Tarta caramel cu mere
Postat de: diana_k in PrajituriSe pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va...Citeste continuarea
Tort cu crema de caramele
Postat de: madi_marin in TorturiPentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata...Citeste continuarea
Tort cu lapte
Postat de: bitza in TorturiBLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si...
Postat de: bitza in TorturiBLAT: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in...Citeste continuarea
tort crema de zahar ars
Postat de: bitza in TorturiIn primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o...Citeste continuarea
Tort cu fructe
Postat de: bitza in TorturiCREMA: -punem laptele la fiert -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala) -dupa ce laptele a...Citeste continuarea
Terina de ficat cu sos de afine
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si...Citeste continuarea
Tort de mousse de ciocolata
Postat de: bitza in TorturiMod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se...Citeste continuarea
Tort caramel
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa....Citeste continuarea
Tarhon in otet
Postat de: mihaelar63 in Conservese spala bine un borcan cu filet . tarhonul se spala , se lasa sa se zvante putin.se rup frunzele de pe tulpina si se pun in borcan. se completeaza pana e plin borcanul cu...Citeste continuarea
Tort caramel
Postat de: Oana in TorturiBlatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se...Citeste continuarea
Tort "Noapte instelata"
Postat de: Brindusa in TorturiBlatul: Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf...Citeste continuarea
Tortiglioni cu piept de pui
Postat de: ramo_cata in PasteAm fiert pieptul de pui apoi l-am taiat bucatele.Intr-o tigaie am pus uleiul,ceapa tocata,pieptul de pui si maslinele..le-am pus la inabusit cu apa..adaugand apa la nevoie..spre final am adaugat...Citeste continuarea
tort cu 2 creme
Postat de: luminita20_2006 in TorturiBlat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina,...Citeste continuarea
Tarta de ou si parmezan
Postat de: marcelas in Aperitive / GarnituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat)....Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, rom si stafide...
Postat de: Adinacarla in TorturiBlatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala. Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: Adinacarla in TorturiMere se curata si se taie cubulete se adauga zahar + scortisoara (dupa gust) si se stropesc cu putina zeama de lamaie. Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml suc acidulat lamaie si 4...Citeste continuarea
Tort Simplu Cu Mere
Postat de: Adinacarla in TorturiSe curata merele si se taie felii mai groase aproximativ 5 milimetri. tava te tort se unge cu unt si pe fundul ei se pune o cana plina de zahar ( eu am folosit o cana de 250g) peste zahar se...Citeste continuarea
Tocanita de vitel
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant. Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii,...Citeste continuarea
Tìramisú - reteta originala
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para. Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Bate...Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu...
Postat de: Sylvia in PasteIntr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi...Citeste continuarea
Tocanita ardeleneasca cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Porcceapa se curata si se taie cuburi . ciupercile se spala si se taie felii . carnatii si carnea se portioneaza . se prajeste usor carnatii si carnea in ulei , se...Citeste continuarea
Tort Opera
Postat de: miha in TorturiCrema bavareza: Gelatina o pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Galbenusurile le mixam intr-un vas impreuna cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam laptele cate putin si...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă adaptata
Postat de: ela in DulciuriTiramisu reţetă adaptata Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema de zahar ars
Postat de: madi_marin in TorturiIntai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul...Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: susu in TorturiPentru blat : Se macina nucile. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la...Citeste continuarea
Torta cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriFoile: Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
Postat de: Teo in TorturiSe caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava...Citeste continuarea
Tempura cu creveti
Postat de: Brindusa in Fructe de mareMai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi. Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: Oana in PrajituriSe prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se...Citeste continuarea
Tortellini formaggi
Postat de: Irina in TortelliniDeci, se ia una punga de tortellini, se toarna in apa clocotita si se lasa 10 minute la fiert. Se scurg pastele si se rastoarna intr-un vas de yena, se adauga sucul de rosii, smantana, usturoiul,...Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu bambus
Postat de: Sylvia in PastePreparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute. Cand sunt...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriPreparare crema: •Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte). •Separat mixam mascarponele cu crema de branza...Citeste continuarea
Tort cu doua creme
Postat de: susu in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: madi_marin in TorturiGalbenusurile se freaca bine cu zaharul la bain-marie. Se adauga si laptele si se amesteca pana se ingroasa .Apoi se da la racit. Intr-un vas se pune jumatate din siropul de la toate conservele...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Adinacarla in TorturiBlatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina , coaja de...Citeste continuarea
Tortulet de biscuiti
Postat de: madi_marin in TorturiBiscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza...Citeste continuarea
Tartine cu icre capelin si anchoise
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garniturifeliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung cu unt . pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise . se...Citeste continuarea
Tarta rapida cu crema alba de frisca
Postat de: rivka in PrajituriSe pune laptele la foc impreuna cu ciocolata,untul si zaharul vanilat pana la fierbere.Se lasa sa se raceasca complet. Se aduga praful de budinca de vanilie si se mixeaza, apoi frisca lichida...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: ela in TorturiBati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure
Postat de: Bucataria_Portocalie in TorturiFructele de padure le dezghetam si le facem piure. Mixam mascarponele cu crema de branza si 2 linguri de zahar. Punem laptele la fiert, frecam gabenusurile cu zahar, le adaugam peste...Citeste continuarea
Tortulete la pahar
Postat de: miha in TorturiSau tort Ioana reloaded. :))) Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa...Citeste continuarea
Tocanita de vacuta cu legume
Postat de: mihaelar63 in Vitacarnea se spala si se portioneaza bucati potrivite, se caleste in ulei . legumele se curata si se spala . se adauga si se calesc usor ceapa cu ardeiul , usturoiul, mai apoi se adauga...Citeste continuarea
Ton cu iaurt
Postat de: ela in TonSe pune pe o farfurie tonul dintr-o conserva,se adauga zeama de lamaie dupa gust.Se orneaza cu iaurt Citeste continuarea
Tort festiv
Postat de: pana_luminita in DulciuriSepari albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu snitel de...
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe curata ceapa,morcovii si cartoful,se taie marunt.Se taie ardeiul cubulete si rosiile si se pun la distuit cu restul legumelor ,cu ulei si putina apa,sare,vegeta si dafin.,10-15min.Se...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata neagra si alba
Postat de: anaiordan in DulciuriSe pune pe baie de abur smantana la incalzit, aveti grija ca recipientul sa nu atinga apa trebuie sa se incalzeasca doar din aburi, si dupa ce incepe sa se incalzeasca se pune ciocolata neagra...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu lamaie
Postat de: arakelian in PrajituriTiramisu reţetă cu lamaie Piscoturile se inspiropeaza cu limonada. In loc de limonada, mai 'pretentios', se poate face un mix de 50ml limoncello, cu 2-3 linguri de zahar, 200ml de...Citeste continuarea
Tabouleh
Postat de: Oana in SalateLegumele si verdeturile se spala, se sterg, rosiile se taie cubulete, la fel si ceapa. Patrunjelul si menta se toaca fin. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu zeama de lamaie, uleiul si...Citeste continuarea
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa...Citeste continuarea