Taietei cu varza
Postat de: Brindusa in SpagheteMai intai tai varza marunt. Mie imi place sa simt varza in mancare, asa ca n-o tai chiar fideluta. Presar-o cu sare si las-o pana se inmoaie. Stoarce bine varza de sucul format. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Taitei integrali cu faina de secara
Postat de: ANCA in PasteFaina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare. Se...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema de zahar ars
Postat de: Ina in Torturi4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si...Citeste continuarea
Tocanita cu pui si pleurotus
Postat de: Oana in PuiCioanelele de pui se spala bine si se dau in fiert, se arunca apa cu spuma, se spala bine cu apa rece. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul verde taiat...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: leoflori in TorturiBlatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc batz. se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: janet in DulciuriIntr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut...Citeste continuarea
Tort cu mousse de capsuni si...
Postat de: Brindusa in TorturiBlaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila. Bate albusurile spuma tare. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina,...Citeste continuarea
Tavalita
Postat de: Julie in PrajituriPregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc...Citeste continuarea
Tort cu crema capuccino
Postat de: gaby_d in Torturiblatul separam albusurile de galbenusuri albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul adaugat treptat incorporam galbenusurile adaugam in ploaie faina cernuta. cacaoa si la...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: miha in PorcCarnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10...Citeste continuarea
Trufe inghetate
Postat de: Brindusa in PrajituriAm vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi. Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de...Citeste continuarea
Tort Luxita
Postat de: ionela2682 in Torturiblatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort....Citeste continuarea
Tort Balon cu norisori-Teo face 1...
Postat de: epurasha2bb in TorturiSe pregateste blatul frecand galbenusurile cu zaharul, esenta si banana pasata.Apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina si praful de copt.Se coace in tava rotunda cu inel...Citeste continuarea
Tocanita din carne de vitel
Postat de: silvi0ara in VitaSe taie carnea bucatele,se rumeneste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori subrtiri.Se adauga apoi ardeiul gras taiat tot felii subtiri..Se lasa sa fiarba inabusit pana scade apa lasata de...Citeste continuarea
Tort copii - "hai la plimbare"
Postat de: gaby_d in Torturiblat: separam albusurile de galbenusuri untul il frecam spuma cu zaharul adaugam galbenusurile usor batute ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o...Citeste continuarea
Trandafiri pufosi cu ciocolata si...
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 200ᵒC. Taie foaia de aluat in jumatate,Dintr-o jumatate taie fasii late de 2cm, iar din cealalata jumatate taie cercuri mici. Periaza fasiile cu ou, apoi presara peste...Citeste continuarea
Tiramisu reţeta cu frisca
Postat de: laylalala in PrajituriTiramisu reţeta cu frisca Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea,...Citeste continuarea
Tortulete animate
Postat de: laylalala in DulciuriIncalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute. Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu...Citeste continuarea
Tort cu sticla de sampanie
Postat de: janet in TorturiBlatul: batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu piscoturi
Postat de: Sylvia in TorturiAm lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina,...Citeste continuarea
Tartine cu caviar
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul Este un aperitiv grozav de bun Si nici nu e scump,cel putin aici in spania si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine...Citeste continuarea
Tortellini cu dovlecei
Postat de: susu in TortelliniCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc intr-un wok sau o tigaie mai mare si apoi se adauga dovlecelul curatat si taiat cubulete mici. Dupa ce am calit bine se adauga si morcovul dat prin...Citeste continuarea
Trufe cremoase si...
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune cicolata sa se topeasca (e drept eu am pus la microunde) Apoi am amestecat cu galbenusurile si cu mascarponele,iar la sfarsit am pus 2 linguri de lichior Se pune la rece sa se...Citeste continuarea
Tallarines cu lapte
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pun tallarinele si se amesteca bine ,se lasa sa fierba la foc mic Cand sant fierte se pune zaharul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi...Citeste continuarea
Turtite cu cartofi si sunculita
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii cubulete ca pentru piure, apoi se racesc, se paseaza si se amesteca cu celelate ingrediente maruntite, cu sare si piper.La final se adauga oul si faina cu praful de copt.Apoi se...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ceapa
Postat de: rocsi_1612 in PuiPulpele se spala bine si sa taia in doua. ceapa se curata,se spala,se toaca marunt. morcovul se curata,se spala se toaca cubulete. cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4....Citeste continuarea
Tort de clatite cu urda marar si...
