Chec cu vișine
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriCernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromatice si...
Postat de: panacris in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu oua intregi
Postat de: bylaura in CiorbeSe spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii). Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cacao si cirese
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Castraveciori murati "bulgaresti"
Postat de: merisor67 in MuraturiAm ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea. Deci va spun...Citeste continuarea
Cornulete cu cascaval
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu sarea si zaharul, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si acoperim. Lasam 15 minute, dupa care adaugam untul taiat...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: eduard_09 in PrajituriMixam uleiul, apa si zaharul pana se dizolva, adaugam restul de ingrediente (eu am adaugat cacao la sfarsit,am oprit 4 linguri de compozitie alba) Turnam compozitia in tava unsa cu unt si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: pittbull in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Separat se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa ceapa tocata marunt, ardeiul tocat marunt. Cand acestea s-au rumenit se...Citeste continuarea
Crema catalana
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriPunem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul...Citeste continuarea
Cremes cu coacaz negru
Postat de: MIUTA in PrajituriPentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit. Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam...Citeste continuarea
Chec cu floare de trandafir
Postat de: scortisoara in PrajituriIntr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu...Citeste continuarea
Crumb cake cu struguri
Postat de: lilik in PrajituriSpalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce. Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu pesmet la cuptor
Postat de: mamaieelena in PuiCiocanelele spalate si curatate se pun pe hartie prosop. Intr-un castron se vor amesteca toate ingredientele enumerate mai sus mai putin pesmetul si uleiul. Intr-o farfurie intinsa se pune...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSeparam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit adaugam lingura cu lingura zaharul, mixand bine. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi copti aromati
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriTaiem cartofii pe verticala ca si cum am taia felii groase, insa lasam o margine jos de vreun cm. Intre felii introducem feliute de usturoi (1 catel de usturoi per cartof). Intr-o tigaie unsa...Citeste continuarea
Carne de porc si ciuperci la grill
Postat de: RoXx in PorcSe spala carnea de porc, se pune intr-un castron cu ulei, condimentul pentru porc si se lasa la marinat (de preferat 30 min - 2 h). Ciupercile se spala , se indeparteaza coditele, se condimenteaza...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele. Spalam prunele, le scoatem samburii, le...Citeste continuarea
Carne de pui la cuptor cu cartofi
Postat de: RoXx in PuiPulpele se spala si se inlatura pielea , cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Intr-o tava se pune folie de aluminiu,peste care punem o lingura de ulei cu care ungem folia.Se pun carnea...Citeste continuarea
Curry cu piept de pui
Postat de: RoXx in PuiPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune untul si pieptul de pui .Se lasa pana se rumeneste apoi pieptul se scoate din tigaie. Ceapa se taie marunt, rosiile se curata de...Citeste continuarea
Creveti in sos de smantana -...
Postat de: Bamsse in Fructe de mareCum se prepara Creveti in sos de smantana - Mancare gustoasa si usor de preparat Se topeste untul in ulei. Se adauga usturoiul pisat. Se lasa putin la calit. Se adauga crevetii si se lasa la...Citeste continuarea
Ciorbă la sticlă
Postat de: Ade200 in ConserveSe dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Legumele se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc
Postat de: ana77 in Ciorbe- punem 3 litri de apa la fiert intr-o oala cu capac - curatam legumele, le spalam si le tocam marunt - spalam carnea si o taiem cubulete mici - cand apa clocoteste punem legumele tocate,...Citeste continuarea
Cornuri aromate cu gem si nuca sau...
Postat de: Alinutza80 in DulciuriMaiaua se pregateste asa: se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut...Citeste continuarea
Chec cu nuca si stafide
Postat de: merisor67 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta...Citeste continuarea
Cremsnit cu fructe
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade. Crema de vanilie: Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se...Citeste continuarea
Creveti in sos de vin si usturoi
Postat de: Sim0naWorld in Fructe de mareCrevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare. Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat
Postat de: alinutzika in CiorbeCeapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne tocata si...
