Ciorba taraneasca de porc
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa o dam pe razatoarea mica,la fel si varza si telina.Morcovul,impreuna cu pastarnacul se taie rondele,fasolea pastai se rupe in bucatele mai mici.Carnea de porc(eu am folosit gulas) se taie in...Citeste continuarea
Clatite night and day
Postat de: AnyCostescu in Dulciuribranza de vaci se da prin sita si se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla cu ciolan afumat
Postat de: AnyCostescu in Ciorbeciolanul se pune la fiert. cand e fiert se adauga legumele taiate cum dorim. se lasa pana fierb legumele. se condimenteaza cu sare, piper, se pune smantana si verdeata si se mai lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu galuste
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o...Citeste continuarea
Clatite cu gem de macese
Postat de: Zamfira in DulciuriOmogenizam toate ingredientele pana cand obtinem o compoziti moale (smantana mai subtire). Strecuram compozitia si mai adaugam o lingurita de otet. Prajim foile de clatite pe ambele parti...Citeste continuarea
Ceafa de porc Santana a la Sidy
Postat de: panacris in PorcBucatile de ceafa se presara freaca cu lei de masline, se preasara condimentele, apoi se prajesc pe gratarul incins. Eu recunosc ca am folosit tigaia Doubleta;). Dupa ce fripturile, s-a rumenit pe...Citeste continuarea
Ciorba alba de perisoare
Postat de: Zamfira in CiorbeCuratam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Casuta cu mancarica
Postat de: alexa_oct in Aperitive / GarnituriToate ingredientele se aseaza pe casuta su scobitori.... Sper sa va placa....:) Citeste continuarea
Cotlet Santana
Postat de: Sidy in PorcCotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata alba si afine
Postat de: postavaru in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir...Citeste continuarea
Cheesecake cu levantica
Postat de: Poliana in PrajituriPentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti. Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot...Citeste continuarea
Cocktail cu morcovi si rozmarin
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw veganSe pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si...Citeste continuarea
Cartofi taranesti ca la bunica :)
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa....Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Porumbul trebuie sa fie in lapte pentru ca acesta este cel mai bun pentru fiert. Se curata porumbul de panusele si mustati,apoi se captuseste fundul unei oale cu...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu salata
Postat de: iuliandu in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii dam pe razatoarea mica apoi stroarcem zeama si adaugam oul,piperul alb,sare si marar.Incingem un pic de ulei si le formam dupa cum ne place,eu le fac subtiri pt ca raman...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: LadyCrs in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care turnam din zahar putin cate putin mixand in continuare. Punem faina, amestecam, coaja de lamaie si celelalte ingrediente. Ungem vasul cu unt si...Citeste continuarea
Chifle cu branza
Postat de: eduard_09 in PiineAmestecam faina cu sarea, zaharul, branza (o dam prin razatoare) si semintele Facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute si drojdia, untul topit si racit. Amestecam si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Chec economic in trei culori
Postat de: Elena_Daria in PrajituriMixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale. Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Couscous cu legume
Postat de: sisterskitchen in Mancaruri de post1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: AnyCostescu in PrajituriOuale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: LadyCrs in CiorbeSe pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: mihasara in Ciorbe1. Curatam si spalam legumele. 2. Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, mai putin rosiile....Citeste continuarea
Chifle
Postat de: rhapsody in Piine1. Intr-un vas amestecam fainurile. 2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min). 3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina....Citeste continuarea
Ciorba de linte cu afumatura
Postat de: alinutzika in CiorbeCeapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la f oc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi se umple oala cu apa....Citeste continuarea
Covrigi
Postat de: angyb in PiineDrojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute. Intr-un castron punem faina alba ,facem gropita si punem...Citeste continuarea
Chocolate pancakes
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriIntr-o craticioara se toarna laptele si ciocolata amaruie si se lasa la bain-marie cam 15 minute pana cand ciocolata de topeste, amestecand din cand in cand la inceput, dupa care continuu pana s-a...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. Ii spalam si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acestia punem crenvustii taiati rondele, maslinele fara samburi si presaram sare....Citeste continuarea
Chec spornic
Postat de: Maria68 in PrajituriSe freaca untul cu zaharul si zaharul vaniliat pana rezulta o spuma; dupa care adaugam galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile batute spuma. La un sfert din...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSpalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele . Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa impreuna cu sunca taiata...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Separat punem putin ulei in tigaie, tocam ceapa julien si o calim bine. Cand ceapa este aproape gata, adaugam...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: rhapsody in Crap / Caras1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:)) 2. Faceti un amestec din: ulei, sare,...Citeste continuarea
Ciorbă de legume cu găluşte de...
Postat de: diaconta in Supe/CiorbeAm curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt. Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare. Am...Citeste continuarea
Croquembouche
Postat de: scortisoara in TorturiMai intai facem un con din carton de orice inaltime vrem sa facem Croquembouche-ul. Eu l-am facut inalt de 30 de cm. Lipim marginile cu scotch astfel incat sa se tina cartonul. Invelim apoi...Citeste continuarea
Coaste şi fleica de porc cu varză
Postat de: diaconta in PorcPentru ca n-am mojar,am sfarâmat grosier boabele de mustar si coriandru.Am taiat marunt ardeiul iute. Am presarat ulei de masline pe carne,apoi am pus sare si celelalte condimente si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu oua de prepelita
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSpinarile de pui se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce au clocotit, se spumeaza si se adauga legumele, curatate si tocate marunt. Se asezoneaza de sare, coriamdru, foai de dafin si...Citeste continuarea
Crochete din carne de pui si cascaval
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPainea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: rodicamaria in PrajituriPreparam baza : biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul topit. Tava(19X23) se unge cu unt,se toarna amestecul de biscuiti cu unt,se niveleaza si se taseaza bine cu lingura.Se da la...Citeste continuarea
Canelonni cu somon si dovlecel
Postat de: rodicamaria in CannelloniSe prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu iaurt
Postat de: Bunica in PiineFaina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra). Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: ioana_malia in Ciorbe1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare . 2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala ,...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat...Citeste continuarea
Ceva perfect pentru cina
Postat de: AnyCostescu in PuiPieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui cu...
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriPieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu...Citeste continuarea
Cartofi copți în jar
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriEste o rețetă foarte simplă când aveți unde să o faceți! Când stai la bloc, e greu, mai ales că acum s-a dat și legea cu grătarele. Nu ai curte, yoc grătar. Dar, măcar o...Citeste continuarea
Chifle cu masline si seminte
Postat de: sufletista in PiineAmestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si...Citeste continuarea
Chec cu pudra de roscove (de post)
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3. Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in...Citeste continuarea
Coronita cu carne tocata
Postat de: timea in Mancaruri cu carneFacem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: lilik in CiorbeAm curatat si tocat zarzavaturile,inclusiv rosiile,apoi le-am pus intr-o oala incapatoare cu 2 litri si jumatate de apa(aproximativ) si am pus pe foc. Intre timp am spalat bine carnea de curcan...Citeste continuarea
Cannelloni cu sos bechamel
Postat de: Steffy in CannelloniCompozitia pentru umplut: Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si...Citeste continuarea