A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi taranesti

Postat de: antzuka in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja().Se curata, se taie cubulete Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu cartofii.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dupa care se adauga aprox 2 lg boia...Citeste continuarea

Crema de porumb dulce cu bananuta...

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Am deschis cutia de porumb si l-am scurs de zeama in care statea,apoi l-am amestecat cu putin lapte si l-am incalzit usor.Apoi l-am pasat impreuna cu banana si l-am trecut prin sita.Spre...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: adnas54 in Dulciuri

Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale). Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu branza, masline...

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si...Citeste continuarea

Cuib_mamaliguta cu sunca si ou /...

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus...Citeste continuarea

Carnaval

Postat de: epurasha2bb in Porc

Taiem cepele bucati mari si ciupercile si le calim in tigaie impreuna cu bucatile de carne dar nu mult doar putin cat sa nu fie crude.Apoi le asezam pe fundul vasului de lut tinut in prealabil in...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci la cuptor

Postat de: adnas54 in Mancaruri de post

Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si...Citeste continuarea

Clatita cu spanac umpluta cu morcov...

Postat de: epurasha2bb in Pui

In primul rand se fierbe putin spanacul in lapte(eu am folosit din cel congelat si gata maruntit pe care intai l-am decongelat si apoi l-am scurs bine).Se adauga untul si cand incepe sa se...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: epurasha2bb in Porc

Daca aveti creier congelat lasati sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi curatati creierul si il dati prin apa cu putin otet intr-o sita.Apoi bateti un ou si pregatiti un amestec de faina...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ciupercile le curatati de pielita,le spalati bine si le taiati felii. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. intr-o cratita se pune putin ulei peste care se pun ciupercile si ceapa.se...Citeste continuarea

Carnaciori de curcan cu cartofi

Postat de: nadina73 in Curcan

Numic mai simplu se prajesc carnaciori in putin unt topit si se servesc cu garnitura de orez sau cartofi si binenteles cu o salata Citeste continuarea

Chiftelute marinate din carne de...

Postat de: silvi0ara in Curcan

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici   rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi...Citeste continuarea

Cheese Balls with nuts

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ingredientele si se formeaza cu mana mici bilute.Se tin la rece un timp sa se intareasca putin.Intre timp coacem si apoi zdrobim miezul de nuca.Il amestecam cu piper mozaic din...Citeste continuarea

Ciorba Aita-post

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se pune intr-o oala sa fiarba apa cu zarzavaturile taiate in 4 cu sare ,cand aproape sant fierte se pune orezul.Dupa ce toate s-au fiert bine se pune pasta de tomate(5-6 linguri) si usturoiul...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu branza...

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se fierb in oala pe aragaz ca pt puree.Se amesteca cu untul, branza faramitata, ouale, pesmet 4 , 5 linguri, patrunjelul tocat, condimentele, pasta de ardei iuti. Cu mana...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura - luscos

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

legumele se curata si se spala . costita se lasa la desarat in apa rece . intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit ,...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata alba

Postat de: ela in Dulciuri

Topiti untul,zdrobiti biscuitii si amestecati bine pentru omogenizare.Ungeti un vas cu fund detasabil cu ulei si rasturnati biscuiti,tasati bine cu mana.Puneti la rece.Pregatiti gelatina dupa...Citeste continuarea

ciorba de pui a la grec

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb mai greu, dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu, cand a fiert,...Citeste continuarea

chiftele de cartofi

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Formati bilute pe care le treceti prin faina si le puneti la fript in ulei incins pana se rumenesc frumos.Se servesc ca garnitura sau ca atare cu smantana!Puteti sa le faceti de post eliminand...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: burdulea56 in Ciorbe

Punem la fiert 3,5 litri apa. Cand apa fierbe adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat dupa preferinta. Intre timp pregatim perisoarele din: carne, piper, boia, putina sare, cele 2 oua, orez, 1...Citeste continuarea

Chec cu smantana si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ciocolata o topim, o lasam sa se raceasca. Smantana o batem pana obtinem frisca. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Crema de unt o mixam cu zahar...Citeste continuarea

Cuburi cu nuca de cocos

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se amesteca bine oul cu untul si praful de copt pana devina ca o spuma,apoi se pune zaharul si se mai amesteca putin(tot secretul este sa se ametece foarte mult sa fie ca o spuma)dupa care se pune...Citeste continuarea

Chiftelute din sfecla rosie cu Feta...

