Dezghetam aluatul in frigider. Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul. Batem ouale bine si ungem aluatul. Presaram deasupra branza telemea rasa si macul. Cu un cutit ascutit taiem aluatul pe jumatate, apoi fasii inguste de 1 cm. Asezam fasii intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava...
Intr-un bol amestecam faina cernuta si taratele. Incalzim putin laptele batut cat sa putem tine un deget in el fara sa ne ardem, apoi punem in el zaharul, sarea, drojdia sfaramata si uleiul de masline. Amestecam pana se omogenizeaza bine. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem...
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, apoi le scurgem bine. Le taiem lame si le punem intr-o tigaie cu uleiul. Punem capacul pentru 2 minute, apoi luam capacul si lasam ciupercile la foc pana seaca toata zeama, amestecand ocazional.
Scoatem ciupercile pe un tocator si le tocam mai...
Intr-un castron punem faina cernuta, sare, praf de copt, praful de chili si untul. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam iaurtul si negrilica si framantam bine aluatul.Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il intinem cu un sucitor. Taiem aluatul in patrate sau...
Intr-un castron amestecam ingredientele solide,branza si cascavalul rase fin, frunzele de ceapa verde tocate, untul topit si laptele batut. Amestecam bine compozitia. Daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte batut pana obtinem o compozitie legata, care nu se lipeste de maini. Pe...
Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam piciorusele tocate. Lasam amestecul la racit. Creierul il curatam de pielite si il tinem cel putin o...
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta si punem nautul si conserva de rosii mixata. Adaugam sare, piper, rozmarin si lasam sa fiarba pana...
Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de...
Spalati rosiile, taiati-le un capacel mic, apoi cu o lingurita scoateti cu grija tot mijlocul. Lasati rosiile cu gura in jos sa se scurga pana faceti compozitia.
Amestecati branza dulce cu branza sarata rasa, sunculita taraneasca taiata cubulete, sare, piper, busuioc, oua si omogenizati...
Taiem pieptul de pui in cubulete mici, pe care le punem la fiert in apa cu putina sare . Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam boabele de mazare.Scurgem pieptul de pui si mazarea si le lasam sa se raceasca.
Taiem ardeiul gras cubulete.
Radem telemeaua sau o sfaramam cu o furculita si o...
Bateti ouale bine cu putina sare,apoi adaugati pe rand iaurtul,uleiul, spanacul usor decongelat ,telemeaua ,smantana malaiul ,faina cernuta si praful de copt.Omogenizati bine compozitia ,apoi turnati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti-o la foc moderat pana se...
Puneti creierul in apa rece ptr o ora .Daca este nevoie schimati apa pentru a scoate tot sangele.Scoateti cu grija pielitele si eventualele oase si lasati creierul la scurs intr-o sita .Tocati ceapa fin si puneti-o la calit in uleiul incins pana se inmoaie.Adaugati cu grija bucatile de...
Pui faina intr-un castron,adaugi untul bucatele si amesteci bine.Adaugi cascavalul ras,uleiul,otetul,sarea si sifonul.Framanti cu mana pana vei obtine un aluat uniform (15 minute).Dai la rece 30 de minute,apoi intinzi o foaie pe planseta si decupezi inimioare cu ajutorul unei forme.Le asezi...
Amestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat.
Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le tocam marunt.Incintam untul intr-o tigaie ,adaugam usturoiul tocat fin ,lasam putin ,apoi adaugam...
Pentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara...
Dezghetam aluatul de patiserie.
Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano.
Batem oul cu 1 lingura apa rece.
Intindem aluatul putin cu sucitorul si il taiem patrate.Punem cate putina compozitie pe fiecare...
Spalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei.Cand a devenit translucida ,adaugam usturoiul ,lasam putin si punem coditele...
Taiem vanata in felii subtiri ,presaram sare si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu ulei de masline si piper macinat si le punem pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie .
Taiem painea felii pe care le prajim pe...
Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele .
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem la culoarea pe...
Saratele din aluat de foietaj
Dezghetam aluatul in frigider. Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul. Batem ouale bine si ungem aluatul. Presaram deasupra branza telemea rasa si macul. Cu un cutit ascutit taiem aluatul pe jumatate, apoi fasii inguste de 1 cm. Asezam fasii intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava...
