Chec cu nuci (de post)
Postat de: bitza in PrajituriAmestecam faina,zaharul,praful de copt peste care turnam apa,uleiul si la final cacaoa.La compozitie adaugam dulceata/gemul(de orice fel). Ungem tava cu margarina,pe fundul ei punem mieji de...Citeste continuarea
Cartofi cu crusta de mustar
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSe încinge cuptorul la 170 °C. Cartofii se curata, se spala si se taie în bucati potrivite. Din mustar,ulei de masline,oregano,sare, piper si usturoi se face un sos...Citeste continuarea
Ciorbita cu legume si piept de pui
Postat de: vero_closca in CiorbeSpeli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca si rahat
Postat de: danis in DulciuriSe ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Cartofi noi cu patrunjel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune...Citeste continuarea
Ciorba de peste la ceaun
Postat de: hangiu in Supe/CiorbeSe curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu ou - Reteta...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui )....Citeste continuarea
Cum sa gatesti purcel la protap –...
Postat de: hangiu in PorcCum se prepara Cum sa gatesti purcel la protap – Reteta traditionala si sfaturi utile pentru un gust desavarsit! Se incepe pregatirea purcelului cu 3 zile inainte. In prima zi se pune...Citeste continuarea
Cornuri umplute
Postat de: lia in DulciuriPregatim o tava de copt, tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Intr-un bol amestecam branza, stafidele, 6 linguri de zahar, esenta si galbenusul. Luam cate un corn, il sectionam pe...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: izulika in DulciuriSe bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul...Citeste continuarea
Cremvusti cu jamon pane
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi...Citeste continuarea
Coasta de miel umpluta
Postat de: anuta in OaiePe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ... Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ionela2682 in Dulciurise caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare...Citeste continuarea
Cotlete cu legume
Postat de: ionela2682 in Porcse spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei...Citeste continuarea
Chouxuri
Postat de: ionela2682 in Dulciurise pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: Ghinnni in Dulciuri1. intai si-ntai am facut maiaua: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia... ...am turnat faina intr-un castron si am...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu leustean
Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbesincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat...Citeste continuarea
Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeDupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu ricotta...
Postat de: Oana in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se...Citeste continuarea
Cosulet cu branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / Garniturise ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: miha in DulciuriSe bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se...Citeste continuarea
Clatite cu crema de vanilie
Postat de: miha in DulciuriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea
Chec cu smantana - Desertul savuros...
Postat de: miha in DulciuriCum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea
Cherry
Postat de: rocsi_1612 in BauturiIntr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSe prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea
Cookies asortate
Postat de: Sylvia in TorturiFacem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea
Colac cu branza
Postat de: ionix in Prajiturialuatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea
Cornulete umplute-bestial de gustoase
Postat de: pansy1 in PrajituriSe framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea
Crap la cuptor in sos de rosii
Postat de: medioto59 in Crap / CarasSe spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci, smantana...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Cartofi pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituripunem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam...Citeste continuarea
Ciupercute cu verdeata si cascaval
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala si apoi se curata ciupercile.Sesepara coditele de palaria ciupercilor si se lasa la scurs. Se spala apoi si se taie marunt verdeata si ardeilu iute.Se taie coditele marunt si se...Citeste continuarea
Colina cu gargarite
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana...Citeste continuarea
Cozonac traditional pufos
Postat de: ionix in Prajiturizaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se...Citeste continuarea
conopida cu ceapa
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: susu in DulciuriPentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele...Citeste continuarea
ciorba de omleta
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se...Citeste continuarea
Cozonac traditional
Postat de: rocsi_1612 in Dulciuriumplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele...Citeste continuarea
cornulete
Postat de: ionela2682 in Dulciurise amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra Citeste continuarea
Cordon bleu din carne de porc...
Postat de: ionix in PorcCu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postCureti cartofii de coaja, ii speli, ii usuci cu un servet si ii tai in sferturi. Ii pui intr-un castron si ii amesteci cu usturoiul zdrobit, uleiul, sare, piper si cimbru sau boia. Ii pui intr-o...Citeste continuarea
Cum se face coliva cu ciocolata
Postat de: nadina73 in DulciuriCum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune...Citeste continuarea
Chessecake cu mandarine
Postat de: adnas54 in TorturiBiscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles
Postat de: adnas54 in Supe/CiorbeSe curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga...Citeste continuarea
Cosulet de ceapa cu salata boeuf
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSalata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu kaiser
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeFasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare. Se curata, se spala, se...Citeste continuarea