Broccoli cu ficatei la cuptor
Postat de: oanapl in FicatFierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: mirupiru in VitaSe unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de...Citeste continuarea
Briose cu ton
Postat de: oanapl in TonScurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si...Citeste continuarea
Burgeri
Postat de: Criss in PorcIn cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire,...Citeste continuarea
Budinca de broccoli si branza la...
Postat de: oanapl in Mancare copiiPui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri...Citeste continuarea
Broccoli cu fasole verde la cuptor
Postat de: oanapl in Mancare copiiDesfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza si...
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se pun la fiert, în coajă. Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri. Ouăle se bat cu piper,...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu Earl Grey
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. ...Citeste continuarea
Bircher Muesli cu miere, cocos si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe dau merele pe razatoare si se amesteca cu ovazul, scortisoara, laptele, mierea si cocosul si se lasa in frigider peste noapte. Inainte de a fi servit, se adauga iaurtul, fisticul si...Citeste continuarea
Bors de fasole alba
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a...Citeste continuarea
Burgeri de casa cu cartofi prajiti
Postat de: Oana in VitaAmesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia...Citeste continuarea
Bors din carne de miel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...Citeste continuarea
Bilute din biscuiti umplute cu...
Postat de: momo121 in DulciuriCum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat. ...Citeste continuarea
Betisoare dulci de post
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol...Citeste continuarea
Bors cu legume si boabe
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbePregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de...Citeste continuarea
Bruschete rapide din paine toast
Postat de: Valclaudia in SandvisuriPentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem...Citeste continuarea
Burgeri de vita
Postat de: ella87 in SandvisuriAm tocat carnea, ceapa am calit-o putin, mai mult inabusita, am amestecat cu condimente carnea si ceapa. Dupa aceea, am format chiftelele si le-am dat la frigider 20 minute. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Bruschete cu avocado
Postat de: eumimi in Mancaruri de post1 avocado ajunge pentru 4 felii de paine normale, eu am pregatit 6, iar 2 le-am facut cu rosii. Mai intai, punem feliile de paine intr-o tava, le ungem cu ulei de masline si presaram...Citeste continuarea
Bulgur cu spanac si ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postTreceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si...Citeste continuarea
Borzaska - reteta de snitel...
Postat de: Ksenya in PorcCum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi....Citeste continuarea
Biban de mare la cuptor
Postat de: nadea68 in PesteIncepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram...Citeste continuarea
Batoane cu miere si mac, de post
Postat de: merisor67 in PiineCernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia...Citeste continuarea
Budinca de paste si conopida
Postat de: oanapl in PenneFierbi pennele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fara a le clati si le lasi deoparte. Rupi buchetelele de conopida, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Le fierbi 10...Citeste continuarea
Budinca de melcisori cu branza de...
Postat de: ladydi in DulciuriFierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel...Citeste continuarea
Banana Bread
Postat de: ladydi in DulciuriBatem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si...Citeste continuarea
Briose cu nuci si branza cu mucegai
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea
Briose cu nuci pralinate
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara....Citeste continuarea
Biscuiti cu nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se...Citeste continuarea
Burrito cu pui
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si...Citeste continuarea
Briose cu citrice
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea
Briose cu portocale si bomboane de...
Postat de: licurici_lra in DulciuriOuale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin. Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in...Citeste continuarea
Brownies cu branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...Citeste continuarea
Briose cu banane si dragoste
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriZaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza. Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: oanapl in Mancare copiiFierbi laptele cu orezul si zaharul, pana ce orezul este fiert. Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. Intr-o craticioara,...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFreci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia. Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Budinca din perle de tapioca cu sos...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste. Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si stafide
Postat de: Criss in PastePastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de...Citeste continuarea
Biscuiti cu cascaval
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte...Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem. Intr-un bol, punem crema de branza, impreuna cu branza sarata pe care am dat-o prin razatoare, untul si...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu alune, bacon,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc...Citeste continuarea
Brownie cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de...Citeste continuarea
Briose din albusuri, cu...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea
Briose cu mere si fulgi de ciocolata
Postat de: stefy_a in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in...Citeste continuarea
Banana bread cu arahide - chec cu...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...Citeste continuarea
Budinca de paine cu branza sarata
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriO tava de yenna se unge cu unt. Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata...Citeste continuarea
Buturuga din mousse de ciocolata si...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura. Se mixeaza si se pune compozitia pe...Citeste continuarea
Bulgur cu patrunjel
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriTurnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent. Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din...Citeste continuarea
Baigli- Cozonac unguresc
Postat de: mena29 in DulciuriPrima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...Citeste continuarea
Budinca de cozonac panettone
Postat de: aliliana in DulciuriO tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite. Din lapte, oua, esenta...Citeste continuarea