A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cotlet de purcel cu carnati la tava

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime. Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol...Citeste continuarea

Chec mozaic

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Mixam galbenusurile cu sunca, ardeiul si maslinele taiate marunt. Adaugam smantana, faina, praful de copt si condimentele. Adaugam faina alba, cascavalul dat prin razatoare si la final adaugam...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: doralinda72 in Prajituri

Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe...Citeste continuarea

Chec cu nuca (reteta nr 300)

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Untul se mixeaza bine cu putina sare si zaharul -se adauga rand pe rand ouale ,mixandu-se bine dupa fiecare -adaugam iaurtul  ,aromele,coaja de lamaie si vanilia -bicarbonatul...Citeste continuarea

Cotlet de porc în crustă de...

Postat de: diaconta in Porc

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece. Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori. Am frecat galbenusurile cu...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun si rahat

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizam untul la temperatura camerei cu smantana, adaugam treptat faina si sarea. Framantam compozitia si o lasam peste noapte la frigider.  A doua zi intindem aluatul si taiem un cerc...Citeste continuarea

Cozonac cu nucă şi caramel

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se amestecă uşor făina cernută cu zahărul,  se adaugă laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi ouăle bătute amestecate cu margarina topită şi uşor răcită. Se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregatim toate ingredientele din timp, astfel incat sa fie la temperatura camerei Incepem cu maiaua pe care o facem in felul urmator: punem 200 ml lapte la incalzit, iar intr-un bol frecam...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, portocala...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Numai un singur cozonac l-am facut cu nuca si portocala caramelizata cel de al doilea l-am preparat numai cu caramel. Toate ingredientele se scot din timp astfel incat sa nu fie nimic rece din...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu iaurt de...

Postat de: Toamna07 in Dulciuri

Mod de preparare:  Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si...Citeste continuarea

Cozonac pufos umplut - Foszlos...

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute. Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat...Citeste continuarea

Carnati in mate de oaie

Postat de: Bunica in Mezel de casa

Matele de oaie se pun in apa sa se desareze. Cat matele stau in apa se prepara carnea. Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie. Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate

Postat de: adriana65 in Dulciuri

Caisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu unt si rozmarin

Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de legume

 Cartofii curatati de coaja se cresteaza adanc pe una din partile laterale, avand insa grija ca nu cumva sa tai feliile pana jos. Se aseaza fiecare cartof pe o bucata de folie de aluminiu,...Citeste continuarea

Ciulama de curcan cu mamaliguta...

Postat de: Sidy in Curcan

Ceapa o tocam marunt. Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi . Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o...Citeste continuarea

Ciocolata pentru Craciun

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Taiem bucatele mici ciocolata si taiem si untul la fel. Punem la fiert laptele cu smantana si indata ce fierbe turnam peste ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena si fara cocoloase....Citeste continuarea

Crap în crusta de nuci

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si vanilie

Postat de: privatelaura in Prajituri

Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am...Citeste continuarea

Cozonac pas cu pas (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Pregatiti prima data maiaua. Amestecati drojdia cu o lingurita de zahăr, 2 linguri de faina si puțin lapte, omogenizati bine si lăsați maiaua sa crească. Amestecati bine zaharul cu laptele...Citeste continuarea

Cozonac de Craciun

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan...Citeste continuarea

Ceafa la cuptor cu prune uscate

Postat de: Toamna07 in Porc

Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua. In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor...Citeste continuarea

Chiftele cu ciuperci si soia,...

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Cum se prepara Chiftele cu ciuperci si soia, reteta simpla si gustoasa de post: Punem intr-o oala la fiert soia cu putina sare si o lasam pana se umfla,dupa care o lasam la strecurat. Intr-o...Citeste continuarea

Cartofi ţărăneşti cu soia - de...

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de post

Se curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi...Citeste continuarea

Ciorbă de roşii

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de post

Se scot roşiile din congelator şi se lasă un pic la dezgheţat. Între timp se curăţă şi se toacă ceapa şi ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Orezul se căleşte un...Citeste continuarea

Crema de nuca pentru torturi

Postat de: Sidy in Torturi

Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa. Se...Citeste continuarea

Chiftelute de soia si dovlecel (la...

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Eu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba. Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: miremirc in Dulciuri

Aluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat.  Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ciupercile se curata, se pun intr-o tava termorezistenta, pe un strat de bulion Panacris, se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale. Intre timp se curata ceapa, se toaca marunt, se pune la...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: lory_andronache in Dulciuri

Ingredientele mai sus mentionate se amesteca intr-un castron pana ce se formeaza un aluat moale si nelipicios. Acesta se intinde si se taie in patrate, punandu-se pe fiecare cate o bucatica de...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si aroma de...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: mihaelar63 in Ton

Tonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai...Citeste continuarea

Conservă de fasole (de post)

Postat de: botcrina in Conserve

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Creatsa in Mezel de casa

Carnea tocata si slaninuta se pun intr-un vas mare.In mijlocul carnii se face o adancitura unde se adauga usturoiul pisat,sarea ,1 cana de apa calduta ,piperul si celalalte condimente.Se...Citeste continuarea

Clatite cu cacao si caise

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra. Intr-un...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: AnyCostescu in Supe/Ciorbe

Puiul se spala bine,se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce trage  cateva clocote schimbam apa. Acum se pun si legumele taiate si se lasa sa fiarba pana cand carnea e fiarta bine si...Citeste continuarea

Cuiburi de cartofi cu sos de...

Postat de: pittbull in Fructe de mare

Se dezgheata vongolele. Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam vongolele. Lasam in jur de 5 minute,adaugam sucul de rosii,maslinele si lasam sa scada putin sosul. Separat curatam cartofii...Citeste continuarea

Chec cu lichior de oua

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se...Citeste continuarea

Closca cu puii de aur - pulpe umplute

Postat de: pusikmea in Pui

Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile...Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de: RuxyRux in Somon

Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa,...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: andreea_angelo in Mezel de casa

Carnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu...Citeste continuarea

Crap prajit cu piure de spanac

Postat de: dobrezaira in Crap / Caras

Pestele il saram, il tavalim prin faina si il prajim in ulei incins. Intre timp pregatim garnitura. Spanacul curatat de tije si spalat il oparim in apa cu sare. Calim 2 linguri de ulei cu o...Citeste continuarea

Ciuperci Stroganoff

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Am clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am...Citeste continuarea

Conopidă cu Masala

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Conopida se fierbe 5 minute în apă cu sare.  Se amestecă uleiul cu Garam Masala. Se scoate conopida și se acoperă cu Garam Masala și ulei.  Se introduce la cuptor...Citeste continuarea

Ciorba de varza

Postat de: doralinda72 in Ciorbe

Taiem felii subtiri varza si ardeii, tocam marunt ceapa si patrunjelul, si punem toate ingredientele la fiert cu oala acoperita cca 2 ore pe foc mic, apa sa fie cat sa acopere varza. Se seveste...Citeste continuarea

Chec "Zebra" (2)

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune...Citeste continuarea

Chec aperitiv mozaic

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]