A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti dietetici

Postat de: aalliinnaa07 in Vegan / Raw vegan

Taiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana devin aproape ca o faina.Punem intr-u bol fructele, ovazul, laptele, margarina, putina sare si...Citeste continuarea

Basbousa (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un bol incapator punem grisul de grau dur, adaugam zaharul, praful de copt si omogenizam bine totul, adaugam apoi iaurtul, untul topit si coaja de lamaie si amestecam bine pana ce compozitia...Citeste continuarea

Bruschette cu sos picant

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie felii de 1 cm pe diagoala. Se pun feliile intr'o tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.Intr'o tigaie/cratita se pune...Citeste continuarea

Blueberry smoothie

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Bauturi

Puneti intr-un blender afinele congelate, adaugati mango taiat cubulete, turnati lapte si mixati 1 minut. Apoi se adauga si taratele si goji si se mai mixeaza un minut, doua.   ...Citeste continuarea

Bomboane de biscuiti cu portocala...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Biscuitii  se maruntesc fin, apoi se amesteca cu  nuca macinata. Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam. Adaugam apoi laptele si...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Taiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol. Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline. Cascavalul se taie feliute. Feliutele de paine se pun...Citeste continuarea

Brânzoici

Postat de: botcrina in Dulciuri

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Punem gălbenuşurile într-un...Citeste continuarea

Bastonase de zucchini la cuptor

Postat de: vishinel in Aperitive / Garnituri

Spalam bine zucchini dupa care ii taiem in bastonase. Ii frecam cu sare si piper si ii punem deoparte 5-10 minute sa mai lase din apa. In acest timp incingem cuptorul. Intr-un bol batem oul....Citeste continuarea

Briose pufoase cu ciocolata si...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Scoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie. Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa...Citeste continuarea

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Postat de: Poliana in Prajituri

Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea. Punem oul peste ciocolata topita si...Citeste continuarea

Batoane cu nuci si scortisoara

Postat de: GabiN in Prajituri

 Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de...Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu inghetata

Postat de: simona72 in Dulciuri

Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat....Citeste continuarea

Bomboane Raffaello dietetice

Postat de: coandres in Dulciuri

Frecati spuma untul cu fructoza pudra si esenta de vanilie. Amestecati cu laptele praf si nuca de cocos. Lasati circa 30-40 minute la frigider sa se intareasca putin (pentru a modela mai usor...Citeste continuarea

Bounty

Postat de: diana_k in Prajituri

Untul, ouale, zaharul se mixeaza bine pana devine o spuma, se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se pune compozitia in tava si se coace. Se lasa la racit. Laptele, untul si gris se pune pe...Citeste continuarea

Bocceluţe din cotlet de porc...

Postat de: diaconta in Porc

Cotletul  l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos. Am obtinut patru astfel de felii. Am pus feliile de...Citeste continuarea

Budinca de orez cu prune uscate

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Torturi

Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Mixam untul lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si foaia de napolitana sfaramitata foarte bine. Obtinem o pasta pe care o...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: cristeena20 in Prajituri

- Batem ouale cu zaharul bine, adaugam untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. - incorporam ciocolata bucati (eu am avut si alba si neagra asa ca am combinat) - Punem...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"

Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti...Citeste continuarea

Burger picant de pui

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper.  Se formează...Citeste continuarea

Biscuiti raw

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

Daca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Baghete cu sunca si cascaval

Postat de: marianascarlat in Aperitive / Garnituri

Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se...Citeste continuarea

Briose cu portocala si frisca

Postat de: Retete_din_suflet in Prajituri

Topim untul si pana pregatim compozitia se va raci. Amestecam faina cu praful de copt. Spalam portocala.Odam prin razatoare si dupa o stoarceam. Separam ouale. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea

Broccoli si conopida cu sos de...

