Cornuri cu mere
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute. Între timp...Citeste continuarea
Caesar Salad my way
Postat de: epurasha2bb in SalateSpalam si curatam legumele si salata.Rupem in bucatele mici salata.Morcovul se taie pe luing in bastonase mici subtiri.Varza rosie la fel pe lung in firicele.Pieptul de pui se curata de pielite,...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca (Post)
Postat de: Creatsa in DulciuriAmestecam drojdia cu putina faina si zaharul. Adaugam treptat untura/uleiul si apa. Omogenizam bine ,adaugam faina si framantam pana are o consistenta nelipicioasa. Lasam la dospit aluatul pentru...Citeste continuarea
Cake pops cu sampanie
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Maruntim blatul si il amestecam cu crema de branza. 2. Formam bilute din compozitia de mai sus. 3. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam uleiul si amestecam. 4. Introducem fiecare...Citeste continuarea
Cartofi condimentati, la cuptor
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postCartofii curatati si spalati i-am crestat in felii, dar am lasat baza necrestata. Printre felii am condimentat cu sare, boia de ardei iute si rozmarin. Tava am uns-o cu putin ulei de...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat de bere
Postat de: Creatsa in VitaPentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios. Pentru chiftelute am calit ceapa...Citeste continuarea
Crostata cu mere
Postat de: alba_zori in PrajituriFoarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin...Citeste continuarea
Ciuperci cu rosii pe pat de mamaliga
Postat de: lilik in Mancaruri de postDecojim rosiile si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara...Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: Retetegg in Sirop / CompotAm spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici). Le-am asezat in borcanele curate si uscate. Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: Geanina87 in DulciuriIntr-un vas batem ouale,praful de sare,zaharul si laptele, apoi adaugam faina in ploaie, amestecand cu un tel pentru a evita cocoloasele.Compozitia nu trebuie sa fie groasa, dar nici foarte...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Postat de: Retetegg in Mancaruri de legumeDovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora. Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot...Citeste continuarea
Cartofi copti cu mustar
Postat de: DanMonica in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Usturoiul curatat il zdrobim si preparam un sos cu mustar, sare, piper, ulei. Sosul obtinut il amestecam bine cu cartofii, adaugam...Citeste continuarea
Cocoradă cu prune
Postat de: Sidy in DulciuriIntr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: angyb in PrajituriFoaia de foietaj o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,o acoperim cu o alta foaie de copt si cu o alta tava si o dam la cuptor 180 de grade pana cand se rumeneste, Tava care acopera...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: ela in PuiTaiem pieptul pentru ciulama de pui in bucati mai mici si il punem intr-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam...Citeste continuarea
Chifteluţe franţuzeşti
Postat de: Ade200 in VitaMărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră. Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei. Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă. Prăjiţi chifteluţele...Citeste continuarea
Chifle multicereale
Postat de: timea in PiinePunem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop. Intr-un bol amestecam faina cu...Citeste continuarea
Chiftelute cu parmezan in aluat de...
Postat de: lilik in VitaPrima data pregatim compozitia pentru chifteleute: amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de...Citeste continuarea
Calamar prajit
Postat de: Bunica in Fructe de mareAm cumparat o punga de calamar congelat de 500g. Calamarul congelat l-am pus in strecuratoare la decongelat. Dupa decongelare l-am spalat si lasat la scurs. Pe un platou am presarat faina...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie
Postat de: Ela68 in CiorbeSe curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: Creatsa in CiorbeAm ales fasolea si am puso la inmuiat de seara in apa calduta. Am puso la fiert in apa rece impreuna cu cimbru ,oasele afumate si foile de dafin.Poate vi se pare ciudat ca nu schimb apa dar nu...Citeste continuarea
Calamar prajit
Postat de: doralinda72 in Fructe de marePunem calamarul intr-un bol cu apa la dezghetat impreuna cu soda (ajuta sa se inmoie calamarul) ptr cc 20 min. Apoi punem faina cu sarea intr-o punga mica si punem calamaul amestecand si lsand cam...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru inceput facem o maia din : drojdie 3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte) 2 lingurite zahar 2 lingurite faina Lasam sa dospeasca 15 min. Intr`un vas mare cernem...Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carneTaiem cartofii in 4-6 bucatii, ii spalam si ii punem intr-o tava in care adaugam sare, piper, oregano , putin ulei masline ,putin apa si 1-2 linguri sucul de la o lamaie. Lasam la cuptor la 200 C...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banana
Postat de: Creatsa in PrajituriTopim untul,adaugam galbenusurile ,sarea si amestecam bine.Adaugam faina ,laptele si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Adaugam praful de copt stins,romul,vanilia si lasam aluatul la rece 3-4...Citeste continuarea
Coronita cu branza de vaci si...
