Cremes
Postat de: mon in DulciuriPentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina. Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30...Citeste continuarea
Ciorba de gaina de curte, reteta...
Postat de: aliliana in CiorbeCum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas...Citeste continuarea
Cheescake cu visine
Postat de: panacris in DulciuriFursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in CiorbePunem carnea pentru ciorba de vacuta la fiert intr-o oala in care punem 4-5 litri de apa rece. Fierbem carnea iar cand deasupra se aduna spuma o inlaturam cu ajutorul unei spumiere de cate ori...Citeste continuarea
Chiftele de curcan si vita in...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul il curatam si il pisam. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Painea o trecem pe sub apa,...Citeste continuarea
Cantuccini - fursecuri cu migdale
Postat de: Toamna07 in PrajituriUntul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca...Citeste continuarea
Cataif a la Cleme
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se...Citeste continuarea
Chiftele cu cascaval
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriEu de aceasta data am folosit carne de porc pe care am tocat-o, insa voi puteti folosi carne tocata amestec sau carne de pui etc. Taiem cascavalul cubulete de marime medie (daca vreti...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: caroline in Mancaruri de postse incalzeste cuptorul la 200 grade. se taie cartofii pe care ii amestecam cu uleiul,cubul knorr,pesmetul,sarea si praful de usturou.se amesteca bine totul. se pun cartofii intr-o tava...Citeste continuarea
Ciorba de burta megadelicioasa
Postat de: elizahorj in CiorbeSe pune la fiert burta. Pentru ca este prefiarta nu va trebui sa asteptati mult pana se mai fierbe o data (pentru a da gust ciorbei). Taiati marunt morcovii, adaugati "Secretul...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu carnati de casa
Postat de: adnia in CiorbeCu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: DanMonica in Aperitive / GarnituriEu am vrut sa modific un pic clasica reteta de carnaciori in foiataj, asa ca am adaugat ceapa, castravetii si susanul. Taiem carnaciorii in bucati de 5 cm. (aproximativ); ceapa si castravetii...Citeste continuarea
Covrigei umpluti cu carne
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriCovrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCiupercile le punem la scurs intr-o sita. Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici. Sunculita o taiem cubulete. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un...Citeste continuarea
Ciorba de costita de porc
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala de 8l se pune la fiert carnea.Se curata ceapa,morcovii,patrunjelul si telina si se toaca marunt.Ardeiul gras se toaca cubulete.Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga ceapa...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe confiate
Postat de: adnia in PrajituriModul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional)....Citeste continuarea
Chiftelute de curcan si vita marinate
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanSe toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte,...Citeste continuarea
Crackers cu gust de pizza
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriIn primul rand, eu aveam legumele deshidratate, asa ca am pregatit pudrele de legume, cu ajutorul rasnitei de cafea (introducerea pudrelor de legume e un truc pe care l-am adoptat pt. a-mi face...Citeste continuarea
Ceafa de porc festiva
Postat de: panacris in PorcCeafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa, ciupercile curatate si feliate. Se maseaza apoi ceafa cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza sarata si cartofi
Postat de: adnia in PasteDin ou, faina si sare am format aluatul, pe care l-am intins la masina de taietei, apoi am ales forma mijlocie din setul de coltunasi si am taiat discuri, pe care le-am umplut cu o lingura din...Citeste continuarea
Cartofi Dominoise
Postat de: adnia in Jamie OliverFeliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa...Citeste continuarea
Cuiburi de oua in mamaliga
Postat de: adnia in Mancaruri cu carneAm preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari)....Citeste continuarea
Chifle cu faina de linte, tarate de...
Postat de: adnia in PiineAm amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri1.cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei incins si ii scoatem pe un servet de hartie ptr a elimina uleiul in exces. 2.intr-un platou bun ptr cuptor asezam...Citeste continuarea
Cake Pops - prajiturele cu...
Postat de: Poliana in PrajituriCum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile si uite asa m-am trezit cu un blat de tort (20/30cm) in plus. Atunci m-am pus pe treaba...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: diana91paris in CiorbeBurta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,rahat si fructe...
Postat de: mamaieelena in DulciuriFaina cernuta intr-un lighean de plastic, laptele cald din care se ia putin adica 50-70 ml pentru a dizolva drojdia iar in laptele cald adica mai fierbinte de pune zaharul, vanilia si razatura de...Citeste continuarea
Cataif cu branza
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriDam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: caroline in DulciuriFaina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins. Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins . Se scot pe un servet de...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu stafide si rahat
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare,...Citeste continuarea
Chec cu ciuperci si carne de curcan
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si...Citeste continuarea
Chifteluţe cu legume în aluat
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit mai întâi aluatul. Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul. Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt. Am...Citeste continuarea
Chantilly ananas
Postat de: doralinda72 in DulciuriMigdalele le punem in putina apa fiarta si le lasam cam 15 min ptr a se inmuia si sa fie mai usor sa le decojim. Apoi, decojite, le prajim putin, cat sa aiba gust de rajit si o culoare mai...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCabanosul se taie bucati de 3 cm. si se cresteaza la capete. Foietajul decongelat se taie fasii de 1 cm. Fiecare bucata de cabanos se infasoara cu foietaj. Fasiile de foietaj...Citeste continuarea
Chec aperitiv 2(reteta cu numarul 300)
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine,se adauga faina amestecata cu praf de copt,punem sare si piper si uleiul.Ardeiul gras,feliile de muschi se taie cubulete,ciuperciile se maruntesc,iar mararul il tocam marunt.Se...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan si vita
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea de curcan cu cea de vita,se adauga oul,condimentele,painea (inmuiata in lapte si stoarsa),faramitata.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se pun putin la...Citeste continuarea
Ciupercute cu maioneza
Postat de: Monica1997 in SalateSe scurg ciupercutele apoi se taie amestecandu-se cu usturoiul tocat si un praf de sare. Intre timp facem maioneza dintr-un galbenus de ou crud si unul fiert,apoi se freaca cu ulei si mustar. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si stafide
Postat de: MotanLaOale in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute. Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, mac si caramel
Postat de: Sidy in PrajituriFacem aluatul: Inmuiem drojdia in lapte caldut si putin zahar. Topim margarina pe foc mic. Intr-un bol mare amestecam faina cu zaharul, adaugam drojdia dospita.Apoi adaugam pe rand...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati afumati si moare...
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de 4 l. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: ela in DulciuriLasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza si...
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru. Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri. Eu am copt aluatul in formele pentru...Citeste continuarea
Ciorba de Craciun
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si caramel
Postat de: postavaru in DulciuriAnul acesta am avut un ajutor de nadejde la framantat aluatul de cozonaci: noua mea prietena, masina de paine :D. Merge insa framantat si fara masina de paine. Mie chiar imi place, doar ca anul...Citeste continuarea
Ceafa de porc marinata la gratar
Postat de: sebirizescu in PorcCondimentam carnea cu cimbru, boia dulce si usturoi, adaugam ulei de masline. Le amestecam bine cu mana sa se incorporeze condimentele, adaugam putin vin rosu si lasa in jur de 1 ora la rece,...Citeste continuarea
Crema de dovleac
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriDovleacul se taie in bucati, se scot semintele si se coace la foc mediu timp de 30-40 minute. Cand este gata se scoate miezul cu o lingura, se pune intr-un bol, se adauga 2 linguri de zahar pudra...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere
Postat de: panacris in PorcCeafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa si sunca. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si mirodenii....Citeste continuarea