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriClatitele se prepara in modul obisnuit din lapte, faina, oua, un oraf de sare si putin ulei dupa reteta: http://www.bucataras.ro/retete/1922/clatite-clasice-cu-gem-si-pasta-de-ciocolata.html...Citeste continuarea
Tarta cu branza si rosii
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriIntr-o tava de tarta se intinde aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se rade branza sarata, se amesteca cu branza feta si se adauga rand pe rand ouale. Se amesteca bine. Se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: LALY in TorturiBLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand,...Citeste continuarea
Tarte Silvyene
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se...Citeste continuarea
Trufe cremoase si ciocolatoase
Postat de: miha in DulciuriSe pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza. Amestecand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit lichiorul de migdale....Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: LALY in TorturiSe pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana...Citeste continuarea
Tort cu mac
Postat de: laylalala in TorturiPentru blat , se incinge cuptorul la 190⁰C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru. Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin...Citeste continuarea
Torta Pasqualina
Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituript. aluat : amestec untul + sare+ iaurt+ ou+ galbenus. Adaug si faina care fost in prealabil amestecata cu praful de copt si framant bine. Aluatul il invelim in folie de plastic si il...Citeste continuarea
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!
Postat de: Oana in TorturiBlaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu. Se separa albusul de...Citeste continuarea
Turnul din Pisa
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe calesc ciupercile si pieptul de pui facute bucatele in putin unt in tigaie.Apoi tocam verdeata,zdrobim usturoiul, fierbem telina si morcovul.Mixam toate ingredientele si adaugam sare si...Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: diana_k in TorturiBlatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine. Caramel: batem...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura
Postat de: leoflori in TorturiBLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ness
Postat de: bitza in Torturiblat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la...Citeste continuarea
Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir
Postat de: Brindusa in TorturiDupa cum stie toata lumea, In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit. Incalzeste cuptorul la 180 C. Blatul: Cerne impreuna...Citeste continuarea
Tocanita din pipote de curcan
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se toaca apoi se caleste in ulei Se pune boiaua de ardei , apoi pipotele curatate si taiate si bucatele de ardei rosu Se lasa sa se calesca putin 4-5 minute apoi se pune 1...Citeste continuarea
Trunchi de merlucius in pesmet
Postat de: burdulea56 in PesteSe curata pestele, se taie bucati potrivite. Eu am scos oasele de pe partile laterale, se trag de la coada spre cap si ramane doar sira spinarii. Se sareaza si se piperaza, se da prin faina, prin...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci Pleurotus
Postat de: burdulea56 in Mancaruri de postIntrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa cateva minute la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua si imediat ciupercile spalate si...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac /mar
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de...Citeste continuarea
Tort de capsuni si cirese
Postat de: silvi0ara in TorturiSe aseaza pe fundul unei forme de tort o foile de plastic,se tapeteaza marginile cu piscoturi. Pentru crema ,se inmoaie gelatina in apa rece 5 min.Se paseaza capsunile la robot,sau de...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: miha in TorturiFoi: Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in...Citeste continuarea
Tort teren de fotbal
Postat de: sandytza in TorturiCiocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: silvi0ara in TorturiCrema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6...Citeste continuarea
Tocanita de vara
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postSe spala si se curata legumele. Intr-o craticioara se pune uleiul si ceapa taiata fin sa se caleasca usor,se adauga cartofii taiati in cuburi mari,apoi pe rand, fasolea taiata in segmente de 2...Citeste continuarea
Tort Faberge de Pasti
Postat de: Anastasia in TorturiPreparare crema 1: Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei...Citeste continuarea