A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi noi la cuptor

Postat de: Ramonaky in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii mai grosute Taiem ceapa feliute de grosime medie Intr-un vas mai mare punem cartofii ,peste ei  sare,piper,oregano si zeama de lamaie si ii...Citeste continuarea

Carne la gratar cu garnitura de orez

Postat de: Ramonaky in Porc

Spalam carnea si o punem pe gratar.O intoarcem din cand in cand pt a se rumenii pe ambele parti. Spalam orezul si il punem la fiert cu 3 cani de apa(la o parte orez,punem 3 parti de apa) si...Citeste continuarea

Copanele cu margarina la cuptor

Postat de: Ramonaky in Pui

Spalam bine pulpitele avand grija sa nu rupem pielita de pe ele. Maruntim usturoiul. Amestecam margarina cu: sare,piper,delikat,usturoi si marar si omogenizam pana devine o pasta. Formam...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: janet in Porc

Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se pregatesc legumele : ceapa se toaca marunt, morcovii, pastarnacul si telina se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit in putin ulei impreuna cu orezul spalat si scurs bine de apa, apoi se...Citeste continuarea

Cartofi cu sunca la cuptor

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie feliute (cipsuri). Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei un stat de cartofi apoi unul de cascaval ras, unul de bacon taiat cubulete mici, sare si...Citeste continuarea

Ciupercute si rosii umplute

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se decojesc de pielita,li se scot coditele si se spala. rosiile li se scot cotorul si se scobesc,dar nu prea tare. pieptul de pui se pune si se fierbe. cand pieptul de pui e...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce cu lapte prins

Postat de: Sidy in Supe/Ciorbe

Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se marineaza carnea de pui taiata fasii lungi intr-un castron nemetalic cu o cana de lapte si condimentele. Lasati un pic la rece la frigider acoperit cu o punga sau puneti totul in punga de la...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: silvi0ara in Supe/Ciorbe

Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul zarzavatului se curata,se spala si se toaca marunt.Se pun toate legumele intr-o oala cu putin ulei...Citeste continuarea

Chiftelute albe(fierte) cu sos alb

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou , ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste...Citeste continuarea

Carnat umplut cu ciuperci si omleta

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii prajim in tigaie.Se vor desface ca niste barcute....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare :  se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust  si  asta este varianta in care conving...Citeste continuarea

Cum se face coliva ca la mama

Postat de: ionix in Dulciuri

 Cum se face coliva ca la mama Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece. După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la...Citeste continuarea

Choux à la crème de citron

Postat de: ionix in Prajituri

  Prepararea cremei: Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi se bate bine bine. Se pune lingurile cu făină...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza. Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de...Citeste continuarea

Coca de ecler si choux

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa...Citeste continuarea

Ciuperci cu pui si cus-cus

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se spala carnea si se pune la fiert. Intre timp tocam usturoiul marunt, spalam ciupercile, le taiem feliute. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, inabusim putin usturoiul, apoi punem...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu orez

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem dupa preferinta. Punem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi adaugam legumele, pt inceput nu punem dovlecelul ( se pune dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: vero_closca in Pui

Se invelesc fileurile cu folie alimentara si se bat usor cu ciocanul ca sa se intinda.se presara cu sare si piper fiecare bucata. Se aseaza deasupra cate o felie de cascaval si cate o felie de...Citeste continuarea

Chili Con Carne

Postat de: maria87ro in Vita

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Puneti ardeiul ci ceapa pana se calesc. Apoi adaugati carnea si amestecati pana se rumeneste. Adaugati vinul si continuati sa amestecati pt cateva...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Roxana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile mari le decojim si taiem piciorusul jos. Taiem marunt ceapa, ciupercutele si pieptul de pui. Intr-o tigaie incinsa punem uleiu si calim putin ceapa. Adaugam paprika peste ceapa si...Citeste continuarea

Crème brulée

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a...Citeste continuarea

Cod pane cu mujdei de usturoi

Postat de: epurasha2bb in Peste

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau...Citeste continuarea

Chiftelute din file de peste

Postat de: violette in Peste

Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul. Se...Citeste continuarea

