Cod negru în frunze de banan
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteFrunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de...Citeste continuarea
Choux a la creme cu topping de...
Postat de: Creatsa in PrajituriPrima data facem crema.Punem laptele la fiert impreuna cu semintele de la batonul de vanilie.Frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina ,laptele fierbinte in fir subtire si punem din nou pe...Citeste continuarea
Clatite cu miere si nuca sau cu...
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron mai mare, am batut ouale cu zaharul si cu semintele de vanilie. Am adaugat lingura cu lingura faina, alternand cu lapte si am amestecat pana am incorporat toata faina si tot...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: Ubulika in PorcPrajim ceapa ,o amestecam cu carnea tocata,oul,condimentele si painea.Formam chiftelute le dam prin faina si le prajim in ulei incins.Le scoatem si le lasam acoperite pana facem sosul....Citeste continuarea
Carnati cu carne si pireu
Postat de: Ubulika in PorcSe calesc cepele,se pune si carnea apoi carnatii..Se lasa sa se rumeneasca putin impreuna.Condimentam,punem si usturoiul,2 cani de apa si lasam la foc mic cu capac 1h pana e fiarta carnea.La...Citeste continuarea
Chiftele in aluat
Postat de: miremirc in PorcAluat : pregatim prima data maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul si 3 lg de lapte caldut. Omogenizam, adaugam 2 lg de faina. Amestecam si lasam la dospit 10-15 minute....Citeste continuarea
Ciorba de pui taraneasca
Postat de: ralu_ca in CiorbeSe spala bine maruntaiele de pui, apoi se pun intr-o oala si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se indeparteaza toata spuma formata. Intre timp se spala legumele, se cutara si se taie...Citeste continuarea
Conopida cu cartofi la cuptor
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se scurge apoi de apa si se lasa sa se racoreasca. Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu...Citeste continuarea
Clătite cu brânză și mărar...
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriÎncepem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Adăugăm 1...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: cris2711 in CiorbeSe spala salata verde bine si se scurge de apa.Apoi se taie in fasii. Se ia o oala de 5 l in care se pun 2 linguri de ulei,eu am pus de masline. Cand s-a incins se adauga cateii de usturoi...Citeste continuarea
Curcan tavalit in unt aromat cu...
Postat de: gusti in CurcanAm pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: aliliana in CiorbeCarnea se toaca. Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare. Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul,...Citeste continuarea
Chec cu cacao si gem de prune
Postat de: ionela2682 in Prajituri-mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat adaugam rand pe rand laptele ,uleiul,dulceata de prune (sau orice fel de dulceata) -in faina adaugam sarea ,cacaoa si praful de copt...Citeste continuarea
Cescute cu capsuni
Postat de: alba_zori in PrajituriChiar simplu simplu! Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina...Citeste continuarea
Crema cioco-mascarpone
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca...Citeste continuarea
Curry dulce
Postat de: adriana65 in PorcMai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In...Citeste continuarea
Crema de lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece....Citeste continuarea
Chocolate Cupcakes
Postat de: Creatsa in PrajituriMixati ouale cu zaharul, vanilia si untul 10 minute. Adaugati iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Umpleti 2/3 din formele de briose si le coaceti 25-30 de...Citeste continuarea
Cuiburi cu oua in vas roman
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAcestea fiind spuse, mi-am pregatit vasul de oua (care fusese scufundat in apa aprox. 30 min.) si l-am pensulat cu unt topit (se poate folosi si ulei), ca sa nu se prinda ouale. Apoi am adaugat...Citeste continuarea
Cozonac Steluta
Postat de: adnia in PrajituriAm pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare. Am turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi untura si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa calduta si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: gaby_d in DulciuriPuneti laptele la fiert la foc mic. Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema...Citeste continuarea
Cartofi taranesti (2)
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15minute la foc potrivit din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem la scurs intr-o sita. Ouale fierte le...Citeste continuarea
Caltabosi
Postat de: ionela2682 in Mezel de casaFicatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am...Citeste continuarea
Cartofi cu chorizo (la cuptor)
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi prajiti. Puneti intr-o tava cartofii sarati, chorizo taiat feliute subtiri, condimentele si stropiti cu ulei. Dati la cuptor...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu ceapa tocata scursa de apa. Adaugam morcovul si cartoful dat prin razatoare si scurse bine. Dupa adaugam usturoiul pisat,patrunjelul,ouale si restul de...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: doralinda72 in Fructe de mareCuratati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti...Citeste continuarea
Ciorba cu usturoi si carne de porc
Postat de: aalliinnaa07 in CiorbeCarnea de porc se taie cubulete si se pune la fiert.Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei, se adauga carnea fiarta, ardeiul tocat, morcovul si patrunjelul dat pe razatoarea cu gauri...Citeste continuarea
Crutoane
Postat de: privatelaura in PiineFeliile de paine se taie cubulete (nu foarte mici). Intr-o tava, se asaza o foaie de copt, se pun cubuletele se paine, se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, praf de usturoi,...Citeste continuarea
Creme Caramel
Postat de: Creatsa in DulciuriSe pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars) Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine
Postat de: doralinda72 in PrajituriSe topeste untul, il dam deoparte si macinam biscuitii cu mixerul dupa care ii amestecam cu untul. Punem compozitia pe o farfurie plata, de ajutor e daca aveti si o forma rotunda, si apasam cu o...Citeste continuarea
Cartofi cu oua la cuptor reteta...
Postat de: timea in Mancaruri de legumeCum se prepara Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin...Citeste continuarea
Cuburi cu vanilie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul...Citeste continuarea
Cozonac ardelenesc cu nuca
Postat de: amalia01 in Prajituri- din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; - intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea
Clatite cu surpriza
Postat de: amalia01 in PuiPENTRU ALUAT: Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea; Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: ralu_ca in Supe/CiorbeIntr-o oala cu apa punem fasolea si o lasam pana a 2a zi. Scurgem apa in care a stat, clatim, adaugam apa si o punem la foc. Cand e aproape fiarta luam cu un spumar foitele care se ridica...Citeste continuarea
Clementina
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: caroline in CiorbeAmestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Constelatialeu in BauturiCum se prepara visinata. Se aleg visinele mari si nepatate, se spala si se pun intr-o sticla de 5 l.Peste ele se toarna zaharul si se lasa cateva zile sa se topeasca zaharul.Nu se pune capacul la...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul....Citeste continuarea
Condimente uscate pt salate
Postat de: adnia in Pt salateTuturor ne plac salatele...sau cel putin asa cred eu. Si eu, cel putin, ador sa le "imbrac" mereu cu tot felul de arome, care la confera o savoare deosebita. Astazi va prezint...Citeste continuarea
Cornuri cu mac
Postat de: RuxyRux in PiineDin pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat). Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am...Citeste continuarea
Cioco-zmeurica
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3...Citeste continuarea
Crema de branza cu marar si ceapa...
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriTocam ceapa si mararul foarte marunt dupa care le amestecam cu celelalte ingredient dupa gust. Se da la rece inainte de servire. Merge foarte bine si cu paine prajita. Citeste continuarea
Ciorbă de fasole cu afumătură &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară. Într-o cratiță se pune la...Citeste continuarea
Creme a la Creme
Postat de: bylaura in PrajituriBlat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuca de cocos
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriLaptele praf l-am cernut apoi l-am amestecat cu cacaua.Apa o punem la fiert cu zaharul si amestecam pana cand zaharul se dizolva.Siropul cand incepe sa fiarba va face o spuma alba,din acest moment...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mamaieelena in DulciuriClatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca...Citeste continuarea
Cartofi pai in omleta
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt...Citeste continuarea