A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu vișine

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Cernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm...Citeste continuarea

Cartofi cu ierburi aromatice si...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu oua intregi

Postat de: bylaura in Ciorbe

Se spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii). Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cacao si cirese

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu...Citeste continuarea

Castraveciori murati "bulgaresti"

Postat de: merisor67 in Muraturi

Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea. Deci va spun...Citeste continuarea

Cornulete cu cascaval

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Faina o amestecam cu sarea si zaharul, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si acoperim. Lasam 15 minute, dupa care adaugam untul taiat...Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Mixam uleiul, apa si zaharul pana se dizolva, adaugam restul de ingrediente (eu am adaugat cacao la sfarsit,am oprit 4 linguri de compozitie alba) Turnam compozitia in tava unsa cu unt si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: pittbull in Mancaruri cu carne

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Separat se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa ceapa tocata marunt, ardeiul tocat marunt. Cand acestea s-au rumenit se...Citeste continuarea

Crema catalana

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul...Citeste continuarea

Cremes cu coacaz negru

Postat de: MIUTA in Prajituri

Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit. Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam...Citeste continuarea

Chec cu floare de trandafir

Postat de: scortisoara in Prajituri

Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu...Citeste continuarea

Crumb cake cu struguri

Postat de: lilik in Prajituri

Spalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce. Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu pesmet la cuptor

Postat de: mamaieelena in Pui

Ciocanelele spalate si curatate se pun pe hartie prosop. Intr-un castron se vor amesteca toate ingredientele enumerate mai sus mai putin pesmetul si uleiul. Intr-o farfurie intinsa se pune...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit adaugam lingura cu lingura zaharul, mixand bine. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul. Adaugam...Citeste continuarea

Cartofi copti aromati

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Taiem cartofii pe verticala ca si cum am taia felii groase, insa lasam o margine jos de vreun cm. Intre felii introducem feliute de usturoi (1 catel de usturoi per cartof). Intr-o tigaie unsa...Citeste continuarea

Carne de porc si ciuperci la grill

Postat de: RoXx in Porc

Se spala carnea de porc, se pune intr-un castron cu ulei, condimentul pentru porc si se lasa la marinat (de preferat 30 min - 2 h). Ciupercile se spala , se indeparteaza coditele, se condimenteaza...Citeste continuarea

Crumble cu prune

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Pentru Crumble:  punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele. Spalam prunele, le scoatem samburii, le...Citeste continuarea

Carne de pui la cuptor cu cartofi

Postat de: RoXx in Pui

Pulpele se spala si se inlatura pielea , cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Intr-o tava se pune folie de aluminiu,peste care punem o lingura de ulei cu care ungem folia.Se pun carnea...Citeste continuarea

Curry cu piept de pui

Postat de: RoXx in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune untul si pieptul de pui .Se lasa pana se rumeneste apoi pieptul se scoate din tigaie. Ceapa se taie marunt, rosiile se curata de...Citeste continuarea

Creveti in sos de smantana -...

Postat de: Bamsse in Fructe de mare

Cum se prepara Creveti in sos de smantana - Mancare gustoasa si usor de preparat Se topeste untul in ulei. Se adauga usturoiul pisat. Se lasa putin la calit. Se adauga crevetii si se lasa la...Citeste continuarea

Ciorbă la sticlă

Postat de: Ade200 in Conserve

Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Legumele se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc

Postat de: ana77 in Ciorbe

- punem 3 litri de apa la fiert intr-o oala cu capac - curatam legumele, le spalam si le tocam marunt - spalam carnea si o taiem cubulete mici - cand apa clocoteste punem legumele tocate,...Citeste continuarea

Cornuri aromate cu gem si nuca sau...

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Maiaua se pregateste asa: se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut...Citeste continuarea

Chec cu nuca si stafide

Postat de: merisor67 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta...Citeste continuarea

Cremsnit cu fructe

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade. Crema de vanilie: Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se...Citeste continuarea

Creveti in sos de vin si usturoi

Postat de: Sim0naWorld in Fructe de mare

Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare. Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Ceapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne tocata si...

