Cotlet de purcel cu carnati la tava
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime. Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol...Citeste continuarea
Chec mozaic
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriMixam galbenusurile cu sunca, ardeiul si maslinele taiate marunt. Adaugam smantana, faina, praful de copt si condimentele. Adaugam faina alba, cascavalul dat prin razatoare si la final adaugam...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: doralinda72 in PrajituriSpalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe...Citeste continuarea
Chec cu nuca (reteta nr 300)
Postat de: ionela2682 in PrajituriUntul se mixeaza bine cu putina sare si zaharul -se adauga rand pe rand ouale ,mixandu-se bine dupa fiecare -adaugam iaurtul ,aromele,coaja de lamaie si vanilia -bicarbonatul...Citeste continuarea
Cotlet de porc în crustă de...
Postat de: diaconta in PorcEu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece. Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Creatsa in DulciuriAm pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori. Am frecat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun si rahat
Postat de: Zamfira in DulciuriOmogenizam untul la temperatura camerei cu smantana, adaugam treptat faina si sarea. Framantam compozitia si o lasam peste noapte la frigider. A doua zi intindem aluatul si taiem un cerc...Citeste continuarea
Cozonac cu nucă şi caramel
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă uşor făina cernută cu zahărul, se adaugă laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi ouăle bătute amestecate cu margarina topită şi uşor răcită. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: merisor67 in PrajituriPregatim toate ingredientele din timp, astfel incat sa fie la temperatura camerei Incepem cu maiaua pe care o facem in felul urmator: punem 200 ml lapte la incalzit, iar intr-un bol frecam...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, portocala...
Postat de: RuxyRux in PrajituriNumai un singur cozonac l-am facut cu nuca si portocala caramelizata cel de al doilea l-am preparat numai cu caramel. Toate ingredientele se scot din timp astfel incat sa nu fie nimic rece din...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu iaurt de...
Postat de: Toamna07 in DulciuriMod de preparare: Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si...Citeste continuarea
Cozonac pufos umplut - Foszlos...
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute. Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat...Citeste continuarea
Carnati in mate de oaie
Postat de: Bunica in Mezel de casaMatele de oaie se pun in apa sa se desareze. Cat matele stau in apa se prepara carnea. Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie. Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: adriana65 in DulciuriCaisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu unt si rozmarin
Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de legumeCartofii curatati de coaja se cresteaza adanc pe una din partile laterale, avand insa grija ca nu cumva sa tai feliile pana jos. Se aseaza fiecare cartof pe o bucata de folie de aluminiu,...Citeste continuarea
Ciulama de curcan cu mamaliguta...
Postat de: Sidy in CurcanCeapa o tocam marunt. Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi . Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o...Citeste continuarea
Ciocolata pentru Craciun
Postat de: doralinda72 in DulciuriTaiem bucatele mici ciocolata si taiem si untul la fel. Punem la fiert laptele cu smantana si indata ce fierbe turnam peste ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena si fara cocoloase....Citeste continuarea
Crap în crusta de nuci
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si vanilie
Postat de: privatelaura in PrajituriMargarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am...Citeste continuarea
Cozonac pas cu pas (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPregatiti prima data maiaua. Amestecati drojdia cu o lingurita de zahăr, 2 linguri de faina si puțin lapte, omogenizati bine si lăsați maiaua sa crească. Amestecati bine zaharul cu laptele...Citeste continuarea
Cozonac de Craciun
Postat de: RuxyRux in PrajituriToate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan...Citeste continuarea
Ceafa la cuptor cu prune uscate
Postat de: Toamna07 in PorcMerele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua. In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor...Citeste continuarea
Chiftele cu ciuperci si soia,...
Postat de: mimmi in Mancaruri de postCum se prepara Chiftele cu ciuperci si soia, reteta simpla si gustoasa de post: Punem intr-o oala la fiert soia cu putina sare si o lasam pana se umfla,dupa care o lasam la strecurat. Intr-o...Citeste continuarea
Cartofi ţărăneşti cu soia - de...
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi...Citeste continuarea
Ciorbă de roşii
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe scot roşiile din congelator şi se lasă un pic la dezgheţat. Între timp se curăţă şi se toacă ceapa şi ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Orezul se căleşte un...Citeste continuarea
Crema de nuca pentru torturi
Postat de: Sidy in TorturiSe pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa. Se...Citeste continuarea
Chiftelute de soia si dovlecel (la...
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeEu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba. Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: miremirc in DulciuriAluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCiupercile se curata, se pun intr-o tava termorezistenta, pe un strat de bulion Panacris, se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale. Intre timp se curata ceapa, se toaca marunt, se pune la...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: lory_andronache in DulciuriIngredientele mai sus mentionate se amesteca intr-un castron pana ce se formeaza un aluat moale si nelipicios. Acesta se intinde si se taie in patrate, punandu-se pe fiecare cate o bucatica de...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si aroma de...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: mihaelar63 in TonTonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai...Citeste continuarea
Conservă de fasole (de post)
Postat de: botcrina in ConservePunem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Creatsa in Mezel de casaCarnea tocata si slaninuta se pun intr-un vas mare.In mijlocul carnii se face o adancitura unde se adauga usturoiul pisat,sarea ,1 cana de apa calduta ,piperul si celalalte condimente.Se...Citeste continuarea
Clatite cu cacao si caise
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu rahat
Postat de: timea in DulciuriEste important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra. Intr-un...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: AnyCostescu in Supe/CiorbePuiul se spala bine,se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce trage cateva clocote schimbam apa. Acum se pun si legumele taiate si se lasa sa fiarba pana cand carnea e fiarta bine si...Citeste continuarea
Cuiburi de cartofi cu sos de...
Postat de: pittbull in Fructe de mareSe dezgheata vongolele. Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam vongolele. Lasam in jur de 5 minute,adaugam sucul de rosii,maslinele si lasam sa scada putin sosul. Separat curatam cartofii...Citeste continuarea
Chec cu lichior de oua
Postat de: alinutza1983 in PrajituriSepara albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se...Citeste continuarea
Closca cu puii de aur - pulpe umplute
Postat de: pusikmea in PuiSe spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile...Citeste continuarea
Chiftelute de somon
Postat de: RuxyRux in SomonCuratam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa,...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: andreea_angelo in Mezel de casaCarnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu...Citeste continuarea
Crap prajit cu piure de spanac
Postat de: dobrezaira in Crap / CarasPestele il saram, il tavalim prin faina si il prajim in ulei incins. Intre timp pregatim garnitura. Spanacul curatat de tije si spalat il oparim in apa cu sare. Calim 2 linguri de ulei cu o...Citeste continuarea
Ciuperci Stroganoff
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCeapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeAm clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am...Citeste continuarea
Conopidă cu Masala
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postConopida se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se amestecă uleiul cu Garam Masala. Se scoate conopida și se acoperă cu Garam Masala și ulei. Se introduce la cuptor...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: doralinda72 in CiorbeTaiem felii subtiri varza si ardeii, tocam marunt ceapa si patrunjelul, si punem toate ingredientele la fiert cu oala acoperita cca 2 ore pe foc mic, apa sa fie cat sa acopere varza. Se seveste...Citeste continuarea
Chec "Zebra" (2)
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPunem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune...Citeste continuarea
Chec aperitiv mozaic
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de...Citeste continuarea