A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa o dam pe razatoarea mica,la fel si varza si telina.Morcovul,impreuna cu pastarnacul se taie rondele,fasolea pastai se rupe in bucatele mai mici.Carnea de porc(eu am folosit gulas) se taie in...Citeste continuarea

Clatite night and day

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

branza de vaci se da prin sita si  se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla cu ciolan afumat

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

ciolanul se pune la fiert. cand e fiert se adauga legumele taiate cum dorim. se lasa pana fierb legumele. se condimenteaza cu sare, piper, se pune smantana si verdeata si se mai lasa sa...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu galuste

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o...Citeste continuarea

Clatite cu gem de macese

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizam toate ingredientele pana cand obtinem o compoziti moale (smantana mai subtire). Strecuram compozitia si mai adaugam o lingurita de otet. Prajim foile de clatite pe ambele parti...Citeste continuarea

Ceafa de porc Santana a la Sidy

Postat de: panacris in Porc

Bucatile de ceafa se presara freaca cu lei de masline, se preasara condimentele, apoi se prajesc pe gratarul incins. Eu recunosc ca am folosit tigaia Doubleta;). Dupa ce fripturile, s-a rumenit pe...Citeste continuarea

Ciorba alba de perisoare

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Casuta cu mancarica

Postat de: alexa_oct in Aperitive / Garnituri

Toate ingredientele se aseaza pe casuta su scobitori.... Sper sa va placa....:) Citeste continuarea

Cotlet Santana

Postat de: Sidy in Porc

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata alba si afine

Postat de: postavaru in Dulciuri

Topim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir...Citeste continuarea

Cheesecake cu levantica

Postat de: Poliana in Prajituri

Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti. Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot...Citeste continuarea

Cocktail cu morcovi si rozmarin

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan

Se pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si...Citeste continuarea

Cartofi taranesti ca la bunica :)

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa....Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Porumbul trebuie sa fie in lapte pentru ca acesta este cel mai bun pentru fiert. Se curata porumbul de panusele si mustati,apoi se captuseste fundul unei oale cu...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu salata

Postat de: iuliandu in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii dam pe razatoarea mica apoi stroarcem zeama si adaugam oul,piperul alb,sare si marar.Incingem un pic de ulei si  le formam dupa cum ne place,eu le fac subtiri pt ca raman...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care turnam din zahar putin cate putin mixand in continuare. Punem faina, amestecam, coaja de lamaie si celelalte ingrediente. Ungem vasul cu unt si...Citeste continuarea

Chifle cu branza

Postat de: eduard_09 in Piine

Amestecam faina cu sarea, zaharul, branza (o dam prin razatoare) si semintele Facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute si drojdia, untul topit si racit. Amestecam si incepem sa framantam...Citeste continuarea

Chec economic in trei culori

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale. Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Couscous cu legume

Postat de: sisterskitchen in Mancaruri de post

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Ouale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: LadyCrs in Ciorbe

Se pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: mihasara in Ciorbe

1.      Curatam si spalam legumele. 2.      Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, mai putin rosiile....Citeste continuarea

Chifle

Postat de: rhapsody in Piine

1. Intr-un vas amestecam fainurile. 2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min). 3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina....Citeste continuarea

Ciorba de linte cu afumatura

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la f oc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa....Citeste continuarea

Covrigi

Postat de: angyb in Piine

Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute. Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem...Citeste continuarea

Chocolate pancakes

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri

Intr-o craticioara se toarna laptele si ciocolata amaruie si se lasa la bain-marie cam 15 minute pana cand ciocolata de topeste, amestecand din cand in cand la inceput, dupa care continuu pana s-a...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. Ii spalam si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acestia punem crenvustii taiati rondele, maslinele fara samburi si presaram sare....Citeste continuarea

Chec spornic

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se freaca untul cu zaharul si zaharul vaniliat pana rezulta o spuma; dupa care adaugam galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile batute spuma. La un sfert din...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Spalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele . Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa  impreuna cu sunca taiata...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: marinicayou10 in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Separat punem putin ulei in tigaie, tocam ceapa julien si o calim bine. Cand ceapa este aproape gata, adaugam...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: rhapsody in Crap / Caras

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa  ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:)) 2. Faceti un amestec din: ulei, sare,...Citeste continuarea

Ciorbă de legume cu găluşte de...

Postat de: diaconta in Supe/Ciorbe

Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt. Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare. Am...Citeste continuarea

Croquembouche

Postat de: scortisoara in Torturi

Mai intai facem un con din carton de orice inaltime vrem sa facem Croquembouche-ul. Eu l-am facut inalt de 30 de cm. Lipim marginile cu scotch astfel incat sa se tina cartonul. Invelim apoi...Citeste continuarea

Coaste şi fleica de porc cu varză

Postat de: diaconta in Porc

Pentru ca n-am mojar,am sfarâmat grosier boabele de mustar si coriandru.Am taiat marunt ardeiul iute. Am presarat ulei de masline pe carne,apoi am pus sare si celelalte condimente si...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu oua de prepelita

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Spinarile de pui se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce au clocotit, se spumeaza si se adauga legumele, curatate si tocate marunt. Se asezoneaza de sare, coriamdru, foai de dafin si...Citeste continuarea

Crochete din carne de pui si cascaval

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Preparam baza : biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul topit. Tava(19X23) se unge cu unt,se toarna amestecul de biscuiti cu unt,se niveleaza si se taseaza bine cu lingura.Se da la...Citeste continuarea

Canelonni cu somon si dovlecel

Postat de: rodicamaria in Cannelloni

Se prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu iaurt

Postat de: Bunica in Piine

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra). Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se...Citeste continuarea

Ciorba de vitel

Postat de: ioana_malia in Ciorbe

1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare . 2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala ,...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Curatam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat...Citeste continuarea

Ceva perfect pentru cina

Postat de: AnyCostescu in Pui

Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui cu...

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu...Citeste continuarea

Cartofi copți în jar

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Este o rețetă foarte simplă când aveți unde să o faceți! Când stai la bloc, e greu, mai ales că acum s-a dat și legea cu grătarele. Nu ai curte, yoc grătar. Dar, măcar o...Citeste continuarea

Chifle cu masline si seminte

Postat de: sufletista in Piine

Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte  Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si...Citeste continuarea

Chec cu pudra de roscove (de post)

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3.  Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in...Citeste continuarea

Coronita cu carne tocata

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: lilik in Ciorbe

Am curatat si tocat zarzavaturile,inclusiv rosiile,apoi le-am pus intr-o oala incapatoare cu 2 litri si jumatate de apa(aproximativ) si am pus pe foc. Intre timp am spalat bine carnea de curcan...Citeste continuarea

Cannelloni cu sos bechamel

Postat de: Steffy in Cannelloni

Compozitia pentru umplut: Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]