Cartofi cu pulpe la cuptor
Postat de: AnyCostescu in PuiCartofii se curata de coaja, se spala si se taie in ce forme doriti..se aseaza un rand de cartofi in vasul yena apoi punem copanelele apoi iar cartofi. se condimenteaza cartofii si carnea..se pun...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor cu sos...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat. Tapetam o tava cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti altfel
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie wok punem ulei si punem cartofii sa se rumeneasca timp de cateva minute, dupa care ii acoperim cu apa si ii lasam la foc mic sa fiarba. Se adauga si 1 ceasca de vin alb cand sunt...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu bacon si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriClatite pufoase reteta Am inceput cu umplutura:baconul l-am taiat cubulete, ciupercile le-am scurs si le-am tocat mai marunt, apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa....Citeste continuarea
Crap cu cartofi noi in punga, la...
Postat de: Sim0naWorld in Crap / CarasBucatile de peste condimentate le-am pus intr-o punga speciala ptr cuptor, iar cartofii condimentati si ei in alta punga, intepand pungile din loc in loc cu o scobitoare. Am asezat punga cu...Citeste continuarea
Cozonac de post cu cacao
Postat de: ana77 in Mancaruri de postPt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul,...Citeste continuarea
Chiftelute de soia
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postPunem soia la fiert, in apa cu sare 30 de minute, dupa care o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine. Soia se va umfla in timpul fierberii. Peste soia vom pune cartofii si morcovii...Citeste continuarea
Coronita pufoasa cu prune
Postat de: privatelaura in PrajituriSe spala si se curata de samburi prunele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se...Citeste continuarea
Ciorba De Salata Verde Cu Bacon Si...
Postat de: gatiticuspor in Supe/CiorbeTaiati bacon-ul in fasii subtiri si puneti-l la prajit in putin ulei. Spalati salata frunza cu frunza si taiati-o in fasii subtiri. Cand bacon-ul...Citeste continuarea
Clatite cu piept de pui si sos...
Postat de: Mirela_Tilvescu in PuiLa clatite se omogenizeaza oul cu laptele si cu faina si se adauga sarea si piperul.Se fac clatitele si se lasa deoparte. La umplutura se calesc ceapa cu usturoiul in uleiul incins impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi în coajă umpluți
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine și se pun la fiert, în coajă, timp de 20-25 de minute. Tăiem cartofii în două și le scoatem miezul (operațiune care se efectuează cât...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm rupt conopida buchetele si am pus-o la oparit in apa cu sare. Cat conopida s-a scurs, am batut 3 oua cu putina sare, am adaugat faina si apa minerala. Buchetele de conopida le-am...Citeste continuarea
Chiftele cu dovleac si branza
Postat de: anomisana in Aperitive / GarnituriAm dat pe razatoare branza, dovleceii, vanata si usturoiul. Am batut ouale, am adaugat laptele si faina apoi am omogenizat bine. Am adaugat dovlecii si vanata. La sfarsit am adaugat branza si am...Citeste continuarea
Castraveciori murati - "bulgaresti"
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiSe spala bine-bine castraveciorii si se taie la capete. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul se aseaza pe fundul borcanelor. Castraveciorii se aseaza si ei in borcane. Se pune in...Citeste continuarea
Chiftele cu morcovi si branza
Postat de: anomisana in Aperitive / GarnituriAm dat branza pe razatoarea mare, la fel si morcovul si ceapa. Am batut ouale, am adaugat laptele, apoi faina si am mixat pana la omogenizare. Am adaugat morcovul, apoi am potrivit de sare, piper...Citeste continuarea
Clatite in forma de inima cu dulceata
Postat de: bahna_violeta in DulciuriSe prepara aluatul pentru clatite, se fac 2 clatite. Dupa ce s-au facut se taie cu 2 forme de inimioare, una mai mare, iar cealalta mai mica, cea mai mare am tapetat-o cu dulceata de portocale...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: bahna_violeta in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer....Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu legume
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriLegumele se spala si se curata. Morcovul se rade, ceapa se taie cubulete, dovlecelul se rade si el. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca legumele cu sare si putin ulei de...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu pui
Postat de: merisor67 in CiorbeAm spalat puiul, l-am taiat bucati si am dat de-oparte pieptul, pulpele si aripile pe care le voi folosi la friptura. Restul am pus la fiert cu apa. Prima apa obisnuiesc sa o arunc dupa ce da...Citeste continuarea
Curry cu vinete si susan-“Fried...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se fac pe lung 2 crestaturi in asa fel incat sa se deschida ca niste petale ,apoi se calesc in ulei pana isi schimba culoarea si s-au...Citeste continuarea
Crema de vanilie
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pun galbenusurile intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul, se amesteca bine, se pune putin lapte rece, apoi se lasa la foc mic. Se adauga esentele si coaja de lime, dupa care adaugam tot...Citeste continuarea
Clatite multicolore
Postat de: merisor67 in DulciuriOuale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie. Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat...Citeste continuarea
Caras crocant cu mujdei de usturoi...
Postat de: merisor67 in Crap / CarasAm pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins. Pentru mujdei, am...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu galuste de...
