A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compot de prune şi mere - poame

Postat de: portiadelumina in Sirop / Compot

Se pune apa la fiert în care se adaugă zahărul şi se amestecă pentru a se topi mai repede. Între timp se spală bine poamele (o dată cu apă caldă, o dată cu rece). Se vor pune...Citeste continuarea

Cescute de cartofi duchesse cu...

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am...Citeste continuarea

Clatite (reteta mea de baza)

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu praful de sare zaharul zi zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Adaugam untul topit si racit si mixam in continuare. Adaugam faina, laptele, praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Clatite cu banane si finetti

Postat de: yassmyna in Dulciuri

Se adauga ingredientele in ordinea sus mentionata, amestecand cu mixer-ul bine, dupa fiecare ingredient in parte. In momentul in care aluatul este gata se da la frigider cam 30 de minute iar...Citeste continuarea

Cap de piept cu verdeturi italiene

Postat de: Bunica in Porc

Bucata de piept de porc sapalata,portionata este pudrata ,pe ambele parti,cu chili,piper,praf de usturoi si verdeturi italiene. Toate bucatile sunt puse intr-un castron,acoperite cu folie...Citeste continuarea

Cheesecake - New York Style

Postat de: iqphantom in Prajituri

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in...Citeste continuarea

Cartofi de cacao

Postat de: ana77 in Prajituri

- se fierbe cafeaua strecurata de zat cu zaharul si cacaua si se lasa sa se raceasca - se amesteca nucile cu biscuitii, se adauga amestecul de cafea cu cacao in care s-a amestecat si romul si...Citeste continuarea

Chec cu nuca si stafide

Postat de: ana77 in Prajituri

- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul - se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine - 2/3 din...Citeste continuarea

Creveti trasi in unt cu marar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Simplu ca buna ziua. Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat ca pentru paine, se imparte in 8 bucati egale, din fiecare bucata se face un sul care se aplatizeaza usor cu sucitorul,...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: alinaelena88 in Cannelloni

Eu am pregatit mai intai sosul de bechamel. Am topit untul, am adaugat faina si am amestecat repede pana untul a absorbit toata faina.Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita...Citeste continuarea

Creveti trasi in unt cu usturoi cu...

Postat de: alinaelena88 in Fructe de mare

Prima oara curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare la foc mediu. Dupa care, incalzim untul intr-o tigaie de teflon si se adauga crevetii si ustoroiul. Se soteaza la foc...Citeste continuarea

Ciocănele de pui cu capere și...

Postat de: panacris in Pui

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: delia64 in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul. Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute. Intre timp facem...Citeste continuarea

Cartofi zdrobiți cu spanac

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă....Citeste continuarea

Clatite pane cu ciuperci si piept...

Postat de: Elena_Daria in Pui

Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Ceapa si pieptul de pui, fiert in prealabil se toaca marunt. Ciupercutele se pun la...Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser la cuptor

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de 1 cm. Ceapa se curata si se taie julienne. Kaiserul se taie si el felii si se cresteaza putin la un capat cu cutitul. Intr-un vas yena se pune...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui gratinati

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa. Pieptul de pui il...Citeste continuarea

Ciuperci trase in unt

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se curata, se spala  si se lasa la scurs ciupercile. Eu am lasat ciupercile intregi, cu codite cu tot, sunt mai aspectoase in farfurie. Intr-o tigaie incingem cateva linguri de ulei in...Citeste continuarea

Cum se face pasta de zahar

Postat de: adnia in Dulciuri

Intai incepem prin a hidrata gelatina in apa rece. Intre timp, cernem bine zaharul pudra (spun asta deoarece chiar daca este cumparat din comert ca fiind pudra, el mai are cristale nemacinate si...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: amalia01 in Mancare copii

- oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase;...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Constelatialeu in Mezel de casa

De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata

Postat de: melinda84 in Ciorbe

Se spala fasolea si se lasa in apa cu o seara inainte. Se pune la fiert si se schimba in 3 ape. Morcovii, patrunjelul, ceapa si gogosarul se calesc in ulei. Cand ceapa devine aurie se adauga...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor cu bacon

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ceapa se curata si se taie rondele. Baconul se taie felii subtiri. Ceafa se taie felii mai groase dar nepatruns, deci nu pana jos. Se unge cu ulei un vas termorezistent si se pune bucata...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: RoXx in Prajituri