Postat de: postavaru in DulciuriDizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute. Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi si masline
Postat de: Bunica in Mancaruri de postDrojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale. Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca...Citeste continuarea
Colac decorativ cu seminte
Postat de: RuxyRux in PiineEste o paine cu mult miez si o coaja usor crocanta delicioasa cu seminte, daca o faceti de post ungeti painea numai cu ulei si presarati apoi semintele deasupra. La inceput vom folosi numai 630...Citeste continuarea
Conopidă cu sos de brânză
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida am desfacut-o buchetele si am fiert-o în apa cu sare. Cârnaciori i-am prajit putin. Untul l-am topit într-o tigaie,am adaugat faina ,am lasat sa se prajeasca...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriUntul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor
Postat de: MotanLaOale in FicatCartofii se curata si se fierb intregu in apa cu sare 20 minute dapa care se scurg bine. Intr-o tava se pune putin ulei si se pun cartifii si se tavalesc sa se unga pe toate partile cu ulei....Citeste continuarea
Chec cu struguri si cacao
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Creatsa in PrajituriIn primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit) Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: DanMonica in Mancaruri cu carneIntr-un vas punem faina, ouale si incepem sa le amestecam cu mixerul, adaugand treptat laptele. Apoi adaugam apa minerala, sarea si amestecam bine. Incingem bine tigaia, o luam de pe...Citeste continuarea
Conopida si dovlecei pané (de post).
Postat de: lilik in Mancaruri de postSpalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit. Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu bacon, salvie,...
Postat de: nico15 in PorcAplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam dupa care, punem feliile de bacon si frunzele de salvie pe care le prindem cu scobitori, se procedeaza la fel pentru ambele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: dobrezaira in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile bine cu apa rece, se scot piciorusele pe care le tocam marunt si impreuna cu ceapa taiata solzisori si morcovul ras marunt le calim cu untul intr-o tigaie. Umplem ciupercile cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu tagliatelle de...
Postat de: nico15 in PorcLuam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam, adaugam cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte,...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: nico15 in CiorbeSpalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam...Citeste continuarea
Cartofi copti cu crema de branza si...
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriCartofii bine spalati i-am pus in folie de aluminiu timp de aprox 1 ora in cuptor. Intre timp am amestecat branza cu putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Se poate adauga in amestec si...Citeste continuarea
Chec.......1,2,3,4
Postat de: doralinda72 in PrajituriTopim untul si amestecam intr-un bol impreuna cu zaharul si ouale. Apoi turnam alternativ faina in care am amestecat cu praful de copt si lapte. Turnam mai mult din jumatate din compozitie intr-o...Citeste continuarea
Croque Madame
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriPe una dintre felii se aşează brânza, se presară busuicul uscat şi se aşează cealaltă felie deasupra. Într-o tigaie se topeşte o linguriţă de unt, se adaugă sandwich-ul și...Citeste continuarea
Conopida gratinata in sos Bechamel
Postat de: ela in Mancaruri de legumeCuratam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare. Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina....Citeste continuarea
Cornulețe cu gem
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron. Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei)....Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata
Postat de: dobrezaira in DulciuriBatem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: dobrezaira in DulciuriMai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece. Intre timp am batut...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu mac si prune...
Postat de: postavaru in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam iar apoi adaugam esenta de vanilie. Faina o amestecam...Citeste continuarea
Cartofi dulci
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem...Citeste continuarea
Cuib de viespe
Postat de: angyb in PrajituriPregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut. Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand...Citeste continuarea
Chec cu mere caramelizate
Postat de: miremirc in PrajituriCuratam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se...Citeste continuarea