A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Taietei cu varza

Postat de: Brindusa in Spaghete

Mai intai tai varza marunt. Mie imi place sa simt varza in mancare, asa ca n-o tai chiar fideluta. Presar-o cu sare si las-o pana se inmoaie. Stoarce bine varza de sucul format. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Taitei integrali cu faina de secara

Postat de: ANCA in Paste

Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare. Se...Citeste continuarea

Tort cu mere si crema de zahar ars

Postat de: Ina in Torturi

4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si...Citeste continuarea

Tocanita cu pui si pleurotus

Postat de: Oana in Pui

Cioanelele de pui se spala bine si se dau in fiert, se arunca apa cu spuma, se spala bine cu apa rece. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul verde taiat...Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de: leoflori in Torturi

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc batz. se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat...Citeste continuarea

Tarta cu fructe

Postat de: janet in Dulciuri

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut...Citeste continuarea

Tort cu mousse de capsuni si...

Postat de: Brindusa in Torturi

Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila. Bate albusurile spuma tare. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina,...Citeste continuarea

Tavalita

Postat de: Julie in Prajituri

Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc...Citeste continuarea

Tort cu crema capuccino

Postat de: gaby_d in Torturi

blatul separam albusurile de galbenusuri albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul adaugat treptat incorporam galbenusurile adaugam in ploaie faina cernuta. cacaoa si la...Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de: miha in Porc

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10...Citeste continuarea

Trufe inghetate

Postat de: Brindusa in Prajituri

Am vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi. Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de...Citeste continuarea

Tort Luxita

Postat de: ionela2682 in Torturi

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul  se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort....Citeste continuarea

Tort Balon cu norisori-Teo face 1...

Postat de: epurasha2bb in Torturi

 Se pregateste blatul frecand galbenusurile cu zaharul, esenta si banana pasata.Apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina si praful de copt.Se coace in tava rotunda cu inel...Citeste continuarea

Tocanita din carne de vitel

Postat de: silvi0ara in Vita

Se taie carnea bucatele,se rumeneste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori subrtiri.Se adauga apoi ardeiul gras taiat tot felii subtiri..Se lasa sa fiarba inabusit pana scade apa lasata de...Citeste continuarea

Tort copii - "hai la plimbare"

Postat de: gaby_d in Torturi

blat: separam albusurile de galbenusuri untul il frecam spuma cu zaharul adaugam galbenusurile usor batute ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o...Citeste continuarea

Trandafiri pufosi cu ciocolata si...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Taie foaia de aluat in jumatate,Dintr-o jumatate taie fasii late de 2cm, iar din cealalata jumatate taie cercuri mici. Periaza fasiile cu ou, apoi presara peste...Citeste continuarea

Tiramisu reţeta cu frisca

Postat de: laylalala in Prajituri

Tiramisu reţeta cu frisca Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea,...Citeste continuarea

Tortulete animate

Postat de: laylalala in Dulciuri

Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute. Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu...Citeste continuarea

Tort cu sticla de sampanie

Postat de: janet in Torturi

Blatul: batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul...Citeste continuarea

Tort Diplomat cu piscoturi

Postat de: Sylvia in Torturi

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina,...Citeste continuarea

Tartine cu caviar

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul Este un aperitiv grozav de bun Si nici nu e scump,cel putin aici in spania  si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine...Citeste continuarea

Tortellini cu dovlecei

Postat de: susu in Tortellini

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc intr-un wok sau o tigaie mai mare si apoi se adauga dovlecelul curatat si taiat cubulete mici. Dupa ce am calit bine se adauga si morcovul dat prin...Citeste continuarea

Trufe cremoase si...

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se pune cicolata sa se topeasca (e drept eu am pus la microunde) Apoi am amestecat cu galbenusurile si cu mascarponele,iar la sfarsit am pus 2 linguri de lichior Se pune la rece sa se...Citeste continuarea

Tallarines cu lapte

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Se pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pun tallarinele si se amesteca bine ,se lasa sa fierba la foc mic Cand sant fierte se pune zaharul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi...Citeste continuarea

Turtite cu cartofi si sunculita

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii cubulete ca pentru piure, apoi se racesc, se paseaza si se amesteca cu celelate ingrediente maruntite, cu sare si piper.La final se adauga oul si faina cu praful de copt.Apoi se...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ceapa

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pulpele se spala bine si sa taia in doua. ceapa se curata,se spala,se toaca marunt. morcovul se curata,se spala se toaca cubulete. cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4....Citeste continuarea

Tort de clatite cu urda marar si...

