Cornulete cu bors si dulceata de...
Postat de: panacris in DulciuriIntr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cartofi...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le rupem coditele si le decojim. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi sau felii. Eu i-am taiat intai felii, apoi i-am maruntit pentru a umple mai bine...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor in sos de...
Postat de: Sim0naWorld in PorcCoastele le-am fiert putin, cat si-au lasat spuma. Intr-un castron am amestecat sucul de rosii, cimbru, boia, ghimbir, ardei iute pisat si sarea. Intr-o tigaie am pus la calit ceapa...Citeste continuarea
Cartofi si mazare la cuptor
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postCartofii i-am spalat foarte bine, am indepartat coaja si i-am pus la fiert impreuna cu morcovii bine curatati si ei. Am pus mazarea la fiert in apa cu sare cateva clocote. ...Citeste continuarea
Cheesecake (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPuneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixati-i pana au consistenta pesmetului. Amestecatii biscuitii sfaramati cu untul si zaharul si omogenizati bine totul. Transferati crusta astfel...Citeste continuarea
Ciocolata bicolora cu arahide
Postat de: Criss in DulciuriApa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea . Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot,...Citeste continuarea
Ciorbă falsă de burtă - rețetă...
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSe pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare...Citeste continuarea
Cannelloni Bolognese
Postat de: Retetegg in CannelloniPrima data am pregatit sosul bolognese : Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa...Citeste continuarea
Ciorba de cocos
Postat de: Sim0naWorld in PuiAm portionat cocosul, dand deoparte pulpele si pieptul, pe care le-am folosit la o fripturica. Restul bucatilor le-am portionat si le-am pus la fiert in cca 4 litri apa. Am lasat sa fiarba cca...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Geanina87 in CiorbeIntr-o oala cu apa,adaugam cartofii si telina taiati in cuburi,morcovul dat pe razatoare,iar ardeiul fasii. Tocam ceapa si o calim in ulei, dupa care o adaugam in oala.Lasam sa fiarba 15...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: andreea_angelo in CiorbeCostita se taie si se pune la fiert, o lasam sa dea cateva clocote inainte sa punem legumele. Tocam ceapa si ardeiul, morcovul rondele, cartofii eu i-am taiat pai, ca la cartofi prajiti. Adaugam...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu afine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-n vas se pun faina, oul, iaurtul, zaharul vanilat si apa minerala. Se amesteca totul foarte bine, se adauga lapte pana devine o pasta subtire (buna pentru clatite), se adauga si uleiul. Se...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit putin, i-am decojit si i-am pasat. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat sare, ghimbir, nucsoara, 2 linguri de faina, branza rasa si ouale...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de peste si...
Postat de: ANCA in CiorbeSe foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca. Se curata si se fileteaza pestele, apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu organe de miel
Postat de: cristeena20 in Oaie- Taiem organele de miel in cuburi - Cartiofii se curata si se tau cuburi mari - se face un sos in blender din 4 catei de usturoi- untura de porc(cca 4-5 linguri), sare, si mai mult...Citeste continuarea
Chec cu stafide si nuci
Postat de: ionela2682 in Prajituri-ouale se mixeaza bine cu putina sare si zaharul,pana-si dubleaza volumul se adauga in fir subtire uleiul dupa care si laptele -praful de copt si bicarbonatul se vor cerne impreuna cu faina...Citeste continuarea
Chai cu anason
Postat de: mitinita in BauturiApa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin. Adaugam laptele si mai...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam). Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa....Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: Corina33 in DulciuriFoaaaaarte simplu: se amesteca frisca cu faina, se framanta bine, se intinde o foaie subtire, dupa care va jucati cu pintenul putin.....taiati aluatul in forme. Se incinge ulei cam de doua...Citeste continuarea
Clatite cu miere de albine si coniac
Postat de: doralinda72 in DulciuriIntr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu...Citeste continuarea
Chifteluțe de varză - rețetă de...
