A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bulz de mamaliga

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca  cocoloase.Se lasa la fiert cca 15...Citeste continuarea

Bruschete cu cascaval

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Decupam floricele din feliile de paine folosindu-ne de formele pentru biscuiti. Le asezam in tava pe hartie de copt, le ungem cu ulei de porumb. Presaram piper alb si sare aromata cu ierburi...Citeste continuarea

Branza fondue cu usturoi copt

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu...Citeste continuarea

Budinca dulce de dovleac

Postat de: susu in Prajituri

Dovleacul ras sau taiat cubulete se caleste cu 1/2 cantitate de zahar, ouale se bat spuma cu restul de zahar si condimentele dupa care se incorporeaza celelalte ingrediente. Daca doriti o budinca...Citeste continuarea

Briose cu dulceata de trandafir

Postat de: andaoana in Prajituri

Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat . Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Biscuiti dietetici cu gutui

Postat de: andaoana in Prajituri

Gutuia o  spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe  puf. Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere . O lasam...Citeste continuarea

Bulgur cu legume coapte

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri. Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii. Cu morcovii procedam la fel . Le punem pe toate intr-o tava ,...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu dovleac

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Budinca de macaroane

Postat de: eduard_09 in Paste

Se pune apa cu sare intr-un vas si se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam macaroanele si le fierbem conform instructiunilor, le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece....Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: ankyy in Prajituri

Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete...Citeste continuarea

Briose cu banane si nuci macadamia...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Mod de pregatire briose: 1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita. 2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de...Citeste continuarea

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Postat de: Irina in Prajituri

Cei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am...Citeste continuarea

Budinca de gris insiropata

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc. Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa. Incorporam apoi...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello cu stafide

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se...Citeste continuarea

Briose cu sunca si mustar

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate. Separat in alt vas batem bine ouale cu ulei, lapte batut si mustar apoi le adaugam la ingredientele uscate, amestecam totul bine iar la...Citeste continuarea

Bors de pui cu sfecla si dovlecel

Postat de: privatelaura in Ciorbe

Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea. Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: rommyna in Prajituri

P1. Cuptorul se preincazeste la 190 grade Celcius pe functia Convection bake (doua liniute cu ventilator) pentru cuptorul electric P2. Intr-un castron mare se pun margarina, zaharul, oul, faina...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu ton

Postat de: lorec in Aperitive / Garnituri

Intr-o tava de briose , se pun hartiile speciale . In fiecare se aduga miezul de paine inmuiat in lapte , Se aduga legumele taiet cubulete, cascavalul dupa care se toara in fiecare forma ouale...Citeste continuarea

Biscuiti cu alune de padure si curry

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita. 2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune,...Citeste continuarea

Budinca de conopida (Reteta Video)

Postat de: Ina75 in Mancaruri de legume

Incalzim cuptorul.  Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare in apa si lasam sa fiarba. Cand apa cu sare fierbe, adaugam conopida si lasam sa fiarba maxim 15...Citeste continuarea

Biscuiti arici

Postat de: Giana in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor. Se fac bilute de...Citeste continuarea

Bulete cu cascaval si cartofi

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin.  Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol...Citeste continuarea

Broccoli cu sos de ceapa

Postat de: krysty in Mancaruri de post

Se curata legumele,apoi se spala bine cu apa rece.Broccoli se desface in buchetele mici ,la fel si conopida .Morcovul se taie rondele,apoi mararul se toaca marunt.Intr-o cratita unsa in prealabil...Citeste continuarea

Bors de varza cu costita de porc

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Costita portionata,spalata,o calim in ulei,adaugam ceapa,ardeiii inclusiv ardeiul iute taiate marunt,morcovul dat pe razatoare,1lingurita cu sare,rosiile spalate si pasate cu blenderul,apoi lasam...Citeste continuarea

Briose cu cocos si ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

  Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa. O dam pe razatoarea mica Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe...Citeste continuarea

Budinca sarata cu paste

Postat de: ianculubita in Spaghete

Branza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute apoi cu pastele fierte si bine scurse,le omogenizam bine apoi le rasturnam in vasul termorezistent uns cu unt,nivelam suprafata iar deasupra...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Nuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul...Citeste continuarea

Bruschette al Tono

Postat de: MyFancyCake in Ton

Feliem painea si asezam feliile intr-o tava grill incinsa sau in cuptor pana cand se rumenesc. Amestecam conservele de ton cu ceapa rosie (verde) taiata marunt si asezonam cu sare si piper....Citeste continuarea

Briose cu branza sarata si ghimbir

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

 Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit  sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul,...Citeste continuarea

Bors de cartofi cu galuste din gris

Postat de: mybella in Ciorbe

Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit. Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt. Cand incepe...Citeste continuarea

Branzoaice false Dukan

Postat de: moi_miruna in Prajituri

Intr-un bol amesteci taratele de ovaz + taratele de grau + 1 lingura budinca + laptele praf + indulcitorul + drojdia. Se pune laptele si oul si, cu teleul, se amesteca. Se lasa deoparte 15...Citeste continuarea

Bors de legume cu sfecla coapta

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc. Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim. Se  calesc inabusit(...Citeste continuarea

Briose espresso cu portocala

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si...Citeste continuarea

Bruschete cu somon afumat si rosii...

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie felii cam 2 cm grosime.Se pun intr-o tava si se prajesc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti.Cand sunt gata cateii de usturoi se freaca pe feliile...Citeste continuarea

Briose cu cafea

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao . In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir...Citeste continuarea

Briose Madeira cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema. Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si...Citeste continuarea

Blinii cu ciuperci

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .  Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o...Citeste continuarea

Blat de pizza

Postat de: ellabebe in Pizza

Se cerne faina si se adauga intr-un castron, impreuna cu zaharul si sarea. Drojdia se dizolva in lapticul cald si se adauga peste faina si se incepe framantatul, apoi adaugam si uleiul si se...Citeste continuarea

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom. Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie...Citeste continuarea

Briose cu branza si struguri

Postat de: andaoana in Prajituri

Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit  lapte batut ) si se amesteca bine, apoi  punem branza de vaci...Citeste continuarea

Branza marinata

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat...Citeste continuarea

Budincă de brânză dulce și gris

Postat de: panacris in Dulciuri

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează...Citeste continuarea

Bucățele de porc cu ardei kapia...

Postat de: panacris in Porc

Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se incalzeste smantana impreuna cu laptele intr-un ibric si se topeste ciocolata in amestec,  se adauga si cacaoa si  se omogenizeaza.  Se lasa vasul deoparte. Untul se mixeaza 1...Citeste continuarea

Briose cu cafea mocha

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Mod de preparare briose:   1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit....Citeste continuarea

Burrito cu legume

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Mancaruri de legume

1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor. 2. Se curata ceapa marunt si se...Citeste continuarea

Balmoş ca la …oraş

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

N-am trezit dis de dimineata sa pregatesc balmoşul,mi se pare ca e momentul zilei în care se savureaza la maxim acest fel de mâncare. Am pus la fiert la foc molcom laptele...Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de: simona72 in Supe/Ciorbe

 Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar...Citeste continuarea

Bulete din branza

Postat de: ykuzus in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se framanta branza cu ouale si condimentele. Adaugati faina cata este nevoie pana iese un aluat care se poate modela usor fara sa se lipeasca,modelati aluatul cum va place si...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]