Biscuiti dietetici
Postat de: aalliinnaa07 in Vegan / Raw veganTaiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana devin aproape ca o faina.Punem intr-u bol fructele, ovazul, laptele, margarina, putina sare si...Citeste continuarea
Basbousa (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriIntr-un bol incapator punem grisul de grau dur, adaugam zaharul, praful de copt si omogenizam bine totul, adaugam apoi iaurtul, untul topit si coaja de lamaie si amestecam bine pana ce compozitia...Citeste continuarea
Bruschette cu sos picant
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriBagheta se taie felii de 1 cm pe diagoala. Se pun feliile intr'o tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.Intr'o tigaie/cratita se pune...Citeste continuarea
Blueberry smoothie
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in BauturiPuneti intr-un blender afinele congelate, adaugati mango taiat cubulete, turnati lapte si mixati 1 minut. Apoi se adauga si taratele si goji si se mai mixeaza un minut, doua. ...Citeste continuarea
Bomboane de biscuiti cu portocala...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriBiscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata. Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam. Adaugam apoi laptele si...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriTaiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol. Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline. Cascavalul se taie feliute. Feliutele de paine se pun...Citeste continuarea
Brânzoici
Postat de: botcrina in DulciuriPunem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Punem gălbenuşurile într-un...Citeste continuarea
Bastonase de zucchini la cuptor
Postat de: vishinel in Aperitive / GarnituriSpalam bine zucchini dupa care ii taiem in bastonase. Ii frecam cu sare si piper si ii punem deoparte 5-10 minute sa mai lase din apa. In acest timp incingem cuptorul. Intr-un bol batem oul....Citeste continuarea
Briose pufoase cu ciocolata si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriScoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie. Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa...Citeste continuarea
Brownie cupcakes cu menta si capsune
Postat de: Poliana in PrajituriUntul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea. Punem oul peste ciocolata topita si...Citeste continuarea
Batoane cu nuci si scortisoara
Postat de: GabiN in PrajituriSe amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu inghetata
Postat de: simona72 in DulciuriCiocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriOuale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat....Citeste continuarea
Bomboane Raffaello dietetice
Postat de: coandres in DulciuriFrecati spuma untul cu fructoza pudra si esenta de vanilie. Amestecati cu laptele praf si nuca de cocos. Lasati circa 30-40 minute la frigider sa se intareasca putin (pentru a modela mai usor...Citeste continuarea
Bounty
Postat de: diana_k in PrajituriUntul, ouale, zaharul se mixeaza bine pana devine o spuma, se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se pune compozitia in tava si se coace. Se lasa la racit. Laptele, untul si gris se pune pe...Citeste continuarea
Bocceluţe din cotlet de porc...
Postat de: diaconta in PorcCotletul l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos. Am obtinut patru astfel de felii. Am pus feliile de...Citeste continuarea
Budinca de orez cu prune uscate
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in TorturiPrunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriMixam untul lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si foaia de napolitana sfaramitata foarte bine. Obtinem o pasta pe care o...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Batem ouale cu zaharul bine, adaugam untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. - incorporam ciocolata bucati (eu am avut si alba si neagra asa ca am combinat) - Punem...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriSe amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti...Citeste continuarea
Burger picant de pui
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiCarnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper. Se formează...Citeste continuarea
Biscuiti raw
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganDaca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Baghete cu sunca si cascaval
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriFoaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se...Citeste continuarea
Briose cu portocala si frisca
Postat de: Retete_din_suflet in PrajituriTopim untul si pana pregatim compozitia se va raci. Amestecam faina cu praful de copt. Spalam portocala.Odam prin razatoare si dupa o stoarceam. Separam ouale. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea
Broccoli si conopida cu sos de...
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriSe spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi. Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare,...Citeste continuarea
Budincă ţărănească - aperitiv
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriEste uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor. Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au...Citeste continuarea
Budinca de orez cu pere
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar; dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de...Citeste continuarea
Budinca de branza cu vanilie si...
