Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1826
PRIETENI333
Retete

Chec cu banana si nuca

In Prajituri la 29 Ian 2013

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava mai mult de jumatate din compozitie, banana...

Tocana de rosii cu marar si carne de porc

In Porc la 29 Ian 2013

Curatam si taiem ceapa marunt, carnea bucatele. Am pregatit tuciuletul (asa mi-a venit sa fac in tuciulet), l-am pus la incins, am adaugat cca 50 ml ulei si am pus carnea sa se inabuse putin. Dupa ce s-a inabusit un pic am adaugat ceapa si putina sare si am pus capacul peste tuci, am lasat asa...

Supa de rosii cu fidea si crutoane

In Supe la 29 Ian 2013

Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost fiarta.Am potrivit de sare si am adaugat patrunjelul. Pentru crutoane,am folosit paine mai veche,pe...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 28 Ian 2013

Se freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de fursecuri.Se formeaza diferite forme de fursecuri,se aseaza in tava cu hatie de copt si se dau la cuptorul...

Costita afumata cu cartofi prajiti

In Porc la 28 Ian 2013

Cartofii ii curatam si ii taiem pai.Tuciuletul il incingem si adaugam untura,lasam sa se topeasca,adaugam cartofii,pe care i-am dat inainte cu un praf de sare.ii lasam sa se rumeneasca. In tigaia dry cooker,ca tot e la moda,punem coastele,punem capacul si lasam sa se patrunda carnita,intarcem...

Crema cioco-mascarpone

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca bine. Jumatate din frisca mixam cu crema scoasa din congelator, jumatatea cealalta de frisca cu zaharul...

Prajitura ''Pacatul Dulce"

In Prajituri la 26 Ian 2013

Foi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa...

Pufoasa

In Prajituri la 26 Ian 2013

Foile: Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi. Crema de cocos Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu...

Salata Boeuf

In Salate la 26 Ian 2013

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se taie cubulete mici. Morcovul, pastarnacul si telina curatate se fierb se racesc si se taie si ele in cubulete.Taiem si acritura si o lasam sa se scurga. Preparam maioneza dintr-un galbenus fiert si unul nefiert si o lingura de mustar....

Merluciu pane cu lamaie

In Peste la 26 Ian 2013

Lasam la dezghetat pestele, il punem pe un servet sa absoarba apa, il saram. Batem ouale bine, punem sare si piper, adaugam laptele si apoi faina, amestecand bine sa nu facem cocoloase. Trecem pestele prin faina, apoi prin ou si il punem la prajit in tigaia bine incinsa. Se serveste cu lamaie...

Tort creme Ole cu capsuni

In Torturi la 24 Ian 2013

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la...

Sarmalute-n foi de vita

In Mancaruri cu carne la 24 Ian 2013

Daca avem foile de vita de la congelator le scoatem de seara sa se dezghete.Taiem ceapa marunt, spalam orezul. Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa si orezul, cat sa se inmoaie un pic. Luam de pe foc, sa se raceasca cat putem suporta la mana si amestecam cu carnea tocata, potrivim de sare si...

Pui pe pat de legume

In Pui la 24 Ian 2013

Se spala carnita si se portioneaza (daca avem un pui intreg). Curatam cartofii ii spalam si ii taiem in bucati mai maricele. Ceapa o taiem pestisori, ardeiul julien, iar rosiile le curatam de coaja (le oparim putin sa nu aruncam prea mult din pulpa) si le taiem in bucatele. Intr-un vas de yena...

Tort egiptean Lu`s

In Torturi la 24 Ian 2013

Foile Se fac pe rand.Se bat albusurile spuma tare cu un  praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare,apoi faina si alunele ( eu am pus nuci).Compozitia se pune in forma de tort fara pereti,pe coala de copt si se da la cuptorul  incins cu focul mic.trebuie sa se usuce ,ca e...

Spirale aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2013

Se intinde foitajul cu sucitorul,se unge cu ketchup jumatate din foaie,se aseaza feliile de salam pe jumatate din foaie,se pune cascavalul dat prin razatoarea mare.Pe partea cealalata se pensuleaza cu apa( sa faca aderenta foile intre ele) si acoperim partea cu ingredientele.Se preseaza bine ca...