Mentinem untura la temperatura camerei in jur de o ora. Intr-un bol se amesteca faina, untura, praful de copt stins cu zeama de lamaie, laptele si zaharul pana se formeaza o coca frageda. Coca...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se...Citeste continuarea

Clatite cu urda si somon

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca. Pregatim umplutura...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: MotanLaOale in Sirop / Compot

Gutuile se spala bine si se taie cuburi, fara partea tare de la samburi. Se pun la fiert in 2,5-3 litri apa. Dupa 20 minute se pune si zaharul si se mai fierbe 10-15 minute. Se poate...Citeste continuarea

Carnati in foietaj cu chimen

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Decongelam foietajul si il taiem fasii. Noi preferam carnati semiafumati si putin picanti. Rulam fasiile de foietaj pe carnati, ungem cu putin lapte, si presaram chimen. Merge foarte bine...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce la cuptor

Postat de: danakarin in Dulciuri

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de: jolygina in Prajituri

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Spalam bine cartofii, lasand coaja, apoi ii fierbem pe jumatate in vasul cu aburi( eu i-am lasat in jur de 15 minute). Cand sunt gata, ii lasam putin sa se usuce apoi ii punem la prajit in mult...Citeste continuarea

Chec cu unt, reteta unui desert...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Cum se prepara Chec cu unt, reteta unui desert delicios Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus,...Citeste continuarea

Cappuccino Chocolate Cake

Postat de: mimmi in Prajituri

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare, pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Se pune soia la fiert cu putina sare si piper,dupacare se strecoara. Amestecam intr-un bol soia,usturoiul pisat,painea inmuiata in apa si sfarmata,patrunjel verde tocat,sare si piper dupa gust. Se...Citeste continuarea

Cârnaţi de casă

Postat de: Zamfira in Mezel de casa

Se dezosează carnea şi se taie cubuleţe. Se dă prin maşina de tocat, prin sită nu foarte deasă. Se pune sare şi piper după gust. Adăugaţi doi-trei căţei de usturoi, pisaţi bine cu un...Citeste continuarea

Carticele cu osanza si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat: Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat cu mustar si...

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se prepara marinada si se pune bucata de cotlet in ea, se unge pe toate partile si se lasa la frigider 24 de ore, intorcandu-se din cand in cand in marinada. Se scoate bucata de cotlet, se unge...Citeste continuarea

Capsunica

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Alegem capsunile cele mai frumoase si le pastram pentru decor,...Citeste continuarea

Cozonac pufos si delicios

Postat de: sabiradu in Prajituri

Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata. Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina  Laptele se pune...Citeste continuarea

Cina rapida la Dry Cooker :))

Postat de: LadyCrs in Pui

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele subtirele. Ii condimentam alaturi de carne pe care ii ungem cu un strop de ulei. Punem tigaia la foc mic si asezam carnita si cartofii. Lasam pana...Citeste continuarea

Chec cu banana si nuca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu...Citeste continuarea

Cosulete cu budinca

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt dupa care adaugam untura. Adaugam zaharul, sarea, esenta si plicul de zahar vanilat. Amestecam si treptat adaugam apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la...Citeste continuarea

Chec alb-negru

Postat de: doralinda72 in Prajituri

Punem intr-un vas primele sase ingrediente si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cu mixerul la o viteza mare pana devine omogen. Asezam compozitia intr-o forma unsa in prealabil cu putin...Citeste continuarea

Cod cu ghimbir şi lămâie

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se...Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză cu oase...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.  Se adună spuma iar după...Citeste continuarea

Costita afumata cu cartofi prajiti

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cartofii ii curatam si ii taiem pai.Tuciuletul il incingem si adaugam untura,lasam sa se topeasca,adaugam cartofii,pe care i-am dat inainte cu un praf de sare.ii lasam sa se rumeneasca. In...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce incep sa fiarba se lasa inca 10 minute(nu trebuie sa fie foarte fierti,pentru ca se sfarama).Intr-o tigaie punem ulei de...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi la cuptor

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit. Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. ...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

CartofIi ii curatam si ii taiem in cuburi. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand s/a incalzit adaugam cartofiI ii lasam sa se prajeasca putin. Adaugam 1-2 cani de apa si lasam sa fiarba amestecam din...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]