A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cuiburi cu oua de Pasti

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon...Citeste continuarea

Cozonac moldovenesc

Postat de: miha in Dulciuri

Faina si ouale se pun cu cel putin 6 ore inainte in camera de lucru, iar faina se cerne in prealabil. Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta si...Citeste continuarea

Chec cu mere, nuci si stafide

Postat de: ela in Dulciuri

Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se...Citeste continuarea

Cosulete dulci

Postat de: gaby_d in Prajituri

Cosuletele -amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la...Citeste continuarea

Cote de miel premier

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

Reteta preparata din miel de Pasti.  Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu  telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate  . Am...Citeste continuarea

Cozonac elvetian

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: ana in Dulciuri

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram...Citeste continuarea

Cozonaci deliciosi

Postat de: lia in Dulciuri

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat...Citeste continuarea

Costite caramelizate cu sos de...

Postat de: epurasha2bb in Oaie

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute de miel Thai Curry

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Imi place de Pasti sa pregatesc aceasta reteta pentru masa sfintelor sarbatori Pascale. Se amesteca carnea de miel (tocata in prealabil) cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat si restul de...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Legumele se pun la fiert cam o jumatate de ora dupa care se adauga maruntaiele, capatina, picioarele, coastele si se spumeaza mereu. cind maruntaiele sunt aproape fierte se scot si se toaca pe o...Citeste continuarea

Ciorba dreasa de gaina

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugandu-se sarea necesara. Se spumuieste, cand da un clocot. Se lasa pana fierbe pe jumatate si se adauga...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine) Din acesta...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: vero_closca in Ciorbe

legumele(fara rosii) se curata,se spala,se taie in cubulete si se pun la fiert in 2,5 l apa.orezul se pune la inmuiat in apa calduta apoi se amesteca cu carnea,oul,mararul tocat fin,sare si piper...Citeste continuarea

Cupcakes cu nutella

Postat de: Oana in Prajituri

Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi untul si nutella, se amesteca si se subtiaza cu laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand lejer, iar la final fulgii de...Citeste continuarea

Cous-cous cu legume si carne de gaina

Postat de: Oana in Pui

Copanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se...Citeste continuarea

Clatite cu pui

Postat de: cccris in Pui

Carnea se taie bucati mici mici si se caleste in putin ulei si putina apa pina e aproape gata. Se scoate pe o farfurie.Ceapa se taie si se fierbe in vasul in care  a fost carnea.Morcovii se...Citeste continuarea

Casuta Iepurasului

Postat de: ana in Dulciuri

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret...Citeste continuarea

Chiftelute din legume-post

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

se sapla si se curata legumele. dam cartofii si morcovii pe razatoarea mare, tocam marunt ceapa, brocoli, patrunjelelu si mararul si le amestecam cu putin faina, cat sa le lege putin. dupa...Citeste continuarea

Cookies cu ciocolata si cirese...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul si amesteca bine.Intr-un vas, bate frisca pana cand se intareste apoi inglobeaz-o in amestecul cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti: Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: vero_closca in Porc

amesteci bine,bine ingredientele apoi cu mana uda formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins pe ambele parti si le scoti pe hartie absorbanta Citeste continuarea

Ciocanele de pui in foitaj

Postat de: madi_marin in Pui

Ciocanelele se spala, se sterg, apoi se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la prajit. Se intoc din cand in cand si se mai pune apa, pana sunt bine patrunse si rumene. Se dau la racit....Citeste continuarea

Ciorba de fasole in bol de piine

Postat de: janet in Supe/Ciorbe

Alegem fasolea de impuritati si o spalam. O punem la foc cu jumatate de oala de apa. Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o...Citeste continuarea

Ciorbica de pui a la grec pentru...

