Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1820
PRIETENI299
Retete

Cum se face coliva

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Cum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga zaharul, dupa gust, eu prefer mai dulce si se mai lasa sa scada. Se da la rece. Deasupra se presara un...

Desert Kurtos Kolac

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Se face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura si restul de lapte unde am dizolvat zaharul si sarea. Se face un aluat care se framanta bine si se...

Saramura de caras

In Crap / Caras la 14 Ian 2013

Se prinde carasul,se curata bine,atentie sa scoateti osul acela de la  imbinarea trunchului cu capul,pentru ca este amar.Se sareaza se incinge discul se pun la fript.Dupa ce s-au fript se toarna apa rece peste ei se taie ardei iute si se mananca cu mamaliga. Sa aveti pofta  si fir...

Musaca de vinete

In Mancaruri cu carne la 14 Ian 2013

Se taie ceapa marunt,se amesteca cu carnea,se sareaza,pipereaza dupa gust si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins.Separat vintele se spala se taie pe lungime,se sareaza,se lasa pe un servetel sa se scurga zeama din ele,apoi se prajesc si pe o parte si pe alta,nu foarte mult,cat sa se...

Ciorba de fasole cu afumatura

In Ciorbe la 13 Ian 2013

Se pune fasolea la inmuiat de seara,se fierbe ,schimband apa de 2-3 ori,apoi se adauga bucatelele de afumatura,se lasa sa fiarba bine apoi se adauga zarzavatul. Se gusta de sare,e posibil sa fie suficient de sarata de la afumatura. La final se adauga rosiile cu ardei. N-am avut marar si...

Rulouri

In Prajituri la 13 Ian 2013

Pe baie de abur uleiul,zaharul si laptele.Se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale,amoniacul stins si faina. Se intinde o foaie si se taie fasii late de cca 2-3 cm si lungi de 15 cm. Aceste fasii se ruleaza pe formele de rulouri si se coc la...

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

In Prajituri la 13 Ian 2013

Tiramisu reţetă originala, cu frisca Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul( am facut si varianta cu ele pe baie de aburi,sa nu mai ai senzatia de crud),se adauga branza mascarpone si se amesteca incet,pana devine omogema crema.Separat se bate frisca bine( eu prefer...

Tort ''Diana''

In Torturi la 13 Ian 2013

Blatul : Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii. Crema : Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie...

Prajitura ''Daria''

In Prajituri la 12 Ian 2013

Foile: Se amesteca toate ingredientele si se face o coca care se imparte in 3,se coc 3 foi pe fundul tavii. Nu mi-au iesit foarte mari foile. Crema :Laptele cu zaharul,cacaua si nuca se pun pe foc,sa de-a intr-un clocot. Se da de pe  foc si se sfarama o foaie inauntru se amesteca...

Pizza

In Pizza la 12 Ian 2013

Se face un aluat de pizza din drojdia diluata in laptele caldut,cu zahar si sare,se amesteca cu faina si uleiul. Se lasa la crescut cca 1/2 ora,se intinde foaia de aluat pizza in tava si desupra se pune umplutura. Am taiat ceapa si ardeiul,le-am calit un pic,impreuna cu salamul. Am...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 10 Ian 2013

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se maruntesc, se taie rahatul in bucatele mai mici, se pun stafidele, nuca si alunele. Toate astea intr-un castron mare. Apa cu zaharul si cacaua pe foc sa fiarba, in 2-3 clocote, se trage de pe foc, se adauga esenta de rom si margarina, se amesteca pana...

Cosulete

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2013

Carnea tocata, morcovul ras, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si 1 ou se amesteca bine si se calesc putin, cat sa se inmoaie toate ingredientele. Aluatul se taie in patratele se umplu cu compozitia de mai sus, se strang din cele patru colturi spre mijloc se ung cu ou si se dau la cuptor....

Caise sau piersicute,seamana...

In Prajituri la 7 Ian 2013

Ouale se freaca cu zaharul pana devin spumoase,se adauga uleiul ca la maioneza, coaja de lamaie,praful de copt si faina,cat sa se lege o coca din care se fac niste bilute,potrivite,nici prea mici nici prea mari.Se coc cca 20-25 min,cuptorul incins inainte. Dupa ce se racesc cat putem sa le...

Tort pentru ziua mamei..

In Torturi la 7 Ian 2013

Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si...

Prajitura Camelia

In Prajituri la 6 Ian 2013

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao. Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa. Cand foile s-au racit se...

Fursecuri ROSCATA

In Dulciuri la 5 Ian 2013

Ouale se amesteca bine cu zaharul,se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie,apoi untura si se omogenizeaza bine,se adauga amoniacul stins si faina.Se face o coca ,se intinde foaie si se taie fursecuri in diverse forme.Se dau la cuptor cca 15 min.Cand sunt reci se lipesc cate doua cu diverse...

Cataif a la Cleme

In Prajituri la 4 Ian 2013

Fideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se scoate din cuptor si se toarna siropul peste ea,se lasa la inmuiat,pana tot siropul este absorbit....

Prajitura ''Mumulina''

In Prajituri la 4 Ian 2013

BLATUL: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul...

Cozonac

In Dulciuri la 2 Ian 2013

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul....

Prajitura Cleme

In Prajituri la 2 Ian 2013

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor cca 30 min, la foc mic. Cand este racit blatul se taie in doua pe lungime. O foaie se pune pe platou, foaia cealalta se faramiteaza si se...

Afisate 1801 - 1820 din 1820 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]