A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tarta caramel cu mere

Postat de: diana_k in Prajituri

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va...Citeste continuarea

Tort cu crema de caramele

Postat de: madi_marin in Torturi

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata...Citeste continuarea

Tort cu lapte

Postat de: bitza in Torturi

BLATUL :  Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si...

Postat de: bitza in Torturi

BLAT: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in...Citeste continuarea

tort crema de zahar ars

Postat de: bitza in Torturi

In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o...Citeste continuarea

Tort cu fructe

Postat de: bitza in Torturi

CREMA: -punem laptele la fiert -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala) -dupa ce laptele a...Citeste continuarea

Terina de ficat cu sos de afine

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si...Citeste continuarea

Tort de mousse de ciocolata

Postat de: bitza in Torturi

Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se...Citeste continuarea

Tort caramel

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa....Citeste continuarea

Tarhon in otet

Postat de: mihaelar63 in Conserve

se spala bine un borcan cu filet . tarhonul se spala , se lasa sa se zvante putin.se rup frunzele de pe tulpina si se pun in borcan. se completeaza pana e plin borcanul cu...Citeste continuarea

Tort caramel

Postat de: Oana in Torturi

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se...Citeste continuarea

Tort "Noapte instelata"

Postat de: Brindusa in Torturi

Blatul: Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf...Citeste continuarea

Tortiglioni cu piept de pui

Postat de: ramo_cata in Paste

Am fiert pieptul de pui apoi l-am taiat bucatele.Intr-o tigaie am pus uleiul,ceapa tocata,pieptul de pui si maslinele..le-am pus la inabusit cu apa..adaugand apa la nevoie..spre final am adaugat...Citeste continuarea

tort cu 2 creme

Postat de: luminita20_2006 in Torturi

Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina,...Citeste continuarea

Tarta de ou si parmezan

Postat de: marcelas in Aperitive / Garnituri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat)....Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, rom si stafide...

Postat de: Adinacarla in Torturi

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala. Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se...Citeste continuarea

Tort cu mere

Postat de: Adinacarla in Torturi

Mere se curata si se taie cubulete se adauga zahar + scortisoara (dupa gust) si se stropesc cu putina zeama de lamaie. Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml suc acidulat  lamaie si 4...Citeste continuarea

Tort Simplu Cu Mere

Postat de: Adinacarla in Torturi

Se curata merele si se taie felii mai groase aproximativ 5 milimetri. tava te tort se unge cu unt si pe fundul ei se pune o cana plina de zahar ( eu am folosit o cana de 250g) peste zahar se...Citeste continuarea

Tocanita de vitel

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

   Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.    Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii,...Citeste continuarea

Tìramisú - reteta originala

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para. Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Bate...Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu...

Postat de: Sylvia in Paste

    Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi...Citeste continuarea

Tocanita ardeleneasca cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Porc

ceapa se curata si se taie cuburi . ciupercile se spala si se taie felii . carnatii si carnea se portioneaza . se prajeste usor carnatii si carnea in ulei  , se...Citeste continuarea

Tort Opera

Postat de: miha in Torturi

Crema bavareza: Gelatina o pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Galbenusurile le mixam intr-un vas impreuna cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam laptele cate putin si...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă adaptata

Postat de: ela in Dulciuri

Tiramisu reţetă adaptata Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la...Citeste continuarea

Tort cu mere si crema de zahar ars

Postat de: madi_marin in Torturi

Intai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul...Citeste continuarea

Tort ciocolatos

Postat de: susu in Torturi

Pentru blat : Se macina nucile. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la...Citeste continuarea

Torta cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Foile: Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS

Postat de: Teo in Torturi

Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava...Citeste continuarea

Tempura cu creveti

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi. Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o...Citeste continuarea

Tort de biscuiti

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se...Citeste continuarea

Tortellini formaggi

Postat de: Irina in Tortellini

Deci, se ia una punga de tortellini, se toarna in apa clocotita si se lasa 10 minute la fiert. Se scurg pastele si se rastoarna intr-un vas de yena, se adauga sucul de rosii, smantana, usturoiul,...Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu bambus

Postat de: Sylvia in Paste

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.  Cand sunt...Citeste continuarea

Tarta cu fructe

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Preparare crema: •Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte). •Separat mixam mascarponele cu crema de branza...Citeste continuarea

Tort cu doua creme

Postat de: susu in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori...Citeste continuarea

Tort diplomat

Postat de: madi_marin in Torturi

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul la bain-marie. Se adauga si laptele si se amesteca pana se ingroasa .Apoi se da la racit. Intr-un vas se pune jumatate din siropul de la toate conservele...Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de: Adinacarla in Torturi

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina , coaja de...Citeste continuarea

Tortulet de biscuiti

Postat de: madi_marin in Torturi

Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza...Citeste continuarea

Tartine cu icre capelin si anchoise

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung  cu unt . pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise . se...Citeste continuarea

Tarta rapida cu crema alba de frisca

Postat de: rivka in Prajituri

Se pune laptele la foc impreuna cu ciocolata,untul si zaharul vanilat pana la fierbere.Se lasa sa se raceasca complet. Se aduga praful de budinca de vanilie si se mixeaza, apoi frisca lichida...Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de: ela in Torturi

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu...Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure

Postat de: Bucataria_Portocalie in Torturi

Fructele de padure le dezghetam si le facem piure.  Mixam mascarponele cu crema de branza si 2 linguri de zahar. Punem laptele la fiert, frecam gabenusurile cu zahar, le adaugam peste...Citeste continuarea

Tortulete la pahar

Postat de: miha in Torturi

Sau tort Ioana reloaded. :))) Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa...Citeste continuarea

Tocanita de vacuta cu legume

Postat de: mihaelar63 in Vita

carnea se spala si se portioneaza bucati potrivite, se caleste in ulei . legumele se curata si se spala . se adauga si se calesc usor ceapa cu ardeiul , usturoiul, mai apoi se adauga...Citeste continuarea

Ton cu iaurt

Postat de: ela in Ton

Se pune pe o farfurie tonul dintr-o conserva,se adauga zeama de lamaie dupa gust.Se orneaza cu iaurt Citeste continuarea

Tort festiv

Postat de: pana_luminita in Dulciuri

 Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu snitel de...

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa,morcovii si cartoful,se taie marunt.Se taie ardeiul cubulete si rosiile si  se pun la distuit cu restul legumelor ,cu ulei si putina apa,sare,vegeta si dafin.,10-15min.Se...Citeste continuarea

Trufe de ciocolata neagra si alba

Postat de: anaiordan in Dulciuri

Se pune pe baie de abur smantana la incalzit, aveti grija ca recipientul sa nu atinga apa trebuie sa se incalzeasca doar din aburi, si dupa ce incepe sa se incalzeasca se pune ciocolata neagra...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu lamaie

Postat de: arakelian in Prajituri

Tiramisu reţetă cu lamaie Piscoturile se inspiropeaza cu limonada. In loc de limonada, mai 'pretentios', se poate face  un mix de 50ml limoncello, cu 2-3 linguri de zahar, 200ml de...Citeste continuarea

Tabouleh

Postat de: Oana in Salate

Legumele si verdeturile se spala, se sterg, rosiile se taie cubulete, la fel si ceapa. Patrunjelul si menta se toaca fin. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu zeama de lamaie, uleiul si...Citeste continuarea

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]