Cartofi si oua invelite in bacon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de...Citeste continuarea
Crema de cacao - Reteta usoara...
Postat de: LadyCrs in DulciuriCum se prepara Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaua si am amestecat bine. Apoi am turnat laptele putin cate putin...Citeste continuarea
Creveti in sos de vin
Postat de: Bunica in Fructe de mareAm folosit creveti congelati. Am pus crevetii la decongelat in apa rece ,circa 10-15 min.. I-am spalat ,apoi intr-un castron am pus crevetii,sare,piper,putin busuioc,oregano,vinul si...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: dentistutza in VitaCarnea tocata se pune in cratita impreuna cu ceapa si usturoiul taita feliute si 3-4 linguri de ulei. Se rumeneste la foc potrivit pana ce carnea schimba culoarea si lasa putina zeama. Se acopera...Citeste continuarea
Chec de post cu nuci si gutui
Postat de: pusikmea in PrajituriSe amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao. Compozitia alba se...Citeste continuarea
Cartofi copti cu mujdei de usturoi
Postat de: timea in Mancaruri de postCartofii spalati bine ii punem in cuptor direct pe gratar, la foc mediu timp de aprox 50 min. La jumatatea timpului intoarcem cartofii de pe o parte pe alta. Pragatim mujdeiul: usturoiul...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCondimentam carnea cu boia dulce, ierburi aromatice, piper alb, vegeta. Adaugam bucatile de carne in tigaie, punem ulei de masline, adaugam si ciuperciile si punem pe foc. Punem ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc - Gust...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCum se prepara Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala Se pune carnea de porc in apa la fiert. Legumele se dau pe razatoarea mare, ardeiul il taiem cubulete,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci
Postat de: ela in PorcSpalam cotletele,le lasam la scurs apoi le saram si le piperam.Lasam cateva minute. Spalam bine ciupercile si le taiem felii mai groase. Ceapa verde o taiem rondele. Intr-o craticioara...Citeste continuarea
Chiftelute cu pui si ciuperci
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu ciupercile tocate marunt, ceapa rosie tocata, cartofii razuiti pe latura mica a razatoarei(ii stoarcem de zeama), 1 ou, cimbru, oregano, 2 linguri de pesmet, sare si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti by Simona
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua...Citeste continuarea
Cozonac de ficat :)
Postat de: AnyCostescu in FicatFicatul se spala si se pune in lapte aproximativ 30 minute. In acest timp se curata legumele si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se taie si ele. Ficatul se scurge si se pune in robot,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu branza afumata
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri-Spalam bine cartofii si ii stergem sa fie uscati. II invelim in staniol si ii dam la cuptor la foc mare (cca 1 ora ). Verificam daca sunt copti. - Scoatem cartofii si ii crestam in 4...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: alen14 in Aperitive / GarnituriFoietajul se taie fasii, se rulaeza dupa carnat si se pune in tava de copt. Cu periuta siliconata se umezesc cu apa ruladele, se presara cu sare, susan si in se pun la cuptor. Cand s-au rumenit se...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si boia
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem apoi la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei. Intre...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam coastele iar apoi le punem la fiert. Dupa ce au dat un clocot aruncam apa si le punem din nou la fiert. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt. Lasam sa...Citeste continuarea
Crap prajit cu orez
Postat de: cristeena20 in Crap / Caras- Se pune pestele in sare cu suc de lamaie cca 3-4 ore inainte , sa se intrepatrunda aromele - se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetel de hartie. - intre timp...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de afine si...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm batut ouale timp de cateva minute cu zaharul si esenta. Am adaugat laptele, apoi putin cate putin faina. Faina adaugam pana obtinem consistenta dorita, adica sa curga usor de pe...Citeste continuarea
Curcan in sos de lamaie
Postat de: Sidy in CurcanPulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut). Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile. Usturoiul...Citeste continuarea
Carnat cu legume la cuptor
Postat de: alen14 in Mancaruri cu carneRosiile se pun in tava cu carnati,usturoi, frunzele de dafin si ardei. Se baga la cuptor timp de 1h, se stoarce zeama de la rosii si se decojesc rosiile, se adauga putin zahar pentru a...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mon in Supe/CiorbeMorcovi,patrunjelul,pastarnacul le curatam si le taiem cubulete apoi le calim in putin ulei pana se imoaie putin adaugam apa si lasam la fiert .Intre timp pregatim perisoarele amestecam carnea cu...Citeste continuarea
Coşuleţe aperitiv
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAsta am folosit eu pentru umplutura,dar se pot umple cu orice aveti la îndemâna. Am folosit tava de briose. Am uns formele cu ulei. Am pus in fiecare forma foi de placinta sub...Citeste continuarea
Calamari umpluti