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Clatitele se prepara in modul obisnuit din lapte, faina, oua, un oraf de sare si putin ulei dupa reteta: http://www.bucataras.ro/retete/1922/clatite-clasice-cu-gem-si-pasta-de-ciocolata.html...Citeste continuarea

Tarta cu branza si rosii

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

 Intr-o tava de tarta se intinde aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se rade branza sarata, se amesteca cu branza feta si se adauga rand pe rand ouale. Se amesteca bine. Se...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: LALY in Torturi

BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand,...Citeste continuarea

Tarte Silvyene

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se...Citeste continuarea

Trufe cremoase si ciocolatoase

Postat de: miha in Dulciuri

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza. Amestecand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit lichiorul de migdale....Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de: LALY in Torturi

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana...Citeste continuarea

Tort cu mac

Postat de: laylalala in Torturi

Pentru blat , se incinge cuptorul la 190⁰C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru. Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin...Citeste continuarea

Torta Pasqualina

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

pt. aluat  : amestec untul + sare+ iaurt+ ou+ galbenus. Adaug si faina care fost in prealabil amestecata cu praful de copt si framant bine. Aluatul il invelim in folie de plastic si il...Citeste continuarea

Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!

Postat de: Oana in Torturi

Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu. Se separa albusul de...Citeste continuarea

Turnul din Pisa

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se calesc ciupercile si pieptul de pui facute bucatele in putin unt in tigaie.Apoi tocam verdeata,zdrobim usturoiul, fierbem telina si morcovul.Mixam toate ingredientele si adaugam sare si...Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: diana_k in Torturi

Blatul:  oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine. Caramel: batem...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Postat de: leoflori in Torturi

BLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ness

Postat de: bitza in Torturi

blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la...Citeste continuarea

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Postat de: Brindusa in Torturi

Dupa cum stie toata lumea, In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit. Incalzeste cuptorul la 180 C. Blatul: Cerne impreuna...Citeste continuarea

Tocanita din pipote de curcan

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa si se toaca apoi se caleste in ulei Se pune boiaua de ardei , apoi pipotele curatate si taiate si bucatele de ardei rosu Se lasa sa se calesca putin 4-5 minute apoi se pune 1...Citeste continuarea

Trunchi de merlucius in pesmet

Postat de: burdulea56 in Peste

Se curata pestele, se taie bucati potrivite. Eu am scos oasele de pe partile laterale, se trag de la coada spre cap si ramane doar sira spinarii. Se sareaza si se piperaza, se da prin faina, prin...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Postat de: burdulea56 in Mancaruri de post

Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa cateva minute la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua si imediat ciupercile spalate si...Citeste continuarea

Tarta cu dovleac /mar

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de...Citeste continuarea

Tort de capsuni si cirese

Postat de: silvi0ara in Torturi

Se aseaza pe fundul unei forme de tort o foile de plastic,se tapeteaza marginile cu piscoturi. Pentru crema ,se inmoaie gelatina in apa rece 5 min.Se paseaza capsunile la robot,sau de...Citeste continuarea

Tort egiptean

Postat de: miha in Torturi

Foi: Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in...Citeste continuarea

Tort teren de fotbal

Postat de: sandytza in Torturi

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: silvi0ara in Torturi

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6...Citeste continuarea

Tocanita de vara

Postat de: vero_closca in Mancaruri de post

Se spala si se curata legumele. Intr-o craticioara se pune uleiul si ceapa taiata fin sa se caleasca usor,se adauga cartofii taiati in cuburi mari,apoi pe rand, fasolea taiata in segmente de 2...Citeste continuarea

Tort Faberge de Pasti

Postat de: Anastasia in Torturi

Preparare crema 1: Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]