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin...Citeste continuarea

Cocartau

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu branza

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana,  condimentele si...Citeste continuarea

Cochilii

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat din unt, faina, 1 ou si branza.Se lasa la rece o jumatate de ora. Pregatim apoi umplutura, taiem marunt de tot ardeiul, ciuperca si muschiul tiganesc, Dam pe razatoare...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice...Citeste continuarea

Casuta din friganele

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Se da painea prin oul batut cu putina sare si se prajeste intr-o tigaie intinsa unsa bine cu unt.Apoi se formeaza casuta din friganele obtinute, se decupeaza cu cutitul din una din felii baghetute...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si...Citeste continuarea

Cuibusor de oua

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb bine 15minute,se lasa sa se raceasca si se curata coaja.Se taie fundul fiecarui ou si se scoate cu grija galbenusul.Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou crud cu 3galbenusuri...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

legumele se curata , se spala , se taie cubulete mici si se pun la fiert impreuna cu pulpele de pui, ceapa intreaga  , sarea , foaia de dafin , si crenguta de marar in 3 litrii de apa...Citeste continuarea

Chiftea Buzdugan

Postat de: epurasha2bb in Vita

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si...Citeste continuarea

Clătite umplute cu piept de pui

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele. Prepararea umpluturii: Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il...Citeste continuarea

Ciorba cu loboda si afumatura

Postat de: cccris in Supe/Ciorbe

Carnea si legumele se taie bucatele mici. Se pun la fiert pt inceput ceapa, morcovii, gogosarul, carnea, pe la jumatate se adauga cartofii, sucul de rosii, sarea. In final punem si borsul, ouale,...Citeste continuarea

Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt...

Postat de: nadina73 in Piine

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute...Citeste continuarea

Clatite in forma de inimi

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Se amesteca toate bine (eu le fac cu mixerul)inclusiv uleiul dupa care se coc ,in forme sau simpla in tigaie sant super buna daca mai rman si a doua zi ,eu pun o folie de plastic peste platoul...Citeste continuarea

Carbonnades a la Flamande

Postat de: Brindusa in Vita

Incalzeste cuptorul la 180 C si pregateste o tava de bagat la cuptor. Taie carnea in bucati mici (5-6 cm si subtiri). Sterge-le de orice umezeala cu prosoape de hartie.Pune 3 linguri de ulei la...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata,se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos(se lasa un cotor).Mezelurile si cascavalul se taie bucati si se pune in fiecare crestatura ce doriti.Deasupra se...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi si dovlecei...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie....Citeste continuarea

Curry de bame

Postat de: Brindusa in Mancaruri de post

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu lapte de soia-post

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata usturoiul si se piseaza ,apoi se caleste in putin ulei de masline 1-2 minute dupa care se pune salata sapalat si taiat marunt,se lasa sa se inmoaia putin salata in ulei la foc mic ...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia...Citeste continuarea

Ciabatta mea

Postat de: Brindusa in Piine

In prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...Citeste continuarea

ciuperci umplute cu orez - de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

in 2 linguri de ulei se prajesc 1 min , ceapa si ardeiul , curatate , spalate si taiate cubulete . se pune orezulsi 1 cana de apa , sare .se mai complecteaza in timpul fierberii cu apa daca...Citeste continuarea

Ciorba cu moare (zeama de varza)

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

se curata radacinoasele si  se taie cubulete, la fel si ardeiul rosu, apoi se calesc in putin ulei de masline 3-4 minute Intr-o oala se pun 4 litri de apa si ceapa cu delicatul sa...Citeste continuarea

Ciuperci sotate

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

  Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri cu tot cu codite, ardeiul bucati mai mari si morcovul rondele. Se incinge o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: crisad in Supe/Ciorbe

fasolea se spala bine si se lasa la inmuiat (de seara pana dimineata ) .am pus fasolea impreuna cu  1 ceapa 1 morcov  pastarnac (taiate in bucati mari) si cartoful (intreg Vladut spune...Citeste continuarea

Cremsnit Budapesta

Postat de: susu in Prajituri

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Le puteti face din orice fel de carne. Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul, ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]