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneSosul de carne: Maruntaiele se fierb si se dau prin robot impreuna cu legumele si usturoiul. se pune totul intr-un lighean si se amesteca cu carnea tocata si condimentele. Se rastoarna totul...Citeste continuarea
Compot piersici
Postat de: alina_paula in Sirop / CompotPiersicile se spala foarte bine, se taie in 4-6 felii si se pun in borcane. Peste ele se pun 3 linguri de zahar si apa si se pune capacul. Fiecare borcan se pune cu capacul in jos. Daca curg se...Citeste continuarea
Cosulete cu prune si crema de vanilie
Postat de: timea in PrajituriPragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora. Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme Umplem formele cu prune,...Citeste continuarea
Cocktail de fructe
Postat de: merisor67 in Sirop / CompotEu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata. Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele...Citeste continuarea
Cornuri cu Finetti
Postat de: LALY in DulciuriSe face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Alinutza80 in Aperitive / GarnituriCreierul de porc se spala, apoi se opareste in apa cu sare aproximativ 5 min, dupa care se scoate intr-o strecuratoare. Dupa ce se scurge bine, se amesteca cu o furcurita pana se face ca o pasta....Citeste continuarea
Crumble Panacris
Postat de: panacris in PrajituriPrunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate...Citeste continuarea
Castraveti in otet (bulgaresti)
Postat de: dakris in MuraturiIn fiecare borcan se pun: 1 lingurita cu varf sare pt muraturi, 1 lingurita cu varf zahar, 1/3 lingurita piper boabe, 1 frunza de dafin mica, 4-5 linguri otet (dupa gust), marar uscat, 5-6 rondele...Citeste continuarea
Clatite cu pui si ciuperci in sos...
Postat de: gatiticuspor in PuiPentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.Coaceti pe foc mic si intoarceti clatita cand aceasta capata o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCiupercilor le-am scos tulpina si le-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul gras si carnatul. Am amestecat totul intr-un bol, am pus 1 ou si am amestecat iar. Am umplut palariile cu compozitia...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci
Postat de: AnyCostescu in DulciuriBranza se amesteca cu oul, smantana, zaharul si esenta de vanilie. Se umplu clatitele si se pun in tava. Se pune frisca deasupra. Puteti folosi frisca traditionala din smantana si zahar sau cea...Citeste continuarea
Cod bacalhau á brás
Postat de: Mirela_Tilvescu in PesteSe pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul...Citeste continuarea
Ciuperci fripte cu cartofi natur
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- incepem cu cartofii care trebuiesc fierti si necesita putin mai mult timp, asa ca ii curatam, spalam si taiem in cuburi potrivite si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere 2 degete, cu sare...Citeste continuarea
Cosulete delicioase
Postat de: panacris in PrajituriBudinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune cate o lingurita de budinca, in cosulet si se orneaza cu fructe din compot. Intre timp se prepara gelatina transparenta cu...Citeste continuarea
Cosulete foietaj cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in PrajituriPregatim formele de briose. Decupam patrate din foaia de copt( pergament) pentru cate bucati dorim sa facem. Decupam din aluat cu un cutit patrate si le asezam pe foitele pergament....Citeste continuarea
Crumble cu mere
Postat de: lilik in PrajituriPrima data pregatim aluatul sfaramicios: Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana...Citeste continuarea
Carpaccio
Postat de: elucubratiiculinare in VitaÎn cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriBateti spuma albusurile cu un pic de sare dupa care adaugati galbenusurile ,prosciutto ,gogosarul si maslinele taiate marunt si la sfarsit adaugati faina si sare. Turnati intr-o tava tapetata...Citeste continuarea
Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar
Postat de: LadyCrs in PrajituriCum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: gatiticuspor in DulciuriMixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: LALY in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Caponata cu amuse bouche
Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele. 2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin...Citeste continuarea
Cozonac pufos
Postat de: dobrezaira in PrajituriCernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc...Citeste continuarea