocanita de pui (2)
Postat de: bitza in PuiSe frige carnea separat.Ceapa o tocam marunt impreuna cu ardeiul si o punem la calit in ulei.Dupa ce s-au calit se adauga si carnea aproape fripta si se pune apa(sa acopere totul). Cand este...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: Sylvia in TorturiIntindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt . Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem...Citeste continuarea
Tort cu nuca, alune si fistic
Postat de: ela in TorturiBLATUL: Se separa galbenusurile de ou de albusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Se completeaza treptat zaharul,mixand in continuare,se incorporeaza apoi...Citeste continuarea
Tort "indragostit"
Postat de: micki in TorturiPreparam biscuitele astfel: Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca...Citeste continuarea
Tort "Caramel"
Postat de: Anamaria7 in TorturiIntr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Tort "Lapte de pasare"
Postat de: anisoara in TorturiInainte de a incepe prepararea tortului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite cele...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Postat de: bitza in TorturiIntr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: roberta24 in TorturiPentru inceput ne vom ocupa de mere: se taie merele feliute subtiri, se curata de coaja si seminte si se pun pe o farfurie. Dupa ce au fost curatate toate se vor stropi cu zeama de lamaie pentru a...Citeste continuarea
Tort cu afine de padure
Postat de: silvi0ara in TorturiBlatul: Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma...Citeste continuarea
Tort Fantezie-Tabla de sah
Postat de: silvi0ara in TorturiMod de preparare blaturi: Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu...Citeste continuarea
Tort capsuni
Postat de: silvi0ara in TorturiBlat: Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile...Citeste continuarea
Tort in 2 culori
Postat de: silvi0ara in TorturiMai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece. Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in...Citeste continuarea
Tort Cupidon
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea
Tort de cacao cu nuca
Postat de: Adinacarla in TorturiSeparam albusele de galbenuse. Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: silvi0ara in TorturiMod de preparare blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, avanilia,coaja si zeama de lamaie, si zaharul,pana ce amestecul isi dubleaza volumul si devine o crema...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu 2 creme
Postat de: silvi0ara in TorturiBlatul: Se unge mai intai o tava de tort si se tapeteaza cu hartie pergament, cu diametrul de 23 cm.Apoi se preincalzeste cuptorul la 180gC. Intr-o craticioara se topeste ciocolata la...Citeste continuarea
Tort Kiev
Postat de: Anastasia in Torturipreparare bezea: 1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D 2.dupa ce a-ti obtinut o...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie
Postat de: silvi0ara in PrajituriPentru blat: Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora. Se unge o tava de tarta cu...Citeste continuarea
Tort de iarna
Postat de: violette in TorturiSe bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece; Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar,...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness
Postat de: roberta24 in TorturiBlat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam...Citeste continuarea
Tort dragalas
Postat de: cccris in TorturiPe un blat de pandispan se aseaza un strat de mousse de ciocolata (click AICI pentru reteta) , alt blat de pandispan si se decoreaza cu pasta de zahar. Citeste continuarea
Tort de bezea cu coacaze
Postat de: Sylvia in TorturiPreparare : Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort imbracat in Crema Caramel
Postat de: adnas54 in TorturiBlatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si...Citeste continuarea
Tort de sarlota
Postat de: ionela2682 in TorturiSe pun 10 galbenusuri si se amesteca cu 10 linguri de zahar intr-o cratita. Dupa ce s-a ingrosat se pune cratita pe foc mic. Se amesteca 4 linguri de faina si o cana de lapte fiert in care s-au...Citeste continuarea
Tarta cu mascarpone si piersici
Postat de: Brindusa in PrajituriAm amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: bitza in TorturiFoile: batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o...Citeste continuarea
Tort lapte de pasare cu cacao
Postat de: Anastasia in TorturiBlatul: Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C. Luati compozitia...Citeste continuarea
Tocanita de pui
Postat de: bitza in PuiSe proportioneaza puiul,se spala si se lasa la scurs.Ceapa se taie marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se pun impreuna intr-o cratita cu 2 linguri de ulei.Dupa ce s-au calit se adauga...Citeste continuarea
Tort inimos
Postat de: Anastasia in TorturiPentru blat Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece. Pentru mouse-ul de...Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: cccris in SalateSe rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs. Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina. Se adauga usturoiul,...Citeste continuarea
Tort dragoste
Postat de: rivka in TorturiSe prepara blatul: Apa cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc impreuna cu cacaoa , se aduga untul si nuca de cocos pe foc pana capata consistenta unei smantani groase.Se adauga...Citeste continuarea
Tilapia pane cu garnitura de...
Postat de: Irina in PesteDeci, filozofie mare sa pregatim pranzul... Am tavalit pestele prin faina, oua, pesmet si l-am pus la prajit intr-o tigaie de tefal. Ca sa ma simt si eu cu constiinta impacata le-am fiert si niste...Citeste continuarea