Cus-cus cu cartofi si ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei se pune si sosul de soia apoi,ardeiul taiat sau tocat,se pun cartofi taiati cubulete si ciupercile taiate,tocate cum va place,sare ,piper si putin...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pun cartofi sa fiarba in coaja aproximativ 30-35 minute Se curata de coaja apoi se scobesc bine cu un cutit cu varf se ung cu putin ulei inauntru apoi se sareaza si se umplu cu compozitia de...Citeste continuarea

Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta

Postat de: Ina in Crap / Caras

     Pestele se curata de solzi, se despica si i se scot matele si urechile. Se spala in cateva ape, apoi se scurge bine de apa. Se amesteca intr-o farfurie malaiul cu faina si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie, zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (dezorganizati...

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: dicarmencitta1957 in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom...Citeste continuarea

Cornulete de post cu rahat

Postat de: Julie in Dulciuri

Se dizolva drojdia  cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat....Citeste continuarea

Cartofi cu costita la cuptor

Postat de: lia in Porc

Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei...Citeste continuarea

Creme ole cu capsuni in foietaj.

Postat de: dicarmencitta1957 in Prajituri

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de gulii

Postat de: Sidy in Supe/Ciorbe

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei,...Citeste continuarea

Chifteluţe din pulpe de pui

Postat de: ionix in Pui

Pulpele se spală bine iar apoi se toacă. Se toacă marunt toată verdeaţa iar usturoiul se pisează. Cartoful se curăţă, se spală bine şi se dă pe răzatoare. Se amestecă...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: Ina in Prajituri

Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem...Citeste continuarea

Cheddar Tomato Squares

Postat de: laylalala in Paste

Se incinge cuptorul la 220°C. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste la foc potrivit 1 minut.Se adauga treptat laptele, smantana, sare, piper,si nucsoara.Se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: eclerash in Supe/Ciorbe

Se pune pieptul la fiert impreuna cu condimentele.Separat,tai ceapa marunt si o calesti in putin ulei,apoi adaugi si morcovul dat pe razatoare.Cand este carnea fiarta o scoti si o tai cubulete,iar...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ou intreg

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt.  Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele. Punem legumele la fiert, apoi...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

         Feliile de muschi se bat cu ciocanul de snitele si se presara cu sare si piper. Pe jumatate din felie se aseaza cascaval feliat si kaizer sau orice alt...Citeste continuarea

Ciorbita de ied

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

  Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama. Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi verde la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam carofii, in curatam de coaja, o razium usor, pt ca fiind noi, coaja se ia imediat, ii taiem rondele mai groase. Ungem o tava cu ulei, punem cartofii condimentati, usturoiul deasupra si...Citeste continuarea

Curry de peste cu lapte de cocos,...

Postat de: laylalala in Peste

Intr-o cratita, pe foc potrivit, incalzeste laptele de cocos cu praful de curry si apa.Adauga cartofii si lasa-i sa fiarba 15 minute pana cand s-au inmuiat.Adauga rosiile si pestele si lasa-le sa...Citeste continuarea

Curry cu creveti

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Incalzeste uleiul intr-o tigaie.Adauga ceapa si ghimbirul ras si caleste-le cateva minute, pana se inmoaie.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut.Adauga rosiile taiate si lapele de cocos si...Citeste continuarea

Creveti pe pat de legume

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul....Citeste continuarea

Crap in vin cu fenicul, capere si...

Postat de: laylalala in Crap / Caras

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Intr-un vas termorezistent (atat de mare incat pestele sa incapa intr-un singur strat) se aranjeaza feniculul, apoi se adauga ceapa si pestele.Se asezoneaza...Citeste continuarea

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Postat de: laylalala in Peste

Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si...Citeste continuarea

Calcan cu usturoi

Postat de: laylalala in Peste

Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se...Citeste continuarea

Checul copilariei mele

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci. Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat. Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele. Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]