Snitele cu pesmet

In Mancaruri cu carne la 24 Ian 2013

Carnea se feliaza se bate cu ciocanul de snitele si pe o parte si pe alta si se trece prin faina.Batem bine ouale,punem sare si piper dupa gust.Intr-o farfurie intinsa punem pesmetul.Se trece carnea deja data prin faina,prin ou,apoi prin pesmet,prin ou si iar pesmet.daca va e foame rau treceti...

Desert prajitura betivanca

In Prajituri la 24 Ian 2013

Blat:  Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua. Crema:  O foaie de la blat se...

Desert cu dovecel

In Dulciuri la 24 Ian 2013

Dovleceii se spala si se rad pe razatoarea mare.Se adauga zaharul,ouale si zaharul vanilat si se omogenizeaza,la sfarsit faina cat sa avem o compozitie moale. Incingem tigaia adaugam uleiul si apoi cu lingura formam niste ''chiftelute'',le prajim pe ambele parti ,le scoatem pe un servetel si...

Cuburi cu vanilie

In Prajituri la 24 Ian 2013

Blatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars.Toata aceasta mixtura o turnam peste albusuri,la sfarsit adaugam faina amestecata cu...

Desert la pahar

In Dulciuri la 24 Ian 2013

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e buna).Aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si se da la cuptor,cca 30 min la foc...

Clementina

In Dulciuri la 23 Ian 2013

Blatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se da la cuptor cca 35 min.Se lasa la racit. Crema alba: Ciocolata se rupe in bucatele se adauga...

Cum se prepara visinata

In Bauturi la 23 Ian 2013

Cum se prepara visinata. Se aleg visinele mari si nepatate, se spala si se pun intr-o sticla de 5 l.Peste ele se toarna zaharul si se lasa cateva zile sa se topeasca zaharul.Nu se pune capacul la sticla.Dupa ce s-a topit tot zaharul se toarna alcoolul si se mai lasa 2 zile fara capac,apoi se pune...

Salata ''Gabi''

In Conserve la 23 Ian 2013

Conopida se rupe buchetele mici,gogosarul,ardeiul se taie julien,morcovul si telina de dau pe razatoarea mare,iar frunzele se taie marunt. Otetul cu sarea si zaharul se dau in clocot si se lasa sa se racesca.cand s-a racit se toarna peste amestecul de legume si se lasa pana a doua...

Ghebe la otet

In Conserve la 23 Ian 2013

Partea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l apa si 200 g sare cand da in clocot se pun ghebele si se lasa cca 10 min.Separat preparam un amestec...

Cioco-zmeurica

In Prajituri la 22 Ian 2013

Blatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 blaturi subtiri. Crema 1; Untul moale frecat cu zaharul pana se topeste,se adauga dulceata de...

Desert prajitura cu gem de caise

In Prajituri la 22 Ian 2013

Blatul : Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam. Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina (20/30 cm) si o dam la cuptor. Cand este pe jumatate coapta o...

Tort sarlota

In Torturi la 22 Ian 2013

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste,se adauga nuca si faina,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna in forma de tort compozitia,forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Se baga la cuptorul incins in prealabil,este gata cand trece testul scobitorii.Se...

Fasolica fideluta cu muschiulet de porc afumat

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2013

Fasolica am avut-o gata fiarta,doar am scos-o de la congelator.dar cand avem fasoloe proaspata,o curatam la capete,o rupem mai mica si o fierbem in apa cu putina sare. Ceapa o taiem marunt si o calim in uleiul incins pana se inmoaie,adaugam bulionul,potrivim de sare,adaugam fasolea si o cana...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2013

Eu curat ciupercile de pielita aia alba, desi am vazut pe la maestrii bucatari ca nu se curata. Fiecare cu nebuneala lui. Deci curat ciupercile, rup coditele si le toc marunt. Toc si ceapa verde si impreuna cu coditele de ciuperci le calesc cat sa se inmoaie. Le potrivesc de sare si piper,...

Vinete cascaveloase

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2013

Se aleg vinetele care sunt mai lunguiete, se taie pe lung fasii subtiri, se prajesc in ulei pe o parte si pe alta, se scot pe un servetel si se lasa la scurs. Cascavalul se taie in patrate grose de o jumatete de deget. Vinetele se sareaza si pipereaza dupa gust si se inveleste cascavalul in ele,...

Afisate 1741 - 1770 din 1826 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]