Rulouri cu cascaval, bacon si amestec de seminte
Intr-un bol amestecam faina cernuta si taratele. Incalzim putin laptele batut cat sa putem tine un deget in el fara sa ne ardem, apoi punem in el zaharul, sarea, drojdia sfaramata si uleiul de masline. Amestecam pana se omogenizeaza bine. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem...
Tartine cu ciuperci
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, apoi le scurgem bine. Le taiem lame si le punem intr-o tigaie cu uleiul. Punem capacul pentru 2 minute, apoi luam capacul si lasam ciupercile la foc pana seaca toata zeama, amestecand ocazional. Scoatem ciupercile pe un tocator si le tocam mai...
Biscuiti picanti cu negrilica
Intr-un castron punem faina cernuta, sare, praf de copt, praful de chili si untul. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam iaurtul si negrilica si framantam bine aluatul.Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il intinem cu un sucitor. Taiem aluatul in patrate sau...
Fursecuri sarate cu branza si ceapa verde
Intr-un castron amestecam ingredientele solide,branza si cascavalul rase fin, frunzele de ceapa verde tocate, untul topit si laptele batut. Amestecam bine compozitia. Daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte batut pana obtinem o compozitie legata, care nu se lipeste de maini. Pe...
Ciuperci umplute cu creier
Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam piciorusele tocate. Lasam amestecul la racit. Creierul il curatam de pielite si il tinem cel putin o...
Aperitive bruschete cu naut
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta si punem nautul si conserva de rosii mixata. Adaugam sare, piper, rozmarin si lasam sa fiarba pana...
Tarta cu branza de capra
Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de...
Rosii umplute cu branza
Spalati rosiile, taiati-le un capacel mic, apoi cu o lingurita scoateti cu grija tot mijlocul. Lasati rosiile cu gura in jos sa se scurga pana faceti compozitia. Amestecati branza dulce cu branza sarata rasa, sunculita taraneasca taiata cubulete, sare, piper, busuioc, oua si omogenizati...
Chec aperitiv de branza
Taiem pieptul de pui in cubulete mici, pe care le punem la fiert in apa cu putina sare . Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam boabele de mazare.Scurgem pieptul de pui si mazarea si le lasam sa se raceasca. Taiem ardeiul gras cubulete. Radem telemeaua sau o sfaramam cu o furculita si o...
Malai macedonean
Bateti ouale bine cu putina sare,apoi adaugati pe rand iaurtul,uleiul, spanacul usor decongelat ,telemeaua ,smantana malaiul ,faina cernuta si praful de copt.Omogenizati bine compozitia ,apoi turnati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti-o la foc moderat pana se...
Creier cu ceapa si ou
Puneti creierul in apa rece ptr o ora .Daca este nevoie schimati apa pentru a scoate tot sangele.Scoateti cu grija pielitele si eventualele oase si lasati creierul la scurs intr-o sita .Tocati ceapa fin si puneti-o la calit in uleiul incins pana se inmoaie.Adaugati cu grija bucatile de...
Inimioare cu cascaval
Pui faina intr-un castron,adaugi untul bucatele si amesteci bine.Adaugi cascavalul ras,uleiul,otetul,sarea si sifonul.Framanti cu mana pana vei obtine un aluat uniform (15 minute).Dai la rece 30 de minute,apoi intinzi o foaie pe planseta si decupezi inimioare cu ajutorul unei forme.Le asezi...
Chiftele de cascaval cu ciuperci
Amestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le tocam marunt.Incintam untul intr-o tigaie ,adaugam usturoiul tocat fin ,lasam putin ,apoi adaugam...
Tarta cu mazare
Pentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara...
Cornulete cu spanac si branza
Dezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece. Intindem aluatul putin cu sucitorul si il taiem patrate.Punem cate putina compozitie pe fiecare...
Ciuperci umplute cu spanac
Spalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei.Cand a devenit translucida ,adaugam usturoiul ,lasam putin si punem coditele...
Bruschete cu ricotta,vinete si rosii
Taiem vanata in felii subtiri ,presaram sare si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu ulei de masline si piper macinat si le punem pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie . Taiem painea felii pe care le prajim pe...
Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata
Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele . Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem la culoarea pe...