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Sosul de carne: Maruntaiele se fierb si se dau prin robot impreuna cu legumele si usturoiul. se pune totul intr-un lighean si se amesteca cu carnea tocata si condimentele. Se rastoarna totul...Citeste continuarea

Compot piersici

Postat de: alina_paula in Sirop / Compot

Piersicile se spala foarte bine, se taie in 4-6 felii si se pun in borcane. Peste ele se pun 3 linguri de zahar si apa si se pune capacul. Fiecare borcan se pune cu capacul in jos. Daca curg se...Citeste continuarea

Cosulete cu prune si crema de vanilie

Postat de: timea in Prajituri

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora. Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme Umplem formele cu prune,...Citeste continuarea

Cocktail de fructe

Postat de: merisor67 in Sirop / Compot

Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata. Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele...Citeste continuarea

Cornuri cu Finetti

Postat de: LALY in Dulciuri

Se face o maia din  drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Alinutza80 in Aperitive / Garnituri

Creierul de porc se spala, apoi se opareste in apa cu sare aproximativ 5 min, dupa care se scoate intr-o strecuratoare. Dupa ce se scurge bine, se amesteca cu o furcurita pana se face ca o pasta....Citeste continuarea

Crumble Panacris

Postat de: panacris in Prajituri

Prunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate...Citeste continuarea

Castraveti in otet (bulgaresti)

Postat de: dakris in Muraturi

In fiecare borcan se pun: 1 lingurita cu varf sare pt muraturi, 1 lingurita cu varf zahar, 1/3 lingurita piper boabe, 1 frunza de dafin mica, 4-5 linguri otet (dupa gust), marar uscat, 5-6 rondele...Citeste continuarea

Clatite cu pui si ciuperci in sos...

Postat de: gatiticuspor in Pui

   Pentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.Coaceti pe foc mic si intoarceti clatita cand aceasta capata o...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Ciupercilor le-am scos tulpina si le-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul gras si carnatul. Am amestecat totul intr-un bol, am pus 1 ou si am amestecat iar. Am umplut palariile cu compozitia...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Branza se amesteca cu oul, smantana, zaharul si esenta de vanilie. Se umplu clatitele si se pun in tava. Se pune frisca deasupra. Puteti folosi frisca traditionala din smantana si zahar sau cea...Citeste continuarea

Cod bacalhau á brás

Postat de: Mirela_Tilvescu in Peste

 Se pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul...Citeste continuarea

Ciuperci fripte cu cartofi natur

Postat de: ana77 in Mancaruri de post

- incepem cu cartofii care trebuiesc fierti si necesita putin mai mult timp, asa ca ii curatam, spalam si taiem in cuburi potrivite si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere 2 degete, cu sare...Citeste continuarea

Cosulete delicioase

Postat de: panacris in Prajituri

Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune cate o lingurita de budinca, in cosulet si se orneaza cu fructe din compot. Intre timp se prepara gelatina transparenta cu...Citeste continuarea

Cosulete foietaj cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pregatim formele de briose. Decupam patrate din foaia de copt( pergament) pentru cate bucati dorim sa facem. Decupam din aluat cu un cutit patrate si le asezam pe foitele pergament....Citeste continuarea

Crumble cu mere

Postat de: lilik in Prajituri

Prima data pregatim aluatul sfaramicios: Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana...Citeste continuarea

Carpaccio

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Bateti spuma albusurile cu un pic de sare dupa care adaugati galbenusurile ,prosciutto ,gogosarul si maslinele taiate marunt si la sfarsit adaugati faina si sare. Turnati intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: LALY in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare.  Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Caponata cu amuse bouche

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele. 2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: dobrezaira in Prajituri

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]