A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu nuci (de post)

Postat de: bitza in Prajituri

Amestecam faina,zaharul,praful de copt peste care turnam apa,uleiul si la final cacaoa.La compozitie adaugam dulceata/gemul(de orice fel). Ungem tava cu margarina,pe fundul ei punem mieji de...Citeste continuarea

Cartofi cu crusta de mustar

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se încinge cuptorul la 170 °C. Cartofii se curata, se spala si se taie în bucati potrivite. Din mustar,ulei de masline,oregano,sare, piper si usturoi se face un sos...Citeste continuarea

Ciorbita cu legume si piept de pui

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Speli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de: danis in Dulciuri

Se ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar   se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Cartofi noi cu patrunjel

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune...Citeste continuarea

Ciorba de peste la ceaun

Postat de: hangiu in Supe/Ciorbe

Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu ou - Reteta...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui )....Citeste continuarea

Cum sa gatesti purcel la protap –...

Postat de: hangiu in Porc

Cum se prepara Cum sa gatesti purcel la protap – Reteta traditionala si sfaturi utile pentru un gust desavarsit! Se incepe pregatirea purcelului cu 3 zile inainte. In prima zi se pune...Citeste continuarea

Cornuri umplute

Postat de: lia in Dulciuri

Pregatim o tava de copt, tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Intr-un bol amestecam branza, stafidele, 6 linguri de zahar, esenta si galbenusul. Luam cate un corn, il sectionam pe...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: izulika in Dulciuri

Se bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc  se amesteca cu casacavalul...Citeste continuarea

Cremvusti cu jamon pane

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi...Citeste continuarea

Coasta de miel umpluta

Postat de: anuta in Oaie

Pe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ... Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare...Citeste continuarea

Cotlete cu legume

Postat de: ionela2682 in Porc

se spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei...Citeste continuarea

Chouxuri

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: Ghinnni in Dulciuri

  1. intai si-ntai am facut maiaua: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia... ...am turnat faina intr-un castron si am...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leustean

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

sincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat...Citeste continuarea

Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Dupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu ricotta...

Postat de: Oana in Prajituri

Se bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se...Citeste continuarea

Cosulet cu branza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: miha in Dulciuri

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se...Citeste continuarea

Clatite cu crema de vanilie

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea

Chec cu smantana - Desertul savuros...

Postat de: miha in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea

Cherry

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

SPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea

Cookies asortate

Postat de: Sylvia in Torturi

  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea

Colac cu branza

Postat de: ionix in Prajituri

aluatul se gaseste aici:  http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea

Cornulete umplute-bestial de gustoase

Postat de: pansy1 in Prajituri

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea

Crap la cuptor in sos de rosii

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

 Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci, smantana...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Cartofi pane

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

punem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam...Citeste continuarea

Ciupercute cu verdeata si cascaval

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

 Se spala si apoi se curata ciupercile.Sesepara coditele de palaria ciupercilor si se lasa la scurs. Se spala apoi si se taie marunt verdeata si ardeilu iute.Se taie coditele marunt si se...Citeste continuarea

Colina cu gargarite

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul...Citeste continuarea

Clatite umplute cu ciuperci si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

SE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana...Citeste continuarea

Cozonac traditional pufos

Postat de: ionix in Prajituri

zaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se...Citeste continuarea

conopida cu ceapa

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: susu in Dulciuri

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele...Citeste continuarea

ciorba de omleta

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se...Citeste continuarea

Cozonac traditional

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

umplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele...Citeste continuarea

cornulete

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra Citeste continuarea

Cordon bleu din carne de porc...

Postat de: ionix in Porc

  Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor

Postat de: vero_closca in Mancaruri de post

Cureti cartofii de coaja, ii speli, ii usuci cu un servet si ii tai in sferturi. Ii pui intr-un castron si ii amesteci cu usturoiul zdrobit, uleiul, sare, piper si cimbru sau boia. Ii pui intr-o...Citeste continuarea

Cum se face coliva cu ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune...Citeste continuarea

Chessecake cu mandarine

Postat de: adnas54 in Torturi

Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se...Citeste continuarea

Ciorba cu varza de Bruxelles

Postat de: adnas54 in Supe/Ciorbe

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga...Citeste continuarea

Cosulet de ceapa cu salata boeuf

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Salata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu kaiser

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

 Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare. Se curata, se spala, se...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]