Bruschete cu miez de lapte
Postat de: Dedicut in Aperitive / GarnituriSe decupeaza painea in forma de inimioare in 4 bucati care se prajesc intr-o tava bagata in cuptor la temperatura mare pana cand se rumenesc. Se curata si se taie in 2 catei de usturoi. Cand...Citeste continuarea
Boema cu mascarpone
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu...Citeste continuarea
Biscuiti dietetici
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva...Citeste continuarea
Bors de vita
Postat de: nilgun in CiorbeCarnea se taie cubulete, se pune la fiert. Din cand in cand se spumeaza. Intre timp se taie toate legumele dupa gust, cubulete. Dupa ce carnea a fiert, eu strecor zeama intr-o alta oala,...Citeste continuarea
Batoane de cereale cu fructe confiate
Postat de: Ela68 in DulciuriFulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin. Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se...Citeste continuarea
Briose cu rahat
Postat de: Irina in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile batute spuma le-am mixat cu zaharul bine de tot, am adaugat galbenusurile si uleiul, esenta de...Citeste continuarea
Baniţa bulgaresca
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriSe face aluatul din ingredientele de mai sus, aluatul sa nu fie foarte tare, dar nici foarte moale. Se imparte aluatul in mingiute care se vor intinde foarte subtire. Intr-un...Citeste continuarea
Barcute cu crema Chantilly si...
Postat de: alba_zori in DulciuriPrepararea aluatului :se face in ordinea scrisa a ingredientelor: Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata, festive
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriIncingem cuptorul la 180 grade. Punem hartiutele in forma de briose. Taiem ciocolata in bucatele mici, nu foarte fin. Amestecam faina cernuta cu ciocolata maruntita, cacao si praful de copt....Citeste continuarea
Bruschete cu Miez de Lapte
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriFeliile le taiem rondele cu un pahar. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem rondelele de paine si le dam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce le scoatem le frecam bine cu...Citeste continuarea
Briose fara oua
Postat de: Geanina87 in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, amidonul,zaharul,cacaoa,praful de copt si bicarbonatul peste care adaugam laptele si uleiul. Omogenizam bine cu telul sau mixerul si turnam...Citeste continuarea
Briose cu dovlecel si miez de lapte
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul treptat, apoi punem laptele cite putin si mixam. Dovlecelul il spalam, nu l-am curatat de coaja, il dam pe razatoarea mare si-l punem peste oua si...Citeste continuarea
Briose cu dovlecei
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriLegumele de spala si se piseaza prin blender. Se adauga untul moale, oule, unul cate unul, pesmetul , faina cu praful de copt ,mararul tocat fin si se mixeaza. Se da la cuptor pentru 40 de...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti, cu afine (de...
Postat de: Toamna07 in PrajituriMod de preparare: 1.Pentru sirop,se pun apa sau laptele cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat. 2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se...Citeste continuarea
Bors de varza
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta....Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu Miez de lapte
Postat de: ionela2682 in DulciuriIngredientele de mai sus sunt pentru 1 budinca Pregatim budinca conform retetei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-vanilie-22774.html Turnam in forme individuale cat...Citeste continuarea
Budinca de fructe la pahar
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-o tava mica amestecam faina cu fulgii de ovaz, nivelam suprafata, deasupra presaram zaharul brun si dam tava la cuptor la foc mediu si o lasam pana incepe sa se caramelizeze zaharul (atentie,...Citeste continuarea
Bombite cu rom
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-sfaramam biscuitii cat mai fin -frecam untul si zaharul pudra ,adaugam cacaoa si nuca macinata fin,aromam compozitia cu esenta de rom dupa gust - amestecam bine Cu mainile umede formam...Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia Se rade branza cat mai fin, Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt...Citeste continuarea
Budinca de taitei ardelenesti
Postat de: Ola_la in DulciuriIntr-o oala se pun pastele la fiert lasandu-se pana cand sunt fierte aproape de jumatate. Separat se pregateste branzica de vaci cu stafidele, sarea , zaharul tos si cel vanilinat. Intr-un...Citeste continuarea
Budinca de orez cu merisoare confiate
Postat de: Ola_la in DulciuriIntr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se...Citeste continuarea
Budinca de clatite
Postat de: AnyCostescu in DulciuriClatitele se coc si se umplu cu crema facuta astfel: Intr-un vas se pune branza, ouale, zaharul si se amesteca bine cu un tel pana devinde cremoasa. Adaugam o lingura de amidon si incepem sa...Citeste continuarea
Bachalau com nata (peste cod cu sos...
Postat de: cristeena20 in Peste- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriMai intai preparam mamaliguta ( apa, sare, malai ) potrivita. Kaizerul il taiem bucati subtiri, carnatul rondele si le rumenim putin in uleiul incins Un vas de yena ( eu am folosit cratita...Citeste continuarea
Briose cu aroma de lamaie,...