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Se spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi. Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare,...Citeste continuarea

Budincă ţărănească - aperitiv

Postat de: portiadelumina in Aperitive / Garnituri

Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor. Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au...Citeste continuarea

Budinca de orez cu pere

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar; dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de...Citeste continuarea

Budinca de branza cu vanilie si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pastele se pun la fiert conforma instructiunilor de pe pachet. Intr-un bol, se faramiteaza branza de vaci, se adauga ouale si zaharul. Se amesteca bine, se adauga coaja rasa de portocala,...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam  bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici...Citeste continuarea

Briose de cacao cu gem de piersici

Postat de: karla in Prajituri

Faina, cacaoa, zaharul, praful de copt si sarea se cern pe rand intr-un castron si se amesteca bine. Separat, uleiul, ouale si laptele se amesteca cu ajutorul unui tel. Se toarna amestecul lichid...Citeste continuarea

Budinca cu cascaval

Postat de: Flori82 in Paste

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe  ambalaj. Se bat ouale, se adauga smantana si telemeaua de vaca si se combina cu pastele. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30...Citeste continuarea

Briose cu banane si nuci

Postat de: simona72 in Prajituri

Intr-un bol bananele le facem piure, adaugam ouale pe care le-am batut cu zaharul, untul topit si racit, laptele si vanilia. Le amestecam bine pe toate iar peste ele adugam ingredientele uscate...Citeste continuarea

Briose cu migdale si cacao

Postat de: Irina in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....Citeste continuarea

Bagheta cu usturoi

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie cu cutitul pe lungime odata pe mijloc si pe latime in fasii de 3-4 cm . Se pune ulei de masline pe toata suprafata ei . Cateii de usturoi se dau pe razatoarea mica, se amesteca cu...Citeste continuarea

Biscuiti bicolori - Martisor

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Se mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei). Oul se amesteca cu zaharul pudra. Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul...Citeste continuarea

Briose cu nuci--reteta fara gluten

Postat de: adnia in Dulciuri

  Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor). Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare

Postat de: privatelaura in Prajituri

Untul se topeste si se adauga zaharul peste el si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale si se amesteca bine; presaram un pic de scortiosara si adaugam vanilia. Peste aceasta...Citeste continuarea

Bomboane

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Foaia de napolitana si biscuitii le maruntim la robot Apa o fierbem cu zaharul(se formeaza un sirop)adaugam untul si amestecam pana se topeste, Turnam peste amestecul de biscuiti,adaugam...Citeste continuarea

Briose cu cacao si ciocolata

Postat de: sasha in Prajituri

Topim untul si-l frecam cu zaharul si laptele praf pana devine spumoasa. Amestecam faina cu praful de copt, varful de sare si cacaua si-l rasturnam peste unt, amestecam si adaugam ouale,esenta,...Citeste continuarea

Budinca de lapte

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Amestecam intr-un vas pe foc mic 400 ml lapte cu branza si zahar; restul de lapte amestecat cu faina si malai il turnam in vasul de pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa; oprim focul,...Citeste continuarea

Bruschete cu avocado si rosii

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le prajim, le frecam cu un catel de usturoi (intreg) cat sunt calde, apoi le stropim cu putin ulei de masline. Scoatem miezul din avocado, adaugam zeama de lamaie, sarea, piper, 1...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata amara

Postat de: sasha in Prajituri

Se freaca zaharul cu margarina/untul pana devine spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste amestecul din zahar cu unt, se adauga praful de sare , ouale si esenta de rom si...Citeste continuarea

Budinca de fidea

Postat de: Constelatialeu in Paste

Se punea fideaua la fiert, cca 6 minute, apoi se strecoara. Separat amestecam branza cu untul si ouale si apoi le amestecam cu fideaua fiarta. Se aseaza intr-un vas de yena si se da la cuptor...Citeste continuarea

Brasovence gratinate

Postat de: RuxyRux in Pui

Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul....Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Ela68 in Prajituri

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...Citeste continuarea

Budincă de lămâie

Postat de: andreeapintea in Dulciuri

Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Coaja de lămâie,...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: ANCA in Prajituri

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total. Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust....Citeste continuarea

Budinca de paine cu mere si sos de...

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie. Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Brioche Suisse

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit. Inglobam apoi ouale unul cate unul. Alternam cu faina amestecata cu zaharul. Dupa...Citeste continuarea

Brownie cu menta

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat. Intr-un bol am pus...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]