Postat de: pusikmea in Mancare copii

se spala bine pieptutul, se pune la fiert, se spumeaza,, dupa care adaugam legumele date pe razatoare , lasam sa fiarba la foc mediu, cand au fiert, luam de pe foc si punem galbenusul de ou...Citeste continuarea

Cosulet cu cartofi prajiti

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

intr-o tigaie punem parizerul la prajit, astfel se formeaza cosuletul. in adancitura cosuletului vom pune cartofi prajiti. f simplu si f rapid. Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: rivka in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se mixeaza apoi untul topit(la microunde).Bananele se paseaza si se aduga compozitiei impreuna cu...Citeste continuarea

Ciuperci în sos de soia

Postat de: ionix in Mancaruri de post

    Uleiul de masline se pune la incins cu 2 linguri de sos de soia. Se pune ceapa   taiata julien, un catel de usturoi taiat rondele si ciupercutele taiate rondele. Se...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi şi fasole verde

Postat de: ionix in Supe/Ciorbe

  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul cu apa. Cand incepe a se inmuia ceapa se adauga ardeiul taiat...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu mere

Postat de: ela in Dulciuri

Intr-un vas se pun 3linguri de zahar si punem pe foc la caramelizat,rotind cratita din cand in cand pentru a tapeta peretii vasului.Se lasa la racit.Curatam marul si ii scoatem cotorul,il taiem...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca la halba

Postat de: ela in Dulciuri

Se spala capsunile si se mixeaza bine si se amesteca cu zaharul si zaharul pudra si se lasa cateva minute.Intre timp se bate frisca,peste care se rastoarna capsunile si se amesteca bine.Spuma de...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Dai legumele pe razatoarea mare,le presari cu sare si le lasi 30 de minute sa se scurga. Apoi le amesteci cu ouale, faina, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt si usturoiul zdrobit....Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carne

- Se pot da toate ingredientele prin masina de tocat sau se toaca marunt, iar cartoful se da prin razatoarea mica. Usturoiul se piseaza.Felia de paine se inmoaie in lapte, apoi se storce bine si...Citeste continuarea

Ciorba de spanac pentru pitici

Postat de: pusikmea in Mancare copii

se spala legumele, taiem cartofii cubulete mici, ceapa si ardeiul marunt, restul legumelor le dam pe razatoare si le punem in apa sa fiarba. intre timp spalam si spanacul, il taiem marunt si il...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune la fiert, se spumeaza de cate ori este nevoie. intre timp taiem legumele , sau le dam pe razatoarea, si le punem peste pieptul de pui, le...Citeste continuarea

Cartofi crocanti in vas roman-post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata cartofi se taie in 4-6 depinde cat de mari sant  se pun intr-un vas  se ung bine cu ulei de masline apoi am amestceat faina de malai (am macinat-o cu masina de cafea)cu ...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata ,se spala si se taie in 6 sau in cate felii doriti. ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. intr-u castron se amesteca apa,pasta de...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu varza de...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Varza de bruxelles se curata, se spala si se pune si ea la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, atentie la cartofi,...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: miha in Pui

Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam. Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici,...Citeste continuarea

Chec cu mere si crema de lamiie

Postat de: janet in Prajituri

Intr-un vas batem bine ouale cu zaharul pina se face ca o crema,adaugam uleiul, cite putin amestecind mereu, cind l-am terminat adaugam apa si apoi faina amestecata cu praful de copt. Intr-o...Citeste continuarea

Crema de lamiie

Postat de: janet in Dulciuri

Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se...Citeste continuarea

Crap umplut cu garnitura de cartofi

Postat de: nadina73 in Crap / Caras

Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa Se scoate cu...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

Postat de: susu in Dulciuri

Chiftele dulci: Se rade dovleceul curatat de coaja si ras prin razatoarea mare si se lasa la scurs in strecuratoare. Se stoarce putin in maini sa iasa surplusul de zeama si se amesteca...Citeste continuarea

Cous cous in stil indian

Postat de: susu in Pui

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa...Citeste continuarea

Compot de gutui,cu biscuiti de cacao.

Postat de: dicarmencitta1957 in Dulciuri

Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu legume

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana se inmoaie. Se adauga coditele de la ciuperci si acestea tocate...Citeste continuarea

Crap pe varza

Postat de: vero_closca in Crap / Caras

Cureti pestele de solzi si intestine, il speli repede sub jet de apa rece, il crestezi din loc in loc si-l presari cu sare si piper. Varza o tai julien, o freci cu putina sare si o asezi intr-o...Citeste continuarea

Ciorbita cherry

Postat de: theodora in Ciorbe

se pun 2l de apa la fiert cu un cub de knorr si cateva picaturi de ulei de masline.cand a dat in clocot se adauga ceapa taiata marunt,morcovii dati pe razatoare si rosioarele intregi,se lasa la...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]