Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

de Panacris in Dulciuri, 11 Feb 2025 | 114 vizualizari

 

Mai greu a fost să găsesc numele celebrelor islere, în această combinație, ca să reiasă din titlu compoziția, decât să le prepar.
Islere cu fistic, Islere cu fistic și cremă de fistic, Islere cu  cremă de cacao, glazură de ciocolată și fistic, Islere fistichii, Islere cu fistic și cremă de cacao și fistic, Islere cu fistic și cremă ciocofistichie .....................
Iar ultima variantă mi s-a părut cea mai atractivă, aștept cu mare interes comentariile!
Gata cu vorba, spor, răbdare și poftă bună!

 

INGREDIENTE

    • Făină albă 000 300g,
    • Untură de porc 150 g,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Sare de mare ½ linguriță,
    • Fistic măcinat 150 g,
    • Smântână cât cuprinde ptr frământat cca. 100 g
Ingrediente pentru cremă:
      • Unt 80% grasime 200 g,
      • Zahăr pudră 100 g,
      • Pudră de cacao 50 g,
      • Cremă de fistic cca. 100 g
Finisare:
    • Ciocolată Nestle 200 g,
    • Ulei de floarea soarelui ½ linguriță,
    • Fistic mărunțit cca. 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu fistic și cremă ciocofistichie:

Făina, praful de copt se amestecă, apoi se cerne peste untura.SE adaugă fisticul măcinat, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei și se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin, câte puțin. Aluatul se lasă la odihnă cca. 2 ore sau cel mai bine până a doua zi.

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.

Islerele obținute (cca. 30 bucăți  perechi!) se pun în tavă tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preîncins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

Între timp untul se freacă cu zahărul pudră, pudra de cacao, și crema de fistic, până se omogenizează.

Islere se unesc cu această cremă.

Ciocolata se rupe bucățele și se pune la topit împreună cu uleiul într-un vas, la Bain-Marie sau într-un vas special pentru topit ciocolata.

Glazura de ciocolată se pune peste ișlere, cu ajutorul unei spatule sau pensule mici.

Fisticul măcinat se presară peste glazura de ciocolată și se lasă la rece minin3 ore sau cel puțin până a doua zi.

Atenție, aceste islere trebuie făcute cu 3 zile înainte de a fi servite ca să avem reușită deplină.

Spor, răbdare și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu fistic și cremă ciocofistichie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

RODIMUR 1

11.02.2025, 11:00

O prăjitură specială, mai ales cu fistic...

MotanLaOale 1

11.02.2025, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu fructe de padure