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 200 grade. Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul, ciocolata...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata, nuca si rom
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea. Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de...Citeste continuarea
Biscuiti nemtesti cu scortisoara
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei,iaurt,bananele pasate aromele,si la urma faina amestecata cu praful de copt;incorporam...Citeste continuarea
Briose cu bucatele de ciocolata si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga iaurtul, incorporam uleiul putin cate putin, adaugi si mierea incalzita putin si amesteci usor. Bati albusurile spuma si le adaugi la compozitia...Citeste continuarea
Banana Split
Postat de: nico15 in DulciuriSe curata bananele si se taie longitudinal. Se pune zahar intr-o tigaie nonaderenta si se va lasa sa se caramelizeze adaugam un cub de unt si vom pune bananele dupa ce acestea le-am imbracat in...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam ouale cu sarea. Adaugam uleiul si treptat laptele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cascavalul dat prin razatoare din care am oprit putin ca sa pun deasupra si...Citeste continuarea
Biscuiti spiralati
Postat de: TAB1TA in PrajituriEste important ca oul si untul sa se scoata din timp din frigider la tempetatura camerei. Untul se bate bine cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga oul si se amesteca in continuare....Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara (de post)
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra. 2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat...Citeste continuarea
Biban de mare cu legume la gratar...
Postat de: nico15 in PesteCuratam pestele de solzi, curatam inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper. Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau...Citeste continuarea
Budincă de cacao cu zmeură și...
Postat de: panacris in Dulciuri800 ml de lapte soia Joya,se pun la fiert, într-un vas special cu fundul dublu sau de fiert lapte. 200 ml de lapte soia se amestecă cu praful de budincă, zahărul tos, zahărul...Citeste continuarea
Budinca de ness cu piure de capsune
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriPregatim budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj. Umplem o cana cu budinca de vanilie si o amestecam cat e fierbinte cu ness-ul si bucatica de ciocolata pana se omogenizeaza....Citeste continuarea
Budinca la pahar cu jeleu de visine...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postJeleul: Am taiat visinele mai mici,am adaugat apa,zahar si le-am pus la fiert cca 15 min,apoi am adaugat amidoul,amestecan continuu sa nu faca cocoloase si am mai lasat sa fiarba 5-6 min....Citeste continuarea
Briose
Postat de: loredanaaa in Prajituri- intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si uleiul -se adauga faina cu praful de copt,esenta de vanilie sau zahar vanilat,amestecati -se pune in formele de briose,dar nu pline...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii si usturoi
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriRosiile le taiem cubulete mici, apoi taiem in jumatate un catel de usturoi si il lasam deoparte. Restul de usturoi se taie felii si se amesteca cu rosiile, se adauga sare, piper si busuioc si...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti
Postat de: ella49 in PrajituriSe faramiteaza biscuitii .Se amesteca cu cacao si zahar.Se adauga untul,stafidele,si lapte pana se obtine o compozitie mai tare.La sfarsit se adauga si rom. Se fac in mana bilute si se dau prin...Citeste continuarea
Biscuiti cu crema
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam untul cu zaharul pana se topeste apoi adaugam zaharul pudra si mixam iar.Apoi adaugam ouale,zeama de lamaie,coaja de lamaie rasa si omogenizam.Iar la final adaugam colorantul si...Citeste continuarea
Budinca de branza cu fructe goji...
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBranza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da...Citeste continuarea
Budinca de branza dulce cu rubarba...
Postat de: danakarin in Mancare copiiPragatim rubarba curatind coaja tulpinilor si taiaind-o cubulete. Spalam capsunile si le taiem rondele. Punem fructele pe fundul unui vas termorezistent. Amestecam branza, eu am avut Quark,...Citeste continuarea
Biscuiti Espresso cu Cafea
Postat de: Alina26 in Dulciuri1.Incalziti cuptorul la 180°.Intr-o tava de cuptor puneti hartie de copt.Mestecati faina,praful de copt si cacaoa si dati-le prin sita. 2.Intr-un bol mixati untul cu zaharul pana devine...Citeste continuarea
Baigli cu mac
Postat de: Ela68 in PrajituriPreparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu somon afumat
Postat de: RuxyRux in SomonSe fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare. Ungem cu unt o minitavita ceramica. Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi...Citeste continuarea
Bors de cartofi cu sfecla rosie
Postat de: COSTEO in CiorbeMorcovul,telina si loboda,sfecla rosie si ceapa tocate marunt se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele se adauga cartofii care intre timp au fost...Citeste continuarea
Brownie cu goji si capsune
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea...Citeste continuarea
Briose cu goji si catina--reteta...
Postat de: adnia in PrajituriAm mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu...Citeste continuarea
Baba al rhum
Postat de: Alinutza80 in PrajituriAluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute,...Citeste continuarea