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVarza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao
Postat de: panacris in PrajituriMaricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Creveti cu sos de portocale
Postat de: panacris in Fructe de mareCrevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala,...Citeste continuarea
Ciorba alba cu perisoare
Postat de: panacris in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp carnea tocata, se...Citeste continuarea
Chifle cu branza cheddar si carnaciori
Postat de: Oana in PiinePentru aluat eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele la programul pentru framantat si dospit de 1h25. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, cu grosime de 1 cm....Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu cascaval afumat
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriFoarte usor de pregatit :) ciupercile se spala si se usca de apa ( se lasa la scurs, sau se invelesc in hartie de bucatarie), daca nu va place pielita se pot curata. Usturoiul se toaca grob...Citeste continuarea
Covrigi cu brânză dulce
Postat de: diaconta in DulciuriAm topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea. Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele. Am...Citeste continuarea
Curcubeu
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Am tapetat o tava 35/25 cm cu...Citeste continuarea
Crumble cu legume
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeLegumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul și se lasă la foc mic pentru 15 minute. Se scot, se amestecă cu...Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriPainea se taie cubulete, se amesteca cu ouale si se lasa cateva ore la frigider( eu am lasat 6 ore). Dupa care se adauga carnea taiata bucatele, usturoiul si patrunjelul taiat marunt....Citeste continuarea
Ciorba de cocos cu taitei de casa
Postat de: Toamna07 in CiorbeDupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand cocosul a fost aproape fiert am adaugat peste el ceapa si radacinoasele...Citeste continuarea
Calcan pe pat de legume
Postat de: panacris in PesteLegumele se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, putin vin, se asezoneaza de sare si piper, apoi se pun in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc mediu. Intre timp, pestele...Citeste continuarea
Crap cu mamaliguta si mujdei de...
Postat de: Creatsa in Crap / CarasAm spalat bine pestele,l-am asezonat cu sare si piper si l-am lasat sa se odihneasca 1 ora. Intr-un bol am batut bine ouale cu un praf de sare,am dat pestele prin faina ,ou si l-am pus la...Citeste continuarea
Ceva fin si cremos tricolor
Postat de: panacris in SandvisuriCrema de branzica se imparte in trei cescute. In prima cescuta se adauga o lingurita de icre negre si se freaca energic, cu mixerul Bucataras, pana se obtine culoarea albastra. In o doua cescuta...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu bors - de post
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se amesteca intr-un vas uleiul, borsul si drojdia - intr-un castron se amesteca faina cu sare , zahar, esentele si se adauga amestecul lichid cate putin framantand un aluat maleabil,...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: alen14 in Aperitive / GarnituriLaptele si branza de vaci se pun la fiert in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs intr-un bol se adauga si branza de oi, un galbenus si...Citeste continuarea
Ciorba de burta cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ]. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Bunica in Dulciuri2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars. Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte . Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu branzica si ou
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm curat cartofii,i-am spalat bine si i-am taiat subtire.I-am pus la prajit in uleiul incins pana s-au rumenit.(am facut si niste trandafiri din cartofi pentru decor,merg de minune pe un platou...Citeste continuarea
Cozonac cu iaurt
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul...Citeste continuarea
Crap cu ciuperci in sos tomat
Postat de: rocsi_1612 in Crap / CarasBucatile de peste le spalam si le tamponam cu un servet. Il condimentam cu care si piper pe ambele parti si il lasam sa stea asa vreo 15-20 de minute. Ciupercile le spalam si le lasam sa se...Citeste continuarea
Chec cu fulgi de ciocolata
Postat de: andreea_angelo in PrajituriSe adauga amestecul pt copt cu margarina,laptele si cele 3 oua intr-un vas si se mixeaza pana preparatul devine cremos,se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza,se unge o forma de chec cu...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AnyCostescu in PrajituriIntr-un vas yena am pus cele 5 linguri de zahar la caramelizat pana zaharul devine lichid si de culoare maronie Separat batem ouale cu cele 200 gr zahar pana se topeste zaharul Adaugam...Citeste continuarea
Chifltelute in sos
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carnePasta de mici se amesteca cu orezul, condimentele, oul si usturoiul. Dupa ce compozita e omogena se fac bile cu mana umeda si se pun la prajit in ulei incins. Dupa ce se rumenesc se scot pe...Citeste continuarea
Croque Mademoiselle Vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriFeliile de dovlecel se stropesc cu ulei, se asezonează și se acoperă cu ierburile de Provence. Se gătesc la grill 4 minute pe fiecare parte. Se unge o parte a fiecărei felii de...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si branza...
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert pana sunt fierti pe jumatate. Se taie felii si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pieptul de pui se taie cubulete mici, se caleste in putin...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: deyutzky in DulciuriSe pregateste aluatul de clatite: Se baut ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, faina se toarna treptat (amestecata cu praful de copt) la fel si laptele pana se obtine un...Citeste continuarea
Champignon cu smantana, rosii si...
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeSe curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga rosiile si se fierb la foc mic pentru 15 minute....Citeste continuarea
Coronita de post cu cacao si aroma...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam...Citeste continuarea
Cottage Pie
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o...Citeste continuarea