Postat de: Timi in Fructe de mare-Se spala calamarii de nisip, se curata de pielita, se taie aripioarele si tentaculele si se pun deoparte pentru a le folosi la compozitia pentru umplut. (daca va place culoarea...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: alexa_elena in CiorbePunem apa la fiert. Spalam carnea , eu aveam si cosul de la piept cu spatele si grasimea, le punem la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete mici, le punem la fiert...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ragu,usturoi si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatiile de carne se asezoneaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei de masline,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Se prajeste carnea pe ambele parti,se adauga si usturoiul taiat...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: postavaru in DulciuriDrojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr...Citeste continuarea
Claufoutis cu pere
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm mixat ouale impreuna cu zaharul pentru 2 minute. Am adaugat laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul vanilinat si am mai mixat cateva minute. Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de ton
Postat de: rocsi_1612 in TonFoietajul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Presaram putina faina pe masa de lucru si asezam aluatul foietaj. Cu sucitorul il mai intindem putin, dar nu foarte mult. Cu o forma...Citeste continuarea
Cartofi cu pastrama la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. Amestecam toate ingredientele dupa care le amestecam cu cartofi. Asezam cartofii in tava si adaugam peste ei untul taiat bucati mici,o cana...Citeste continuarea
Cartofi copti la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneCartofi ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita in ei dupa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Ii curatam de coaja si ii taiem in doua daca sunt...Citeste continuarea
Ciorba de linte
Postat de: panacris in Mancaruri de postLinte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciupercute
Postat de: Sidy in PuiTransam puiul in bucati egale, il spalam , il lasam sa se scurga de apa si apoi il strgem cu un prosop de hartie. Curatam cepele si le taiem marunt. Gogosarul si rosiile dupa ce le-am spalat si...Citeste continuarea
Chiftele de ficat si soia
Postat de: AnyCostescu in Ficatfierbem ficatul 15 min il scurgem de apa il maruntim cu furculita adaugam soia si oul lasam asa vreo 10 min pt a se inmuia granulele de soia dupa ce s-au inmuiat adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneCeapa si ardeiul se curata si se taie marunt. Se calesc aproximativ 2 minute pana se inmoaie. Se pune carnea si ciupercile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pana scade si carnea e...Citeste continuarea
Ciorba de fasole alba cu afumatura
Postat de: panacris in CiorbeSe alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocale (fara coacere)
Postat de: Retetegg in PrajituriUnul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e...Citeste continuarea
Chiftelute din ghebe
Postat de: andreea_angelo in Mancaruri de postGhebele se pun la fiert 40 de minute. Dupa ce s-au fiert, le lasam la scurs sa se raceasca, dupa care le tocam prin masina de carne. Tot prin masina de carne dam si legumele,...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza
Postat de: MotanLaOale in CannelloniBranza se amesteca cu toate ingredientele sa devina o pasta. Nu este nevoie de sare. Cu un pos sau o punga cu coltul taiat se umplu tuburile cu pasta de branza. Pentru sosul bechamel se...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: alina_paula in CiorbeSe pun intr-o oala 3 litri apa si 2 linguri ulei la fiert. Ceapa se curata si taie bucatele mici, la fel si morcovul, telina si pastarnacul. Ardeiul se taie in fasii. Cand apa incepe sa fiarba se...Citeste continuarea
Ciulama din ghebe
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriGhebele trebuie fierte cca.40 minute. Dupa ce s-au fiert le lasam la scurs, eu am folosit niste ghebe mai mici dar daca vi se nimeresc mai mari, le taiati in bucati mai mici Tocam ceapa si o...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: Retetegg in PiineFaina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano. Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia. Le-am adaugat peste faina,...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: dobrezaira in PiineAm amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata...Citeste continuarea
Ciorba de porumbei cu legume multe
Postat de: alina_paula in CiorbeSe pun legumele la fiert cu o lingura sare,fara rosii, si dupa ce se spumeaza se adauga si porumbeii taiati in patru (ai mei au fost pui; daca sunt adulti se pun mai intai porumbeii la fiert si...Citeste continuarea
Cabanuta
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de mustar
Postat de: alen14 in PorcSe toaca ceapa julien, se pune la calit, dupa care se adauga carnea de porc (snitel). Se lasa sa se prajeasca, se adauga piper, sare, rozmarin dupa gust. Dupa ce s-a preparat carnea se adauga...Citeste continuarea
Chec in 2 culori
Postat de: antici_gabytza in PrajituriOuale le mixam impreuna cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: MotanLaOale in CannelloniIntr-o cratita calim ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune vinul si se fierbe 10 minute. Se presara vegeta, piper si...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: cristeena20 in CiorbeCarnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta) Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din...Citeste continuarea
Conopidă cu maioneză
Postat de: adriana65 in Aperitive / GarnituriMai întâi pregătim conopida: se spală, se rupe sau se taie în bucheţele potrivite şi se pun la fiert în foarte puţină apă clocotită, numai cât să le...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: gatiticuspor in CiorbeSe spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand. Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul...Citeste continuarea