publicat la 18.01.2014
publicat la 04.11.2011
publicat la 04.11.2011
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Cotlet fraged cu rosii cherry (reteta nr. 200)
se condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si astfel tot sucul se pastreaza in friptura. cand incepe sa devina aurie carnea se acopera cu un...
Pateuri a la Ela
ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. ciupercile se spala,se curata si se feliaza apoi se pun impreuna sa se caleasca in ulei pana scad bine,apoi se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu pasta de tomate. se lasa sa se raceasca. cu acest amestec se unge foaia de...
Mancarica de ardei cu pipote
se curata legumele si pipotele. se spala si se usuca. intr-o craticioara se pune ceapa tocata marunt sa se caleasca in ulei si cand devine sticloasa se adauga pipotele. se calesc impreuna pana scade sosul pe care il lasa pipotele apoi se adauga ardeiul taiat julian. se stinge cu...
Cod marinat in lapte cu ardei copti
se curata pestele,se portioneaza si se pune in lapte la rece pt 30 minute. ardeii se coc, se curata si se aseaza pe un platou. usturoiul se toaca foarte fin, se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si sucul de lamaie si se toarna peste ardei. pestele se scurge, se usuca si se condimenteaza...
Sos tartar (pt conopida pane si chiftelute de conopida)
fierbi oul tare, mixezi galbenusul fiert cu cel crud si mustarul. torni cate putin ulei si mixezi pana il incorporezi pe tot. la sfarsit adaugi zeama de lamaie, zaharul, castraveciorul ras fin (eu l-am taiat cubulete),sare ,piper si chilli dupa gust. sevesti cu conopida pane sau...cu ce...
Supa de toamna
legumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta si se pun sa se caleasca in ulei (in afara de rosii). cand s-au inmuiat putin se toarna apa fierbinte (cantitatea depinde de cat de deasa vrei sa fie supa). lasi sa fiarba si cand legumele sunt patrunse adaugi rosiile si potrivesti gustul de...
Pachetele "oltenesti"
se intinde foaia de aluat, se taie in patrate (marimea o alegi tu).fiecare patratel se unge cu mustar si deasupra se aseaza o bucatica de carnacior si o feliuta subtire de castravecior,se presara putin piper si se pliaza sub forma de plic.se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul incins...
Orez a la Canton
orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu cele 3 cesti de supa si un praf de sare.carnaciorii se prajesc putin in unt si se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. in untul ramas in tigaie se pune orezul fiert si se amesteca de cateva ori. ouale cu piperul se bat,se amesteca...
Guvizi cu sos dulce-acrisor
se curata si se spala guvizii,se presara cu putina sare,se dau prin faina si se prajesc.rosiile si gogosarul se curata,se spala si se paseaza cu blenderul.intr-o tigaie se incalzesc cele 2 linguri de ulei apoi se adauga pasta de rosii si gogosari se lasa pe foc pana se ridica uleiul deasupra.se...
Supa de vita cu fidea
speli bine oasele de vita si le pui la fiert intr-o oala cu apa rece.spumezi bine de cate ori este nevoie. cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele intregi curatate si spalate inainte.se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase apoi apoi se strecoara supa si se pune din nou la...
Iepure cu rosii si ierburi aromate
se spala bine iepurele,se usuca cu un servet curat ,se portioneaza si se pune intr-un vas impreuna cu vinul si condimentele.se lasa la frigider minim 24 ore. se scoate iepurele din marinata,se scurge si se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca usor in uleiul de masline apoi se aseaza intr-o...
Salata calda de cartofi cu ton
cartofii se curata,se taie rondele si se calesc putin in ulei de masline. se pun in salatiera si se amesteca usor cu tonul desfacut in fasii mai mici,cu patrunjelul tocat nu prea fin,cu sare,piper si putin chilli si sucul de lamaie. se serveste cu rosii sau castraveciori acrii(iarna)....
Piept de pui cu smantana si ardei copti
se spala si se usuca pieptul de pui apoi se taie fasii ,se presara cu curry,cimbru,sare,se pune si o lingura de ulei, se amesteca si se da la frigider pt 2 ore. se coc ardeii ,se curata si se desfac in fasii subtiri. intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei de masline si pieptul...
Salau cu conopida la cuptor
se spala pestele si legumele curatate bine si se scurg. conopida se desface in buchetele si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei. se presara cu sare si piper. deasupra se aseaza pestele , se presara cu condimentul universal,cu sare si se toarna putin ulei aromat . deasupra se pun...
Clatite de dovlecei cu ton
dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu pare si ii lasi pt 30 minute sa se scurga.ii storci bine si ii amesteci cu aluatul de clatite pe care il prepari amestecand ouale cu laptele si faina.presari sare si piper si prajesti clatitele intr-o tigaie de teflon unsa cu foarte putin ulei.ungi...
Gaina cu rosioare
speli bine carnea si o pui la fiert in apa rece cu putina sare.spumezi de cate ori este nevoie.cand carnea este aproape fiarta o scoti si o pui sa se rumeneasca putin intr-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei . adaugi rosioarele si le lasi sa se caleasca impreuna cam 5 minute apoi stingi cu 500 ml...
