Bulz de mamaliga
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert cca 15...Citeste continuarea
Bruschete cu cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDecupam floricele din feliile de paine folosindu-ne de formele pentru biscuiti. Le asezam in tava pe hartie de copt, le ungem cu ulei de porumb. Presaram piper alb si sare aromata cu ierburi...Citeste continuarea
Branza fondue cu usturoi copt
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriLuam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu...Citeste continuarea
Budinca dulce de dovleac
Postat de: susu in PrajituriDovleacul ras sau taiat cubulete se caleste cu 1/2 cantitate de zahar, ouale se bat spuma cu restul de zahar si condimentele dupa care se incorporeaza celelalte ingrediente. Daca doriti o budinca...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de trandafir
Postat de: andaoana in PrajituriOuale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat . Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Biscuiti dietetici cu gutui
Postat de: andaoana in PrajituriGutuia o spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe puf. Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere . O lasam...Citeste continuarea
Bulgur cu legume coapte
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri. Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii. Cu morcovii procedam la fel . Le punem pe toate intr-o tava ,...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu dovleac
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriDovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Budinca de macaroane
Postat de: eduard_09 in PasteSe pune apa cu sare intr-un vas si se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam macaroanele si le fierbem conform instructiunilor, le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece....Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: ankyy in PrajituriSe mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci macadamia...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriMod de pregatire briose: 1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita. 2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de...Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz si ciocolata
Postat de: Irina in PrajituriCei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am...Citeste continuarea
Budinca de gris insiropata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc. Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa. Incorporam apoi...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello cu stafide
Postat de: TAB1TA in DulciuriStafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se...Citeste continuarea
Briose cu sunca si mustar
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam toate ingredientele uscate. Separat in alt vas batem bine ouale cu ulei, lapte batut si mustar apoi le adaugam la ingredientele uscate, amestecam totul bine iar la...Citeste continuarea
Bors de pui cu sfecla si dovlecel
Postat de: privatelaura in CiorbeSpalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea. Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: rommyna in PrajituriP1. Cuptorul se preincazeste la 190 grade Celcius pe functia Convection bake (doua liniute cu ventilator) pentru cuptorul electric P2. Intr-un castron mare se pun margarina, zaharul, oul, faina...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu ton
Postat de: lorec in Aperitive / GarnituriIntr-o tava de briose , se pun hartiile speciale . In fiecare se aduga miezul de paine inmuiat in lapte , Se aduga legumele taiet cubulete, cascavalul dupa care se toara in fiecare forma ouale...Citeste continuarea
Biscuiti cu alune de padure si curry
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita. 2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune,...Citeste continuarea
Budinca de conopida (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in Mancaruri de legumeIncalzim cuptorul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare in apa si lasam sa fiarba. Cand apa cu sare fierbe, adaugam conopida si lasam sa fiarba maxim 15...Citeste continuarea
Biscuiti arici
Postat de: Giana in DulciuriSe amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor. Se fac bilute de...Citeste continuarea
Bulete cu cascaval si cartofi
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin. Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol...Citeste continuarea
Broccoli cu sos de ceapa
Postat de: krysty in Mancaruri de postSe curata legumele,apoi se spala bine cu apa rece.Broccoli se desface in buchetele mici ,la fel si conopida .Morcovul se taie rondele,apoi mararul se toaca marunt.Intr-o cratita unsa in prealabil...Citeste continuarea
Bors de varza cu costita de porc
Postat de: ianculubita in CiorbeCostita portionata,spalata,o calim in ulei,adaugam ceapa,ardeiii inclusiv ardeiul iute taiate marunt,morcovul dat pe razatoare,1lingurita cu sare,rosiile spalate si pasate cu blenderul,apoi lasam...Citeste continuarea
Briose cu cocos si ciocolata
Postat de: andaoana in PrajituriNuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa. O dam pe razatoarea mica Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe...Citeste continuarea
Budinca sarata cu paste
Postat de: ianculubita in SpagheteBranza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute apoi cu pastele fierte si bine scurse,le omogenizam bine apoi le rasturnam in vasul termorezistent uns cu unt,nivelam suprafata iar deasupra...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Constelatialeu in DulciuriNuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul...Citeste continuarea
Bruschette al Tono
Postat de: MyFancyCake in TonFeliem painea si asezam feliile intr-o tava grill incinsa sau in cuptor pana cand se rumenesc. Amestecam conservele de ton cu ceapa rosie (verde) taiata marunt si asezonam cu sare si piper....Citeste continuarea
Briose cu branza sarata si ghimbir
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriOuale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul,...Citeste continuarea
Bors de cartofi cu galuste din gris
Postat de: mybella in CiorbeIntr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit. Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt. Cand incepe...Citeste continuarea
Branzoaice false Dukan
Postat de: moi_miruna in PrajituriIntr-un bol amesteci taratele de ovaz + taratele de grau + 1 lingura budinca + laptele praf + indulcitorul + drojdia. Se pune laptele si oul si, cu teleul, se amesteca. Se lasa deoparte 15...Citeste continuarea
Bors de legume cu sfecla coapta
Postat de: RuxyRux in CiorbeSe pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc. Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim. Se calesc inabusit(...Citeste continuarea
Briose espresso cu portocala
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si...Citeste continuarea
Bruschete cu somon afumat si rosii...
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriBagheta se taie felii cam 2 cm grosime.Se pun intr-o tava si se prajesc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti.Cand sunt gata cateii de usturoi se freaca pe feliile...Citeste continuarea
Briose cu cafea
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao . In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir...Citeste continuarea
Briose Madeira cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema. Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si...Citeste continuarea
Blinii cu ciuperci
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAmestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o...Citeste continuarea
Blat de pizza
Postat de: ellabebe in PizzaSe cerne faina si se adauga intr-un castron, impreuna cu zaharul si sarea. Drojdia se dizolva in lapticul cald si se adauga peste faina si se incepe framantatul, apoi adaugam si uleiul si se...Citeste continuarea
Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom. Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie...Citeste continuarea
Briose cu branza si struguri
Postat de: andaoana in PrajituriOuale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci...Citeste continuarea
Branza marinata
Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat...Citeste continuarea
Budincă de brânză dulce și gris
Postat de: panacris in DulciuriGălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează...Citeste continuarea
Bucățele de porc cu ardei kapia...
Postat de: panacris in PorcCeapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incalzeste smantana impreuna cu laptele intr-un ibric si se topeste ciocolata in amestec, se adauga si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa vasul deoparte. Untul se mixeaza 1...Citeste continuarea
Briose cu cafea mocha
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriMod de preparare briose: 1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit....Citeste continuarea
Burrito cu legume
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Mancaruri de legume1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor. 2. Se curata ceapa marunt si se...Citeste continuarea
Balmoş ca la …oraş
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriN-am trezit dis de dimineata sa pregatesc balmoşul,mi se pare ca e momentul zilei în care se savureaza la maxim acest fel de mâncare. Am pus la fiert la foc molcom laptele...Citeste continuarea
Bors de fasole boabe
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeFasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar...Citeste continuarea
Bulete din branza
Postat de: ykuzus in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se framanta branza cu ouale si condimentele. Adaugati faina cata este nevoie pana iese un aluat care se poate modela usor fara sa se lipeasca,modelati aluatul cum va place si...Citeste continuarea