Postat de: privatelaura in DulciuriPastele se pun la fiert conforma instructiunilor de pe pachet. Intr-un bol, se faramiteaza branza de vaci, se adauga ouale si zaharul. Se amesteca bine, se adauga coaja rasa de portocala,...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: marianascarlat in DulciuriIntr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici...Citeste continuarea
Briose de cacao cu gem de piersici
Postat de: karla in PrajituriFaina, cacaoa, zaharul, praful de copt si sarea se cern pe rand intr-un castron si se amesteca bine. Separat, uleiul, ouale si laptele se amesteca cu ajutorul unui tel. Se toarna amestecul lichid...Citeste continuarea
Budinca cu cascaval
Postat de: Flori82 in PasteSe fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se bat ouale, se adauga smantana si telemeaua de vaca si se combina cu pastele. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci
Postat de: simona72 in PrajituriIntr-un bol bananele le facem piure, adaugam ouale pe care le-am batut cu zaharul, untul topit si racit, laptele si vanilia. Le amestecam bine pe toate iar peste ele adugam ingredientele uscate...Citeste continuarea
Briose cu migdale si cacao
Postat de: Irina in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....Citeste continuarea
Bagheta cu usturoi
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriBagheta se taie cu cutitul pe lungime odata pe mijloc si pe latime in fasii de 3-4 cm . Se pune ulei de masline pe toata suprafata ei . Cateii de usturoi se dau pe razatoarea mica, se amesteca cu...Citeste continuarea
Biscuiti bicolori - Martisor
Postat de: dalina2007 in PrajituriSe mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei). Oul se amesteca cu zaharul pudra. Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul...Citeste continuarea
Briose cu nuci--reteta fara gluten
Postat de: adnia in DulciuriIncepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor). Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare
Postat de: privatelaura in PrajituriUntul se topeste si se adauga zaharul peste el si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale si se amesteca bine; presaram un pic de scortiosara si adaugam vanilia. Peste aceasta...Citeste continuarea
Bomboane
Postat de: eduard_09 in DulciuriFoaia de napolitana si biscuitii le maruntim la robot Apa o fierbem cu zaharul(se formeaza un sirop)adaugam untul si amestecam pana se topeste, Turnam peste amestecul de biscuiti,adaugam...Citeste continuarea
Briose cu cacao si ciocolata
Postat de: sasha in PrajituriTopim untul si-l frecam cu zaharul si laptele praf pana devine spumoasa. Amestecam faina cu praful de copt, varful de sare si cacaua si-l rasturnam peste unt, amestecam si adaugam ouale,esenta,...Citeste continuarea
Budinca de lapte
Postat de: ianculubita in DulciuriAmestecam intr-un vas pe foc mic 400 ml lapte cu branza si zahar; restul de lapte amestecat cu faina si malai il turnam in vasul de pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa; oprim focul,...Citeste continuarea
Bruschete cu avocado si rosii
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriFeliile de paine le prajim, le frecam cu un catel de usturoi (intreg) cat sunt calde, apoi le stropim cu putin ulei de masline. Scoatem miezul din avocado, adaugam zeama de lamaie, sarea, piper, 1...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata amara
Postat de: sasha in PrajituriSe freaca zaharul cu margarina/untul pana devine spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste amestecul din zahar cu unt, se adauga praful de sare , ouale si esenta de rom si...Citeste continuarea
Budinca de fidea
Postat de: Constelatialeu in PasteSe punea fideaua la fiert, cca 6 minute, apoi se strecoara. Separat amestecam branza cu untul si ouale si apoi le amestecam cu fideaua fiarta. Se aseaza intr-un vas de yena si se da la cuptor...Citeste continuarea
Brasovence gratinate
Postat de: RuxyRux in PuiPreparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul....Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Ela68 in PrajituriMai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...Citeste continuarea
Budincă de lămâie
Postat de: andreeapintea in DulciuriPregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: ANCA in PrajituriFoile de placinta trebuie sa fie decongelate total. Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust....Citeste continuarea
Budinca de paine cu mere si sos de...
Postat de: vio_dreams in DulciuriCuratam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie. Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Brioche Suisse
Postat de: vio_dreams in DulciuriFrecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit. Inglobam apoi ouale unul cate unul. Alternam cu faina amestecata cu zaharul. Dupa...Citeste continuarea
Brownie cu menta
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriCiocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat. Intr-un bol am pus...Citeste continuarea