Postat de: panacris in PorcCeafa sde porc se prajeste in tigaia Tefal, acoperita, cca. 15 minute, la foc mic, pe ambele parti. Se scoatea carnea din tigaie, se pune intr-un vas si se pastreaza la cald. Intre timp...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine, se adauga putina sare si putin piper. Punem uleiul, praful de copt si faina. Se amesteca bine. Intr-un castron se pune telemeaua rasa pe razatoarea mare, ardeiul si...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu morcov si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja, se spala bine, se curata de semintele din mijloc si se da pe razatoarea mare. se sareaza si se lasa 10-15 minute la scurs. Intr-un castron se rade cascavalul pe...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriCatofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu os si galuste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se sparge in doua , se spala si se pune la fiert in apa multa cu sare . Dupa ce da in clocot se arunca o apa si se inlocuieste cu alti 3 l apa sarata . Legumele se curata , se...Citeste continuarea
Chocolate cake si-o aniversare
Postat de: Poliana in TorturiAm avut o zi incarcata, de dimineata cu treaba prin casa si bucatarie, doar erau asteptati musafirii, iar eu trebuia sa-mi etalez calitatile de gospodina 'desavarsita' :)) Daca am reusit,...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat la gratar
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSe condimenteaza fiecare bucata de carne,se pun toate intr-un vas,se stropesc cu ulei de masline si se adauga putina bere,cat sa acopere,se acopera cu folie de aluminiu si lasam la frigider cateva...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: panacris in DulciuriLaptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele...Citeste continuarea
Creveti la gratar
Postat de: gurita_ta2005 in PesteCrevetii se clatesc cu apa rece,se pun intr-un castron la marinat cu ulei masline,ii condimentam,stropim cu grapefruit si punem putin vin rosu si lasam la rece 1 ora.Se pun pe gratar,se lasa cca...Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci si amestec...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCiupercile le-am scurs de zeama si le-am trecut prin robot. Le-am mai lasat la scurs si dupa. Ceapa am trecut-o prin robot impreuna cu usturoiul si le-am amestecat cu carnea tocata. la fel si...Citeste continuarea
Creste di gallo de a doua zi
Postat de: mihaelar63 in PasteAm feliat friptura , ceapa ,. usturoiul , zuchini si le-am prajit usor 2-3minute in ulei .[ doar atat cat sa fraternizeze gusturile si aromele ]. Am mai pus si rozmarin...Citeste continuarea
Clatite cu vanilie si ciocolata
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru clatite am amesetecat foarte bine laptele cu ou, am adaugat apoi semintele de vanilie, fructoza si faina si am mixat bine compozitia. Din aceasta compozitie am facut 3 clatite. Restul de...Citeste continuarea
Chutney de sfecla rosie cu stafide
Postat de: alldaycooking in ConserveSfecla coapta am taiat-o cubulete. Ceapa rosie tocata am calit-o in ulei timp de 1-2 minute. Am adaugat fructoza si stafidele si am lasat inca 1-2 minute sa se caleasca putin. Am adaugat sfecla...Citeste continuarea
Ciocolata alba cu coacaze
Postat de: alldaycooking in DulciuriUntul de cacao si untul le-am pus la topit pe baie de aburi. Nu am asteptat sa se topeasca complet untul, am luat de pe foc si am amestecat pana cand s-au topit. Am adaugat laptele praf, cateva...Citeste continuarea
Chiftelute de vinete, dovlecei si...
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam vanata si dovlecelul, ii taiem cubulete si-i punem la fiert )timp de fierbere 7-8 minute), apoi ii lasam la racit. Mixam la robot dupa ce se racesc, la fel procedam cu ceapa, usturoiul...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba si...
Postat de: miremirc in TorturiCrusta : zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri. Crema :...Citeste continuarea
Clatite cu sos de vanilie, fructe...
Postat de: RuxyRux in PrajituriPreparam clatitele prajindu-le in tigaie. Preparam si sosul de vanilie. Asezam clatita , turnam sosul de vanilie, apoi o cupa de inghetata, fructele de padure, zmeura, afine, mure), inchidem...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: mon in CiorbeBurta de vita o dezghetam si o spalam bine. Morcovii si patrunjelul le dam pe razatoare, ardeiul il tocam marunt si calim totul in putin ulei, apoi adaugam apa. Cand incepe sa fiarba adaugam burta...Citeste continuarea
Ciuperci "La vache qui rit"
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumePrajiti carnaciori rondele in ulei pana devin crocanti . Adugati si usturoiul verde tocat , kapia cubulete, amestecand 1-2 min . Adaugati smantana ., 100 ml apa ,ciupercile, cimbrul si...Citeste continuarea
Cordon blue
Postat de: mon in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il feliem, invelim carnea in folie si batem usor ca pentru snitele,condimentam cu sare si piper adaugam 1 felie de sunca,1 felie de cascaval si cateva feliute de ardei rulam cu...Citeste continuarea
Clatite cu gem de caise si ciocolata
Postat de: timea in PrajituriBatem ouale intregi impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam coaja de lamaie si uleiul si treptat turnam laptele. Apoi incorporam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase...Citeste continuarea
Canelloni cu branza de vaci si stafide
Postat de: panacris in CannelloniBranza de vaci se amesteca cu zaharul tos, ouale, stafidele, esenta de rom, coaja de lamaie, telemeaua rasa, pana se incorporeza toate ingredientele. Se umplu canelloni cu umplutura de branza. Se...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de legume
Postat de: adela1981 in CiorbeMentionez ca puteti folosi ce legume doriti sau sa mai adaugati in plus, pe langa acestea. Legumele se spala, si se curata. Se taie dupa preferinta sau se dau pe razatoare. Se caleste ceapa in...Citeste continuarea
Crema de usturoi
Postat de: Alinutza80 in Pt. carneSe curata si se piseaza bine usturoiul cu sarea, pana se face ca o pasta. Apoi se freaca cu uleiul putin cate putin(ca la maioneza) pana se omogenizeaza bine.Pe urma se adauga galbenusurile pe...Citeste continuarea
Crochete de pui cu caşcaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriTreceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi...Citeste continuarea
Covoras pufos cu cirese
Postat de: ancutaCH in PrajituriSe separa ouale. Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie...Citeste continuarea