Orez cu conopida
speli,cureti si tai legumele dupa preferinta.in uleiul incins pui legumele sa se caleasca pe foc mic si cand sunt pe jumatate patrunse pui orezul si stingi cu o ceasca de supa.amesteci adaugand rand pe rand si restul de supa.potrivesti gustul de sare si piper si acoperi orezul ca sa se umfle.il...
Uleiuri aromate
pui intr-o sticluta foile de dafin si piper boabe.in a doua sticluta cativa catei de usturoi si boabe de piper.in a treia frunzele si cojile de lamaie iar in ultima crengute de cimbru,chilli si cativa ardei iuti.completezi sticlutele cu ulei de masline,le lasi 30 de zile sa se macereze apoi...
Gratar cu sos "ciocolatiu"
cartofii se curata si se fierb in apa usor sarata dar la foc mic ca sa ramana intregi.se spala legumele si pestele si se usuca.pestele,vinetele si dovleceii se portioneaza,se ung cu ulei de masline,se presara cu sare,piper,cimbru si chilli si se frig pe gratarul incins.se pun si cartofii unsi si...
Salata picanta de vinete si ardei copt
se coace vanata si ardeii capia,se curata,se scurg si se presara cu sare.ardeiul se taie fasii subtiri. vanata se toaca si se amesteca cu uleiul,sare si piper dupa gust si cu ardeiul iute tocat marunt.se aseaza pe o farfurie o parte din ardeiul copt,deasupra se pune salata de vinete si se...
Cordero con pimiento verde (miel cu ardei verde)
se spala carnea si ardeiul,se usuca si se taie: carnea cubulete iar ardeiul julian.se incalzeste uleiul intr-o tigaie,se adauga usturoiul si se caleste pana devine auriu apoi se inlatura.se adauga carnea si se amesteca des pana isi schimba culoarea apoi se adauga si ardeiul.se calesc impreuna cam...
Tocana de legume (reteta usoara)
se incalzeste uleiul intr-un tuci mare si se pune ceapa sa se caleasca.cand devine sticloasa se pune ardeiul si morcovul si se calesc putin impreuna.apoi se adauga vinetele si dupa 5 minute,dovleceii .cand se patrund putin se pun rosiile.se lasa sa fiarba pe foc mediu amestecand mereu ca sa nu se...
Supa de gulie
cureti,speli si tai legumele dupa preferinta.le calesti putin in ulei si stingi cu apa(mai multa sau mai putina ...depinde cat de groasa vrei supa.cand sunt fierte pe jumatate legumele adaugi rosiile taiate in jumatati,potrivesti gustul de sare si adaugi si fideaua.servesti fierbinte cu leustean...
Platica cu legume la gratar si sos de rosii coapte
se curata pestele si legumele ,se spala,se portioneaza si se usuca cu un servet curat.uleiul se amesteca cu condimentele si cu acest amestec se ung legumele si pestele.se pun pe gratarul incins si se frig.rosiile se decojesc si se paseaza cu blenderul,se amesteca cu patrunjelul tocat,cu sare si...
Paste picante cu ton si dovlecel
legumele se spala si se taie cubulete. tonul se scurge de surplusul de ulei. intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se adauga cubuletele de dovlecel sa se caleasca usor. se adauga ardeiul si dupa ce se inmoaie putin se pun si rosiile si ardeiul iute taiat in rondele subtiri. se...
Mancarica de cartofi cu platica
pestele si legumele se curata si se spala. pestele se sterge cu un servet si se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. cartofii se taie in felii mai groase si se pun intr-o cratita cu putin ulei incins sa se rumeneasca, se adauga ardeiul taiat julien si apoi rosiile taiate...
Ciorba de peste lipoveneasca
se curata pestele si legumele,se spala si se taie: pestele in bucati mai mari,legumele in cubulete mici. se pune apa intr-o oala,se pune cartoful,ceapa,ardeiul la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga pestele si rosiile ,si dupa primul clocot se fierbe exact 10 minute.se potriveste...
Peste la cuptor cu dovlecei si busuioc
se curata si se spala pestele si legumele. cartofii se taie felii,dovleceii cuburi,ardeii si rosiile felii. se unge o tava cu ulei ,se aseaza cartofii si dovleceii,se pune pestele deasupra,se presara cu sare,piper si cimbru apoi se adauga ardeiul si rosiile,frunzele de busuioc si uleiul....
Prajitura aromata cu gris
se amesteca bine galbenusurile cu zaharul apoi se adauga grisul si apoi albusurile batute spuma si esenta de vanilie. se amesteca usor, apoi se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. se coace la foc mediu 25 minute apoi se toarna laptele in care s-a adaugat esenta de rom si...
Mancarica de pui cu dovlecei
se curata bine puiul,se portioneaza,se spala si se pune la fiert intr-o craticioara cu apa cat sa-l acopere. se spumeaza si se lasa pe foc mic. cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga dovleceii curatati de coaja si taiati cubulete,apoi rosiile curatate de pielita si taiate felii....