Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt.
Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece,...
Carnea se amesteca energic cu ouale, faina, pesmetul, sarea aromata, boia de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt. Miezul de lapte de la Delaco se imbraca cu compozitia de carne, se formeaza bilute, care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara putin ulei peste chiftelute...
Pe o farfurie se aseaza "artistic" jambonul, miezul de lapte, ridichea taiata ca si o floare, se stropeste cu ulei de masline si se presara patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Pastele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se amesteca usor cu somon afumat, taiat bucatele, se presara ulei de masline si se asezoneaza cu sare aromata. Bulgarasii de branzica se amesteca usor in compozitia de paste. Salata se serveste rece, acompaniata de...
Biscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou, zaharul pudra, frisca si coaja de lamaie. Se rastoarna crema de frisca peste blatul de biscuti si se pune...
Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se...
Spaghetele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Intr/un vas wok se rumeneste bacon-ul cu un strop de ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile scurse din conserva. Se fierb inabusit cca. 10 minute. Intr/o tava...
Ciupercile se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa, usturoiul si leurda se curata si se toaca marunt. Se pune intr/un vas wok, putin ulei de floarea soarelui la incins, se adauga ceapa, usturoiul si leurda si se innabusa cu putin apa. Cand s/au inmuiat verdeturile, se adauga ciupercile si...
Legumele se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita. Se asezoneaza de sare dupa gust, iar dupa ce legumele s/au fiert se adauga taiteii. Se mai lasa supa, la fiert cca. 5 minute, neacoperit. Supa se serveste fierbinte presarata cu verdeata tocata marunt.
Carnea de miel se curata, se portioneaza si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putina apa si ulei. Cand se inmoaie se adauga carnea de miel, se asezoneaza de sare si piper se completeaza cu vin si apa in cantitati egale. Se lasa la fiert, acoperit...
Mod de preparare pentru blat:
Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus,...
Pulpele se curata de grasime, se spala si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei, se presara sarea aromata, rozmarin si putin piper, se adauga foile de dafin si 1 litru de vin merlot. Se lasa peste noapte la macerat, la rece.
A doua zi se scot pulpele din bait, se pun la cuptor intr-o tava la...
Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza.
Intre timp se curata ceapa si zarzavaturile, se dau pe razatoare si se calesc in apa cu putin ulei, cca 15 minute, la foc mic. Se adauga la supa de...
Organele se fierb in apa cu un praf de sare. Capatana de miel se fierbe separat. Dupa ce au fiert organele si carnea, se toaca marunt. Ceapa, usturoiul si mararul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga la compozitia de carne. Se asezoneaza de sare, piper, se adauga ouale crude si...
Ceapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul. Se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin si se lasa la...
Usturoiul se curata, se pune in mojar, se presara sare si se marunteste. Se adauga uleiul si vinul, se amesteca pana se omogenizeaza, iar la final se adauga iaurtul. Se amesteca usor si se mai pune putina sae daca e nevoie.
Ciupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10 minute, pe fiecare parte. Se servesc fierbinti cu mujdei de usturoi sau muraturi. Simplu si gustos!
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se...
Ouale se fierb in apa rece, cca. 6 minute dupa ce a incept sa clocoteasca apa. Se scot din apa fierbinte si se trec in apa rece.
Intre timp se fierbe ficatul de iepure apa cu putina sare.
Se decojesc ouale, sa taie pe transversal in doua. Galbenusul fiert se paseaza cu furculita, se adauga...
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10...
Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe "Maricica", la programul de aluat, cca. 1 ora jumatate, si intre timp am pregatit umplutura.
Macul se...
Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la...
Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din...
Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute.
Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata marunt, apoi se pun la calit in putina apa si grasime de iepure. Se reduce focul la carne, se...
Se pregateste un aluat fraged din ingredientele de mai sus. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si faina. Din 3/4 de aluat se intinde o foaie rotunda. Se pune in tava, se adauga dulceata de mure, iar deasupra se aseaza gratii din aluatul ramas. Se coace in cuptorul preincins, la foc moderat cca....
Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da...
Foietajul se dezgheata, atentie, nu se intinde, se lasa exact cum se dezgheata, se taie patratele.
Pe fiecare patratel se pune o lingura de magiun de prune, optional cate un miez de nuca, se pliaza ca o foaie pe jumatate. Se introduce tava in cuptorul preincins, la 250 grade cca. 10 minute...
Pieptul de curcan, se curata, se spala, se feliaza si se sareaza. Fileurile se trec prin faina, prin oul batut si la final prin fulgii de porumb zdrobiti usor. Snitelele se prajesc pe ambele parti, in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc fierbinti cu piure de cartofi si...
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Intre timp salamul se taie bastonase, cascavalul si...
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile scurse de zeama, painea inmuiata si stoarsa. Se adauga ouale, se asezoneaza de sare, piper, boiade ardei dulce si marar. Se unge o forma cu putin ulei, se adauga compozitia de carne si se da la cuptor la foc potrivt ptr cca. 25 de minute....
Tortellini cu branza, ciuperci si spanac
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt. Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece,...
Miez de lapte in chiftelute
Carnea se amesteca energic cu ouale, faina, pesmetul, sarea aromata, boia de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt. Miezul de lapte de la Delaco se imbraca cu compozitia de carne, se formeaza bilute, care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara putin ulei peste chiftelute...
Miez de lapte cu jambon si ridichi
Pe o farfurie se aseaza "artistic" jambonul, miezul de lapte, ridichea taiata ca si o floare, se stropeste cu ulei de masline si se presara patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!
Miez de lapte cu somon si paste colorate
Pastele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se amesteca usor cu somon afumat, taiat bucatele, se presara ulei de masline si se asezoneaza cu sare aromata. Bulgarasii de branzica se amesteca usor in compozitia de paste. Salata se serveste rece, acompaniata de...
Cheesecake simplu
Biscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou, zaharul pudra, frisca si coaja de lamaie. Se rastoarna crema de frisca peste blatul de biscuti si se pune...
Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine
Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se...
Spaghete cu bacon, ciuperci si cascaval
Spaghetele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Intr/un vas wok se rumeneste bacon-ul cu un strop de ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile scurse din conserva. Se fierb inabusit cca. 10 minute. Intr/o tava...
Spaghete cu pleutorus
Ciupercile se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa, usturoiul si leurda se curata si se toaca marunt. Se pune intr/un vas wok, putin ulei de floarea soarelui la incins, se adauga ceapa, usturoiul si leurda si se innabusa cu putin apa. Cand s/au inmuiat verdeturile, se adauga ciupercile si...
Supa de legume cu spatzle
Legumele se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita. Se asezoneaza de sare dupa gust, iar dupa ce legumele s/au fiert se adauga taiteii. Se mai lasa supa, la fiert cca. 5 minute, neacoperit. Supa se serveste fierbinte presarata cu verdeata tocata marunt.
Stufat de miel
Carnea de miel se curata, se portioneaza si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putina apa si ulei. Cand se inmoaie se adauga carnea de miel, se asezoneaza de sare si piper se completeaza cu vin si apa in cantitati egale. Se lasa la fiert, acoperit...
Pasca Panacris
Mod de preparare pentru blat: Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus,...
Friptura de miel
Pulpele se curata de grasime, se spala si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei, se presara sarea aromata, rozmarin si putin piper, se adauga foile de dafin si 1 litru de vin merlot. Se lasa peste noapte la macerat, la rece. A doua zi se scot pulpele din bait, se pun la cuptor intr-o tava la...
Ciorba de miel reteta
Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si zarzavaturile, se dau pe razatoare si se calesc in apa cu putin ulei, cca 15 minute, la foc mic. Se adauga la supa de...
Drob de miel
Organele se fierb in apa cu un praf de sare. Capatana de miel se fierbe separat. Dupa ce au fiert organele si carnea, se toaca marunt. Ceapa, usturoiul si mararul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga la compozitia de carne. Se asezoneaza de sare, piper, se adauga ouale crude si...
Tocanita cu ciuperci pleutorus
Ceapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul. Se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin si se lasa la...
Mujdei de usturoi
Usturoiul se curata, se pune in mojar, se presara sare si se marunteste. Se adauga uleiul si vinul, se amesteca pana se omogenizeaza, iar la final se adauga iaurtul. Se amesteca usor si se mai pune putina sae daca e nevoie.
Pleutorus la gratar
Ciupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10 minute, pe fiecare parte. Se servesc fierbinti cu mujdei de usturoi sau muraturi. Simplu si gustos!
Sarmale din carne de vita
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se...
Oua umplute cu ficat de iepure
Ouale se fierb in apa rece, cca. 6 minute dupa ce a incept sa clocoteasca apa. Se scot din apa fierbinte si se trec in apa rece. Intre timp se fierbe ficatul de iepure apa cu putina sare. Se decojesc ouale, sa taie pe transversal in doua. Galbenusul fiert se paseaza cu furculita, se adauga...
Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10...
Coronita cu mac
Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe "Maricica", la programul de aluat, cca. 1 ora jumatate, si intre timp am pregatit umplutura. Macul se...
Friptura de iepure
Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la...
Chec aperitiv
Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din...
Ciorba de iepure cu tarhon
Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute. Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata marunt, apoi se pun la calit in putina apa si grasime de iepure. Se reduce focul la carne, se...
Prajitura cu dulceata de zmeura/mure
Se pregateste un aluat fraged din ingredientele de mai sus. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si faina. Din 3/4 de aluat se intinde o foaie rotunda. Se pune in tava, se adauga dulceata de mure, iar deasupra se aseaza gratii din aluatul ramas. Se coace in cuptorul preincins, la foc moderat cca....
Urzici "albe" cu usturoi
Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da...
Foietaj cu magiun de prune
Foietajul se dezgheata, atentie, nu se intinde, se lasa exact cum se dezgheata, se taie patratele. Pe fiecare patratel se pune o lingura de magiun de prune, optional cate un miez de nuca, se pliaza ca o foaie pe jumatate. Se introduce tava in cuptorul preincins, la 250 grade cca. 10 minute...
Snitele de curcan
Pieptul de curcan, se curata, se spala, se feliaza si se sareaza. Fileurile se trec prin faina, prin oul batut si la final prin fulgii de porumb zdrobiti usor. Snitelele se prajesc pe ambele parti, in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc fierbinti cu piure de cartofi si...
Pizza cu salam crud-uscat, ciuperci si branza de burduf
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Intre timp salamul se taie bastonase, cascavalul si...
Chiftele de pui cu ciuperci
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile scurse de zeama, painea inmuiata si stoarsa. Se adauga ouale, se asezoneaza de sare, piper, boiade ardei dulce si marar. Se unge o forma cu putin ulei, se adauga compozitia de carne si se da la cuptor la foc potrivt ptr cca. 25 de minute....